Νέος προπονητής
- dravinosRa
Re: Νέος προπονητής
Μετά από αρκετά χρόνια που έχουμε την καλύτερη ακαδημία νέων ποδοσφαιριστών, μάλλον σκέφτηκαν ότι ήρθε η ώρα να δώσουν βαρύτητα και να φέρουν έναν άνθρωπο που είναι εξειδικευμένος στο να βελτιώνει και να προωθεί νέους παίχτες στην πρώτη ομάδα. Νομίζω το μεγαλύτερο του + θα είναι αυτό αν κρίνω από το βιογραφικό του. Σε συνδιασμό με το γρήγορο ολλανδικό τακτικό στυλ παιχνιδιού που μπορεί να ξέρει.
Ίσως μέσα από το ψάξιμο έχουν βρει στοιχεία που πραγματικά το επαληθεύουν αυτό. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση πάνε να βάλουν μια τεράστια τρικλοποδιά στον εαυτό τους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνεται να είναι τόσο αφελείς.
Να σας πω την αλήθεια, με λούζει κρύος ιδρώτας γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι δυσκολότερο να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό βέβαια θα φανεί στις μεταγραφές που θα κάνουμε. ΑΝ μαζί με τις πολύ καλές φουρνιές νέων παιχτών που έχουμε, φέρεις και λίγους παιχταραδες τότε είναι πολύ ρεαλιστικό να φτιάξεις μια νέα εκδοχή της Φέγενορντ ή της Κλάμπ Μπριζ.
Ίσως μέσα από το ψάξιμο έχουν βρει στοιχεία που πραγματικά το επαληθεύουν αυτό. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση πάνε να βάλουν μια τεράστια τρικλοποδιά στον εαυτό τους. Θέλω να πιστεύω ότι δεν γίνεται να είναι τόσο αφελείς.
Να σας πω την αλήθεια, με λούζει κρύος ιδρώτας γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι δυσκολότερο να κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό βέβαια θα φανεί στις μεταγραφές που θα κάνουμε. ΑΝ μαζί με τις πολύ καλές φουρνιές νέων παιχτών που έχουμε, φέρεις και λίγους παιχταραδες τότε είναι πολύ ρεαλιστικό να φτιάξεις μια νέα εκδοχή της Φέγενορντ ή της Κλάμπ Μπριζ.
- These users thanked the author dravinosRa for the post:
- rockcity4
Ναι αλλά οι απώλειες τωνΡιαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:42Κοίτα, έχει μια αξία να δούμε ότι η πορεία του στην Σαχτάρ ήταν φθίνουσα όμως. Αναλαμβάνει μέσα Οκτωβρίου, όπου οι περισσότεροι προπονητές θα πάνε με την πεπατημένη για να μην αναστατώσουν κι άλλο την ομάδα, και την επόμενη σεζόν η απόδοση πέφτει.renegade έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:09Αυτό σου λέω , ότι εσένα η όποια κρίση σου βασίζεται σε 2 λεπτά googling και βλέποντας τις ομάδες που ήταν και τις θέσεις που τερμάτισε.pisakaipoupoula έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 15:52 τι ποδοσφαιρικό να πούμε ρε άνθρωπε? είναι πολύ μικρό το δείγμα της δουλειάς του ως πρώτος και πάντα σε ειδικές συνθήκες, σαν τι να κρίνουμε το πρωτάθλημα εν καιρώ πολέμου της Ουκρανίας ή την Σ. Αραβία? Μισός χρόνος στην Τβέντε και άλλο τόσο στην Άλκμαρ είναι οι κανονικές δουλειές του
Ούτε αν οι ομάδες του ήταν καλές ή κακές
Ούτε αν είχε καθαρή η οχι φιλοσοφία
Ούτε αν είχε δομή το παιχνίδι του
Ούτε το ποσό δουλεμενες ή όχι ήταν οι ομάδες του
Τίποτα.
Δεν σου λέω να μην λες ότι ήθελες κάτι καλύτερο.
Αυτό που λέω είναι να έχουμε την αυτογνωσία ότι οι γνώσεις και οι πληροφορίες που διαθέτουμε είναι ελάχιστες ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα
Πάντως αν σας λένε γενικά κάτι τα advanced stats, βλέπω εδώ ότι την χρονιά που βγαίνει 3ος με Σαχτάρ, έχει τα περισσότερα xG (συγκριτικά ο ΠΑΟΚ της 5ετίας Λουτσέσκου κάθε χρόνο ήταν 3ος ή 4ος) και είναι 4ος ισοβαθμώντας με τον 5ο στα xGA (συγκριτικά ο ΠΑΟΚ συνήθως ήταν 3ος). Συνολικά είχε το καλύτερο xGD (xG-xGA) στην κατηγορία, 42% μεγαλύτερο της Ντινάμο Κιέβου που πήρε το πρωτάθλημα, και δυόμιση φορές μεγαλύτερο της Ολεξαντρία που τελικά τον προσπέρασε. Δεν είναι ο μόνος δείκτης να κρίνουμε μια ομάδα, αλλά επειδή τα στατιστικά "ομαλοποιούνται" όσα περισσότερα ματς παίζεις, βλέπουμε ότι η Σαχτάρ ήταν για δεύτερη αλλά κλάταρε λόγω της άμυνάς της, ότι είχε με πολύ σημαντική διαφορά την καλύτερη επίθεση. Η Ντιναμό είχε ελάχιστα καλύτερο conversion rate, δηλαδή μετατροπή των xG σε κανονικά γκολ.
Ταυτόχρονα η Σαχτάρ κράτησε ανέπαφη την εστία της μόνο στο 40% των αγώνων έναντι 47% της Ντινάμο και 50% της Ολεξαντρία. Το 40% δεν ήταν καν το τρίτο καλύτερο ποσοστό, όπως και με τα xGA ήταν 4ο σε ισοβαθμία με το 5ο. Είχε μόλις 50% κατοχή, που παραπέμπει σε άμεσο ποδόσφαιρο αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν πάντα το φαβορί και πως σκόραρε ασταμάτητα. Επίσης βλέπω πολλές ανατροπές σε ματς που δεν κέρδισε, ήτοι μια αδυναμία να κρατήσει το προβάδισμά της.
Την φετινή χρονιά που άλλαξε προπονητή, η Σαχτάρ βελτίωσε σε τρομακτικό βαθμό τα στατιστικά της, τα οποία έτσι κι αλλιώς με Πούσιτς ήταν πεσμένα και σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Γενικά δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά όσα βλέπω, αλλά από την άλλη τα ίδια έλεγα βάσει των advanced stats για τον Λουτσέσκου κι εδώ οι πιο πολλοί τον είχαν κάτι σαν Γκουαρντιόλα, οπότε υπομονή.
Stepanenko Αρχηγός, βασικός αμυντικός χαφ, ηγέτης αποδυτηρίων
Zubkov ένας από τους πιο παραγωγικούς παίκτες της
Sikan Βασικός επιθετικός
Rakitskyi Έμπειρος στόπερ
Έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην φθίνουσα πορεία.
Θα δούμε ότι έχασε πολύ σε εμπειρία,που όσο να ναι στην πορεία πρωταθλητισμού αυτό μετράει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Τετ 17 Ιουν 2026, 16:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- pisakaipoupoula
Εγώ ούτε για τρίτη θέση είπα ούτε για ποιον κατούρησε τι, αδιάφορα μου είναι όλα αυτά και δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι..η μεγάλη μου ένσταση είναι το μικρό δείγμα για 55άρη άνθρωπο, πήρε λέει το ΟΥΕΦΑ προ στα 49 του, μέχρι τότε ήταν care taker και βοηθός…epitropos έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:00Δε μετράει δηλαδή το πρωτάθλημα εν καιρώ πολέμου , αλλά μετράει η τρίτη θέση? Δε μετράει ότι ανέβασε ομάδα στην πρώτη κατηγορία αλλά μετράει το ότι η ομάδα μετά άλλαξε προπονητή. Και δε μετράει η σεζόν στην Αραβία αλλά μετράει το ότι ο Ίβιτς τον "κατούρησε".pisakaipoupoula έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 15:52 τι ποδοσφαιρικό να πούμε ρε άνθρωπε? είναι πολύ μικρό το δείγμα της δουλειάς του ως πρώτος και πάντα σε ειδικές συνθήκες, σαν τι να κρίνουμε το πρωτάθλημα εν καιρώ πολέμου της Ουκρανίας ή την Σ. Αραβία? Μισός χρόνος στην Τβέντε και άλλο τόσο στην Άλκμαρ είναι οι κανονικές δουλειές του
Τέλος ξέρουμε εμείς 100% καλύτερα από ανθρώπους που έχουν παίξει και μπάλα και είναι αυτη στιγμή στα πόστα που αποφασίζουν , αλλά δεν αποφασίζουν αυτοί γιατί είναι κολλητοί και αυτοφορακηδες...
Δεν έχω ξανακάνει ποτέ τον δικηγόρο του διαβόλου ειδικά όταν και εγώ δε συμφωνώ με μια επιλογή, αλλά πολλά σχόλια εδώ μέσα το τελευταίο διήμερο πραγματικά με ξεπερνανε
αυτά που γράφεις είναι μια χαρά για ανερχόμενο 40-45άρη, ο δικός μας είναι στα 56… και σύμφωνα με τον Τσορμπατζογλου το κριτήριο επιλογής ήταν ότι είχαν λίγο χρόνο να επιλέξουν και τον συγκεκριμένο τον είχαν στο αρχείο από πέρσι , ο ίδιος τσορμπατζογλου είπε επίσης ότι αν είχαν ένα μήνα να επιλέξουν προφανώς δεν θα ήταν αυτός η επιλογή…αν εσένα σου φαίνονται νορμαλ τα παραπάνω και όσον αφορά τον ίδιο και όσον αφορά την ΠΑΕ μας που τον επέλεξε πάω πάσο, εμένα συνεχίζει και μου φαίνεται αστεία η διαχείριση
- These users thanked the author pisakaipoupoula for the post:
- DIKEFALOS29
- pagotatzis
Ανακοίνωση της Διευθύνσεως
Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι να σταματήσουν άμεσα τα σεντόνια, ιδίως κατά την παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.
Εκ της Διευθύνσεως.
Παρακαλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι να σταματήσουν άμεσα τα σεντόνια, ιδίως κατά την παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.
Εκ της Διευθύνσεως.
- These users thanked the author pagotatzis for the post:
- trelopaoki89
Τζάμπα χάνουμε εργατοώρες εδώ μέσα, ούτε και σήμερα θα έχουμε ανακοινώσεις.
Αν το δούμε πιο ψύχραιμα, εσείς αν ε8σασταν 9 Αλγκουαθιλ ή 9 Πεισοτο θα ερχοσασταν φέτος ειδικά στον ΠΑΟΚ;
Όχι λέω εγώ γιατί όπως και εμείς, και οι προπονητές μαζεύουν πληροφορίες και σκέφτονται και το μέλλον τους και την καριέρα τους
Μετά από τον πιο πετυχημένο προπονητή της ιστορίας σου, με την ομάδα να ξεκινάει Ιούνιο προετοιμασία και έναν απαιτητικό ιδιοκτήτη αλλά και περιβάλλον όπως του ΠΑΟΚ, δύσκολα θα παίρνατε αυτή την απόφαση.
Ο Ολλανδός ξέρει που μπλέκει, παίρνει το ρίσκο και σίγουρα έχει θέσει και τους δικούς του όρους . Αυτό που χρειάζεται άμεσα, το είπα και το πρωί, είναι η ομάδα να τον στηρίξει με μεταγραφές άμεσα.
Να φύγουν όσοι δεν ταιριάζουν στο προπονητικό του στυλ και να έρθουν αυτοί που χρειάζεται. Αν πρέπει να φύγουν παίχτες όπως οι Μειτε, Καμάρα να φύγουν .
Αν το δούμε πιο ψύχραιμα, εσείς αν ε8σασταν 9 Αλγκουαθιλ ή 9 Πεισοτο θα ερχοσασταν φέτος ειδικά στον ΠΑΟΚ;
Όχι λέω εγώ γιατί όπως και εμείς, και οι προπονητές μαζεύουν πληροφορίες και σκέφτονται και το μέλλον τους και την καριέρα τους
Μετά από τον πιο πετυχημένο προπονητή της ιστορίας σου, με την ομάδα να ξεκινάει Ιούνιο προετοιμασία και έναν απαιτητικό ιδιοκτήτη αλλά και περιβάλλον όπως του ΠΑΟΚ, δύσκολα θα παίρνατε αυτή την απόφαση.
Ο Ολλανδός ξέρει που μπλέκει, παίρνει το ρίσκο και σίγουρα έχει θέσει και τους δικούς του όρους . Αυτό που χρειάζεται άμεσα, το είπα και το πρωί, είναι η ομάδα να τον στηρίξει με μεταγραφές άμεσα.
Να φύγουν όσοι δεν ταιριάζουν στο προπονητικό του στυλ και να έρθουν αυτοί που χρειάζεται. Αν πρέπει να φύγουν παίχτες όπως οι Μειτε, Καμάρα να φύγουν .
Πριν από τον Πούσιτς η Σαχτάρ είχε 14 Βραζιλιάνους, άρχισε ο πόλεμος και σε όλες τις ομάδες έφυγαν οι ξένοι και έμειναν οι πιτσιρικάδες. Πήρε το πρωτάθλημα επειδή και οι αντίπαλοι του είχαν το ίδιο ρόστερ με μικρούς. Ήταν η εποχή που είχαμε έναν Λουκάς Τέιλορ, που πήγε στην Σαχτάρ εν μέσω πολέμου.renegade έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 13:27Ας πάρει και σε μένα πρωτάθλημα,να παίζει με 23 έτη μ.ο και ας απολυθεί μετά από δύο χρόνιαΡιαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 10:14 Διαβάζουμε παντού το σούπερ ρεπορτάζ για το πόσο σύγχρονο ποδόσφαιρο παίζει, πόσο επιθετικογενής προπονητής είναι, και πόσο δουλεύει με νέους. Προσωπικά τα πιστεύω και τα 3. Έχει γράψει κανείς όμως γιατί απολύεται από σχεδόν παντού? Υπάρχει κάποιο ΜΜΕ που θα κάνει ρεπορτάζ για τις αδυναμίες, τα λάθη, και τα προβλήματά του?![]()
Αν ο Πούσιτς, πλασάρεται ότι πήρε πρωτάθλημα ενώ παίζει με νέους, επειδή αυτό έγινε λόγω πολέμου, δεν βλέπω φως!
γεια σου μεγαλε PRINCE-2 (ακομα θυμαμαι την συζητηση). Μην γραφεις τετοια μας βιαζεις την λογικη μας.vs40 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:31 Εννοείται η ηλικία παίζει ρόλο. Καλά που ζείτε μερικοί; Οσοι είστε 50αρηδες με πτυχία, σας προκαλώ να κάνετε και 1 μαστερ και να πάτε δίχως εμπειρία στην αγορά εργασίας της Βρετανιας, ΗΠΑ, και των προηγμενων χωρών της Ευρώπης, και προσπαθήστε να βρείτε δουλειά καριέρας στον τομέα των σπουδών σας. Αν βρείτε πείτε το...
Η περίπτωση Ιβιτς είναι μακράν καλύτερη. Από τα στοιχήματα προτιμώ μέχρι και τον Παπαδόπουλο. Πόσο δύσκολο είναι ο μεγάλος ΠΑΟΚ να προσεγγίσει πάντως ένα καλό όνομα με νορμαλ βιογραφικό; Αν θέλουν μεγάλη ηλικία, υπάρχει ο Σαντος με τεράστια εμπειρία. Ο Λετο επίσης έδειξε πολύ ωραία πράγματα. Η καθυστέρηση θα είχε λογική αν ακούγαμε ένα όνομα που θα έκανε κάποιο κλικ.
Το ότι παρακαλάω εδώ και μέρες να παραμείνει ο Λουτσεσκου, κάτι λέει...
Ωραια δειγματα ο Λετο αγορινα, δε νομιζω να ειναι ετοιμος για καραβι τυπου ΠΑΟΚ προπονητικα. Σιγουρα πιο θελκτικο ρισκο μπροστα στον...πουσιτσ. Εγω τον Σαραμπια της Ελτσε οταν ακουσα μου εκανε γκελ πολυ.
- Unpsofable78
Η υποκρισία ξέρεις ποια είναι; Ότι γράφεις ύπουλα. Την μία ως αγνό ΠΑΟΚτσακι που καίγεται για το καλό του ΠΑΟΚ και την ενότητα και την άλλη ως ορκισμένος εχθρός του Ιβάν , ρίχνοντας φιτιλια σε κάθε ευκαιρία. Θυμάμαι πολύ καλά τι έγραφες. Μην αρχίσω τις παραθέσεις από πέρσι το καλοκαίρι.embuji έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:40 Γιατι ποιος υποκρινεται και το λες και το ξαναλες; Τι οτι δεν εμπιστευομαι τον Σαββιδη πλεον; Και προσπαθω να το πω πλαγιως; Ξερεις ποσες φορες το εχω γραψει και στο δικο του thread? Νομιζεις μασαω τα λογια μου; Και τσακαλακους να λες τους φιλους σου οχι εμενα.
2 κακες δε σε κανουν κακο προπονητη για πες εσυ που ξερεις ΠΟΤΕ ηταν η τελευταια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ δουλεια του μπενιτεθ; Εφοσον δεν ειχε παρει την κατω βολτα εδω και πολλα χρονια, στα κοντα σιγουρα εκανε χαμο. Υπαρχει το κακη δουλεια υπαρχει και το συνεχης φθηνουσα πορεια.
Μπραβο σου για την πισινη σου. Με αφηνει παγερα αδιαφορο το τι κρατας. Θα επρεπε να το εχεις καταλαβει εδω και ωρα γιατι δε το σχολιαζω. Πραγματικα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αδιαφορο με αφηνει το αν κρατας πισινη η οχι. Το οτι αποφασισες να κανεις εσυ σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι πρεπει να το κανω εγω. Δε με νοιαζει να κρατησω πισινη. Με νοιαζει να δω κατι το οποιο θα με πεισει.
Ειδανε εντος του κλαμπ 2 νεους προπονητες οι οποιοι και οι 2 πηραν την ευκαιρια τους μετα απο απολυση/πωληση προπονητη για ενα μικρο διαστημα. Ο ενας απεδειξε οτι το εχει και κρατησε την δουλεια, ο αλλος οχι. Ουτε αυτο καλυπτει ομως φανταζομαι.
Όλα τα άλλα που γράφεις είναι @@ για να περάσεις την άποψη ως αλήθεια.
Στα @@ μου αν σε αφήνει αδιάφορο η στάση μου.
Εγώ βλέπεις , αν και θα μπορούσα, δεν φιτιλιαζω τα αντίστοιχα τοπικ του μπάσκετ, ρωτώντας κάθε τόσο που είναι το μπάτζετ 20 μυρίων που μας έταζαν οι εκπρόσωποι στα media του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, οταν μας έλεγαν "θα τρίβετε τα ματάκια σας με τους παικταραδες που θα έρθουν, έχουμε τον ιδιοκτήτη με το μεγαλύτερο πορτοφόλι στην Ευρώπη κτλπ". Ούτε σχολιάζω όλες τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί για να μεγαλώσουν το μπάτζετ και να εκθειασουν τον ιδιοκτήτη.
Γιατί; Για την γμενη την ενότητα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Συνέχισε το έργο σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Unpsofable78 την Τετ 17 Ιουν 2026, 17:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
- These users thanked the author Unpsofable78 for the post (total 3):
- trelopaoki89, Apil44, Ally Samagoal
Πάντα θα υπάρχει μια καλύτερη λύση από την ενδεχόμενη λύση στο μυαλό του ΠΑΟΚτσηMontrealiotis έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:50Σωστά όσα λες, αλλά πιστεύεις ότι όντως αυτή είναι η ενδεδειγμένη λύση για να αντικαταστήσεις τον πιο επιτυχημένο προπονητή της ιστορίας σου; (Σ αρέσει- δεν σ αρεσει, είναιrenegade έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:09Αυτό σου λέω , ότι εσένα η όποια κρίση σου βασίζεται σε 2 λεπτά googling και βλέποντας τις ομάδες που ήταν και τις θέσεις που τερμάτισε.pisakaipoupoula έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 15:52 τι ποδοσφαιρικό να πούμε ρε άνθρωπε? είναι πολύ μικρό το δείγμα της δουλειάς του ως πρώτος και πάντα σε ειδικές συνθήκες, σαν τι να κρίνουμε το πρωτάθλημα εν καιρώ πολέμου της Ουκρανίας ή την Σ. Αραβία? Μισός χρόνος στην Τβέντε και άλλο τόσο στην Άλκμαρ είναι οι κανονικές δουλειές του
Ούτε αν οι ομάδες του ήταν καλές ή κακές
Ούτε αν είχε καθαρή η οχι φιλοσοφία
Ούτε αν είχε δομή το παιχνίδι του
Ούτε το ποσό δουλεμενες ή όχι ήταν οι ομάδες του
Τίποτα.
Δεν σου λέω να μην λες ότι ήθελες κάτι καλύτερο.
Αυτό που λέω είναι να έχουμε την αυτογνωσία ότι οι γνώσεις και οι πληροφορίες που διαθέτουμε είναι ελάχιστες ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα)
Δεν είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις του κόσμου; Σε αυτήν την δύσκολη γενικά συγκυρία, δεν θα έπρεπε να αποφευχθούν οι ρισκαδοροκες κινήσεις αυτού του μεγέθους;
Και τι δεδομένα είχαμε που θέλαμε από πέρσι ακόμα, ένα προπονητή με 3 χρόνια εμπειρίας;
Οι ήπιες αντιδράσεις είναι φυσιολογικές, αναμενόμενες και κατανοητές.
Οι τσιριδες και οι αφορισμοί όμως όχι.
Το τί είναι ρίσκο για τον καθένα είναι διαφορετικό.
Για μένα για παράδειγμα η επιλογές κινήσει θα ήταν μεγαλύτερο ρίσκο.
Τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός επιπέδου ΠΑΟΚ είναι απείρως μεγαλύτερα από αυτά που μπορεί να συλλέξει ο οποιοσδήποτε οπαδός της ομαδας
- These users thanked the author renegade for the post:
- Montrealiotis
Η Σαχτάρ του 24-25 είναι πολύ κοντά (και σε κάποια ανώτερη) από τον ΠΑΟΚ του 24-25. Πάντως οι ομοιότητες είναι πολλές.Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:42 Κοίτα, έχει μια αξία να δούμε ότι η πορεία του στην Σαχτάρ ήταν φθίνουσα όμως. Αναλαμβάνει μέσα Οκτωβρίου, όπου οι περισσότεροι προπονητές θα πάνε με την πεπατημένη για να μην αναστατώσουν κι άλλο την ομάδα, και την επόμενη σεζόν η απόδοση πέφτει.
Πάντως αν σας λένε γενικά κάτι τα advanced stats, βλέπω εδώ ότι την χρονιά που βγαίνει 3ος με Σαχτάρ, έχει τα περισσότερα xG (συγκριτικά ο ΠΑΟΚ της 5ετίας Λουτσέσκου κάθε χρόνο ήταν 3ος ή 4ος) και είναι 4ος ισοβαθμώντας με τον 5ο στα xGA (συγκριτικά ο ΠΑΟΚ συνήθως ήταν 3ος). Συνολικά είχε το καλύτερο xGD (xG-xGA) στην κατηγορία, 42% μεγαλύτερο της Ντινάμο Κιέβου που πήρε το πρωτάθλημα, και δυόμιση φορές μεγαλύτερο της Ολεξαντρία που τελικά τον προσπέρασε. Δεν είναι ο μόνος δείκτης να κρίνουμε μια ομάδα, αλλά επειδή τα στατιστικά "ομαλοποιούνται" όσα περισσότερα ματς παίζεις, βλέπουμε ότι η Σαχτάρ ήταν για δεύτερη αλλά κλάταρε λόγω της άμυνάς της, ότι είχε με πολύ σημαντική διαφορά την καλύτερη επίθεση. Η Ντιναμό είχε ελάχιστα καλύτερο conversion rate, δηλαδή μετατροπή των xG σε κανονικά γκολ.
Ταυτόχρονα η Σαχτάρ κράτησε ανέπαφη την εστία της μόνο στο 40% των αγώνων έναντι 47% της Ντινάμο και 50% της Ολεξαντρία. Το 40% δεν ήταν καν το τρίτο καλύτερο ποσοστό, όπως και με τα xGA ήταν 4ο σε ισοβαθμία με το 5ο. Είχε μόλις 50% κατοχή, που παραπέμπει σε άμεσο ποδόσφαιρο αν αναλογιστεί κανείς πως ήταν πάντα το φαβορί και πως σκόραρε ασταμάτητα. Επίσης βλέπω πολλές ανατροπές σε ματς που δεν κέρδισε, ήτοι μια αδυναμία να κρατήσει το προβάδισμά της.
Την φετινή χρονιά που άλλαξε προπονητή, η Σαχτάρ βελτίωσε σε τρομακτικό βαθμό τα στατιστικά της, τα οποία έτσι κι αλλιώς με Πούσιτς ήταν πεσμένα και σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
Γενικά δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά όσα βλέπω, αλλά από την άλλη τα ίδια έλεγα βάσει των advanced stats για τον Λουτσέσκου κι εδώ οι πιο πολλοί τον είχαν κάτι σαν Γκουαρντιόλα, οπότε υπομονή.
Στατιστικά φαίνεται ανώτερη και από τον ΠΑΟΚ του 25-26.
-
Gregk19262000
Ποιοι είναι φιλαράκι οι εκπρόσωποι media του Μυστακίδη να ξέρουμε και εμείς. Οι ΤΤ και το μετρό;Σοβαρό κριτήριο και επιχείρημα αυτό,σορρυ για το οφ τοπικUnpsofable78 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 17:03Η υποκρισία ξέρεις ποια είναι; Ότι γράφεις ύπουλα. Την μία ως αγνό ΠΑΟΚτσακι που καίγεται για το καλό του ΠΑΟΚ και την ενότητα και την άλλη ως ορκισμένος εχθρός του Ιβάν , ρίχνοντας φιτιλια σε κάθε ευκαιρία. Θυμάμαι πολύ καλά τι έγραφες. Μην αρχίσω τις παραθέσεις από πέρσι το καλοκαίρι.embuji έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 16:40 Γιατι ποιος υποκρινεται και το λες και το ξαναλες; Τι οτι δεν εμπιστευομαι τον Σαββιδη πλεον; Και προσπαθω να το πω πλαγιως; Ξερεις ποσες φορες το εχω γραψει και στο δικο του thread? Νομιζεις μασαω τα λογια μου; Και τσακαλακους να λες τους φιλους σου οχι εμενα.
2 κακες δε σε κανουν κακο προπονητη για πες εσυ που ξερεις ΠΟΤΕ ηταν η τελευταια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ δουλεια του μπενιτεθ; Εφοσον δεν ειχε παρει την κατω βολτα εδω και πολλα χρονια, στα κοντα σιγουρα εκανε χαμο. Υπαρχει το κακη δουλεια υπαρχει και το συνεχης φθηνουσα πορεια.
Μπραβο σου για την πισινη σου. Με αφηνει παγερα αδιαφορο το τι κρατας. Θα επρεπε να το εχεις καταλαβει εδω και ωρα γιατι δε το σχολιαζω. Πραγματικα δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αδιαφορο με αφηνει το αν κρατας πισινη η οχι. Το οτι αποφασισες να κανεις εσυ σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι πρεπει να το κανω εγω. Δε με νοιαζει να κρατησω πισινη. Με νοιαζει να δω κατι το οποιο θα με πεισει.
Ειδανε εντος του κλαμπ 2 νεους προπονητες οι οποιοι και οι 2 πηραν την ευκαιρια τους μετα απο απολυση/πωληση προπονητη για ενα μικρο διαστημα. Ο ενας απεδειξε οτι το εχει και κρατησε την δουλεια, ο αλλος οχι. Ουτε αυτο καλυπτει ομως φανταζομαι.
Όλα τα άλλα που γράφεις είναι @@ για να περάσεις την άποψη ως αλήθεια.
Στα @@ μου αν σε αφήνει αδιάφορο η στάση μου.
Εγώ βλέπεις , αν και θα μπορούσα, δεν φιτιλιαζω τα αντίστοιχα τοπικ του μπάσκετ, ρωτώντας που είναι το μπάτζετ 20 μυρίων που μας έταζαν οι εκπρόσωποι στα media του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, οταν μας έλεγαν "θα τρίβετε τα ματάκια σας με τους παικταραδες που θα έρθουν, έχουμε τον ιδιοκτήτη με το μεγαλύτερο πορτοφόλι στην Ευρώπη κτλπ". Ούτε σχολιάζω όλες τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί για να μεγαλώσουν το μπάτζετ και να εκθειασουν τον ιδιοκτήτη.
Γιατί; Για την γμενη την ενότητα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Συνέχισε το έργο σου.
Aν δε φέρουν ΝΒΑer(s) να δεχθούν κριτική. Όχι να μη κάνεις τα στραβά μάτια φιλαράκι για καμία ενότητα. Να κάνεις κριτική. Στο όνομα της Ενότητας διοικεί τον ΠΑΟΚ 35 χρόνια το Καθεστώς ΠαπαρήUnpsofable78 έγραψε: Τετ 17 Ιουν 2026, 17:03Εγώ βλέπεις , αν και θα μπορούσα, δεν φιτιλιαζω τα αντίστοιχα τοπικ του μπάσκετ, ρωτώντας που είναι το μπάτζετ 20 μυρίων που μας έταζαν οι εκπρόσωποι στα media του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, οταν μας έλεγαν "θα τρίβετε τα ματάκια σας με τους παικταραδες που θα έρθουν, έχουμε τον ιδιοκτήτη με το μεγαλύτερο πορτοφόλι στην Ευρώπη κτλπ". Ούτε σχολιάζω όλες τις ανακρίβειες που έχουν γραφτεί για να μεγαλώσουν το μπάτζετ και να εκθειασουν τον ιδιοκτήτη.
Στο μπάσκετ δεν υπάρχει FFP, δεν υπάρχει κοπωση απο 15ετή πόλεμο με το σύστημα του ΠΟΚ, δεν υπάρχει ο κορεσμός μετά απο 3 ("two officialized, one stolen") Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα. Εκεί υπάρχει πράγματι οικονομική ευρωστία, χώρος και χρόνος για μεγάλα πράγματα.
Δεξαμενές ταλέντων απο ΝΒΑ, ΝCAA, ευεληξία στους ξένους, ευεληξία στις μεταγραφικές περιόδους, στα συμβόλαιο, σε ότι γουστάρεις. Υπάρχει και το Παλατάκι, όχι μια γηρασμένη Τούμπα, και φυσικά δήψα απο τον Κόσμο.
Στο Μπάσκετ όχι κοκοκο πια....Μόνον μεγάλες προσδοκίες και μεγάλες κινήσεις. Ο πήχης πολύ ψηλά.
- These users thanked the author Franky for the post (total 3):
- Unpsofable78, embuji, Apil44
- Shivaspace
Πάμπλο Γκαρσία μόνο ..για απολίτικαλ καταστάσεις έχει και άλλες ομάδες..@ ο γαύρος και η Αιλάδα
Μπραβο σου, το οτι το κανεις εσυ και ετσι αποφασισες οτι θες να στηριζεις την ομαδα καλα κανεις, δε σημαινει οτι ειμαι υποχρεωμενος και εγω.
Το καλο του ΠΑΟΚ το θελω πανω απο οτιδηποτε. Αυτο δε σημαινει οτι εσυ και εγω θεωρουμε καλο του ΠΑΟΚ το ιδιο πραγμα. Αυτο μαλλον σου διαφευγει.
Αν θες να πεις κατι για τον Μυστακιδηη εισαι ελευθερος να το πεις και καλα θα κανεις. Βλεπεις, δε θα γυρισω να στην πω επειδη το εκανες. Εχεις καθε δικαιωμα να τον κραξεις για κατι που δε σου αρεσε. Το οτι δε το κανεις δεν επιβαρρυνει εμενα γιατι εγω το κανω.
"Ορκισμενος εχθρος του Ιβαν" με ποσους μαλωσα για τον Ιβαν οταν μπηκε με το οπλο στο γηπεδο το ξερω γω αλλα δε πειραζει. Οχι καθολου εχθρος δεν ειμαι. Απλα ο Ιβαν που εγω λατρεψα εχει παψει να υφισταται χρονια τωρα στα ματια μου, οποτε πλεον δεν τον πιστευω. Εχεις καθε δικαιωμα να τον πιστευεις ακομα.
Η διαφορα μας ξερεις ποια ειναι; Οτι εγω δε προσπαθω να επιβαλλω σε εσενα πως να εκφραζεις την αγαπη ή την δυσαρεσκεια σου προς τα στελεχη του συλλογου.
Το καλο του ΠΑΟΚ το θελω πανω απο οτιδηποτε. Αυτο δε σημαινει οτι εσυ και εγω θεωρουμε καλο του ΠΑΟΚ το ιδιο πραγμα. Αυτο μαλλον σου διαφευγει.
Αν θες να πεις κατι για τον Μυστακιδηη εισαι ελευθερος να το πεις και καλα θα κανεις. Βλεπεις, δε θα γυρισω να στην πω επειδη το εκανες. Εχεις καθε δικαιωμα να τον κραξεις για κατι που δε σου αρεσε. Το οτι δε το κανεις δεν επιβαρρυνει εμενα γιατι εγω το κανω.
"Ορκισμενος εχθρος του Ιβαν" με ποσους μαλωσα για τον Ιβαν οταν μπηκε με το οπλο στο γηπεδο το ξερω γω αλλα δε πειραζει. Οχι καθολου εχθρος δεν ειμαι. Απλα ο Ιβαν που εγω λατρεψα εχει παψει να υφισταται χρονια τωρα στα ματια μου, οποτε πλεον δεν τον πιστευω. Εχεις καθε δικαιωμα να τον πιστευεις ακομα.
Η διαφορα μας ξερεις ποια ειναι; Οτι εγω δε προσπαθω να επιβαλλω σε εσενα πως να εκφραζεις την αγαπη ή την δυσαρεσκεια σου προς τα στελεχη του συλλογου.