PAOK Analytics

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Maklaz

Re: PAOK Analytics

Δημοσίευση από Maklaz »

marsantos έγραψε: Παρ 22 Μάιος 2026, 23:11 Ρε συ..
Κι εμείς που είμαστε σπίτι ξύλο θα φάμε με αυτό..
Τι χάσιμο.. :opaokara:
Ειδικά αυτό που μπορείς να παίξεις με τις συγκρίσεις μέσα από το δυναμικό γράφημα είναι κόλλημα..
Θα μπορούσαν να μπουν προς συγκριση παίκτες και άλλων ομάδων που αγωνίζονται στις ίδιες θέσεις;
Ναι φυσικά και γίνεται.
Πιστεύω όμως ότι στην σύγκριση πρέπει να μπούνε και άλλα data για να μπορέσει να αποδώσει.
These users thanked the author Maklaz for the post:
marsantos
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

rockcity4 έγραψε: Παρ 22 Μάιος 2026, 23:14 @Maklaz Δεν ξέρω αν έχεις γενικά επαφή με διάφορα apps φτιαγμένα μέσω streamlit που έχουν κάνει scrape data από διάφορες πηγές (πχ Hudl StatsBomb), αλλά πιστεύεις θα μπορούσαν να γίνουν integrated στο μέλλον στο (γαμάτο!) εργαλείο που έφτιαξες? Ρωτάω γιατί εγώ τώρα προσπαθώ να μάθω coding μήπως φτιάξω κάτι και εγώ αφού θέλω να ασχοληθώ κανονικά με τα data+analytics, οπότε δεν ξέρω αν πράγματι γίνεται κάτι τέτοιο.
Καλημέρα φίλε !!

Ναι, γίνεται! Το StatsBomb έχει open data και έχει Python library που τραβάει events, shots, passes σε DataFrame format.

Το πρόβλημα με το Streamlit είναι ότι είναι Python only και δεν ενσωματώνεται εύκολα σε React app αλλά τα data μπορούν να ενσωματωθούν.
Θα χρειαζόταν ένα python microservice που τραβάει τα StatsBomb data και τα σερβίρει ως API σε κάποιο frontend.

Για τον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα δεν καλύπτουν τα open data του StatsBomb, μόνο αν έχει κάποιος πρόσβαση σε Hudl/StatsBomb licensed data.

Αν θέλεις να ασχοληθείς με analytics, ξεκίνα με Python + pandas + το StatsBomb open data, έχει τεράστια κοινότητα και δωρεάν δεδομένα στις μεγάλες διοργανώσεις.

ΥΓ ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Τα data από τα γιλεκάκια που φοράνε οι παίκτες (έστω μόνο για τους επίσημους αγώνες) πως θα γίνει να μας τα δώσετε σε ένα κλειστό api με bearer token; :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Kostas_FI

Δημοσίευση από Kostas_FI »

Πολύ ωραία προσπάθεια φίλε , πολλα μπραβο
Next.js η κάποιο άλλο framework?
Maklaz έγραψε: Παρ 22 Μάιος 2026, 18:27 Έχω πετάξει τους AI - σκλάβους (όσο προλαβαίνουμε ακόμα :mrgreen: ) και βαράνε αλύπητα.
Μεγάλη αλήθεια.. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείς copilot για agentic dev, αλλά τα κόστη θα πάνε στο Θεό απο 1 Ιουνίου αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν το ίδιο ισχύει με claude code, cursor κτλ Αν έχεις πάντως δυνατό μηχάνημα με καλη gpu και πολυ vram, (+ μεγάλη ram για πιθανό overflow) μπορείς να δοκιμάσεις να τρέξεις local ai μοντέλα.

Τελοσπάντων ξέφυγα :D , και πάλι μπράβο για την προσπάθεια και τον χρόνο που αφιέρωσες :pano:
These users thanked the author Kostas_FI for the post:
Maklaz
PablitoV2

Δημοσίευση από PablitoV2 »

Έχεις εικόνα πόσο θα ανέβουν; Όχι τίποτα άλλο έχω και ένα project να τελειώσω (με το claude) :lol:
Άβαταρ μέλους
Kostas_FI

Δημοσίευση από Kostas_FI »

Για copilot pro ξέρω πως στην ουσία θα τριπλασιαστει μινιμου, σε πολλά μοντέλα ακομα κα παραπανω, το usage cost των requests σου. Αρα θελει προσοχή πλεον τι μοντέλα χρησιμοποιείς , το opus για παράδειγμα θα σε ξεζουμίσει :D Με πιο ελαφριά μοντέλα δεν θα έχει τόσο μεγάλη διαφορά ελπίζω.
Και το claude πάντως έχει ανατίμηση αλλά δεν ξέρω λεπτομέρεις.
Αρχίζουν και περνάνε κρίση αυτες οι εταιρίες , βλέπουν πως τα κόστη είναι τεράστια και δεν βγαίνουν.
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Maklaz έγραψε: Παρ 22 Μάιος 2026, 23:01 Phase 1 έτοιμη και αρκετά γεμάτη.

https://paokanalytics.gr/
Εικόνα

ΥΓ1: Περιμένω τα DDoS και διάφορα bot crawler :mrgreen:
ΥΓ2: Πάω σπίτι, γιατί θα φάω ξύλο :D
ΥΓ3: @marsantos ξεσάλωσε :lol:
ΥΓ4: @Мир χιλιόμετρα για κάθε αγώνα μπορώ να πάρω από την uefa για τα ευρωπαϊκά μόνο, heatmap κάτι έχω κατά νου, αν βάλω tracking για μεταγραφές θα τρώει μόνιμα timeout :roll:
Συγχαρητήρια!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”