rockcity4 έγραψε: Παρ 22 Μάιος 2026, 23:14
@Maklaz Δεν ξέρω αν έχεις γενικά επαφή με διάφορα apps φτιαγμένα μέσω streamlit που έχουν κάνει scrape data από διάφορες πηγές (πχ Hudl StatsBomb), αλλά πιστεύεις θα μπορούσαν να γίνουν integrated στο μέλλον στο (γαμάτο!) εργαλείο που έφτιαξες? Ρωτάω γιατί εγώ τώρα προσπαθώ να μάθω coding μήπως φτιάξω κάτι και εγώ αφού θέλω να ασχοληθώ κανονικά με τα data+analytics, οπότε δεν ξέρω αν πράγματι γίνεται κάτι τέτοιο.
Καλημέρα φίλε !!
Ναι, γίνεται! Το StatsBomb έχει open data και έχει Python library που τραβάει events, shots, passes σε DataFrame format.
Το πρόβλημα με το Streamlit είναι ότι είναι Python only και δεν ενσωματώνεται εύκολα σε React app αλλά τα data μπορούν να ενσωματωθούν.
Θα χρειαζόταν ένα python microservice που τραβάει τα StatsBomb data και τα σερβίρει ως API σε κάποιο frontend.
Για τον ΠΑΟΚ συγκεκριμένα δεν καλύπτουν τα open data του StatsBomb, μόνο αν έχει κάποιος πρόσβαση σε Hudl/StatsBomb licensed data.
Αν θέλεις να ασχοληθείς με analytics, ξεκίνα με Python + pandas + το StatsBomb open data, έχει τεράστια κοινότητα και δωρεάν δεδομένα στις μεγάλες διοργανώσεις.
ΥΓ ΠΡΟΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Τα data από τα γιλεκάκια που φοράνε οι παίκτες (έστω μόνο για τους επίσημους αγώνες) πως θα γίνει να μας τα δώσετε σε ένα κλειστό api με bearer token;