Δεκτό το πρωτο σημείο όπως το εξηγείς. Υπόθεση εργασίας κάνεις και είναι θεμιτό.marsantos έγραψε: Τρί 20 Ιαν 2026, 09:53Καλημέρα Γιάνναρε Αγιάνναρε.Jean Valjean έγραψε: Τρί 20 Ιαν 2026, 07:49 ...
Όσο για το ερώτημά σου τι είναι το ΠΟΚ, αν ο βάζελος είναι μέλος του κλπ., τι να πω;
Κάνεις πλάκα φαντάζομαι.
Ξεκινάω από το τελευταίο.
Είσαι πολύ προσεκτικός και έμπειρος αναγνώστης και δε γίνεται να μη καταλαβαίνεις πως δεν θέτω ερώτημα για το τι είναι το ΠΟΚ και το αν ανήκει ο πάο σε αυτό.
Αφού ανέφερα και το παράδειγμα με τα κομμένα καρέ από τον τελικό.
Καθοδήγηση στην τοποθέτηση μου έκανα.
Δεν έκανες κανένα σφάλμα και μια χαρά το εξήγησες και ήταν κατανοητό από την αρχή το τι έγραψες....Νομίζω ότι δεν κατάλαβες καθόλου αυτό που γράφω. Το σφάλμα είναι μάλλον δικό μου.
Πάμε λοιπόν ξανά.
Το ζήτημα δεν αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ.
Δεν με νοιάζει με ποιον θα παίξουμε εμείς στα πλει οφ. Τζάμπα γράφεις και επιμένεις σε αυτό. Το μισό σου και παραπανω ποστ αναφέρεται σε ματς ΠΑΟΚ με Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ με βάζελο.
Αυτό που έχει σημασία και με νοιάζει είναι με ποιον θα παιξουν οι αλλοι. Κι όπως φαίνεται το ίδιο πραγμα τους νοιάζει κι αυτούς...
Εδώ ακριβώς βρίσκεται η ποιοτική διαφορά στις απόψεις μας. Είναι θέμα οπτικής.
Εσύ δίνεις σημασία με ποιον θα παίξουν οι άλλοι. Εγώ δίνω σημασία με ποιον θα παίξουμε εμείς.
Πότε όμως; Όταν είμαστε ξεκάθαρα μπροστά στη βαθμολογία. Εκεί με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουμε εμείς γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα.
Έχω υπολογίσει πως οι άλλοι θα πάρουν τους εύκολους πόντους. Έχω υπολογίσει όμως πως θα τους πάρουμε κι εμείς.
Αν δεν είμαστε εμείς μπροστά τότε ναι με ενδιαφέρει με ποιον θα παίξουν οι άλλοι.
Η προτίμησή μου δεν είναι ανεξάρτητη από τις υλικές προϋποθέσεις που υπάρχουν (βαθμολογία, συχνότητα αγώνων, ποιότητα αντιπάλων κτλ.). Δεν είναι κάθε συνθήκη ίδια. Δε θα σου έλεγα το ίδιο αν ο 4ος ήταν πιθανό να είναι ο άρης. Την άποψη αυτή την εκφράζω μόνο για το Λεβαδειακό και μόνο για την περίπτωση που είμαστε ξεκάθαρα μπροστά στη βαθμολογία.
Θα συμφωνήσω πως κανένας δεν πρόκειται να δώσει τον αγώνα στον άλλο. Και ο οσφπ πρόπερσι δεν έδωσε τον αγώνα στην άεκ. Αυτό ταυτόχρονα σημαίνει πως θα είναι και για εμάς όμως πιο δύσκολη συνθήκη. Αν είμαστε εμείς πιο μπροστά θέλω λιγότερους δύσκολους βαθμούς προς διεκδίκηση.Οι άλλοι λοιπόν, το ΠΟΚ, αν είναι οι τρεις τους με μας στα πλει οφ τότε κανένας τους δεν πρόκειται να δώσει τον αγώνα στον άλλον. Κι αυτό επειδή έχουν πολλους φιλάθλους και θα πεσει χοντρό κράξιμο και θα δημιουργηθεί θέμα, κι αυτό δεν το θέλει κανείς τους.
Συμφωνώ χωρίς καμία υποσημείωση.Η τετράδα είναι η ιδανική σύνθεση για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να διασπάσει την συνοχή του ποκ και να τους φέρει στα όρια της μεταξύ τους σύγκρουσης.
Είναι κάτι πάνω στο οποίο μανιωδώς επιχειρηματολογώ μέσα στο φόρουμ εδώ και μια τετραετία.
Αρκεί φυσικά ο ΠΑΟΚ να είναι διεκδικητής. Αν ήταν απλά ο 4ος που συμπληρώνει το καρέ δε θα υπήρχε πρόβλημα. Τώρα όμως που είναι και καταπώς φαίνεται θα εξακολουθεί να είναι, το μέλλον προβλέπεται άκρως ενδιαφέρον.
Σχετικά με το δεύτερο σημείο, προσθέτω το εξής.
Ασχολουμαι με το τι κάνουν και τι θα κάνουν οι άλλοι για τον εξής απλό λόγο: διότι είναι κάτι που εμείς ως ΠΑΟΚ δεν μπορουμε να επηρεάσουμε, επιδρά πανω μας χωρίς να το ελέγχουμε.
Το τι θα κάνουμε εμείς, αυτό μπορουμε να το ελέγξουμε.
Προσπαθώ λοιπόν να προσδιορισω τις συνθήκες εκείνες κάτω από τις οποίες η επίδραση των γεγονότων που δεν ελέγχουμε να είναι η ελάχιστη. Έτσι προκυπτει το συμπερασμα ότι το σχήμα εκείνο που μας "προφυλασσει" περισσότερο είναι τα πλει οφ να γίνουν με 4 ομάδες όπου οι υπόλοιπες τρεις είναι οι τρεις του ποκ.