Μεταγραφές χειμώνα 2026
Re: Μεταγραφές χειμώνα 2026
Αλλη βασικη μας διαφωνια ειναι οτι θα διαλυσει το αγωνιστικο αν φυγει ο Ραζβαν.Σε εναν ποδοσφαιρικο οργανισμο δεν ειναι ο προπονητης το βασικοτερο γραναζι αλλα το σωστο διοικητικο μοντελο με σαφεις,διακριτους ρολους με ανθρωπους με τις αναλογες γνωσεις στη καθε θεση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author joshua for the post:
- PAOK DreXleR
Μετά τον Γερεμέγιεφ και μακάρι να διαψευστούμε όσοι παγώσαμε στο άκουσμα, αν είναι να φέρουν τον Μήτογλου για να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό που φωνάζει στην άμυνα, καλύτερα να χαλαρώνουμε τις Κυριακές. Σέντερ μπακ ένα με δύο επίπεδα πάνω από τους σημερινούς και ειδικά τους Κετζιόρα και Βολιάκο θέλει η ομάδα, σε μια θέση που πονάει πιο πολύ και από αυτή του φορ. Και καλά θα κάνουν ενόψει καλοκαιριού και όχι για τώρα γιατί απλά δεν προλαβαίνουν, να αρχίσουν να δουλεύουν τα σέντερ μπακ και ίσως και πλάγιους μπακ από τις ακαδημίες προκειμένου να δουν αν και ποιοι έχουν δυνατότητες να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα.
Καλό τέλος θα είναι να σταματήσουν την φαρσοκωμωδία περί εξτρεμο-φορ. Βρείτε ένα winger που θα είναι γρήγορος και πολύ καλός στο 1vs1 για να μπει στα παπούτσια του Τάισον και να έχουμε υπεροπλία εκεί. Αν συνεχίσει ο Τάισον να παίζει σε αυτή την συχνότητα και αυτούς τους ρυθμούς ελλείψει αντικαταστάτη, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πιάνει τον δικέφαλο μηριαίο ή τους προσαγωγούς, όσο καλή ζωή, προπόνηση και διατροφή και αν κάνει.
Καλό τέλος θα είναι να σταματήσουν την φαρσοκωμωδία περί εξτρεμο-φορ. Βρείτε ένα winger που θα είναι γρήγορος και πολύ καλός στο 1vs1 για να μπει στα παπούτσια του Τάισον και να έχουμε υπεροπλία εκεί. Αν συνεχίσει ο Τάισον να παίζει σε αυτή την συχνότητα και αυτούς τους ρυθμούς ελλείψει αντικαταστάτη, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πιάνει τον δικέφαλο μηριαίο ή τους προσαγωγούς, όσο καλή ζωή, προπόνηση και διατροφή και αν κάνει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γερασίμου την Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Polichni1926
συμφωνω 100% σε ολα οσα ειπες οσον αφορα τον ρολο του προπονητη σε μια ομαδα εχεις απολυτο δικαιο για μενα .marsantos έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:02Όπως έγραφα και χθες αλλά και παλαιότερα, δε σχολιάζω μεταγραφές και μεταγραφικούς σχεδιασμούς γιατί δεν ξέρω τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες.joshua έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 11:51 ...
Αν δεν θεωρεις μεγαλο το προβλημα των μεταγραφικων σχεδιασμων των τελευταιων ετων τοτε προφανως βλεπουμε πολυ διαφορετικα τα πραγματα. Επιπλεον ναι αν ο επομενος προπονητης ηταν ο Μαλεζας δεν θα αλλαζαν πολλα,αν ομως ηταν καποιο ονομα με αξιολογο βιογραφικο που σεβεται τον εαυτο του και βρισκοταν στη θεση να του επιβαλλονται συνεχως παραλογα θελω απο μια ομαδα ανθρωπων που καλα καλα δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο θελω να πιστευω πως αργα η γρηγορα θα αλλαζαν πολλα.
Αν όντως υπάρχει πρόβλημα στο μεταγραφικό σχεδιασμό, το θεωρώ παράλογο να αλλάξει ένας προπονητής για αυτόν τον λόγο. Ο προπονητής είναι η νευραλγικότερη θέση σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό. Αμέτρητα παραδείγματα ομάδων που όταν έχασαν το προπονητικό τους σημείο αναφοράς, ταλαιπωριούνταν και ταλαιπωρούνται να βρουν κατάλληλο. Δεν μπορείς να τον παραγγείλεις. Χρειάζεται ευθυγράμμιση πολλών παραγόντων για να πετύχει ένας προπονητής.
Χώρια που δεν το καταλαβαίνω σα λογική. Έχεις το αγωνιστικό που δουλεύει σωστά, είναι ανταγωνιστικό, κατακτά τίτλους, φέρνει ευρωπαϊκές επιτυχίες και θα πας να το διαλύσεις για κάτι που είναι έξω από το χορτάρι και αφορά την εταιρική λειτουργία;
Οκ καταλαβαίνω πως το λες, αλλά το ρίσκο δεν είναι μετρήσιμο.
θα ηθελα ομως να μου πεις τι εννοεις με τον ορο ευρωπαικες επιτυχιες γιατι μαλλον εκει το βλεπουμε λιγο διαφορετικα .
-
Ριαν_Καπαγιαννιδης
Αυτό είναι ένα σωστό επιχείρημα. Ο ΠΑΟΚ επ'ουδενί δεν είναι σε τέλμα. Από την άλλη οι καλύτερες αλλαγές έρχονται όταν δεν υπάρχει αφόρητη πίεση, αλλά αντιθέτως επικρατεί ψυχραιμία, αισιοδοξία, κι υπάρχει περιθώριο χρονικό. Πχ εγώ θα προτιμούσα να πάμε σε αλλαγή προπονητή γνωρίζοντάς το από τον Μάρτιο ας πούμε, παρά αν η ομάδα καταρρεύσει στα πλέι οφ και βγει πχ 4η, ή αν κάνει back to back απογοητευτικές σεζόν. Το παρόν μοντέλο απέδωσε καρπούς, δεν ξέρουμε αν ένα εναλλακτικό μοντέλο θα απέδιδε περισσότερους ή λιγότερους (ανάλογα το μοντέλο εγώ), αλλά νομίζω ότι είναι εμφανές πως η ομάδα εδώ και καιρό δεν ανεβαίνει επίπεδο, όσο κι αν βαφτίζουμε το ψάρι κρέας κάποιες φορές.nunies4 έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 10:50 Αυτο που περιγραφεις ειναι σωστο. Και ονομαζεται βελτιωση. Που προφανως καθε ομαδα πρεπει να κυνηγαει.
Το δικο μου ποστ ειχε να κανει με αυτο που ο Τζος εγραψε σαν λυση. Ενα ηλεκτροσοκ.
Ειναι η ομαδα σε τετοιο τελμα που χρειαζεται ενα ηλεκτροσοκ; Εκει ειναι η διαφωνια μου
Ως τότε εγώ είμαι υπέρ του να έρθει ο κάθε Γερεμέγιεφ γιατί ακόμα κι αν διαφωνώ με το μοντέλο μας, ένα σωστά εφαρμοσμένο μέτριο μοντέλο είναι καλύτερο από ένα μη σωστά εφαρμοσμένο. Μόνη προϋπόθεση να μη φορτωθούμε κι άλλους παίκτες που σε 1-2 χρόνια θα πρέπει να φύγουν και χτίζουμε πάλι απ'το μηδέν.
- navigator11
Εγώ αυτό που ξέρω μετά βεβαιότητας, διότι αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονοψηφία ημών των οπαδών, όπως επισημαίνει κι ο marsantos, έχουμε μαύρα μεσάνυχτα ως προς οτιδήποτε πραγματικά κρίσιμο γύρω από τα της λειτουργίας της ΠΑΕ, είναι ότι, όταν αποχωρήσει κάποια στιγμή ο εμμονικός ή/κι ο μονοκούστουμος από τον ΠΑΟΚ, πρωτίστως όμως θεωρώ ο εμμονικός, κάποιοι θα στήσουν τρικούβερτο γλέντι από την ανακούφιση. Και δεν αναφέρομαι κυρίως σε κακεντρεχείς, "βαλτούς" ή απλά μη συμπαθούντες για βασιμους λόγους τον Λουτσέσκου ή τον Σαββίδη συνοπαδούς.
- These users thanked the author navigator11 for the post (total 3):
- DamoN, leomatos88, lkosmid
Εγώ navi πάντως θα τρελαινομουν από χαρά αν αύριο ξυπνούσα και μάθαινα ότι τοποθετηθηκαν οι χ,ψ,ω ποδοσφαιρανθρωποι με τα ανάλογα βιογραφικά σε όλες τις νευραλγικες θέσεις με προπονητη τον Λουτσεσκου. Επιτέλους θα μπορούσα μετά να ασκήσω κριτική με σαφώς μεγαλύτερη σιγουριά και με συγκεκριμένη αιτιολογία.Μεχρι τότε απλά θα αναρωτιέμαι ποια μορφή θα είχε η βαθμολογία στις διοργανώσεις αν πχ είχε αποκτηθει ο στόπερ που περιμέναμε το καλοκαίρι και διαβάζαμε πως καθυστερεί γιατί υπάρχει διάθεση για απόκτηση παίκτη με μεγάλη βαρύτητα και αντίστοιχα αν είχε αποκτηθει φορ το καλοκαίρι όταν έκανε μπαμ πως η περίπτωση Τσαλοφ ήταν καμμένη.
- These users thanked the author joshua for the post (total 4):
- navigator11, lkosmid, Logistis, margas
Τις 2 προκρίσεις στους 8 με την παλαιότερη δομή του κονφερενς στο οποίο συμμετείχαν αισθητά δυνατότερες ομάδες το θεωρώ επιτυχία.Polichni1926 έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:06 ...
συμφωνω 100% σε ολα οσα ειπες οσον αφορα τον ρολο του προπονητη σε μια ομαδα εχεις απολυτο δικαιο για μενα .
θα ηθελα ομως να μου πεις τι εννοεις με τον ορο ευρωπαικες επιτυχιες γιατι μαλλον εκει το βλεπουμε λιγο διαφορετικα .
Κάθε φορά που η ομάδα προκρίνεται στους 24 του europa leauge το θεωρώ επιτυχία.
Δε θεωρώ ευρωπαϊκά το μέγεθος της ομάδας μας τέτοιο ώστε να θεωρούνται αμελητέα αυτά τα αποτελέσματα.
Είναι υποκειμενική άποψη και καταλαβαίνω κάποιος να μη συμφωνεί.
Για να μη χαθεί όμως η ουσία του ποστ πάνω στο οποίο σχολίασες, αλλάζω το 'ευρωπαϊκές επιτυχίες' σε 'ευρωπαϊκές στιγμές' ώστε να είναι αποδεκτό από κάθε πλευρά.
- These users thanked the author marsantos for the post (total 3):
- navigator11, lkosmid, margas
Την άποψή μου για Γερεμεγεφ την έγραψα στο τοπικ του
Την άποψή μου και για τον χαλασμό που γίνεται, τόσο εδώ όσο και στο τόπικ του την έγραψα επίσης
Εγώ λεω οτι είναι προτιμότερο, ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ θέλουμε ΚΑΙ ποιότητα ΚΑΙ βάθος, να δώσουν Ντεσπότοφ, και να φέρουν ΚΑΙ ένα πραγματικά καλό εξτρέμ δεξιά/αριστερά, ΚΑΙ ένα σοβαρό φορ.
Ετσι ανεβαίνεις επίπεδο.
Αυτά με το εξτρεμοφορ ΔΕΝ τα καταδικάζω ούτε τα καταριέμαι. Υπάρχουν παίκτες και ομάδες που αυτό είναι πολύ χρήσιμο.
ΔΕΝ πιστεύω όμως οτι ο Λουτσέσκου μπορεί να αξιοποιήσει κάτι τέτοιο. Όλη η ομάδα επί μακρόν είναι δομημένη να παίζει κάτι, που ένα αδύναμο κορμί (όπως παραδοσιακά είναι τα εξτρέμ) δεν μπορεί να υπηρετήσει ώστε να κατεβάζει μπάλες, να αντέχει στο ξύλο κλπ.
Την άποψή μου και για τον χαλασμό που γίνεται, τόσο εδώ όσο και στο τόπικ του την έγραψα επίσης
Εγώ λεω οτι είναι προτιμότερο, ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ θέλουμε ΚΑΙ ποιότητα ΚΑΙ βάθος, να δώσουν Ντεσπότοφ, και να φέρουν ΚΑΙ ένα πραγματικά καλό εξτρέμ δεξιά/αριστερά, ΚΑΙ ένα σοβαρό φορ.
Ετσι ανεβαίνεις επίπεδο.
Αυτά με το εξτρεμοφορ ΔΕΝ τα καταδικάζω ούτε τα καταριέμαι. Υπάρχουν παίκτες και ομάδες που αυτό είναι πολύ χρήσιμο.
ΔΕΝ πιστεύω όμως οτι ο Λουτσέσκου μπορεί να αξιοποιήσει κάτι τέτοιο. Όλη η ομάδα επί μακρόν είναι δομημένη να παίζει κάτι, που ένα αδύναμο κορμί (όπως παραδοσιακά είναι τα εξτρέμ) δεν μπορεί να υπηρετήσει ώστε να κατεβάζει μπάλες, να αντέχει στο ξύλο κλπ.
Να δεις τι γλέντι θα στήσουν οι εξ αθηνών ορμώμενοι αγνοί οπαδοί, δημοσιογράφοι και παράγοντες που θέλουν τον ΠΑΟΚ δυνατόnavigator11 έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:18 Εγώ αυτό που ξέρω μετά βεβαιότητας, διότι αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειονοψηφία ημών των οπαδών, όπως επισημαίνει κι ο marsantos, έχουμε μαύρα μεσάνυχτα ως προς οτιδήποτε πραγματικά κρίσιμο γύρω από τα της λειτουργίας της ΠΑΕ, είναι ότι, όταν αποχωρήσει κάποια στιγμή ο εμμονικός ή/κι ο μονοκούστουμος από τον ΠΑΟΚ, πρωτίστως όμως θεωρώ ο εμμονικός, κάποιοι θα στήσουν τρικούβερτο γλέντι από την ανακούφιση. Και δεν αναφέρομαι κυρίως σε κακεντρεχείς, "βαλτούς" ή απλά μη συμπαθούντες για βασιμους λόγους τον Λουτσέσκου ή τον Σαββίδη συνοπαδούς.
- These users thanked the author tolis14 for the post (total 2):
- lkosmid, PAOK DreXleR
Αυτό όντως είναι βασική και κομβική διαφωνία.joshua έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:03 ...Σε εναν ποδοσφαιρικο οργανισμο δεν ειναι ο προπονητης το βασικοτερο γραναζι αλλα το σωστο διοικητικο μοντελο με σαφεις,διακριτους ρολους με ανθρωπους με τις αναλογες γνωσεις στη καθε θεση.
Για όλες τις άλλες εταιρείες είναι προφανώς σωστό αυτό που λες.
Για το ποδόσφαιρο όμως με βρίσκεις αντίθετο.
Δε θεωρώ πως άμα φύγει ο Λουτσέσκου θα διαλύσει το αγωνιστικό. Λέω πως τώρα είναι μια χαρά το αγωνιστικό. Κι όταν κάτι είναι μια χαρά δεν το πειράζεις γιατί μπαίνεις σε αχαρτογράφητα νερά. Μπορεί να είναι καλύτερα μπορεί να είναι και χειρότερα εις το διηνεκές....Αλλη βασικη μας διαφωνια ειναι οτι θα διαλυσει το αγωνιστικο αν φυγει ο Ραζβαν...
Joshua δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι των ανθρώπων που υπάρχουν στην ομάδα. Εχουμε ποδοσφαιρανθρωπους σε πολλά πόστα. Το πρόβλημα αρχίζει και τελειώνει στον Ιβάν. Αυτός έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.
Όσους και να βάλεις από κάτω του, αν δεν ανοίξει η κάνουλα, ούτε θα σταματήσουμε να πουλάμε ότι καλό βγάζουν οι ακαδημίες μας, ούτε οι δανεικοί τύπου Βολιακο, Βιετεσκα, Πενια θα σταματήσουν, ούτε οι τελειωμένοι ελεύθεροι τύπου Κόλεϊ, Γιερεμεγιεφ θα σταματήσουν, ούτε θα αρχίσουμε να πληρώνουμε ρήτρες δανεικών μεγαλύτερες του εκατομμυρίου όπως πχ με Μειτε και σύντομα Γιακουμάκη.
Αν μας έκανε σε κάτι καλό το φετινό καλοκαίρι είναι ότι πλέον δεν είναι ταμπού να δείξεις με το δάχτυλο την πηγή κάποιων προβλημάτων. Μη παρεξηγηθώ, ο ΠΑΟΚ είναι 100 σκαλοπάτια πάνω με Ιβάν από ότι πριν. Αλλά αν θέλουμε να ανέβουμε κι άλλο και να μη μείνουμε στάσιμοι εδώ που είμαστε με 2 πρωταθλήματα την δεκαετία και μερικές νερόβραστες ευρωπαϊκές πορείες όσο αυτές δεν ενοχλούν την πορεία μας προς την δεύτερη θέση, μόνο από τον Ιβάν εξαρτάται.
Πλεον είμαι δύσπιστος και ως προς το κομμάτι της Νέας Τούμπας, όπως και με το προπονητικό που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το χρειαζόμαστε. Μακάρι ο ΑΣ που όλοι μαζί βρίζαμε πριν λίγους μήνες να έχει κρατήσει τις σωστές ρήτρες σε ό,τι υπογράφτηκε, και μακάρι να μη γίνουμε όπως η ξαδέρφη όταν φτιαχνόταν το δικό της γήπεδο.
Όσους και να βάλεις από κάτω του, αν δεν ανοίξει η κάνουλα, ούτε θα σταματήσουμε να πουλάμε ότι καλό βγάζουν οι ακαδημίες μας, ούτε οι δανεικοί τύπου Βολιακο, Βιετεσκα, Πενια θα σταματήσουν, ούτε οι τελειωμένοι ελεύθεροι τύπου Κόλεϊ, Γιερεμεγιεφ θα σταματήσουν, ούτε θα αρχίσουμε να πληρώνουμε ρήτρες δανεικών μεγαλύτερες του εκατομμυρίου όπως πχ με Μειτε και σύντομα Γιακουμάκη.
Αν μας έκανε σε κάτι καλό το φετινό καλοκαίρι είναι ότι πλέον δεν είναι ταμπού να δείξεις με το δάχτυλο την πηγή κάποιων προβλημάτων. Μη παρεξηγηθώ, ο ΠΑΟΚ είναι 100 σκαλοπάτια πάνω με Ιβάν από ότι πριν. Αλλά αν θέλουμε να ανέβουμε κι άλλο και να μη μείνουμε στάσιμοι εδώ που είμαστε με 2 πρωταθλήματα την δεκαετία και μερικές νερόβραστες ευρωπαϊκές πορείες όσο αυτές δεν ενοχλούν την πορεία μας προς την δεύτερη θέση, μόνο από τον Ιβάν εξαρτάται.
Πλεον είμαι δύσπιστος και ως προς το κομμάτι της Νέας Τούμπας, όπως και με το προπονητικό που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το χρειαζόμαστε. Μακάρι ο ΑΣ που όλοι μαζί βρίζαμε πριν λίγους μήνες να έχει κρατήσει τις σωστές ρήτρες σε ό,τι υπογράφτηκε, και μακάρι να μη γίνουμε όπως η ξαδέρφη όταν φτιαχνόταν το δικό της γήπεδο.
Με όλο τον σεβασμό, αν φύγει ο Ντεσποτοφ θα έρθει ο άλλος ένας Ιβανουσετς δανεικός κι αγύριστος, ή κανένας Λημνιος ελεύθερος. Το έχουμε δει το έργο.Equalizer έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:29
Χίλιες φορές να μείνουν αυτοί οι 15-16 «καλοί» που έχουμε παρά να αφήσουμε τον Καρυπιδη, την Γκοντσαρεβα και τον Ιβάν να τους πουλησουν για να φέρουν καλύτερους.
Ο Γερεμεγεφ δεν έρχεται γιατί ο Ιβαν έχει θέσει ως ταβάνι τα 200.000 για απόκτηση επιθετικού. Διαφωνώ,δεν ειναι θέμα χρημάτων ,το πρόβλημα ειναι δομικό.
- These users thanked the author joshua for the post (total 2):
- Montrealiotis, Logistis
Είναι ωραίο αυτό που λες equ. Δε θα έλεγα πως υπάρχει αδυναμία αξιοποίησης. Υπάρχει άλλη φιλοσοσφία παιχνιδιού όπως αναφέρεις στη συνέχεια.Equalizer έγραψε: Πέμ 18 Δεκ 2025, 13:29 ...
Όντως ο Ράσβαν δεν παίζει έτσι. Συνηθίζει τα αριστερά του εξτρέμ να δεκαρίζουν ή τουλάχιστον να μπορούν συγκλίνοντας να σταθούν στον άξονα.
Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Τάισον, Ντέλιας (στις αρχές) είναι τύποι παικτών που γίνονταν έξτρα χαφ ανοίγοντας χώρο για το αριστερό μπακ. Έτσι συνήθως παίζει.
Το πιο κοντινό που έχουμε δει σε εξτρεμοφορ (που δεν ήταν εξτρεμοφορ) είναι όταν έβαζε τον Νάρεϊ αριστερά, ο οποίος έπαιζε σαν κανονικό εξτρέμ μη έχοντας τη δυνατότητα για οργάνωση παιχνιδιού όπως οι προαναφερθέντες.
- ΑποστόληςΑ
Περισσότερο μ' άρεσε το αριστερό στόπερ τους, ο Μανώλης Αλιατίδης. Αλλά είναι μεγάλος (πάει στα 31).Мир έγραψε: Τετ 17 Δεκ 2025, 16:37 Mηπως να κοιτάμε τον Σιφναίο από Καβάλα που ξέρει να βαράει και πεναλντι;