Ο ΠΑΟΚ μας έχει την ευκαιρία να ανοίξει όσο ποτέ άλλοτε τα φτερά του. Σε 2-3 χρονια Ο Δικέφαλος μπορεί να έχει δύο άτρωτα κεφάλια (μπαλα-μπασκετ) που να κατασπαραζουν όποιον άτυχο βρεθεί στον δρόμο του.
Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ II
Re: Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ II
Ο,τι ακριβώς γραφείο ο παοκ χμ. Δεν αλλάζω ούτε τελεία. Νιώθω ακριβώς τα ίδια. Σκέφτομαι ακριβώς τα ίδια. Ανήκω στην γενιά του Μπανε.
Ο ΠΑΟΚ μας έχει την ευκαιρία να ανοίξει όσο ποτέ άλλοτε τα φτερά του. Σε 2-3 χρονια Ο Δικέφαλος μπορεί να έχει δύο άτρωτα κεφάλια (μπαλα-μπασκετ) που να κατασπαραζουν όποιον άτυχο βρεθεί στον δρόμο του.

Αστα...DamoN έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 18:25Ρε μπρο 50ριζεις;;;nunies4 έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 18:17Τεράστια εκδρομή. Με κερασάκι την ποδοσφαιρική σφήνα στην Νέα Σμύρνη με την γκολάρα του Κρισμαρεβιτς και μετά πορεία μεχρι το ΣΕΦ.markos4 έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 17:27
Σαν χθες θυμάμαι το 1999 στο σεφ που σηκώναμε κούπα με το χαρτί.
19 χρονών ήμουν τότε και είδα και τους δύο αγωνες (ημιτελικό με αρη) μαζί με τον αδερφό μου .
Θυμάμαι επίσης τους μπάτσους που μας κυνηγούσαν με τα γκλοπ στον ηλεκτρικό.![]()
![]()
Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.
Και όπου υπήρχε αφίσα του Σιγάλα με την γνωστή διαφήμιση σύνθημα "@@@τανα @@@τανα του πατατάκια η μάνα"...
20 χρόνων τότε..
Α ρε ΠΑΟΚ τι έχουμε ζήσει...
Από τον τρόπο γράφεις σου νόμιζα είσαι ηλικία μου .
46 στα 47 ;;; Καλά κρατιέσαι![]()
Δεν ρωταω την ηλικια σου...φοβαμαι τι θα ακουσω και πως θα εκλαβω αυτο που μου εγραψες...
nunies4 έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 18:17Τεράστια εκδρομή. Με κερασάκι την ποδοσφαιρική σφήνα στην Νέα Σμύρνη με την γκολάρα του Κρισμαρεβιτς και μετά πορεία μεχρι το ΣΕΦ.markos4 έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 17:27xrisitsapa έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 16:54 Μεγαλη ημερα για εμας τους μεγαλωμενους τη δεκαετια 80-90, τα παιδια του Μπανε.
Το μπασκετ μας εκανε ΠΑΟΚ.
Μακαρι να ζησουμε παλι ενδοξες στιγμες ( και ακομα περισσοτερες)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Σαν χθες θυμάμαι το 1999 στο σεφ που σηκώναμε κούπα με το χαρτί.
19 χρονών ήμουν τότε και είδα και τους δύο αγωνες (ημιτελικό με αρη) μαζί με τον αδερφό μου .
Θυμάμαι επίσης τους μπάτσους που μας κυνηγούσαν με τα γκλοπ στον ηλεκτρικό.![]()
![]()
Μακάρι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές.
Και όπου υπήρχε αφίσα του Σιγάλα με την γνωστή διαφήμιση σύνθημα "@@@τανα @@@τανα του πατατάκια η μάνα"...
20 χρόνων τότε..
Α ρε ΠΑΟΚ τι έχουμε ζήσει...
Επίσης τα επικά συνθήματα :
Στάζει πιπέρι η μαύρη π@υτσα του Μπέρι
και..
Αλλάξτε κανάλι ή πο@τσα είναι μεγάλη.
Η ομάδα ήταν απίστευτη με φοβερό μπάσκετ.
- These users thanked the author markos4 for the post (total 2):
- DamoN, PAOKevolution
Frankie King επίσης τρομερό F4
- These users thanked the author DamoN for the post (total 4):
- markos4, Psaras, TylerDurden, Maedhros4
Αν και είμαστε οφ τοπικ.
Οι νεοτεροι ας κάνουν τον κόπο να δουν στιγμιότυπα ή ολόκληρους τους αγώνες (υπάρχει στο YouTube) την περίοδο 98-99 και να χαζέψουν την κερκίδα που κάναμε μέσα στο σεφ με σκουλήκι στον ημιτελικό και με το χαρτί στον τελικό.
Οι νεοτεροι ας κάνουν τον κόπο να δουν στιγμιότυπα ή ολόκληρους τους αγώνες (υπάρχει στο YouTube) την περίοδο 98-99 και να χαζέψουν την κερκίδα που κάναμε μέσα στο σεφ με σκουλήκι στον ημιτελικό και με το χαρτί στον τελικό.
Αγαπητέ μάρκο. Να δουν οι μικρότεροι γιατί οι μεγαλύτεροι θα δούμε πολλά παιδιά της κερκίδας που δεν είναι μαζί μας και δεν πρόλαβαν να δουν τον μεγάλο ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ ούτε θα δουν την εποχή τέλη στο μπάσκετ. Άστο καλύτερα θα μας πιάσουν τα ζουμιά
Πόσους από εμάς εκφράζεις...paok x.m. έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 18:18 Αν ο ΠΑΟΚ στην μπαλα εχει ιστοριες με δακρυ, ο μεγαλος ΠΑΟΚ στο μπασκετ γραφει σεναρια ολοκληρα!!!
Πρωταθληματα με τον Αρη που κυριολεκτικα ευθυγραμμιστηκαν πλανητες για να τα χασουμε, το λαθος του προδοτη φασουλα και το κλαμα του Μπανε στο τελικο με Ρεαλ (θεουλη μου εκλαιγα μια βδομαδα), ο ιακοπινη στον ημιτελικο οπου μας εκανε πλακα ενας ρουσκονι επειδη ελειπε ο Τσεκος ( συναντησα μετα απο πολλα χρονια τον Ιβκοβιτς και ελεγε οτι εκεινος ο ΠΑΟΚ ηταν η καλυτερη ομαδα που προπονησε), τον τελικο με τον γαυρο με τα 5δευτερολεπτα του Σαβιτς…
Με λιγες αλλα τρομερες χαρες (‘91 γενευη , ‘94 στεφανελ στο καλυτερο ματς απο μεριας στατιστικης που εχει κανει ομαδα) , πρωταθλημα το ‘92 και 2 κυπελλα αργοτερα το ‘95 και ‘99, οπου κρατηθηκε ψηλα ο ΠΑΟΚτσης τα χρονια εκεινα. Οι ΠΑΟΚτσηδες 40-50 ετων ειχαμε τον μπασκετικο ΠΑΟΚ να αγαπησουμε και οχι τον ποδοσφαιρικο!!!
Δεν θα πω ψεμματα , εχω χασει την επαφη μου με το μπασκετ για 20 χρονια γιατι δυστυχως εχει γινει ενα μονοπωλιο αδιαφορο και επειδη η ομαδα (που μεγαλωσα νομιζοντας οτι ειναι η μεγαλυτερη ομαδα μπασκετ στην ευρωπη) δεν ηταν αντιστοιχη του μεγεθους που πιστευα!!
Δεν παρακολουθουσα ενεργα τοσα χρονια οχι επειδη με νοιαζουν οι τιτλοι, ουτε επειδη με νοιαζουν οι νικες αλλα γιατι δεν μπορουσα να βλεπω τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΟΚ του 1989-1995 που ηταν ενα ευρωπαικο θηριο να ειναι περιγελος. Δεν περιμενω θαυματα απο την αρχη , ετσι και αλλιως το συστημα στο μπασκετ ειναι χειροτερο απο οτι στην μπαλα που καναμε 5ετια να το σπασουμε. Αλλα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου,να ξαναγινουμε αυτο που καποτε ειμασταν . Πρωτα απο ολα για ολους αυτους τους τρελλους που φυλαγαν 25 χρονια θερμοπυλες!! Πρωτα για αυτους και μετα για τον μικρο εαυτο μου που ξαγρυπνουσε τις πεμπτες για να δει μπασκετ.
-
Paok1926 + male-sykies
Ετσι ακριβώς. Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ είναι μια πληγή αγιάτρευτη για τους 40+. Όλα τα γιατί μαζεμένα σε μια ομάδα.paok x.m. έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 18:18 Αν ο ΠΑΟΚ στην μπαλα εχει ιστοριες με δακρυ, ο μεγαλος ΠΑΟΚ στο μπασκετ γραφει σεναρια ολοκληρα!!!
Πρωταθληματα με τον Αρη που κυριολεκτικα ευθυγραμμιστηκαν πλανητες για να τα χασουμε, το λαθος του προδοτη φασουλα και το κλαμα του Μπανε στο τελικο με Ρεαλ (θεουλη μου εκλαιγα μια βδομαδα), ο ιακοπινη στον ημιτελικο οπου μας εκανε πλακα ενας ρουσκονι επειδη ελειπε ο Τσεκος ( συναντησα μετα απο πολλα χρονια τον Ιβκοβιτς και ελεγε οτι εκεινος ο ΠΑΟΚ ηταν η καλυτερη ομαδα που προπονησε), τον τελικο με τον γαυρο με τα 5δευτερολεπτα του Σαβιτς…
Με λιγες αλλα τρομερες χαρες (‘91 γενευη , ‘94 στεφανελ στο καλυτερο ματς απο μεριας στατιστικης που εχει κανει ομαδα) , πρωταθλημα το ‘92 και 2 κυπελλα αργοτερα το ‘95 και ‘99, οπου κρατηθηκε ψηλα ο ΠΑΟΚτσης τα χρονια εκεινα. Οι ΠΑΟΚτσηδες 40-50 ετων ειχαμε τον μπασκετικο ΠΑΟΚ να αγαπησουμε και οχι τον ποδοσφαιρικο!!!
Δεν θα πω ψεμματα , εχω χασει την επαφη μου με το μπασκετ για 20 χρονια γιατι δυστυχως εχει γινει ενα μονοπωλιο αδιαφορο και επειδη η ομαδα (που μεγαλωσα νομιζοντας οτι ειναι η μεγαλυτερη ομαδα μπασκετ στην ευρωπη) δεν ηταν αντιστοιχη του μεγεθους που πιστευα!!
Δεν παρακολουθουσα ενεργα τοσα χρονια οχι επειδη με νοιαζουν οι τιτλοι, ουτε επειδη με νοιαζουν οι νικες αλλα γιατι δεν μπορουσα να βλεπω τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΟΚ του 1989-1995 που ηταν ενα ευρωπαικο θηριο να ειναι περιγελος. Δεν περιμενω θαυματα απο την αρχη , ετσι και αλλιως το συστημα στο μπασκετ ειναι χειροτερο απο οτι στην μπαλα που καναμε 5ετια να το σπασουμε. Αλλα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου,να ξαναγινουμε αυτο που καποτε ειμασταν . Πρωτα απο ολα για ολους αυτους τους τρελλους που φυλαγαν 25 χρονια θερμοπυλες!! Πρωτα για αυτους και μετα για τον μικρο εαυτο μου που ξαγρυπνουσε τις πεμπτες για να δει μπασκετ.
- These users thanked the author jibbie for the post (total 2):
- nunies4, navigator11
Το ΠΑΟΚ 24 εγραψε αύριοPaok1926 + male-sykies έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 19:39 Αυτή η ανακοίνωση κόκκαλα έχει η πάμε πάλι από αύριο??
Επειδή κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι πιτσιρικάδες ήμασταν όταν η ομάδα φτιαχνόταν από τις αρχές της δεκαετίας του 80, και συνεπώς δεν είχαμε είτε τις γνώσεις είτε την ωριμότητα να σκεφτούμε γιατί αυτή η ομάδα δεν πήρε τη θέση του συμπολίτη στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ, η εκ των υστέρων γνώση, ή μάλλον η ωριμότητα, νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να απαντήσει σ' αυτό το γιατί. Και δυστυχώς το γιατί ίσως πρέπει να αναζητηθεί αποκλειστικά εσωτερικά.
Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι ακόμα και η επιλογή Λέβινγκστον, με τα σημερινά δεδομένα, όπου ξεψαχνίζουμε τα πάντα, ήταν ακατανόητη και ιδίως όταν υπήρχε και ένας Ίβκοβιτς στον πάγκο.
Θα πέσει πολύ αναθεώρηση της ιστορίας μας, ειδικά σε σχέση με κάποια άτομα, αν αναλογιστούμε καταστάσεις και επιλογές εκείνης της εποχής.
Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι ακόμα και η επιλογή Λέβινγκστον, με τα σημερινά δεδομένα, όπου ξεψαχνίζουμε τα πάντα, ήταν ακατανόητη και ιδίως όταν υπήρχε και ένας Ίβκοβιτς στον πάγκο.
Θα πέσει πολύ αναθεώρηση της ιστορίας μας, ειδικά σε σχέση με κάποια άτομα, αν αναλογιστούμε καταστάσεις και επιλογές εκείνης της εποχής.
Αύριο το πρωί.Jim_Chatz έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 20:08Το ΠΑΟΚ 24 εγραψε αύριοPaok1926 + male-sykies έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 19:39 Αυτή η ανακοίνωση κόκκαλα έχει η πάμε πάλι από αύριο??
- Stelios Bagios
Όντως, για όσους ζήσαμε την ομαδάρα της εποχής του Μπάνε, πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια ανυπομονησία παρότι για τους πιο πολλούς η ενασχόληση με το μπάσκετ κινούνταν κοντά στο μηδέν για 25 χρόνια.
Για μία γενιά ΠΑΟΚτσήδων η κατάσταση της τελευταίας 15ετίας είναι σαν κάποιον που είχε πάρει απόφαση ότι ποτέ δε θα είναι μαζί με τη γυναίκα της ζωής του. Έρχεται ο Σαββίδης και είναι σαν να γίνεται ένα θαύμα και ο τύπος να παντρεύεται αυτή τη γυναίκα και να καταφέρνει να ζήσει μαζί της τα περισσότερα από τα όνειρα που είχε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Όταν ήρθε ο Μυστακίδης για το γήπεδο και την ΠΑΕ, ήταν σαν ο τυχερός να είχε την ευκαιρία να αφήσει τη γυναίκα του για μία πιο νέα γυναίκα. Ωστόσο, παρότι μαλώνει κάθε μέρα με τη γυναίκα του δε θέλει να την αφήσει επειδή δεν μπορεί να βγάλει ποτέ από το μυαλό του το πόσο τυχερός έχει σταθεί, επειδή εξακολουθεί να περνάει καλά μαζί της παρόλα τα προβλήματα, αλλά κι επειδή η γυναίκα του έχει πολεμήσει ένα σωρό αναποδιές όλα τα χρόνια που είναι μαζί και του είναι αδιανόητο να την προδώσει.
Κι έρχεται ο Μυστακίδης στην ΚΑΕ και είναι σαν να λέει στον τυχερό "έχω έναν τρόπο να σε κάνω να ζήσεις τα συναισθήματα που θα ζούσες αν τα χρόνια της νιότης σου ήσουν μαζί με τη γυναίκα σου αντί να ήσαστε χωριστά". Κι ο τυχερός σκέφτεται "σιγά δε γίνονται αυτά τα πράγματα". Αλλά καμιά φορά σκέφτεται "βρε λες;"
Για μία γενιά ΠΑΟΚτσήδων η κατάσταση της τελευταίας 15ετίας είναι σαν κάποιον που είχε πάρει απόφαση ότι ποτέ δε θα είναι μαζί με τη γυναίκα της ζωής του. Έρχεται ο Σαββίδης και είναι σαν να γίνεται ένα θαύμα και ο τύπος να παντρεύεται αυτή τη γυναίκα και να καταφέρνει να ζήσει μαζί της τα περισσότερα από τα όνειρα που είχε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Όταν ήρθε ο Μυστακίδης για το γήπεδο και την ΠΑΕ, ήταν σαν ο τυχερός να είχε την ευκαιρία να αφήσει τη γυναίκα του για μία πιο νέα γυναίκα. Ωστόσο, παρότι μαλώνει κάθε μέρα με τη γυναίκα του δε θέλει να την αφήσει επειδή δεν μπορεί να βγάλει ποτέ από το μυαλό του το πόσο τυχερός έχει σταθεί, επειδή εξακολουθεί να περνάει καλά μαζί της παρόλα τα προβλήματα, αλλά κι επειδή η γυναίκα του έχει πολεμήσει ένα σωρό αναποδιές όλα τα χρόνια που είναι μαζί και του είναι αδιανόητο να την προδώσει.
Κι έρχεται ο Μυστακίδης στην ΚΑΕ και είναι σαν να λέει στον τυχερό "έχω έναν τρόπο να σε κάνω να ζήσεις τα συναισθήματα που θα ζούσες αν τα χρόνια της νιότης σου ήσουν μαζί με τη γυναίκα σου αντί να ήσαστε χωριστά". Κι ο τυχερός σκέφτεται "σιγά δε γίνονται αυτά τα πράγματα". Αλλά καμιά φορά σκέφτεται "βρε λες;"
- These users thanked the author Stelios Bagios for the post:
- DamoN
-
dimitris7777
Για τη δεκαετία του '80 κατά τη γνώμη μου δύο μεγάλα λάθη έκανε ο Βεζυρτζής (αγωνιστικά). Το πρώτο ήταν που δε μπήκε στη μεταγραφή του Γιαννάκη. Υποτιμήθηκε η δυναμική της μεταγραφής του Γιαννάκη. Όλοι λέγανε ότι θα μαλώνουν με το Γκάλη για το ποιός θα σκοράρει περισσότερο, κάτι που δυστυχώς δε συνέβη. Ο ΠΑΟΚ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε αποκτήσει το Σταυρόπουλο. Με Γιαννάκη θα έκανε καταπληκτικό δίδυμο στα γκαρντ και ασυνήθιστα ψηλό για την εποχή. Αυτό το λάθος εκ των υστερών το παραδέχτηκε και ο Βεζυρτζής, λέγοντας μάλιστα ότι είχαν την οικονομική άνεση να την κάνουν τη μεταγραφή.Miles έγραψε: Τετ 26 Νοέμ 2025, 20:09 Επειδή κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι πιτσιρικάδες ήμασταν όταν η ομάδα φτιαχνόταν από τις αρχές της δεκαετίας του 80, και συνεπώς δεν είχαμε είτε τις γνώσεις είτε την ωριμότητα να σκεφτούμε γιατί αυτή η ομάδα δεν πήρε τη θέση του συμπολίτη στον θρόνο του ελληνικού μπάσκετ, η εκ των υστέρων γνώση, ή μάλλον η ωριμότητα, νομίζω ότι μπορεί κάλλιστα να απαντήσει σ' αυτό το γιατί. Και δυστυχώς το γιατί ίσως πρέπει να αναζητηθεί αποκλειστικά εσωτερικά.
Το δεύτερο λάθος ήταν η μη έλευση του Μπέρυ το '88 ενώ ήταν συμφωνημένος. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στην Ευρώπη ο Μπέρυ. Ενώ λοιπόν ήταν συμφωνημένος προέκυψε η περίπτωση Ρ'αντυ Ουάϊτ, #8 του ντράφτ εκείνης της περιόδου. Ο πάίκτης ήρθε να "δει" *δήθεν", έκανε προπόνηση σ' ένα κατάμεστο παλέ και έφυγε. Μας χρησιμοποίησε για να πάρει καλύτερο συμβόλαιο στο NBA. Μετά μόλις είδε ο Μπέρυ ότι δίναμε περισσότερα λεφτά στον πιτσιρικά ζητούσε τα ίδια. Η δουλειά χάλασε και τελικά πήραμε τον Κούκ που ήταν μια μετριότητα.
Και το πιο σωστό αγωνιστικά για να μη λέμε μόνο τα λάθη ήταν ήταν η μεταγραφή του Πρέλεβιτς.