Ευχαριστώ τα παιδιά που ανέβασαν τον κανονισμό.
Έτσι όπως είναι διατυπωμενος είναι ξεκάθαρο ότι έχω άδικο σε όσα υποστήριξα.
Ευχαριστώ και όσους μπήκαν στον κόπο να γράψουν απάντηση στο σχόλιο-ερωτημά μου.
Ένα άλλο ερώτημα που έχω:
Ας υποθέσουμε ότι ένας επιθετικός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, ο αμυντικός πεφτει επάνω του και τον γκρεμίζει κάνοντας φάουλ για κόκκινη. Δίνεται το οφσάιντ, με την κόκκινη τι γίνεται; υπάρχει προβλεψη στον κανονισμό ή είναι στην διακριτική ευχέρεια του ρέφερι;
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
- Jean Valjean
Re: ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Το offside προηγείται οπότε οτιδήποτε ακολουθεί στη συνέχεια της φάσης δεν μπορεί να σφυριχθεί. Τώρα σε περίπτωση που είναι κάποιο αντιαθλητικό χτύπημα που ρισκάρει τραυματισμό, παρότι θα σφυριχθεί το offside και θα εκτελεστεί κανονικά, η λογική μου, μου λέει πως θα μπορεί να βγει και κάποια κόκκινη κάρτα, αλλιώς κάθε φορά που υποδεικνυόταν offside θα έριχναν και μία κλωτσιά σε αντίπαλο παίχτη.
Ο μόνος λόγος για να δεχτεί παίκτης κάρτα ο οποίος κάνει κάτι αντικανονικο σε αντίπαλο ο οποίος βρίσκεται εκτός αγωνιστικής πεδιάς ( εκτός των τεσσάρων γραμμών ή σε θέση οφσάιντ) είναι για βίαιο χτύπημα , αποθήκη κτλ
Aς μιλήσω κι εγώ για το θέμα λοιπόν.Jean Valjean έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 16:54 Ευχαριστώ τα παιδιά που ανέβασαν τον κανονισμό.
Έτσι όπως είναι διατυπωμενος είναι ξεκάθαρο ότι έχω άδικο σε όσα υποστήριξα.
Ευχαριστώ και όσους μπήκαν στον κόπο να γράψουν απάντηση στο σχόλιο-ερωτημά μου.
Ένα άλλο ερώτημα που έχω:
Ας υποθέσουμε ότι ένας επιθετικός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, ο αμυντικός πεφτει επάνω του και τον γκρεμίζει κάνοντας φάουλ για κόκκινη. Δίνεται το οφσάιντ, με την κόκκινη τι γίνεται; υπάρχει προβλεψη στον κανονισμό ή είναι στην διακριτική ευχέρεια του ρέφερι;
Για την φάση κατ αρχάς: ασφαλώς και ήταν οφσαιντ, μιας και βρισκόταν σε θέση οφσάιντ μέρος του σώματός του, εν προκειμένω ο ώμος, με το οποίο μπορεί να σκοράρει. Τα υπόλοιπα που ειπώθηκαν , σημείο που πατούσαν τα πόδια, σημείο επαφής κ.λ.π δεν έχουν σχέση με τη φάση.
Τώρα για την κάρτα. Εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό ο πειθαρχικός έλεγχος σε σχέση με την όποια παράβαση. Ο πειθαρχικός έλεγχος τιμωρείται ανεξάρτητα απ'την παράβαση. Στην περίπτωσή μας όμως, θα ήταν κόκκινη επειδή στερεί ευκαιρία για γκολ και όχι λόγω π.χ βάναυσου τρόπου παιχνιδιού. Γι αυτό πήρε πίσω την κόκκινη. Αυτό που έπρεπε να κάνει όμως ήταν να δώσει κίτρινη , ελέγχοντας πειθαρχικά το επικίνδυνο παιχνίδι, ασχέτως οφσαιντ κ.λ.π.
Ελπίζω να κάλυψα κάποιους. Είχα ανοιξει προ ετών ένα τοπικ περι κανονισμου διαιτησίας, αλλά πήγε άπατο γιατί , ενώ είναι πολύ ενδιαφερον, δεν μπορούν να γράψουν πολλοί!
-
Στο μπάσκετ δεν εχει σημασία που ειναι η μπάλλα. Και στις κερκιδες να ειναι αν ο παικτης παταει εντος γηπεδου η μπαλλα "παιζει" Επίσης αν παταει σωστά ΔΕΝ ΕΧΕΙ σημασια που ειναι το σωμα του Αυτα στο ποδοσφαιορ δεν ισχυουνΑποστόληςΑ έγραψε: Δευ 15 Σεπ 2025, 08:51 Το πού βρίσκονται τα πόδια του παίκτη έχει σημασία μόνο στο basket.