Προβλήματα & Λύσεις για το Forum ΙΙΙ

Καταθέστε εδώ απόψεις/ερωτήσεις για το forum...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Re: Προβλήματα & Λύσεις για το Forum ΙΙΙ

Δημοσίευση από Equalizer »

Ηρεμηστε
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Το έχω γράψει ξανά, η αξιοποίηση του ignore είναι το καλύτερο, δυστυχώς, ημίμετρο (εφόσον όταν γίνονται παραθέσεις ποστ από μέλη που έχεις σε αγνόηση, αναγκαστικά σου εμφανίζονται φάτσα κάρτα), για να προστατεύσει στοιχειωδώς κάποιος την ηρεμία του. Όσο δίνονται απλόχερα ασίστ σε διάφορους, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον αμφιλεγόμενους εδώ μέσα, μοιραία θα προξενούνται εντάσεις και θα χαλιέται το μυαλό.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Καλό είναι να διαβάζετε όλες τις απόψεις. Μου ακούγεται κάπως το ignore (καλή ώρα σαν το like :mrgreen: ).
Άβαταρ μέλους
burbu

Δημοσίευση από burbu »

Equalizer έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 12:54 Ηρεμηστε
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου διαγράψεις το λογαριασμό?
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Οι μεν μπανάρονται, οι δε διαγράφονται.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

burbu έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 13:23
Equalizer έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 12:54 Ηρεμηστε
Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου διαγράψεις το λογαριασμό?
Είσαι βέβαιος για αυτό; Συνέβη κάτι μήπως και σε εξόργισε παροδικά; Θέλεις να στείλεις ένα μεηλ επιβεβαιώνοντας το αίτημα;

Βεβαίως αν το θέλεις θα διαγραφει
icue

Δημοσίευση από icue »

navigator11 έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 12:59 Το έχω γράψει ξανά, η αξιοποίηση του ignore είναι το καλύτερο, δυστυχώς, ημίμετρο (εφόσον όταν γίνονται παραθέσεις ποστ από μέλη που έχεις σε αγνόηση, αναγκαστικά σου εμφανίζονται φάτσα κάρτα), για να προστατεύσει στοιχειωδώς κάποιος την ηρεμία του. Όσο δίνονται απλόχερα ασίστ σε διάφορους, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον αμφιλεγόμενους εδώ μέσα, μοιραία θα προξενούνται εντάσεις και θα χαλιέται το μυαλό.
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις ignore καποια ατομα και να θες.
These users thanked the author icue for the post:
paok apo epilogi
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

H αλήθεια είναι ότι επεσαν κάποια μπαν για ασημαντους λόγους σε σχέση με ότι έχει γραφτεί κατά καιρούς. Ναι μεν αξιέπαινη η προσπάθεια να κρατηθούν οι ισορροπίες αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

icue έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 14:55
navigator11 έγραψε: Παρ 22 Αύγ 2025, 12:59 Το έχω γράψει ξανά, η αξιοποίηση του ignore είναι το καλύτερο, δυστυχώς, ημίμετρο (εφόσον όταν γίνονται παραθέσεις ποστ από μέλη που έχεις σε αγνόηση, αναγκαστικά σου εμφανίζονται φάτσα κάρτα), για να προστατεύσει στοιχειωδώς κάποιος την ηρεμία του. Όσο δίνονται απλόχερα ασίστ σε διάφορους, κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον αμφιλεγόμενους εδώ μέσα, μοιραία θα προξενούνται εντάσεις και θα χαλιέται το μυαλό.
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να κανεις ignore καποια ατομα και να θες.
Ισχύει αλλά είναι πολύ πιο ήσσονος βαρύτητας πρόβλημα αυτό. Άλλο να μιλάμε για 1-2 συντονιστές λχ κι άλλο για ένα πλήθος από, το ξαναγράφω ότι αυτή είναι η δική μου θεώρηση, υπόπτους.
These users thanked the author navigator11 for the post:
paok apo epilogi
Άβαταρ μέλους
arrwstos

Δημοσίευση από arrwstos »

Η αλήθεια είναι ότι είμαι τρομερά απογοητευμένος από τη λειτουργία του φόρουμ.

Καταλαβαίνω τη διάθεση των μοντ και των αντμίν για την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ, κατανοώ το δύσκολο του εγχειρήματος καθώς όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές, έχουμε και προσωπική ζωή.

Όμως μερικά πράγματα πρέπει να ειπωθούν.

Το ότι το κλίμα εδώ μέσα έχει γίνει τοξικό είναι η σκληρή αλήθεια (όσο μπανάλ και new age κι αν ακούγεται ). Όχι τώρα, αλλά εδώ και καιρό. Δεν μπορώ να μην το συνδέσω με τον "πόλεμο" Ιβάν - ΑΣ/Τέλη. Το κλίμα έχει υπάρξει και κατά καιρούς τοξικό και γι' αυτό για μεγάλες περιόδους δεν έγραφα. Έχουν περάσει και περίοδοι που δεν έμπαινα καν συνειδητά, γιατί η ψυχική μου ηρεμία δεν μου το επέτρεπε. Ξεπεράστηκαν κρίσεις του φόρουμ, αλλά με σημαντικές απώλειες. Πάντα μου άρεσε να διαβάζω περισσότερο από το να γράφω. Τώρα σπανίως βρίσκω κείμενα δομημένα, ανταλλαγή επιχειρημάτων και όμορφες συζητήσεις. Ακόμα και όμορφες διαφωνίες , ή διαξιφισμούς.

Πάντα οι κρίσεις έφερναν τέτοιο κλίμα, παντού - και στην κανονική ζωή. Πόσο μάλλον σε έναν ιστότοπο.

Το πράγμα όμως έχει ξεφύγει. Κατανοώ ότι υπάρχει στρατός νέων εγγραφών / τρολς του Τέλη και του ΑΣ, όπως υπάρχουν και yesmen της διοίκησης ( είναι εμφανές από τα ποστ, τα αλληλοσυγχαρίκια και τα ομαδικά "πεσίματα"). Άλλοι απλώς έχουν διαλέξει πλευρά χωρίς να εξυπηρετούν συμφέροντα και άλλοι απλώς εκφράζουν γνώμη, προσπαθούν να καταλάβουν, κρατάνε ουδέτερη στάση, αξιολογούν και επαναξιολογουν τη στάση τους.

Τα τρολς του Τέλη καλά κάνουν και τιμωρούνται, όταν παραβαίνουν τους κανόνες. Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται μετά από αναφορές, μετά από εντοπισμό τους από τους mods ή και τα δύο. Πάντως καλώς γίνεται. Εμένα δεν μου αρέσει να κάνω αναφορές, ακόμη και αν πρόκειται για εξόφθαλμες περιπτώσεις.

Προσωπικά, για τη στάση μου έχω λοιδωρηθεί, με έχουν ειρωνευτεί περίπου 72 φορές τον τελευταίο ενάμιση μήνα, έχω διαβάσει πάρα πολλά υβριστικά σχόλια και χυδαίες εκφράσεις και δεν ασχολήθηκε κανείς. Μόνο 2 φορές , μετά από ισχυρή επιμονή μου και η μία μάλιστα δεν αφορούσε καν εμένα.

Έφαγα πριν λίγο καιρό δύο εβδομάδες μπαν, χωρίς ΔΗΜΟΣΙΑ αιτιολόγηση, με δικαιολογία από αυτόν που το έκανε "συνεχείς αντεγκλήσεις με άλλα μέλη και κατηγορίες προς το site". Αυτό έγινε όταν μετά από πολλοστή επίθεση εναντίον μου δεν απάντησα, είπα απλώς ότι " δεν φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που δεν σας μαζεύουν ". Ενώ πάλευα και έκανα επισημάνσεις επί μία εβδομάδα ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Κάτω από τα περισσότερα ποστ μου προσβολές , ειρωνίες και χυδαιολογίες. Τα περισσότερα τα αγνόησα.

Μάλιστα ο τύπος που μου έκανε συνεχόμενη επίθεση εκείνη την μέρα, όχι απλώς δεν τιμωρήθηκε τότε , αλλά συνέχιζε να γράφει ανενόχλητος. Μόλις πριν λίγες μέρες έφαγε τριήμερο μπαν, για συνεχόμενη προσβλητική συμπεριφορά προς άλλα μέλη.

Το αυτό και με άλλους, συνεχίζουν να γράφουν ανενόχλητοι. Πρέπει να κάνω αναφορές; Τα περισσότερα μπαν που πέφτουν είναι από αναφορές; Εκεί πρέπει να φτάσουμε δηλαδή; Δεν μπορούμε απλώς να συνυπάρχουμε με όμορφο τρόπο; Μπορεί να μην μπορούμε, αλλά εδώ πέρα είναι διαδίκτυο, δεν είναι κανονική ζωή, που υπάρχουν οι νομικές και άλλες οδοί να λύνουμε τα ζητήματά μας. Υπάρχουν άλλοι - θεωρητικά θεσμοθετημένοι - κανόνες.

Το ζήτημα είναι ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες; Πώς πέφτουν τα μπαν; Ποιος κρίνει αν θα είναι μονοήμερο, τριήμερο, εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή δεν ξέρω γω τι άλλο; Πώς καθορίζεται; Γιατί ένα μπαν είναι μεγαλύτερο από το άλλο; Τι αξιολογικό κριτήριο υπάρχει; Προέχει η μη προσβολή του site; Η προστασία των μελών; Τα νεύρα και η υπομονή κάθε μοντ; Η νομοθεσία; Η προστασία του σάιτ; Ο αντιρατσιστικός νόμος; Τα οφτόπικ; Τι;

Δεν θα έπρεπε να είναι καθορισμένοι και να έχουν καθολική εφαρμογή;

Εξαιρούνται οι αντμίνς και οι mods από τις συστάσεις για μη ειρωνίες ή γενικότερες συστάσεις;

Συγκεκριμένα μέλη γιατί δεν έχουν τιμωρηθεί; (δεν μιλάω για mods ή admins) Ενώ μάλιστα έχουν επαναλαμβανόμενη παραβατική συμπεριφορά.

Θα πρέπει κάποια πράγματα να ξεκαθαρίσουν κατά τη γνώμη μου, για να δει ο καθένας τι θα κάνει από δω και πέρα και πως θα πορευτεί.

Πραγματικά, είμαι στο όριο να διαγράψω τον λογαριασμό μου, μετά από 17 χρόνια.

Χέστηκα για τον Τέλη, χέστηκα και για τον Ιβάν και για το κάθε τρολάκι. Έχουμε και ζωές να υποστηρίξουμε εκεί έξω, και η ψυχική υγεία μετραει πάνω απ' όλα για να τα βγάλουμε πέρα. Όπως και η σωματική. Αρρωσταίνουμε που αρρωσταίνουμε με την ομάδα, έχουμε χάσει τα μυαλά μας χρόνια τώρα, ε δεν γίνεται να το τερματίσουμε.

Αν η κατάσταση εδώ μέσα συνεχίσει να είναι αόριστη και γενική, θα συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Όσα μπαν και να ριξετε, όσο και να φωνάξετε, κάποιοι θα κάνουν τον χαβά τους και θα κρύβονται σαν αλεπούδες στην αναμπουμπούλα.

Τρία πράγματα χρειάζονται, όταν η αυτολογοκρισία δεν πιάνει:

Δικαιοσύνη/αναλογικότητα, καθολικότητα, ειλικρίνεια.

Η διαχειριστική ομάδα (admins και mods), με την πραγματικά - και χωρίς καμία ειρωνική διάθεση - σημαντική προσφορά της, τα θεωρεί όλα καλώς καμωμένα;

Δεν μιλάω για τα απλά μέλη και την ηλιθιότητα, αγανάκτηση ή κατεύθυνση του καθενός. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και κρίνεται γι' αυτές.

Εσείς , όμως, είστε εντάξει με αυτό που γίνεται;

Περιμένω μια ειλικρινή και υπεύθυνη απάντηση. Όχι από τον equalizer ή τον κάθε mod. Από την διαχειριστική ομάδα, σαν ομάδα.

Πείτε μου ότι είμαι μ@λ@κ@ς και λέω μαλακίες και δεν σέβομαι και δεν εκτιμώ και δεν ξέρω εγώ τι. Αλλά πείτε το ως ομάδα. Να ξέρω την αντιμετώπιση του site προς τον καθένα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φωνάξετε , να μην απαντήσετε και "να κάνετε ό,τι γουστάρετε". Δικαίωμά σας.

Τέλος, αν θεωρείτε ότι αυτό το ποστ προσβάλει το site, μην μου ξαναρίξετε πεπερασμένο μπαν, διαγράψτε οριστικά τον λογαριασμό μου.

Ευχαριστώ.
These users thanked the author arrwstos for the post:
leon2202
Απάντηση

Επιστροφή στο “Προτάσεις και Σχόλια για το Forum”