Κατά τη γνώμη μου, ολόκληρος ο περίγυρος του Ολυμπιακού αντιμετωπίζει τη φετινή σεζόν με υπεροψία και εφησυχασμό. Αυτό οφείλεται στο ότι έχουν διαβάσει λάθος την άνεση με την οποία κατέκτησαν το περσινό πρωτάθλημα. Ναι, ήταν καλύτεροι, αλλά ταυτόχρονα οι υπόλοιποι τρεις διεκδικητές είχαν σεζόν για ψυχανάλυση και δεν πλησίασαν καν το ταβάνι των ρόστερ τους. Η διαφορά δυναμικότητας που φάνηκε, στην πραγματικότητα, οφειλόταν περισσότερο στις αδυναμίες των άλλων παρά στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού.Kabamaru11 έγραψε: Σάβ 09 Αύγ 2025, 17:19 Ξηγησου Αφανα μου,επειδη κατ εμε το κατεχεις,θελω να διαβασω το σκεπτικο σου.
Επιπλέον, το γεγονός ότι για πρώτη φορά το πρωτάθλημά τους συνδυάστηκε και με την ανάδειξη παικτών από τις ακαδημίες, τους έχει δημιουργήσει την ψευδαίσθηση πως αυτό έχει εγγυημένη επιτυχία. Διακρίνω υπερβολή στον τρόπο που λειτουργούν, επενδύοντας σε πολλά project, περισσότερα απ’ όσα μπορούν να διαχειριστούν, και μάλιστα με έναν προπονητή που προτιμά μικρά, κλειστά ρόστερ.
Ένας ακόμη παράγοντας είναι η προσαρμογή των υπολοίπων στο Μέντι-μπολ. Τα τεχνικά επιτελεία των τριών άλλων ομάδων μόνο άπειρα δεν είναι. Ούτε το ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ είναι κάποια αλάνθαστη χρυσή συνταγή που δεν αντιμετωπίζεται. Περιμένω φέτος καλύτερη προσαρμογή στα ντέρμπι όπως έγινε με την ΑΕΚ του Αλμέιδα που στην πρώτη σεζόν της φαινόταν να έχει σπάσει τον κώδικα, αλλά όσο περνούσε ο καιρός οι αντίπαλοι έβρισκαν τρόπους να την περιορίζουν και φτάσαμε στο 0/6 στο τέλος.
Κατά τη δική μου εκτίμηση, το κρίσιμο σημείο θα είναι γύρω στην περίοδο της παρέλασης. Δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι πρώτος τότε. Το ξεκούραστο καλοκαίρι μπορεί να βοηθά στη διάρκεια της χρονιάς, αλλά στην αρχή δεν θα έχουν τον ρυθμό που θα έχουν οι υπόλοιποι, οι οποίοι θα έρχονται από ανταγωνιστικά ματς. Αν συνδυαστεί αυτό με την ήδη προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι σε κλειστές άμυνες μικρομεσαίων ομάδων και με τα απαιτητικά μεσοβδόμαδα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, θα προκύψουν γκέλες. Και όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός ιστορικά ως σύλλογος δεν διαχειρίζεται ψύχραιμα τις κρίσεις.
Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς θα λειτουργήσει φέτος το παιχνίδι τους σε συνθήκες πρωταθλητισμού με σοβαρό ανταγωνισμό, όχι όπως πέρσι. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, στην ΑΕΚ ο Νίκολιτς δείχνει να δουλεύει σωστά, αλλά θα χρειαστεί χρόνο για να περάσει πλήρως τη φιλοσοφία του. Στον Παναθηναϊκό, ο Βιτόρια μοιάζει αναλώσιμος και δύσκολα θα μείνει μετά την πρώτη αγωνιστική κρίση.
Για εμάς, βλέπω μεγάλη ευκαιρία στο φετινό πρωτάθλημα αρκεί να μη βάλουμε μόνοι μας τρικλοποδιά με όσα συμβαίνουν εκτός των τεσσάρων γραμμών. ΠΑΟΚ είσαι.