PAOKAPOMONOSMOY έγραψε: Δευ 04 Αύγ 2025, 18:58
Προς τους διαχειριστές. Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με τους επισκέπτες. Γιατί δεν κάνετε σε κάθε topic δύο παραγράφους. Στη μια να μπαίνουν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι να το θέσω κομψά και στην άλλη να μπαίνουν όσοι δεν θέλουν να τους χαλάνε την ημέρα,την διάθεση,όχι τίποτα άλλο να μην τούς χαλάμε εμείς την μέρα και εκείνοι την δικιά μας. Και μην μου πείτε για τον διάλογο, έτσι κι αλλιώς σχεδόν ποτέ δεν συμφωνούμε. Άιντε μπας και βρούμε πάλι την χαρά μας.
Και αυτό φίλε μου που περιγράφεις είναι το λεγόμενο echo chamber το οποίο πέρα από το ότι περιθωριοποιεί το διάλογο και ενισχύει τον παράλληλο μονόλογο, δημιουργεί μια ψεύτικη πραγματικότητα στους συμμετέχοντες σε αυτό. Όταν συνδιαλέγεσαι αποκλειστικά με ομοϊδεάτες σου, θα οδηγηθείς στο να πιστέψεις πως οι ιδέες σου έχουν καθολική αποδοχή στην κοινωνία, γεγονός που πέραν του ότι είναι ψευδές, πέραν του οδηγεί σε "χαρακώματα" θέσεων και απόψεων, θα οδηγήσει πιο εύκολα στο να πιστέψεις θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να εξηγήσεις το
γιατί οι ιδέες σου δεν είναι όσο δημοφιλείς νόμιζες. Πληρώνονται από τον Σαββίδη οι μεν, από το Μυστακίδη οι δε π.χ. Μακριά από εμάς.