Mitsospaoki4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 14:03
Ένα χαρακτηριστικό του Έλληνα είναι ότι κάθε φορά θέλει να βάζει τον εαυτό του σε ένα "στρατόπεδο" και γουστάρει τον διχασμό.
Δεξιός ή Αριστερός
Εμβολιαστής ή Αντιεμβολιαστης
Σαββίδης ή Μυστακίδης στην περίπτωση μας.
Απέχω να πάρω θέση όλο αυτό το διάστημα διότι πραγματικά με νοιάζει το συμφέρον του ΠΑΟΚ και όχι το προσωπικό συμφέρον του καθενός. Θεωρώ λοιπόν ότι σε πρώτη φάση επειδή όλοι (θέλω να πιστεύω) στο τέλος της μέρας, μας νοιάζει να δούμε τον ΠΑΟΚ με νέο γήπεδο και συσπειρωμένο.
Έχουμε λοιπόν κάποια γεγονότα:
1) Τον Σαββίδη που τόσα πρόσφερε τόσα χρόνια και εκτόξευσε την ομάδα πολλά επίπεδα πάνω από όσα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος οπαδός, να βαζει εδώ και μια 5ετια φρένο. Προσωπικά προβλήματα; Πόλεμος; Εξωγενείς παράγοντες; Κάτι πάντως άλλαξε και καλό είναι να μην εθελοτυφλουμε
2) Τον Μυστακίδη που μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να αποκτήσει την ΠΑΕ, βρήκε σημείο επικοινωνίας με τον ΑΣ προκειμένου να εισχωρήσει από πλάγια οδό. Με κυβερνητικές πλάτες; Με σοβαρές οικονομικές εγγυήσεις; Με κάποιο άλλο τρόπο; Μόνο ο Κατσαρης γνωρίζει
3) Τον ΑΣ που στα μάτια μου απέδειξε πόσο μικρός είναι. Φέρθηκε με τρόπο αχαρακτηριστο στον άνθρωπο που τους τροφοδοτούσε τόσα χρόνια και τους έφερε στην θέση που είναι σήμερα, και φυσικά τηρούν σιγή ασυρμάτου σε θέματα που όφειλαν από την πρώτη μέρα να ενημερωθεί ο κόσμος. Ρήτρες εμπιστευτικότητας κλπ είναι παιδικές δικαιολογίες και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την θέση τους, σε μια υπόθεση που θυμίζει στημένη ανάθεση έργου του Δημοσίου.
Για να κλείσω λοιπόν το σεντόνι (απλά τα κρατούσα από καιρό και ήθελα να το γράψω) βλέπω πως όλη η κατάσταση έγινε μπουρδέλο και δύσκολα σώζεται. Μέση λύση πλέον δύσκολα θα υπάρξει και κάποιος θα αναγκαστεί να κάνει πίσω. Εδώ που φτάσαμε ελπίζω με το μικρότερο κακό για τον ΠΑΟΚ ΜΑΣ.
Συμφωνώ με τα γεγονότα όπως τα παρουσιάζεις.
Στην ατελείωτη αυτή συζήτηση δεν έχει αναφερθεί ένα ερώτημα που μας αφορά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και με βάση αυτό θα έπρεπε να ξεκινάει η συζητηση μας γύρω από ότι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα.
Γιατί θέλουμε να γίνει η νέα Τούμπα?
Προσωπικά μιλώντας ο μόνος λόγος που θέλω να γίνει είναι για να αποκτήσει μία νέα δυναμική ο σύλλογος (και όταν λέω σύλλογος εννοώ την ΠΑΕ μιας και αυτή θα την χρησιμοποιεί), να αποκτήσει παραπάνω έσοδα για να έχει την δυνατότητα να ανεβάσει το μπάτζετ και το επίπεδο του αγωνιστικού της τμήματος. Στα @@ μου αν το καρεκλάκι που κάθομαι είναι πιο άνετο ή αν οι τουαλέτες είναι πιο καθαρές, αυτά είναι πεμπτοέκτα στο μυαλό μου, το μόνο που με νοιάζει είναι η ομάδα να κερδίσει από αυτό. Με βάση αυτό το σκεπτικό δεν μπορώ να καταλάβω με το φτωχό μου μυαλό πως θα κερδίσει η ΠΑΕ αν το γήπεδο δεν το κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αλλά ένας τρίτος. Δεν καταλαβαίνω πως η αελ κερδίζει όταν ο Πηλαδάκης είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου και κάθε καλοκαίρι όποιος και να είναι πρόεδρός της βγαίνει στα ραδιόφωνα κράζοντας και λέγοντας πως του πληρώνουν εξωφρενικά ενοίκια και το μόνο που τους παρέχει είναι 200 τετραγωνικά γκαζόν.
Αυτό είναι το ερώτημα που θέτω σε όλους. Αν χτίσει ο Μυστακίδης το γήπεδο αυτομάτως δεν δημιουργεί μία εκβιαστική σχέση με την ΠΑΕ και δεν της αφαιρεί κομμάτι εσόδων από την μελλοντική της πρόοδο? Για μένα αν ο Μυστακίδης θέλει να χτίσει το γήπεδο, για να μην καταστήσει τον ΠΑΟΚ σε οποιαδήποτε μορφή του εκβιαζόμενο, πρέπει πρώτα να αγοράσει την ΠΑΕ είναι μονόδρομος.
Αυτό που θα ήθελα να απαντήσουν λοιπόν όσο περισσότεροι γίνεται είναι το παραπάνω ερώτημα.
Γιατί θέλουμε να γίνει η Νέα Τούμπα και πως θα κερδίσει ο ΠΑΟΚ από αυτό?
Υ.Γ.
Εχει αναφέρει κάπου ο Joshua (μπλε γράμματα) το εξής σε διάλογο με τον ΑΜΠΑΛΑΕΑ
joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:27
ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:21
161 εκατομυρια είναι το ΜΚ του
ΠΑΟΚ από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
161 ειναι το ΜΚ του ΠΑΟΚ για καλυψη ζημιων,οχι λογω πχ αξιας περιουσιακων στοιχειων και επενδυσεων.
4 εκατομυρια ήταν επίσημα το ΜΚ της αεχ.
4 μυρια ειναι το ΜΚ της αεχ γιατι προκειται για σχετικα νεοσυστατη ΠΑΕ που δεν εχει προλαβει να συσωρευσει ζημιες
Αυτό καταρρίπτεται από την λογική. Οι ΑΜΚ χρηματοδότησαν τον όλο ΠΑΟΚ και τα καλά και τα λάθη. Πχ. Ο Σαββίδης λέγεται πως κάθε χρόνο διαθέτει για τις ακαδημίες 2,5 εκατομμύρια. Αυτά σε δεκατρία χρόνια κάνουν σύνολο 32,5 εκατομμύρια. Αποδεδειγμένα αυτό το κομμάτι επένδυσης του Σαββίδη καταγράφηκε ως ζημιές και έχουμε φτάσει στο σημείο που ως επένδυση που ωριμάζει πλέον παράγει κέρδη. ¨Όταν ο Ηλιόπουλος αγοράζει την αεκ αγοράζει για 90 εκατομμύρια μία ομάδα που δεν έχει παράξει έναν δικό της ποδοσφαιριστή εδώ και τριάντα χρόνια, και δεν έχει την δυνατότητα να παράξει για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον. Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία 5 χρόνια έκανε τις εξής πωλήσεις από παίκτες που η ομάδα δημιούργησε.
1. Τζόλης 11 εκατ.
2. Κούτσιας 2.2 εκατ.
3. Κουλιεράκης 11.75 εκατ. (από τον οποίο περιμένει και άλλα)
4. Τζίμας 18 εκατ (από τον οποίο επίσης περιμένει και άλλα σε περίπτωση μεταπώλησης).
και έχει στο ρόστερ της Κωνσταντέλια συν την νέα γενιά πιτσιρικάδων που φαίνεται πως θα έχει μεγάλη μεταπωλητική αξία στο μέλλον. Αν κάποιος αγόραζε σήμερα τον ΠΑΟΚ από τον Σαββίδη γνωρίζει πως αγοράζει και τις καλύτερες ακαδημίες της Ελλάδος τουλάχιστον την τελευταία πενταετία κάτι που αποτυπώνεται καθαρά από τα νούμερα. Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία παράγουν κέρδος περίπου 6 εκατομμυρια τον χρόνο (8,5 εκατ μεσος όρος πωλήσεων, 2,5 κόστος λειτουργίας ακαδημίας)
χωρίς να έχει πουληθεί ο Κωνσταντέλιας και χωρίς να υπολογίζονται στις πωλήσεις κάποιοι μικροί που έφυγαν (πχ Μπότος για Ιντερ έναντι 600 χιλιάδες, Αγγελίδης για Βερντερ 600 χιλ. κλπ).
Οταν κάποιος προτέινει στον Σαββιδη να αγοράσει τον ΠΑΟΚ με 40 την πρώτη φορά και 60 την δεύτερη, μία ΠΑΕ που δεν χρωστάει πουθενά, μία ΠΑΕ που όλοι πιστεύουμε πως ο Κωνσταντέλιας μόνο αξίζει τριάντα εκατομμύρια να πουληθεί και σωστά βγήκαμε στα κάγκελα όταν ακούσαμε για δεκαοκτώ και είκοσι, τότε προφανώς ή υποτιμάει αυτό που πάει να αγοράσει η κάνει πρόταση για να πει οτι την έκανε. Αν εγώ ήμουν ο Σαββίδης και ήθελα να πουλησω τον ΠΑΟΚ και δεν υπήρχαν τα γεωπολιτικά στη μέση, με άνθρωπο που θα μου πρότεινε να αγοράσει την ομάδα με 40 εκατομμύρια δεν θα διαπραγματευόμουν ποτέ. Δεν θα απαντούσα ποτέ σε μειλ και τηλεφώνημα ξανά. Είναι γελοίο και το ποσό και η πρόταση και το πως βλέπει ο ενδιαφερόμενος αυτό που πάει να αγοράσει.