Συμφωνω και εγω εχω ενοχληθει σε προσωπικο επιπεδο που ΔΕΝ γνωριζω ποια ηταν η συμφωνια τους. Στο επιχειρηματικο επιπεδο οταν οι 2 παλευουν για το εργο φυσικα και ο ενας δεν θα θελει να δειξει τα χαρτια του στον αλλον για να μην μπορεσει να το ματσαρει. Η ΠΑΕ δεν εχει επιλογη να το κανει πλεον αυτο. Δεν ειναι σε θεση ισχυος. Και γιαυτο ακριβως με τις ανακοινωσεις της ανεβαζει τους τονους.icue έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:26 Περι ηθικολογιας. Δεν ειπαμε οτι ενας ειναι αγιος και ο αλλος ο σατανας ο ιδιος. Ο Σαββιδης ηρθε δυο φορες με ανοιχτα χαρτια για να παρει την ομαδα σε μια φαση που τους κυνηγουσαμε με το ψαροντουφεκο μπας και μας σωσει κανεις. Δεν εγινε καμια συμφωνια κατω απο το τραπεζι. Ολα ηταν στο φως.
Αυτη την στιγμη παει να γινει κατι στα μουλωχτα, πισω απο κλειστες πορτες σε μια ομαδα που ουτε παραπαιει, ουτε ψαχνουμε καποιον να βρουμε να μας σωσει. Φανταζομαι ειναι ξεκαθαρη η διαφορα. Δεν μιλαμε για τον χαρακτηρα του καθενα, αλλα για το πως αντιμετωπιζει τον οργανισμο του ΠΑΟΚ.
Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
Re: Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
-
Γηπεδο στην Θέρμη ίσον καταστροφή του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ αποχωρεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης κι από την περιοχή της Τούμπας με την σημασία της ,ως πρόσφυγικη συνοικία. Ο ΠΑΟΚ απομακρύνετε από 60 χρόνια ιστορίας που στε θεμέλια της έχει τον ιδρώτα και το αίμα των παππουδων μας. Ο ΠΑΟΚ απομακρύνετε από την βάση των οπαδών του δηλαδή τις δυτικές συνοικίες, το κέντρο και την αρχή των ανατολικών. Η πρόσβαση στο γήπεδο μπορεί να γίνει μόνο με αμάξι, δηλαδή τα πιτσιρικια από τα δυτικα θα θέλουν 3 λεοφωρεια για να πάνε γήπεδο, όταν πλέον παίρνουν ένα λεοφωρειο μέχρι τον σταθμό και από εκεί μετρο. Το γήπεδο θα ειναι ανοιχτό σε όποιες συνεχόμενες επιθέσεις από αντιπάλους αφού εκεί δεν υπάρχει οπαδικη βάση όπως στην ΤΟΥΜΠΑ. Το γήπεδο δεν θα έχει κέρδος αφού μόνο την ημέρα που παιζει ο ΠΑΟΚ θα έχει κόσμο, σε αντίθεση με την Τούμπα που καθημερινά θα είναι πόλος έλξης για όλους τους ΠΑΟΚτσηδες αλλά και τους τουρίστες.
Γήπεδο στην Τούμπα η σε άλλο πλανήτη, άλλωστε αυτό είναι το μόνο κατηγορηματικο από τους ΣΦ κι αν ο Ιβάν ακούσει πάλι τα ηλιθια στελέχη του θα την πατήσει, άλλωστε κι ο ίδιος ανέφερε πως εκεί πρέπει να γίνει το γήπεδο αφού εκεί χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ
Γήπεδο στην Τούμπα η σε άλλο πλανήτη, άλλωστε αυτό είναι το μόνο κατηγορηματικο από τους ΣΦ κι αν ο Ιβάν ακούσει πάλι τα ηλιθια στελέχη του θα την πατήσει, άλλωστε κι ο ίδιος ανέφερε πως εκεί πρέπει να γίνει το γήπεδο αφού εκεί χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ
Ε καποιοι σκοπιμα κανουν πως δεν καταλαβαινουνDimitris_L4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 11:10 Εβγαλε ανακοινωση η ΠΑΕ...αληθεια ρε παιδια ποσο πιο ξεκαθαρα μπορει να γινει σ αυτα τα ερωτηματα που εχουμε ολοι μας??!?!?!?!?!!!
- These users thanked the author aivas19 for the post (total 2):
- Kabamaru11, ASTNORD2
- abc_o_ karpouzas
Το κυριότερο δεν είναι η....αλλαγη σελίδας..και τι φόβους προκαλεί στα βιώματα του κάθε ΠΑΟΚτση..Blackgr4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:19Ισχύει απόλυτα αυτό. Όποιος το αρνείται (δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί) είναι τουλάχιστον φελλός.nunies4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:05
Συγνωμη παιδια...αλλα για να φτασετε να μην φοβαστε την αλλαγη σελιδας, δουλεψε, μοχθησε, συγκρουσθηκε καποιος με ονοματεπωνυμο. Ιβαν Σαββιδης.
Γιατι για οσους ειναι παλιοτεροι (εικαζω και εσυ εισαι) οχι απλα φοβομασταν, τρεμαμε τις αλλαγες σελιδας που παρουσιαζονταν καθε 3 και λιγο και συνηθως μας βυθιζαν ολο και περισσοτερο στα σκατα.
Ο ΠΑΟΚ και πριν από εμάς και μετά από εμάς ΠΑΟΚ θα είναι...
Ο τρόπος και τα βήματα που γίνονται είναι....την τώρα χρονική στιγμή...αντίθετα με την....ιδεα...ΠΑΟΚ
Επαναλαμβάνω....αν αυτή η ΣΚΙΑ περάσει απο εκεί και μετά ποιες θα είναι οι διαφορές μας από τους γαυρους που.....50 μόνοι μας...
- These users thanked the author abc_o_ karpouzas for the post (total 2):
- Kabamaru11, Apil44
-
Έτσι είναι. Έβγαζε μάτι από την πρώτη στιγμή. Όλη αυτή η επιπλέον καθυστέρηση στην υπόθεση του γηπέδου, εννοώ η ακολουθησόμενη μέχρι τέλη του έτους, είναι το εύσχημο - κατά τον νου τουλάχιστον των ΑΣταίων - και αναγκαίο τίμημα, επουσιώδες βέβαια, που ανέλαβε να πληρώσει ο ΑΣ για να διεκπεραιώσει το προαποφασισμένο σχέδιό του εν συνεχεία χωρίς προβλήματα (έτσι θέλουν να πιστεύουν τουλάχιστον).PAOKevolution έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:22 @joshua πάνω σε αυτό που παρέθεσες παραπάνω, απάντησε σήμερα η ΠΑΕ και λέει ότι σε 6 μήνες δε γίνεται αυτό. Άρα ή μας λέει ψέμματα η ΠΑΕ, ή ο ΑΣ δυσκολεύει την ΠΑΕ με κάθε τρόπο, έχοντας ως στόχο να πει, εγώ σε έθεσα ως βασικό χρηματοδότη για το γήπεδο (ΠΑΕ) κι εσύ δε μπορείς. Προχωρώ με Τέλη. Λάθος το καταλαβαίνω;
Θέλω να πω πως ότι και να λέμε εμείς, η τράπουλα μοιάζει (κατά τη γνώμη μου είναι) σημαδεμένη.
- These users thanked the author navi_reloaded for the post:
- Apil44
Δεν ξερουμε τι εχουν υπογραψει για να ξερω τι ζητηθηκε,τι δοθηκε και τι λεει η συγκεκριμενη συμφωνια. Μαλλον βεβαια δεν εχουν υπογραψει κατι που τους δεσμευει σε βαθμο που δεν μπορουν οπως επραξαν να δωσουν προτεραιοτητα στον Ιβαν καθως εχουν δεσμευθει για υπογραφη του δικου του μνημονιου ,μνημονιο συμφωνιας παραχωρησης,αν ικανοποιηθουν οι απαιτησεις τους. Εχει βεβαια καθε δικιο ο κοσμος να διαμαρτυρεται για τη μη κοινοποιηση του κειμενου που εχει υπογραφει με τη πλευρα Μυστακιδη. Ας ελπισουμε οτι θα μαθουμε στην συνεντευξη τυπου που ανακοινωσε.aivas19 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:30Σκοπιμα δεν αναφερεις οτι με τον εναν υπεγραψαν συμφωνία χωρις να «κανουν επιτροπη για να ζητησουν εγγυησεις» ενω στον αλλον το εκαναν.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 10:47 Το υπογειως δεν το καταλαβαινω. Στον ΑΣ απευθυνθηκε για να μην υιοθετησω το οτι ο ΑΣ πηγε σε αυτον. Θεσμικα η κινηση του ηταν η προβλεπομενη και ο ΑΣ ανταπαντησε στον Ιβαν οτι ειμαστε προθυμοι να δεσμευτουμε με σενα αρκει να μας δοθουν οικονομικες εγγυησεις. Εχουμε κανει την ηθικη λαστιχο...Το επικοινωνιακο ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ,ο τροπος προσεγγισης του κοσμου ΤΡΑΓΙΚΟΣ.
- FreeWatcher
Αυτό είναι δική σου υπόθεση. Το πρωί άλλο αναλύαμε. Το αν μπορεί να βγει εγγυητική χωρίς άδεια. Που δεν μπορεί.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:29Η ΠΑΕ λεει οτι δεν γινεται γιατι μιλαει για εγγυητικη επιστολη. Ο ΑΣ δεν ζητησε κατι τετοιο.PAOKevolution έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:22 @joshua πάνω σε αυτό που παρέθεσες παραπάνω, απάντησε σήμερα η ΠΑΕ και λέει ότι σε 6 μήνες δε γίνεται αυτό. Άρα ή μας λέει ψέμματα η ΠΑΕ, ή ο ΑΣ δυσκολεύει την ΠΑΕ με κάθε τρόπο, έχοντας ως στόχο να πει, εγώ σε έθεσα ως βασικό χρηματοδότη για το γήπεδο (ΠΑΕ) κι εσύ δε μπορείς. Προχωρώ με Τέλη. Λάθος το καταλαβαίνω;
Θέλω να πω πως ότι και να λέμε εμείς, η τράπουλα μοιάζει (κατά τη γνώμη μου είναι) σημαδεμένη.
Θα δημιουργήσει ο ΑΣ δηλαδή ολόκληρη επιτροπή έργου για να ζητήσει proof of funds που βγάζει ο Ιβάν σε ένα απόγευμα?
Και γιατί δεν ξεκαθαρίζει τι θέλει?
Δεν ευσταθούν αυτά κ ένα ένα όλα θα καταρρίπτονται. Ξένοι δεν είμαστε, εδώ θα μαστε.
Επόμενο βήμα μετά το ξεβράκωμα των εγγυήσεων κτλ, η αλλαγή στάσης ΑΣ για τους όρους που συναποφασίστηκαν μεταξύ ΑΣ κ ΠΑΕ.
Στύβω το μυαλό μου κ τίποτα δεν βγάζει νόημα παρά ένα.
Οι υπογραφές με Μυστακίδη έπεσαν κ είναι δεσμευτικές!
- These users thanked the author FreeWatcher for the post (total 4):
- navi_reloaded, Apil44, paok apo epilogi, ASTNORD2
Εγώ πρέπει να απαντήσω στο που οφείλεται η οικονομική αδυναμία που πιστεύω πως υπάρχει στη πλευρά του Σαββίδη; Σοβαρά τώρα;nunies4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:07Η οποια οικονομικη "αδυναμια" οφειλεται στο....;;;;Εκει ειναι το ζουμι.Blackgr4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 12:45
Να πάει να γ@μηθεί ο Μυστακίδης αδερφέ. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω. ΜΑΚΡΙΆ από εμένα αυτά τα διλήμματα. ΜΑΚΡΙΆ.
Ούτε ζυγαριές, ούτε στρατόπεδα, ούτε διχασμοί.
Για το κομμάτι του γηπέδου είμαι 100% με τον Ιβάν Σαββίδη, η συμπεριφορά του ΑΣ ήταν και είναι 100% π@υστικη. Τελειώσαμε.
Έχω το δικαίωμα να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την (πλέον) οικονομική δυναμική του Ιβάν ναι ή όχι;
Αν η απαντηση σου ειναι "δεν με νοιαζει που οφειλεται εγω βλεπω μονο το αποτελεσμα" ε εκει ειναι η ριζα της διαφωνιας μας
Και πως θα ξέρουμε πως ότι και να γράψω θα ισχύει;
Εδώ ορισμένοι λένε για τις δυσκολίες λόγω πολέμου, ο οποίος πόλεμος ξεκίνησε 24 Φεβρουαρίου του 2022 και ο ΠΑΟΚ τη προηγούμενη σεζόν πήρε 24.5 εκατομμύρια από πωλήσεις και έδωσε 3(!) για αγορές και αυτά τον χειμώνα που έφερε τον Φιλίπε Σοάρες. Το καλοκαίρι έδωσε 0 (ολογράφως μηδέν) για μεταγραφές.. Τι να λέμε τώρα.
-
Οπωσδήποτε. Το πρώτο πρώτο που θα κάνουν, μετά τον χαιρετισμό στους απανταχού ΠΑΟΚτσήδες και τη σύντομη αναδρομή της ανεκτίμητης προσφοράς τους επί εναν αιώνα, θα είναι να γνωστοποιήσουν τι υπέγραψαν Κατσαρής και Μυστακίδης.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:38Δεν ξερουμε τι εχουν υπογραψει για να ξερω τι ζητηθηκε,τι δοθηκε και τι λεει η συγκεκριμενη συμφωνια. Μαλλον βεβαια δεν εχουν υπογραψει κατι που τους δεσμευει σε βαθμο που δεν μπορουν οπως επραξαν να δωσουν προτεραιοτητα στον Ιβαν καθως εχουν δεσμευθει για υπογραφη του δικου του μνημονιου ,μνημονιο συμφωνιας παραχωρησης,αν ικανοποιηθουν οι απαιτησεις τους. Εχει βεβαια καθε δικιο ο κοσμος να διαμαρτυρεται για τη μη κοινοποιηση του κειμενου που εχει υπογραφει με τη πλευρα Μυστακιδη. Ας ελπισουμε οτι θα μαθουμε στην συνεντευξη τυπου που ανακοινωσε.aivas19 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:30Σκοπιμα δεν αναφερεις οτι με τον εναν υπεγραψαν συμφωνία χωρις να «κανουν επιτροπη για να ζητησουν εγγυησεις» ενω στον αλλον το εκαναν.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 10:47 Το υπογειως δεν το καταλαβαινω. Στον ΑΣ απευθυνθηκε για να μην υιοθετησω το οτι ο ΑΣ πηγε σε αυτον. Θεσμικα η κινηση του ηταν η προβλεπομενη και ο ΑΣ ανταπαντησε στον Ιβαν οτι ειμαστε προθυμοι να δεσμευτουμε με σενα αρκει να μας δοθουν οικονομικες εγγυησεις. Εχουμε κανει την ηθικη λαστιχο...Το επικοινωνιακο ειναι ΤΡΑΓΙΚΟ,ο τροπος προσεγγισης του κοσμου ΤΡΑΓΙΚΟΣ.
- These users thanked the author navi_reloaded for the post:
- Ιάσονας
Φυσικά και το έχεις. Και σεβαστό.Blackgr4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 12:45Να πάει να γ@μηθεί ο Μυστακίδης αδερφέ. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το γράψω. ΜΑΚΡΙΆ από εμένα αυτά τα διλήμματα. ΜΑΚΡΙΆ.theodoros έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 12:22Συμφωνούμε σε όλα όμως δεν μπαίνει στη ζυγαριά ο Σαββιδης με τον Μυστακιδη.Blackgr4 έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 11:24 Το κατάφεραν τελικά ρε μλκες να σας βάλουν και οι μεν και οι δε σε στρατόπεδα. Συγχαρητήρια. Πρέπει να νιώθετε πολύ περήφανοι.
Συγνώμη που θα χαλάσω τη ζαχαρένια ορισμένων, αλλά δυστυχώς για αυτούς, υπάρχουμε και εμείς που:
ΔΕΝ ψηνόμαστε να διαλέξουμε στρατόπεδο,
ΔΕΝ ψηνόμαστε να πιστέψουμε έτσι τυφλά τον κάθε χ-ψ Μυστακίδη που εμφανίστηκε μια μέρα στις ζωές μας,
ΔΕΝ ψηνόμαστε να δεχθούμε πως ο ΑΣ κινήθηκε με τέτοιο τρόπο μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ ΚΑΙ ταυτόχρονα......
ΔΕΝ ψηνόμαστε να λιβανίζουμε τον Ιβάν μέρα νύχτα,
ΔΕΝ ψηνόμαστε πως ο κάθε πρόεδρος, ιδιοκτήτης ομάδας, δεν πρέπει να κρίνεται διαρκώς και δίκαια από τον κόσμο,
ΔΕΝ ψηνόμαστε ΚΑΘΌΛΟΥ πως δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει πως οικονομικά είναι το ίδιο ισχυρός όσο ήταν κάποτε,
ΔΕΝ ψηνόμαστε πως δεν μας έδωσε Ο ΙΔΙΟΣ το δικαίωμα να αμφιβάλουμε για πολλά (τρελοί δεν είμαστε εμείς, ΕΣΕΙΣ είστε),
ΔΕΝ ψηνόμαστε πως δικαιολογείται λόγω πολέμου, covid, FFP, ΝΔ, να μην επενδύει ΣΤΑΘΕΡΑ όσα χρειάζεται για να πρωταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ,
ΔΕΝ ψηνόμαστε πως δικαιολογείται για τη συμπεριφορά του στην τωρινή ΣΗΜΑΊΑ του συλλόγου που ονομάζεται Κωνσταντέλιας,
Στο δια ταύτα και ανοίξτε τα μάτια σας:
1) Ο ΑΣ συμπεριφέρθηκε εντελώς πούστικ@ στον Ιβάν Σαββίδη. Η συμφωνία με τον Μυστακίδη και ο τρόπος που δεν κοινοποιήθηκε τίποτα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και προφανώς στον κόσμο του ΠΑΟΚ, δείχνουν το επίπεδο της πουστι@ς
2) Ο Ιβάν Σαββίδης με τη συμπεριφορά του εδώ και μια πενταετία, έδωσε από μόνος του το δικαίωμα σε όλους μας να αμφιβάλουμε για τη δυναμική του, τις προτεραιότητες του, το μέλλον του στον σύλλογο.
Όποιος πάει να σας περάσει πως κάτι από τα δυο δεν ισχύει, ψαχθείτε να δείτε τι ακριβώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει. Νέτα, σκέτα.
Ο μαλ@κας οπαδός του ΠΑΟΚ που ενδιαφέρεται για το να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ, προφανώς πρώτα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΆ και μετά να μεγαλώνει διαρκώς σε κάθε επίπεδο (κάτι που έχει χρόνια που σταμάτησε να κάνει ΓΙΑ ΜΕΝΑ).
Δεν είναι λιβανισμός όταν προασπιζομαστε τα κεκτημένα που έφερε ο Ιβαν στον ΠΑΟΚ. 1000 καλά έκανε κακό δεν έκανε. Λάθη τεράστια συνεχώς, σε πρόσωπα σε οργανωτικό επίπεδο, στα αγωνιστικά σε πολλά, τραγικά λάθη. Αλλα φίλε δεν είναι στρατόπεδο ο Ιβαν. Είναι ο ιδιοκτήτης της παε. Ο μυστακιδης δεν είναι τίποτα αυτή τη στιγμή.
Ούτε ζυγαριές, ούτε στρατόπεδα, ούτε διχασμοί.
Για το κομμάτι του γηπέδου είμαι 100% με τον Ιβάν Σαββίδη, η συμπεριφορά του ΑΣ ήταν και είναι 100% π@υστικη. Τελειώσαμε.
Έχω το δικαίωμα να διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την (πλέον) οικονομική δυναμική του Ιβάν ναι ή όχι;
FreeWatcher έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:40Αυτό είναι δική σου υπόθεση. Το πρωί άλλο αναλύαμε. Το αν μπορεί να βγει εγγυητική χωρίς άδεια. Που δεν μπορεί.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:29Η ΠΑΕ λεει οτι δεν γινεται γιατι μιλαει για εγγυητικη επιστολη. Ο ΑΣ δεν ζητησε κατι τετοιο.PAOKevolution έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:22 @joshua πάνω σε αυτό που παρέθεσες παραπάνω, απάντησε σήμερα η ΠΑΕ και λέει ότι σε 6 μήνες δε γίνεται αυτό. Άρα ή μας λέει ψέμματα η ΠΑΕ, ή ο ΑΣ δυσκολεύει την ΠΑΕ με κάθε τρόπο, έχοντας ως στόχο να πει, εγώ σε έθεσα ως βασικό χρηματοδότη για το γήπεδο (ΠΑΕ) κι εσύ δε μπορείς. Προχωρώ με Τέλη. Λάθος το καταλαβαίνω;
Θα δημιουργήσει ο ΑΣ δηλαδή ολόκληρη επιτροπή έργου για να ζητήσει proof of funds που βγάζει ο Ιβάν σε ένα απόγευμα?
Δεν ευσταθούν αυτά κ ένα ένα όλα θα καταρρίπτονται. Ξένοι δεν είμαστε, εδώ θα μαστε.
Επόμενο βήμα μετά το ξεβράκωμα των εγγυήσεων κτλ, η αλλαγή στάσης ΑΣ για τους όρους που συναποφασίστηκαν μεταξύ ΑΣ κ ΠΑΕ.
Βγαζει ο Ιβαν proof of funds σε ενα απογευμα?
Λεγεται οτι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Νεα Τουμπα που δημιούργησε ο Τελης,ειναι Αρειανός με διαρκείας καθε χρόνο
Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει αν γνωριζει το προσωπο η εχει αρχισει το ραδιο αρβυλα εκατερωθεν;
Μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει αν γνωριζει το προσωπο η εχει αρχισει το ραδιο αρβυλα εκατερωθεν;
Αν μπορουσε θα το ειχε κανει ηδη και ο Μυστακιδης θα ηταν παρελθον απο οποιαδηποτε σχεση με την Νεα Τουμπα.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:48FreeWatcher έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:40Αυτό είναι δική σου υπόθεση. Το πρωί άλλο αναλύαμε. Το αν μπορεί να βγει εγγυητική χωρίς άδεια. Που δεν μπορεί.joshua έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 13:29
Η ΠΑΕ λεει οτι δεν γινεται γιατι μιλαει για εγγυητικη επιστολη. Ο ΑΣ δεν ζητησε κατι τετοιο.
Βγαζει ο Ιβαν proof of funds σε ενα απογευμα?
Ρε παιδιά επειδή βλέπω γράφετε συνέχεια, ότι ο ΑΣ δε ζήτησε εγγυητική αλλά εγγυήσεις.
Αρχικά ας συμφωνήσουμε ότι ούτε αυτές τις "εγγυήσεις" έχει ζητήσει συγκεκριμένα μέχρι στιγμής ώστε να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Τι είδους "εγγυήσεις" λοιπόν είναι αυτές που έχετε στο μυαλό σας ; Το χαρτί που έστειλε ο Μυστακίδης ;
Και αν αύριο του έρθει να πάρει το Madison Square Garden για να παίρνει ενοίκιο από τους New York Knicks, και τα σπρώξει εκεί τα 250 εκατομμύρια για τι "εγγυήσεις" θα μιλάμε;
Η εγγυητική επιστολή γι' αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συμβάσεις γιατί σε περίπτωση στραβής (μη εκπλήρωση όρων συμβάσης) δεν έχεις να κάνεις ποια με τον αιτούντα της έκδοσης της (πχ. ΠΑΕ ΠΑΟΚ) αλλά με την τράπεζα που την εξέδωσε. Από αυτή θα τα πάρεις τα λεφτά.
Για αυτό και είναι η πιο "σοβαρή" μορφή εγγύησης γιατί α) για να εκδώσει μια εγγυητική μια τράπεζα έχει εξετάσει τον αιτούντα και το project της και κρίνει ότι αναλαμβάνει το ρίσκο και β) ο αιτούντας δεν είναι μ@λ@κ@ς να αφήσει έτσι αβίαστα να του καταπέσει η εγγυητική και να μπει μετά σε black list των τραπεζών.
Και για να το πω και κάποιος αλλιώς... Ο Μυστακίδης αφου τα έχει αυτά τα 250 εκ. διαθέσιμα να κάθονται για το γήπεδο, γιατί δε τα έβαλε απευθείας σαν μετοχικό κεφάλαιο στη Νέα Τούμπα ΑΕ, αλλά έβαλε 100.000 χιλιάδες;
Αρχικά ας συμφωνήσουμε ότι ούτε αυτές τις "εγγυήσεις" έχει ζητήσει συγκεκριμένα μέχρι στιγμής ώστε να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε.
Τι είδους "εγγυήσεις" λοιπόν είναι αυτές που έχετε στο μυαλό σας ; Το χαρτί που έστειλε ο Μυστακίδης ;
Και αν αύριο του έρθει να πάρει το Madison Square Garden για να παίρνει ενοίκιο από τους New York Knicks, και τα σπρώξει εκεί τα 250 εκατομμύρια για τι "εγγυήσεις" θα μιλάμε;
Η εγγυητική επιστολή γι' αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον σε συμβάσεις γιατί σε περίπτωση στραβής (μη εκπλήρωση όρων συμβάσης) δεν έχεις να κάνεις ποια με τον αιτούντα της έκδοσης της (πχ. ΠΑΕ ΠΑΟΚ) αλλά με την τράπεζα που την εξέδωσε. Από αυτή θα τα πάρεις τα λεφτά.
Για αυτό και είναι η πιο "σοβαρή" μορφή εγγύησης γιατί α) για να εκδώσει μια εγγυητική μια τράπεζα έχει εξετάσει τον αιτούντα και το project της και κρίνει ότι αναλαμβάνει το ρίσκο και β) ο αιτούντας δεν είναι μ@λ@κ@ς να αφήσει έτσι αβίαστα να του καταπέσει η εγγυητική και να μπει μετά σε black list των τραπεζών.
Και για να το πω και κάποιος αλλιώς... Ο Μυστακίδης αφου τα έχει αυτά τα 250 εκ. διαθέσιμα να κάθονται για το γήπεδο, γιατί δε τα έβαλε απευθείας σαν μετοχικό κεφάλαιο στη Νέα Τούμπα ΑΕ, αλλά έβαλε 100.000 χιλιάδες;
- These users thanked the author riegel for the post (total 5):
- navi_reloaded, astral, ΑΜΠΑΛΑΕΑ, Nassos, paok apo epilogi
- abc_o_ karpouzas
) Ποιες είναι οι απαραίτητες βασικές προϋποθέσεις για την έκδοση εγγυητικής επιστολής;
Οι εγγυητικές επιστολές θα πρέπει να συνοδεύονται από σύμβαση, που αναφέρεται αναλυτικά στο έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, στο ακριβές κόστος του, στο ακριβές αντικείμενο εργασιών του, στην τμηματοποίηση κατασκευής του έργου κτλ.
3) Μπορεί να δοθεί η εγγυητική επιστολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, όπως αναφέρει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή του;
Όχι. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Α.Σ. ΠΑΟΚ.
Γιατί δεν μπορεί να δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025;
Επειδή πολύ απλά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 δεν θα έχουμε την τελική και συνολική κοστολόγηση του έργου, ούτε θα καλύπτονται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις έκδοσης εγγυητικής επιστολής, καθώς δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι τελικές αδειοδοτήσεις, που είναι απαραίτητες για την έναρξη της κατασκευής.
Όταν δεν υπάρχει ακριβές ποσό και ακριβές αντικείμενο έργου, δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί εγγυητική επιστολή.
.........................
Αν ισχύουν αυτά τότε το ΔΣ πως ακριβώς δίνει προτεραιότητα στον Σαββίδη
Οι εγγυητικές επιστολές θα πρέπει να συνοδεύονται από σύμβαση, που αναφέρεται αναλυτικά στο έργο που πρόκειται να υλοποιηθεί, στο ακριβές κόστος του, στο ακριβές αντικείμενο εργασιών του, στην τμηματοποίηση κατασκευής του έργου κτλ.
3) Μπορεί να δοθεί η εγγυητική επιστολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, όπως αναφέρει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ στην ανακοίνωσή του;
Όχι. Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι συντάκτες της ανακοίνωσης του Α.Σ. ΠΑΟΚ.
Γιατί δεν μπορεί να δοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025;
Επειδή πολύ απλά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 δεν θα έχουμε την τελική και συνολική κοστολόγηση του έργου, ούτε θα καλύπτονται οι υπόλοιπες προϋποθέσεις έκδοσης εγγυητικής επιστολής, καθώς δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και οι τελικές αδειοδοτήσεις, που είναι απαραίτητες για την έναρξη της κατασκευής.
Όταν δεν υπάρχει ακριβές ποσό και ακριβές αντικείμενο έργου, δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί εγγυητική επιστολή.
.........................
Αν ισχύουν αυτά τότε το ΔΣ πως ακριβώς δίνει προτεραιότητα στον Σαββίδη
- These users thanked the author abc_o_ karpouzas for the post:
- Apil44