Baldur έγραψε: Κυρ 27 Ιούλ 2025, 00:18
Εγω παλι ανοιχτα θα πω "ναι" σε παραμονη Σαββιδη εναντι Μυστακιδη και καθε αλλου τυχαρπαστου κι ας μην δω γηπεδο πριν το 2040 ή πανω απο την 4η θεση τα επομενα χρονια.
Ο καθενας κρινει τις συνθηκες με βαση τις προσωπικες του αξιες. Καποιοι βλεπουν τον εαυτο τους στον Συλλογο και τον αντιμετωπιζουν οπως θα αντιμετωπιζαν τα σπλαχνα τους, ως μια επεκταση της ταυτοτητας τους. Αλλοι βλεπουν τον ΠΑΟΚ ως μια ασχολια, ενα χομπυ, 2 ωρες την Κυριακη και λιγη καζουρα στο γραφειο (αν κερδιζουμε) κι ως εκει.
Εγω επειδη θελω να θεωρω τον εαυτο μου στην πρωτη κατηγορια, και επειδη το να σαι ντομπρος εχει αξια μονο οταν ειναι αβολο και δυσκολο, θεωρω απεριγραπτη ντροπη να κατασπαραζεται ετσι η εικονα ενος ανθρωπου που αλλαξε επιπεδο το Συλλογο.
Μερικοι εδω μεσα στην εμφανιση της προοπτικης ενος νεου νταβατζη (ναι, νταβατζη, γιατι ετσι κρινετε την αξια ενος ιδιοκτητη, με το ποσο βαθιες τσεπες εχει και οχι το ποιον του), αρχισατε να μιλατε για τον Ιβαν ενα κλικ καλυτερα απο τους αλλοθρησκους που "ρωσοποντιο" τον ανεβαζουν, "τσετσενο" τον κατεβαζουν. Μαλλον ηταν καλος ο Ιβαν οσο ερρεε η κανουλα και τωρα που στερεψε, να παει στην ευχη του Θεου, ε;
Οχι, κυριοι. Ναι, ο ΠΑΟΚ ειναι πανω απο τον Σαββιδη. Ναι, ο ΠΑΟΚ υπηρχε αλλα 90 χρονια πριν τον Ιβαν και θα υπαρχει αλλα 1090 μετα τον Ιβαν. Αλλα ο ΠΑΟΚ του 2012 ηταν μια οντοτητα αμελητεα στα πραγματα: ενας σακος του μποξ, ενας συμπαθης χωριαταραιος, μια καρικατουρα να χουν να διασκεδαζουν οι Αθηναιοι οποτε τα μπατζετ διεφεραν 10:1, μας παιρναν οποιον παικτη γουσταραν, και στην σπανια περιπτωση που μας πηγαινε κατι καλα, μας σφαζανε διχως τον παραμικρο δισταγμο. Ο ΠΑΟΚ στα πραγματα ηταν "παοκακος".
Και ηρθε αυτος ο ανθρωπος, με οποιες εμμονες και απωτερους στοχους ειχε, και σε εκανε να περπατας περηφανος στην πολη και τη χωρα σου. Σε εκανε πραγματικο θεριο στα ματια των ΠΟΚιτων. Σε εκτοξευσε περα απο τα στενα ορια της θεσσαλονικιωτικης επαρχιωτιλας, να κοιταξεις στα ματια τον πρεζεμπορα και ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ να φερεις κοσμογονικες αλλαγες, βλ. VAR, ξενους διαιτητες, ημιαυτοματο offside. Σε εκανε Πρωταθλητη (εις τριπλουν), μονιμο Κυπελλουχο και με ακαδημιες διαμαντι.
Αυτος ο ανθρωπος τωρα δειχνει να ζοριζεται. Ε τωρα που ζοριζεται ειναι που θα τον στηριξω. Κι ας ειναι γεωπολιτικο πιονι, κι ας μην ηταν ΠΑΟΚ ποτε, κι ας δεν εχει τις ακρες να μπαζωσει τη Νεα Τουμπα. ΠΑΟΚ δεν εγινα για να μοστραρω τιτλους και δοξα, ΠΑΟΚ εγινα γιατι δεν εχει αξια να βγαινεις πρωτος στο βαθρο με κλεψια, αλλα τελευταιος με καθαρο κουτελο. Κι αυτος ο Ποντιος με εχει φερθει πιο τιμια απο καθε αλλο προκατοχο του που χω βιωσει. Και μεχρι να αποφασισει ο ιδιος πως δεν αντεχει να παλευει αυτη τη μαχη κοντρα σε ολους και ολα, θα με εχει υποστηρικτη του. Στη σαπια, ετοιμορροπη Τουμπα με το διαρκειας μου. Αυτα.