Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
gianantho

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II

Δημοσίευση από gianantho »

Υπάρχει μια φαινομενικά στασιμότητα στο θέμα φορ,χαφ και μπακ. Γραφω φαινομενικά καθως οτι δεν μαθαινουμε εμεις κατι δεν σημαινει οτι δεν γίνονται επαφές.
Σίγουρα το φορ και το χαφ θα πρέπει να είναι κάτι πολύ ποιοτικό και στα θέλω του προπονητή.
Νομιζω ενα απο τα προβλήματα αυτης της καθυστέρησης, οπως η ποιότητα του πρωταθλήματος μας, ειναι οτι ψάχνουν παίκτες που το άκουσμα του ονόματος θα κάνει αίσθηση στο ποδοσφαιρικό κοινό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gianantho την Δευ 21 Ιούλ 2025, 09:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
makispaspartou

Δημοσίευση από makispaspartou »

John πιστεύω με τα χαρακτηριστικά που έχει, στην Ελλάδα θα τα κάνει τα νούμερα. Πάντως συμφωνούμε ότι είναι πολυτέλεια.
Για Μπένες, επειδή έχει και καλό πόδι είναι δεδομένο ότι θα έχει γκολ και ασίστ, αλλά θα έχουμε άλλο ένα χαφ που δεν μαρκάρει.
Πάντως κι αυτός παικταράς είναι και σίγουρα μπορεί να παίξει πλάι στον Μέιτε. Απλά αν λείπει ο Μέιτε θα φαίνεται το κενό του.
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

Όπως βλέπουμε απο την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο οι μεγάλες αξίες ειναι στις πολυ μικρές ηλικίες, 18 με 20, στα 22 ακόμα κ μεγάλα ταλέντα όπως ο Ντελιας οι τιμές ειναι μισές. Γι αυτό κ ειναι πιο εύκολο οι πιτσιρικάδες Έλληνες (ή μη, βλεπε Μπαλντε) να σου φέρουν χρήματα. Τωρα να πας να δώσεις 5Μ στον Boadu, για ποιο λογο; Είναι τόσο καλός που θα σε βγάλει απο μονος του Τσ.Λ ας πουμε για να δικαιολόγησει την επενδυση;
Polichni1926

Δημοσίευση από Polichni1926 »

Equalizer έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 09:03
JohnDag έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 08:55 Για τα 3 ονόματα που ακούγονται στα χαφ εγώ έχω διαφορετική άποψη από την επικρατούσα όσον αφορά ποιος ταιριάζει περισσότερο σε επίπεδο χαρακτηριστικών με την προϋπάρχουσα τριάδα και ποιον θα προτιμούσα.

Η δική μου σειρά είναι Μπένες>Μπέρο>Κραλ.

Ναι, καθαρά ποιοτικά ίσως η καλύτερη επιλογή είναι ο Κραλ όμως θα είχε περισσότερη λογική η απόκτηση του σε περίπτωση μη παραμονής του Μειτέ. Τα χαρακτηριστικά τους και το στυλ τους είναι αρκετά κοντά και δεν βλέπω πολλά σενάρια μέσα στην χρονιά όπου η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει με 2 deep lying playmakers.

Επίσης, δεν γίνεται να φέρεις έναν παίκτη σαν τον Κραλ για αναπληρωματικό του Μειτέ. Αυτονόητο το γιατί.

Ο Μπένες είναι πολύ κοντά στο στυλ του Σβαμπ (με καλύτερη δημιουργία) και σε επίπεδο χαρακτηριστικών προσθέτει πράγματα που λείπουν από το κέντρο.

Ο Μπέρο είναι κάτι ενδιάμεσο γι' αυτό και είναι η 2η μου επιλογή.

Ωραίο σχόλιο, υγιές λογικό και ποδοσφαιρικό (που τόσο λείπει...)

Το έρωτημα μου εμένα ως άσχετου, παραμένει: Από όλους αυτούς υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κλείσει τις τρύπες που αφήνει το... πρεσινγκ μας, ώστε να μη μας κόβουν στη μέση με μια απλή πάσα οι ΟΦΗ και οι Αγιαξ αυτού του κόσμου;

(Ενώ ταυτόχρονα να ξέρει και μπάλα ώστε να μην κάνουμε αποκλειστικά γιόμες ; )
Αυτος ο παιχτης ειναι ο Κραλ αλλα δεν νομιζω να μπορεσουμε να τον παρουμε ειναι 2 επιπεδα πανω απο τα χαφ που ηδη υπαρχουν στην ομαδα .πολυ καλος σε αμυντικα καθηκοντα και με καλη καθετη πασα .Μακαρι θα πω
These users thanked the author Polichni1926 for the post:
makispaspartou
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Από αυτά που γράφονται καταλαβαίνω ότι χρειάζονται 10-15 εκατ. σε transfer fees για την κάλυψη των τριών καίριων κενών μας.
Κάνω λάθος;
makispaspartou

Αν πας σε αγορές δεν απέχεις από την πραγματικότητα. Αλλά πάντα υπάρχει και η λύση του δανεισμού.
Για παράδειγμα για να έχεις και του χρόνου τον Ιβάνουσετς θέλεις 5εκ. Αμέσως αμέσως.
black death

Δημοσίευση από black death »

makispaspartou έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 10:05 Αν πας σε αγορές δεν απέχεις από την πραγματικότητα. Αλλά πάντα υπάρχει και η λύση του δανεισμού.
Για παράδειγμα για να έχεις και του χρόνου τον Ιβάνουσετς θέλεις 5εκ. Αμέσως αμέσως.
Οχι απαραίτητα.
Άβαταρ μέλους
vasgias

Δημοσίευση από vasgias »

Equalizer έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 09:03
JohnDag έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 08:55 Για τα 3 ονόματα που ακούγονται στα χαφ εγώ έχω διαφορετική άποψη από την επικρατούσα όσον αφορά ποιος ταιριάζει περισσότερο σε επίπεδο χαρακτηριστικών με την προϋπάρχουσα τριάδα και ποιον θα προτιμούσα.

Η δική μου σειρά είναι Μπένες>Μπέρο>Κραλ.

Ναι, καθαρά ποιοτικά ίσως η καλύτερη επιλογή είναι ο Κραλ όμως θα είχε περισσότερη λογική η απόκτηση του σε περίπτωση μη παραμονής του Μειτέ. Τα χαρακτηριστικά τους και το στυλ τους είναι αρκετά κοντά και δεν βλέπω πολλά σενάρια μέσα στην χρονιά όπου η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει με 2 deep lying playmakers.

Επίσης, δεν γίνεται να φέρεις έναν παίκτη σαν τον Κραλ για αναπληρωματικό του Μειτέ. Αυτονόητο το γιατί.

Ο Μπένες είναι πολύ κοντά στο στυλ του Σβαμπ (με καλύτερη δημιουργία) και σε επίπεδο χαρακτηριστικών προσθέτει πράγματα που λείπουν από το κέντρο.

Ο Μπέρο είναι κάτι ενδιάμεσο γι' αυτό και είναι η 2η μου επιλογή.

Από όλους αυτούς υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κλείσει τις τρύπες που αφήνει το... πρεσινγκ μας, ώστε να μη μας κόβουν στη μέση με μια απλή πάσα οι ΟΦΗ και οι Αγιαξ αυτού του κόσμου;

(Ενώ ταυτόχρονα να ξέρει και μπάλα ώστε να μην κάνουμε αποκλειστικά γιόμες ; )
Πάνω σε αυτό θα ήθελα πολύ κάποιος να μας παρουσίαζε πως τους λέει ο κόουτς να αντιδρούνε, τι θέσεις πρέπει να έχουν όσο πιέζουν και που να έχουν τον νου τους σε περίπτωση που πάει το αντίπαλο 4αρι, 5αρι, 6αρι να περάσει πάσα από πίσω τους, για να καταλαβαίναμε και εμείς ποιοι δεν υλοποιούν αυτό το πλάνο και, στη συνέχεια, να "κρίναμε" και καλύτερα τα χαρακτηριστικά των χαφς (γιατί νομίζω είναι καθαρά θέμα positioning των χαφς αυτό). Ίσως θα έπρεπε να κλείνουν τα πλάγια μπακ προς αυτό το χώρο το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε εκτεθειμένοι στα άκρα. Αλλά ΟΚ αυτό ειναι η προπονητική και δε νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει τακτική ανάλυση τέτοιου επιπέδου σε φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

vasgias έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 08:46 Καλημέρα και καλή εβδομάδα τσιτωμένοι.

A BOLA λέει ότι η Κασα Πία (η ομάδα που έπαιζε ο δικός μας Βαρέλα μετά τον ΠΑΟΚ) ζητάει 5 μύρια για Ruben Kluivert https://www.transfermarkt.com/ruben-klu ... ler/578421 από εμάς, Λιόν και Λανς.
Τότε ο δικός μας Μιχαηλίδης πρέπει να κοστολογειται στα 15
These users thanked the author john4serres for the post:
Spike4
makispaspartou

Δηλαδή θεωρείς ότι αν παίξει καλά ο παίκτης, κάτι που όλοι ευχόμαστε, δικαιώσει την ποιότητά του και κληθεί εθνική Κροατίας, η ομάδα του θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης?
Στην περίπτωση αυτή πρέπει νωρίς, ήδη από τον χειμώνα, να συμφωνήσεις τον παίκτη για τριετές συμβόλαιο το λιγότερο και να πας κύριος το καλοκαίρι να σκάσεις τη ρήτρα.
Τα υπόλοιπα σενάρια περί εκ νέου διαπραγμάτευσης είναι ουτοπικά. Γιατί σίγουρα θα βρεθεί ομάδα να πληρώσει τα 5εκ.
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Γενικα παντως μεχρι τωρα, οτι ονομα εχει βγει, δεν υλοποιηθηκε η μεταγραφη, με εξιερεση του Τειλορ.
Αρα δεν ειμαι αισιοδοξος για Κραλ.
Μακαρι να γινει, θα ειναι ματαγραφη επιπεδου ( ασχετα αν τελικα θα πιασει ή οχι).
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Συνήθως, αν υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές, οι συμφωνίες κλείνουν λίγο κάτω από την ρήτρα. Βέβαια αν ο Ιβανούσετς δείξει ότι μπορεί να είναι περίπτωση Ζίβκοβιτς από τα αριστερά τότε η παραμονή του πρέπει να είναι no brainer. Μην ξεχνάμε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο πιθανή και η πώληση Ντέλια.
These users thanked the author Σουριναμέζος for the post (total 2):
makispaspartou, navigator11
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έχει φτάσει η φάση και αν θες πραγματικά να καλύψεις με ποιοτικές λύσεις τις 3 θέσεις που πονάς υπάρχει μόνος ένας δρόμος.

Να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τώρα θα είναι με αγορές, θα είναι με δανεισμούς με υψηλή ρήτρα; Αυτό θα φανεί ανά περίπτωση.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί σοβαρή επένδυση.

Αλλιώς, αν είναι να φέρεις Μπακαγιόκους και Κόλλει, χίλιες φορές Τσοπούρογλου και Μπαταούλας.

Δεν έχει καμία λογική να φέρνεις μέτριους 30άρηδες πλέον.
These users thanked the author JohnDag for the post (total 2):
makispaspartou, DikefalosNisiotis
Άβαταρ μέλους
aisiodoksos

Δημοσίευση από aisiodoksos »

Εγω παντως δεν ψηθηκα για Κραλ να πω την αμαρτια μου. Λιγο την εικονα που εχω στο μυαλο μου για τον παικτη, συν σχολια δεξια αριστερα στο ιντερνετ απο εποχες που ηταν Ρωσια ακομα δεν ξερω.. δεν μου γεμιζει το ματι. Μου φαινεται παικτης ο οποιος σε 2 χρονια θα παιζει σε ομαδα με αρκετα χαμηλοτερο επιπεδο απο αυτο που ειναι τωρα (και οχι δεν εννοω εμας :mrgreen: ) .

Απο την αλλη ο Benes με εψησε περισσοτερο. Εναν παικτη που να μπορει να κανει καποια μετρα κουβαλωντας την μπαλα και να μπορει να απειλησει απο μεση αποσταση. Για το σκουπισμα εχουμε τον Μειτε. (αν χρειαστει και ο οζντοεφ μπορει να κανει αυτη την δουλεια). Αλλα αντι καμαρα δεν εχουμε αυτη τη στιγμη (που δεν κανει και πολυ καλα την δουλεια του 8αριου).
These users thanked the author aisiodoksos for the post:
Alchemist
Luigi Vampa

Δημοσίευση από Luigi Vampa »

makispaspartou έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 10:11 Δηλαδή θεωρείς ότι αν παίξει καλά ο παίκτης, κάτι που όλοι ευχόμαστε, δικαιώσει την ποιότητά του και κληθεί εθνική Κροατίας, η ομάδα του θα μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης?
Στην περίπτωση αυτή πρέπει νωρίς, ήδη από τον χειμώνα, να συμφωνήσεις τον παίκτη για τριετές συμβόλαιο το λιγότερο και να πας κύριος το καλοκαίρι να σκάσεις τη ρήτρα.
Τα υπόλοιπα σενάρια περί εκ νέου διαπραγμάτευσης είναι ουτοπικά. Γιατί σίγουρα θα βρεθεί ομάδα να πληρώσει τα 5εκ.
5 θα ειναι για μας, αν πάει να τον πάρει άλλη ομάδα απ τη Φεγιενορντ μπορούν να ζητήσουν παραπανω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”