Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II
- Jean Valjean
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2025 - vol. II
Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ θα εξηγήσω γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί τώρα να γίνει selling club.
Τα selling club στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι λίγα και συγκεκριμένα. Στην πρωτη κατηγορία βρίσκεται π.χ. η Ντόρτμουντ, η Πόρτο, ο Άγιαξ κλπ.
Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκονται ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Σάλτσμπουργκ κλπ.
Το βασικό στοιχείο για να γίνεις selling club είναι να έχεις σταθερά παρουσία σε υψηλό επίπεδο (τσ.λ. και Γιουρόπα). Αυτό είναι λογικό διότι οι ομάδες που πουλούν θεωρουνται βιτρίνα και δεν νοείται βιτρίνα που να μην έχει σταθερά καλές πορειες στην Ευρώπη.
Στην πραγματικοτητα για να γίνεις selling club δεν αρκεί να το θέλεις εσυ και να είσαι ψηλά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Εξίσου σημαντικό είναι να σε επιλέξει το συστημα που κινεί τις μεγάλες μεταγραφές στην Ευρώπη. Είναι ένα συστημα που μοιάζει πολυ με το χρηματοοικονομικό σύστημα μιας και στηρίζεται στην ίδια δομή, να φτιάχνει δηλαδή φούσκες και να εξυπηρετεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επομένως για να μπεις σε αυτό το συστημα θα πρεπει να δώσεις κι εσυ κάτι. Θα πρεπει επισης, παράλληλα, να έχεις και κάποια άλλα ("απατεωνικά") χαρακτηριστικά τα οποία ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν στο τιμόνι δεν τα διαθέτει και ούτε μπορεί στο μέλλον να τα διαθέτει.
Συμπέρασμα: στις παρουσες συνθήκες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γίνει selling club έτσι όπως το εννοούν οι περισσοτεροι και όπως το εννοεί π.χ. το ΦΜ.
Τέλος μην ξεχνάτε και κάτι άλλο: τα κλαμπ που πωλούν (εκτός του Άγιαξ που είναι ειδική περιπτωση για λόγους εκτός ποδοσφαίρου) είναι κλαμπ που έχουν κυρίως εμπορική λογική, δεν παραγουν δηλαδή τους παικτες που πωλούν.
Έτσι όπως είναι διεθνώς δομημένο το συστημα του ποδοσφαιρου, το να έχεις Ακαδημίες υψηλού επιπέδου, δεν σε βολεύει αν θέλεις να γίνεις selling club.
Το θέμα είναι τεράστιο και άπτεται της συνολικής λειτουργίας του παγκοσμιου οικονομικού συστήματος καθώς τα ποσα που διακινούνται γύρω από τον αθλητισμό είναι ασύλληπτα.
Απλώς ανέφερα ορισμένα σημεία χωρίς να εξαντλήσω το θέμα.
Τα selling club στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι λίγα και συγκεκριμένα. Στην πρωτη κατηγορία βρίσκεται π.χ. η Ντόρτμουντ, η Πόρτο, ο Άγιαξ κλπ.
Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκονται ομάδες όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Σάλτσμπουργκ κλπ.
Το βασικό στοιχείο για να γίνεις selling club είναι να έχεις σταθερά παρουσία σε υψηλό επίπεδο (τσ.λ. και Γιουρόπα). Αυτό είναι λογικό διότι οι ομάδες που πουλούν θεωρουνται βιτρίνα και δεν νοείται βιτρίνα που να μην έχει σταθερά καλές πορειες στην Ευρώπη.
Στην πραγματικοτητα για να γίνεις selling club δεν αρκεί να το θέλεις εσυ και να είσαι ψηλά στην Ευρωπαϊκή κατάταξη. Εξίσου σημαντικό είναι να σε επιλέξει το συστημα που κινεί τις μεγάλες μεταγραφές στην Ευρώπη. Είναι ένα συστημα που μοιάζει πολυ με το χρηματοοικονομικό σύστημα μιας και στηρίζεται στην ίδια δομή, να φτιάχνει δηλαδή φούσκες και να εξυπηρετεί το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επομένως για να μπεις σε αυτό το συστημα θα πρεπει να δώσεις κι εσυ κάτι. Θα πρεπει επισης, παράλληλα, να έχεις και κάποια άλλα ("απατεωνικά") χαρακτηριστικά τα οποία ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν στο τιμόνι δεν τα διαθέτει και ούτε μπορεί στο μέλλον να τα διαθέτει.
Συμπέρασμα: στις παρουσες συνθήκες ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να γίνει selling club έτσι όπως το εννοούν οι περισσοτεροι και όπως το εννοεί π.χ. το ΦΜ.
Τέλος μην ξεχνάτε και κάτι άλλο: τα κλαμπ που πωλούν (εκτός του Άγιαξ που είναι ειδική περιπτωση για λόγους εκτός ποδοσφαίρου) είναι κλαμπ που έχουν κυρίως εμπορική λογική, δεν παραγουν δηλαδή τους παικτες που πωλούν.
Έτσι όπως είναι διεθνώς δομημένο το συστημα του ποδοσφαιρου, το να έχεις Ακαδημίες υψηλού επιπέδου, δεν σε βολεύει αν θέλεις να γίνεις selling club.
Το θέμα είναι τεράστιο και άπτεται της συνολικής λειτουργίας του παγκοσμιου οικονομικού συστήματος καθώς τα ποσα που διακινούνται γύρω από τον αθλητισμό είναι ασύλληπτα.
Απλώς ανέφερα ορισμένα σημεία χωρίς να εξαντλήσω το θέμα.
υπόψιν ότι ο ολλανδός είχε πει ξεκάθαρα πως η παε δεν ασχολείται με παίχτες από αραβίες κτλ
- These users thanked the author danirifle for the post:
- sakis_the_fraud
Αυτόν τον Μουσταφα πάντως αν τον πάρουμε , θα είναι μεγάλη επιτυχία ! Και υπάρχουν οι πιθανότητες , γιατί πλέον με 5 εκ αξία και τα ρέστα από αουγκουστο , θα μας βγει κάτω από 5 , το συμβόλαιο του λήγει του χρόνου .
27 ετών , διεθνής , πολύ δυνατός και γρήγορος για 1.85 και σίγουρα όχι άμπαλος , με καλές σεζόν στη Γαλλία .
Το ζήτημα είναι μάλλον κατα πόσο θέλει ο ίδιος , αλλά Αιγύπτιος είναι κάτι μπορεί να γίνει
27 ετών , διεθνής , πολύ δυνατός και γρήγορος για 1.85 και σίγουρα όχι άμπαλος , με καλές σεζόν στη Γαλλία .
Το ζήτημα είναι μάλλον κατα πόσο θέλει ο ίδιος , αλλά Αιγύπτιος είναι κάτι μπορεί να γίνει
-
Όσο πρόλαβα να δω τον Αιγύπτιο πιο πολύ μου φέρνει σε Ολιβέιρα
αν κρίνω απο το πως έκανε ο Λουτσεσκου να φέρουμε τότε τον Ολιβέιρα εμένα μου κάνει
αν κρίνω απο το πως έκανε ο Λουτσεσκου να φέρουμε τότε τον Ολιβέιρα εμένα μου κάνει
Θα έλεγα λιγότερο φλωρος ,πιο αθλητικός , θα θυμηθούμε εποχές αδερφών Χασάν .
Επίσης έχει και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια , ξέχασα να αναφέρω παραπάνω .
Επίσης έχει και εμπειρία από ευρωπαϊκά παιχνίδια , ξέχασα να αναφέρω παραπάνω .
- Unpsofable78
Νομίζω ότι εννοούσε πώς δεν ασχολούμαστε με παίκτες που αγωνίζονται στις Αραβικές χώρες.danirifle έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 09:00 υπόψιν ότι ο ολλανδός είχε πει ξεκάθαρα πως η παε δεν ασχολείται με παίχτες από αραβίες κτλ
Εγώ το μόνο αρνητικό που έχω να επισημάνω για τον Μοχαμεντ είναι το ότι πιθανότατα θα λείψει τον χειμώνα με την Εθνική του.
Δεν θέλω να μιλάω για συσχετίσεις. Ο ρούλης και ο καρ τρύπησαν φέτος το ταβάνι τους και δείχνουν, επαναλαμβάνω δείχνουν, αλλά η απόδειξη είναι το γήπεδο, να πήραν παίκτες από πάνω ράφι. Οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές του συμπολίτη και περιμένω να ξαναπάμε σε μεταγραφές 2016-2018, χειμώνα '19. Το φθηνό γίνεται ακριβό και το αντίστροφο και σε κάθε περίπτωση έχω την αισιοδοξία ότι φέτος δεν θα απογοητευτούμε όπως πέρσι. Υπομονή υπάρχει, αλλά το κύριο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινάει από αύριο και ο χρόνος τον οποίο σπαταλήσαμε δεν είναι πλέον σύμμαχός μας. Να μην πιστέψουμε ότι με το παρόν έμψυχο δυναμικό θα περάσουμε με παρέλαση από τον γ΄ προκριματικό του Eu.L. Οι αντίπαλοι χωρίς φυσικά να είναι φόβητρο, είναι υπολογίσιμοι και σαφώς ανώτεροι από την περσινή Μπάνια Λούκα.aivas19 έγραψε: Σάβ 12 Ιούλ 2025, 23:21Οχι; Πως σχετιζονται αυτα τα 2;Γερασίμου έγραψε: Σάβ 12 Ιούλ 2025, 23:15 Πάντως αν ο ρούλης δίνει 3 εκατομμύρια για χαφ και παίρνει δανεικό Ισπανό εξτρέμ με υποχρεωτική νομίζω ρήτρα αγοράς, να μην έχουμε εμείς την απαίτηση να δοθούν 4-4,5 εκατομμύρια για χαφ και 5-6 για σέντερ φορ;
Πάντως μέχρι στιγμής και οι 3 μεταγραφές φαίνονται πολύ καλές , ανεξάρτητα αν δεν είχαν transfer fee , μαγκιά τους κιόλας , λογικά φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει και στις ακόμη πιο κρίσιμες θέσεις σίγουρα διαφαίνεται ότι θα έρθουν καλοί παίκτες , εννοώ όχι στοιχήματα .
δεν θα μας χαλούσε πχ ένας Jovic , επειδη ειναι ελευθερος , λεμε τωρα !
δεν θα μας χαλούσε πχ ένας Jovic , επειδη ειναι ελευθερος , λεμε τωρα !
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος maceio την Κυρ 13 Ιούλ 2025, 09:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author maceio for the post (total 2):
- vasgias, Unpsofable78
- Jean Valjean
Συμφωνώ και επαυξάνω σε ότι γράφεις για τον φορ. Για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε Μοχάμεντ να βάλει τα κρίσιμα γκολ που χρειάζονται στον ΠΑΟΚ, απαιτείται να έχει σημαντική εμπειρία υψηλού επιπέδου αγώνων. Δεν τον θέλεις για τους αγώνες με τις μικρές ομάδες στην σουπερ λιγκ, τον θέλεις στην Ευρώπη.Developer4 έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 08:40Συμφωνώ απόλυτα. Δεν ξέρω αν ο Ντέσερς είναι η καλύτερη δυνατή επιλόγη (δεν τον έχω παρακολουθήσει), αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει πλέον να αποκτήσουμε φορ με "εύκολο" γκολ, κοινώς νούμερα. Καλή η συμμετοχή στο παιχνίδι, η πίεση κλπ που κουμπώνουν με αυτά που έχει στο μυαλό του ο Στρατηγός, αλλά το ρημάδι το εύκολο γκολ μας κοστίζει χρόνια τώρα από την φυγή Πρίγιο και μετά. Τα σχετικά παραδείγματα είναι αμέτρητα.Jean Valjean έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 08:18 Όταν επιλέγεις και παιρνεις για εξτρέμ έναν παικτη του επιπέδου του Ιβανουσετς (δηλαδή έναν πολύ καλό παικτη) είναι περίεργο να επιλέγεις για φορ μέτριους παικτες όπως αυτοί που ακούγονται, οι οποίοι πετυχαινουν 5-6 γκολ τη χρονιά.
Ο @prist64 στον πρωτο του γρίφο όπου αναφέρει γλυκά και τυριά, δηλαδή επιδόρπια (γαλλιστί ντεσέρ) , πιθανοτατα αναφέρεται στον Ντεσερς, ο οποίος είναι πολυ καλός παικτης έχοντας περιπου 70 γκολ-ασσιστ τα δυο τελευταία χρόνια. Ο συγκεκριμένος για μένα ταιριάζει "κουτί" στο παιχνιδι μας.
Για τη θέση του δεύτερου φορ πολυ καλή επιλογή είναι ο Πετκοβιτς. Αν με ρωτάτε, θα διάλεγα πρωτο φορ τον Ντεσερς, δευτερο τον Πετκοβιτς και για τρίτο θα διάλεγα ένα δικό μας παιδι από αυτά που ανέβηκαν για προπονησεις στην πρωτη ομάδα. Όπως αντιλαμβάνεστε θα πουλουσα τον Τσαλοφ.
Αν σώνει και καλά θέλουμε ο πρωτος μας φορ να λέγεται Γιουσουφ τότε φέρτε τον Ποουλσεν.![]()
![]()
Και οι τρεις φορ που αναφέρω έχουν υψος πανω απο 1,90 μ. και έχουν το παιχνιδι με κεφαλιά. Ο Πετκοβιτς έχει και πολυ καλά φάουλ στην περιμετρο της περιοχης.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι οι παικτες αυτοί έχουν πολλα έως παρα πολλάπολλα διεθνή παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο και εμπειρία πρωταθλητισμού. Τέτοιους παίκτες θέλουμε. Ο κύριος στόχος του ΠΑΟΚ πρεπει να είναι η Ευρωπαϊκή καταξίωση.
Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν παιχνίδια σφιχτά, ντέρμπι, κλειστές άμυνες, ομάδες υψηλού επιπέδου (βλ. Ευρώπη) που είναι μοιραίο να μην μπορέσεις να παράξεις φάσεις και εκεί θες τη μία να γίνει γκολ.
Επιμένω, ο φορ είναι η πιο κρισίμη μεταγραφή της χρονιάς ειδικά βάσει των πολύ λανθασμένων επιλογών του παρελθόντος. Δεν ξέρω αν ο Μοχάμεντ πχ των 5 γκολ στη Ligue 1 είναι ικανός να κάνει 15 στη SuperLeague, πιθανώς να είναι. Πάντως πρέπει πάση θυσία η επιλογή εκεί (ανεξάρτητα ποιος θα είναι πόσο θα κοστίσει) να είναι επιτυχημένη και να παράξει νούμερα!!! Δε μας παίρνει για άλλη μια φορά να μην έχουμε γκολ από το βασικό φορ μας.
Ο Πετκοβιτς έχει βάλει γκολ ισοφαρισης σε προημιτελικο Μουντιάλ (και πεναλτι στην σχετική διαδικασία μετά την παράταση) απέναντι στην Βραζιλία. Έχει μια εκατοστή παιχνιδια υψηλού επιπέδου με πολυ σοβαρους αντιπάλους. Προφανώς δεν είναι 25αρης, δεν έχει μεταπωλητικη αξία κλπ. αλλά έτσι όπως είναι ο ΠΑΟΚ σήμερα, αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει αρχικά μόνιμος θαμώνας στα ευρωπαϊκά κυπελλα, να μπαινει στην οκτάδα και τέτοιοι παικτες έχουν την μεγαλυτερη πιθανοτητα να μας βοηθήσουν να πετυχουμε αυτόν τον στόχο.
Δεν λεω ότι ο Μοχάμεντ είναι κακός παικτης, ούτε αμφιβάλλω για τις προθέσεις και την αξιολόγηση των παιδιων που τον προτεινουν.
Ουτε για τον Πετκοβιτς και τον Ντεσερς βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά αν πιάσουν θα σου δώσουν αμέσως ισχυρό πλεονέκτημα εκεί που το χρειάζεσαι, δηλαδή στην Ευρώπη.
-
Σε αυτη την περιπτωση θα αναθεωρησω τις εκτιμησεις μου σεMagpies4 έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 07:44 Αφού για το 2 και 3 τους ξεχώρισε:
1. Αιγύπτιος (Μοχαμέντ)
2. φόρ σούπα
3. χάφ
1. Μοχαμεντ ή Νasser Mansy
2. Brandon Thomas
3. Horta
-
Με το πάρων ρόστερ αν δεν έχουμε κάποιο δράμα με τραυματισμό Τσαλοφ μια χαρά περνάει τους γύρους η ομάδα ...Γερασίμου έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 09:27Δεν θέλω να μιλάω για συσχετίσεις. Ο ρούλης και ο καρ τρύπησαν φέτος το ταβάνι τους και δείχνουν, επαναλαμβάνω δείχνουν, αλλά η απόδειξη είναι το γήπεδο, να πήραν παίκτες από πάνω ράφι. Οι απαιτήσεις στον ΠΑΟΚ είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές του συμπολίτη και περιμένω να ξαναπάμε σε μεταγραφές 2016-2018, χειμώνα '19. Το φθηνό γίνεται ακριβό και το αντίστροφο και σε κάθε περίπτωση έχω την αισιοδοξία ότι φέτος δεν θα απογοητευτούμε όπως πέρσι. Υπομονή υπάρχει, αλλά το κύριο στάδιο της προετοιμασίας ξεκινάει από αύριο και ο χρόνος τον οποίο σπαταλήσαμε δεν είναι πλέον σύμμαχός μας. Να μην πιστέψουμε ότι με το παρόν έμψυχο δυναμικό θα περάσουμε με παρέλαση από τον γ΄ προκριματικό του Eu.L. Οι αντίπαλοι χωρίς φυσικά να είναι φόβητρο, είναι υπολογίσιμοι και σαφώς ανώτεροι από την περσινή Μπάνια Λούκα.aivas19 έγραψε: Σάβ 12 Ιούλ 2025, 23:21Οχι; Πως σχετιζονται αυτα τα 2;Γερασίμου έγραψε: Σάβ 12 Ιούλ 2025, 23:15 Πάντως αν ο ρούλης δίνει 3 εκατομμύρια για χαφ και παίρνει δανεικό Ισπανό εξτρέμ με υποχρεωτική νομίζω ρήτρα αγοράς, να μην έχουμε εμείς την απαίτηση να δοθούν 4-4,5 εκατομμύρια για χαφ και 5-6 για σέντερ φορ;
Εννοείται πως ο βασικός φορ και ένα χαφ θα έπρεπε να είναι στο αεροπλάνο για Ολλανδία αλλά μη φέρνουμε και τη καταστροφή....το σημαντικό είναι να έρθουν καλοί παίκτες
Η ομαδα παει Ολλανδια με 3 χαφ. Οχι αυτο δεν το λες καλα. Ειναι τρανταχτο το κενο.
- Skoufos_tou_Lucescu
Πολύ πιο γρήγορος και μπορεί να παίξει και στο χώρο, όχι μόνο πλάτη.Panostas1995 έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 09:13 Όσο πρόλαβα να δω τον Αιγύπτιο πιο πολύ μου φέρνει σε Ολιβέιρα
- These users thanked the author Skoufos_tou_Lucescu for the post:
- maceio
δεν τον λες και άπειρο τον Μοχαμεντ , έχει παίξει ευρωπαϊκά καμμία 20αριά παιχνιδια και έχει σχεδόν 50 συμμετοχές στην εθνική του , 3 χρόνια γαλλικό πρωτάθλημα ,και Τουρκία αλλά 2
-
Αριθμητικά συμπληρώνεται το κενο με τους Θυμιανη και Σνάουτσνερ αλλά θέλουμε σίγουρα ακόμα ένα δυνατό χαφnunies4 έγραψε: Κυρ 13 Ιούλ 2025, 09:38 Η ομαδα παει Ολλανδια με 3 χαφ. Οχι αυτο δεν το λες καλα. Ειναι τρανταχτο το κενο.