Τερμάτισε και το αρχηγιλίκι στον ΠΑΟΚ
Θα μπορούσε κανείς να το παραβλέψει. Επί το λαϊκότερον; Να το περάσει στο ντούκου. Όμως, δεν είναι μία απλή περίπτωση. Δεν είναι ούτε ένα απλό, αλλά ούτε κι ένα τυχαίο γεγονός. Στο παιχνίδι κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τα Χανιά το περιβραχιόνιο του αρχηγού αυτής της ομάδας δόθηκε στον Τζαβέλλα. Πιθανόν ένας πιτσιρίκος να μην δώσει καμία σημασία. Και πιθανόν να μην δώσει σημασία διότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με μία φράση; «Τερμάτισε και το αρχηγιλίκι στον ΠΑΟΚ».
Προσωπικά δεν τον γνωρίζω τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ούτε ποτέ έχω συναντηθεί μαζί του και ποτέ δεν έχω μιλήσει μαζί του. Δεν εξετάζω τον άνθρωπο Τζαβέλλα. Και πώς θα μπορούσα να το κάνω αφού δεν τον γνωρίζω;
Επισημαίνω και ασκώ κριτική στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Τζαβέλλα. Με βάση τα όσα έχουν γίνει πέρυσι, ο συγκεκριμένος αθλητής δεν επιτρέπεται να φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ. ΠΟΤΕ. Το τι συνέβη πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και το τι ακολούθησε την περυσινή χρονιά μετά από εκείνο το παιχνίδι έχουν γραφεί κι έχουν χιλιοειπωθεί. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι συνεχόμενες έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του «δικεφάλου» προς το πρόσωπό του. Ο κόσμος, σε βάθος χρόνου, πάντα καταλαβαίνει…
Αυτό το περιβραχιόνιο έχει μια ιδιαίτερη σημασία γι΄ αυτή την ομάδα. Αλλά επιτρέψτε μου να πω, για κάθε ομάδα. Αρχηγός χρήζεται ένας αθλητής σε μία ομάδα που έχει ηγετική φυσιογνωμία, που εμπνέει τους συμπαίκτες του, εμπνέει τον προπονητή του κι έχει το χάρισμα και την ικανότητα να παρασύρει και να εμψυχώσει τους υπόλοιπους. Αρχηγός είναι και χρίζεται εκείνος που δίνει το παράδειγμα στους άλλους. Αυτό το περιβραχιόνιο, σε αυτή την ομάδα, το έχει φορέσει ο Κούδας, ο Αποστολίδης, ο Σκαρτάδος, ο Σαράφης, ο Τερζανίδης, ο Αναστασιάδης, ο Βασιλάκος. Προσωπικά δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το είδα. Για να μην παρεξηγηθώ, εκφράζω καθαρά την προσωπική μου άποψη. Και μόλις είδα την εικόνα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό. «Πάει και το αρχηγιλίκι στον ΠΑΟΚ. Τερμάτισε».
Λίγες ώρες νωρίτερα από την έναρξη του παιχνιδιού στα Χανιά, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης και συγκεκριμένα το Μορφωτικό ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ τίμησε τον Γιώργο Κούδα, εντάσσοντάς τον στον κύκλο των «Επίμονων Θεσσαλονικέων», που εγκαινίασε το 2014 για να αναδείξει προσωπικότητες οι οποίες διαμόρφωσαν την ταυτότητα της νεότερης Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε και ο παλιός του συμπαίκτης, μέλος της μεγάλης ομάδας του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 1970, Χρήστος Τερζανίδης. Προσέξτε τι είπε για τον Κούδα: «Ήμασταν όλοι αδέρφια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, και ο Κούδας θα είναι αρχηγός μας ώσπου να πεθάνουμε».
Μπορείτε να μου πείτε (ας απαντήσει στο ερώτημα και ο ίδιος ο Τζαβέλλας, αν το επιθυμεί) πόσοι και ποιοί συμπαίκτες του Τζαβέλλα και ακόμη πόσοι και ποιοί οπαδοί του ΠΑΟΚ μπορούν να πουν το ίδιο σήμερα για τον ποδοσφαιριστή που στο παιχνίδι κυπέλλου με τα Χανιά φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ;
δε μου αρεσει το πως το..πλασαρει.τεσπα. το βαζω προς ενημερωση για να δουμε το μιτο καλυτερα...
και να πω και τη μλκια μου... στην τελική, 6 ρίξαμε με Τζαβέλλα αρχηγό, έστω και στα Χανιά, έστω και στο κύπελλο.