just football
just football
θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα τόπικ στο οποίο θα μιλάμε για τακτικές...σχηματισμούς....κινήσεις...χαρακτηριστικά....και όχι για παραποδόσφαιρο.
Re: just football
Παρατηρώ ότι όταν αναπτυσσόμαστε απο τα πλάγια οδηγούμε τη μπάλα προς τις γραμμές και νομίζω ότι αυτό μας φέρνει σε σημείο του γηπέδου όπου οι επιλογές των παικτών είναι πολύ συγκεκριμένες και σχετικά ακίνδυνες.
Όταν βγαίνει μπαλιά απο εκει ...συνήθως είναι στο πρώτο δοκάρι...και ελάχιστες φορές τα φορ μας βρίσκονται στη μικρή περιοχή...
Αντιθέτως όταν πασάρουν προς το πέναλτι που είναι το σύνηθες ως εντολή δεν υπάρχει κάποιο χαφ εκει.
Ίσως αν συγκλίναμε προς τα μέσα...προς τις κορυφές της μεγάλης περιοχής όπως και κάνουμε κάποιες φορές να ήμασταν περισσότερο απειλιτικοί.
Όσο αφορά την αμυντική μας λειτουργία το εντονότερο πρόβλημα μας είναι τα ατομικά λάθη των παικτών μας είτε στο κέντρο είτε πίσω.
Όταν τα χαφ μας κουραστούν οι γραμμές μας ανοίγουν και οι αποστάσεις μεγαλώνουν.
Οι αντίπαλοι μας γνωρίζοντας ότι έχουμε αδυναμία στα χαφ φορτώνουν τις πλευρές όταν επιτίθενται και όταν προσπαθούμε να κάνουμε παιχνίδι μας παίζουν μαν του μαν και βραχυκυκλώνουν το κέντρο μας.
Συζητάμε αρκετά για την ποιότητα των φορ μας και θα ήθελα να αναφέρω την εκδοχή μου.
Βάζουμε το φορ μας ανάμεσα στα στόπερ του αντιπάλου για να τον χρησιμοποιήσουμε ως <πίβοτ> να υποδεχτεί τη μπάλα , να την κρατήσει και να την πασάρει. Θα προτιμούσα να εκμεταλλευόμασταν τη πάσα στο χώρο ώστε τα στόπερ τους να πρέπει να τρέξουν...και στη κίνηση μπορούν να κάνουν λάθος...να κάνουν φαουλ.
Αντιθέτως όταν πάει η μπάλα στα εξτρέμ μας θα προτιμούσα να παίξουν τη μπάλα στα πόδια και όχι στο χώρο καθώς εκει το παιχνίδι είναι ένας εναντίον ενός.
Στα χαφ η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, έχουμε ενεργά τρια χαφ και το καθένα έχει υπερβάλλει εαυτόν.
Όταν κρατούν τους ρόλους και τη θέση τους δίνοντας βοήθειες στην άμυνα τότε η ομάδα μας παίζει πάρα πολύ καλά.
Παρατηρώ ότι πολλές φορές πρεσσάρουμε σε λάθος χρόνο , πάμε στους αντιπάλους σε λάθος χρόνο...Σε κάποια ματς όπως με την φερεντσβάρος που τρέξαμε στο σωστό χρόνο η ομάδα μας ήταν καταπληκτική.
Θα ήθελα να έχουμε περισσότερη διάρκεια στα τρεξίματα και στη πίεση προς τον αντίπαλο.
Φέτος δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον άσσο που πέρσι μας έστεψε πρωταθλητές , την επιθετική μετάβαση.
Κλέβουμε ελάχιστες φορές τη μπάλα και όταν την κλέβουμε δεν υπάρχει παίκτης να προωθήσει γρήγορα το παιχνίδι.
Συνήθως την κλέβουμε βαθιά πίσω στη άμυνα μας ...ενώ πέρσι ήταν πιο μπροστά....
Στα τελευταία λεπτά των αγώνων παρουσιάζουμε φοβικότητα , έλλειμα αυτοπεποίθησης.
Όταν βγαίνει μπαλιά απο εκει ...συνήθως είναι στο πρώτο δοκάρι...και ελάχιστες φορές τα φορ μας βρίσκονται στη μικρή περιοχή...
Αντιθέτως όταν πασάρουν προς το πέναλτι που είναι το σύνηθες ως εντολή δεν υπάρχει κάποιο χαφ εκει.
Ίσως αν συγκλίναμε προς τα μέσα...προς τις κορυφές της μεγάλης περιοχής όπως και κάνουμε κάποιες φορές να ήμασταν περισσότερο απειλιτικοί.
Όσο αφορά την αμυντική μας λειτουργία το εντονότερο πρόβλημα μας είναι τα ατομικά λάθη των παικτών μας είτε στο κέντρο είτε πίσω.
Όταν τα χαφ μας κουραστούν οι γραμμές μας ανοίγουν και οι αποστάσεις μεγαλώνουν.
Οι αντίπαλοι μας γνωρίζοντας ότι έχουμε αδυναμία στα χαφ φορτώνουν τις πλευρές όταν επιτίθενται και όταν προσπαθούμε να κάνουμε παιχνίδι μας παίζουν μαν του μαν και βραχυκυκλώνουν το κέντρο μας.
Συζητάμε αρκετά για την ποιότητα των φορ μας και θα ήθελα να αναφέρω την εκδοχή μου.
Βάζουμε το φορ μας ανάμεσα στα στόπερ του αντιπάλου για να τον χρησιμοποιήσουμε ως <πίβοτ> να υποδεχτεί τη μπάλα , να την κρατήσει και να την πασάρει. Θα προτιμούσα να εκμεταλλευόμασταν τη πάσα στο χώρο ώστε τα στόπερ τους να πρέπει να τρέξουν...και στη κίνηση μπορούν να κάνουν λάθος...να κάνουν φαουλ.
Αντιθέτως όταν πάει η μπάλα στα εξτρέμ μας θα προτιμούσα να παίξουν τη μπάλα στα πόδια και όχι στο χώρο καθώς εκει το παιχνίδι είναι ένας εναντίον ενός.
Στα χαφ η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη, έχουμε ενεργά τρια χαφ και το καθένα έχει υπερβάλλει εαυτόν.
Όταν κρατούν τους ρόλους και τη θέση τους δίνοντας βοήθειες στην άμυνα τότε η ομάδα μας παίζει πάρα πολύ καλά.
Παρατηρώ ότι πολλές φορές πρεσσάρουμε σε λάθος χρόνο , πάμε στους αντιπάλους σε λάθος χρόνο...Σε κάποια ματς όπως με την φερεντσβάρος που τρέξαμε στο σωστό χρόνο η ομάδα μας ήταν καταπληκτική.
Θα ήθελα να έχουμε περισσότερη διάρκεια στα τρεξίματα και στη πίεση προς τον αντίπαλο.
Φέτος δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τον άσσο που πέρσι μας έστεψε πρωταθλητές , την επιθετική μετάβαση.
Κλέβουμε ελάχιστες φορές τη μπάλα και όταν την κλέβουμε δεν υπάρχει παίκτης να προωθήσει γρήγορα το παιχνίδι.
Συνήθως την κλέβουμε βαθιά πίσω στη άμυνα μας ...ενώ πέρσι ήταν πιο μπροστά....
Στα τελευταία λεπτά των αγώνων παρουσιάζουμε φοβικότητα , έλλειμα αυτοπεποίθησης.
Εμένα μου λείπουν τα γρήγορα τριγωνάκια, που βλέπαμε κάποτε σε φάση επιθετικού teansition, κυρίως από τα πλάγια
Αυτό το μονόκομματο να παίρνει ένας την μπάλα και να προσπαθεί μόνος του να διασχίσει όλο το άκρο ή να δίνει κοντινή πασούλα και η μπάλα να ανακυκλώνεται, μέχρι να γίνει κάτι σαν διείσδυση ή αλλιώς σέντρα - γιόμα, με κουράζει ως θεατή
Όπως επίσης μου λείπουν και τα σουτ
Λες και δεν μπορούν να κάνουν σουτ ή φοβούνται να σουτάρουν
Αυτό το μονόκομματο να παίρνει ένας την μπάλα και να προσπαθεί μόνος του να διασχίσει όλο το άκρο ή να δίνει κοντινή πασούλα και η μπάλα να ανακυκλώνεται, μέχρι να γίνει κάτι σαν διείσδυση ή αλλιώς σέντρα - γιόμα, με κουράζει ως θεατή
Όπως επίσης μου λείπουν και τα σουτ
Λες και δεν μπορούν να κάνουν σουτ ή φοβούνται να σουτάρουν
Οι συνδυασμοί μας είναι σε safe mode .
Δεν παίρνουμε ρίσκα επιθετικά και ας έχουμε σκοράρει τόσα γκολ.
Το ζητούμενο δεν είναι να πετυχαίνεις τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα αλλά να πετυχαίνεις κρίσιμα γκολ σε ματς που σου δίνουν την οριακή νίκη πχ 1-0 , 2-1 κτλ.
Ο Λουτσκέσκου ποτέ δεν ήθελε να σουτάρει η ομάδα .
Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει ...συλλέξει απο τα γκολ που έχουμε δεχτεί πόσα είναι απο ανόητο ατομικό λάθος και πόσους βαθμούς μας έχουν στοιχίσει.
Δεν παίρνουμε ρίσκα επιθετικά και ας έχουμε σκοράρει τόσα γκολ.
Το ζητούμενο δεν είναι να πετυχαίνεις τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα αλλά να πετυχαίνεις κρίσιμα γκολ σε ματς που σου δίνουν την οριακή νίκη πχ 1-0 , 2-1 κτλ.
Ο Λουτσκέσκου ποτέ δεν ήθελε να σουτάρει η ομάδα .
Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει ...συλλέξει απο τα γκολ που έχουμε δεχτεί πόσα είναι απο ανόητο ατομικό λάθος και πόσους βαθμούς μας έχουν στοιχίσει.
Στο παιχνίδι με τα σκουλήκια θα ήθελα να δω τον Καμαρά στη θέση πίσω απο το φορ όπως έπαιξε με την μαν γιουν.
Στα χαφ ιδανικά θα ήθελα να δω πένια με οζντόεφ και τον Κωνσταντέλια στα αριστερά .
Στα χαφ ιδανικά θα ήθελα να δω πένια με οζντόεφ και τον Κωνσταντέλια στα αριστερά .
Γιατι Ντελια αριστερα φιλε;; Αφου οποτε παιζει εξτρεμ χανεται γιατι περιοριζεται πολυ.van rooy έγραψε:Στο παιχνίδι με τα σκουλήκια θα ήθελα να δω τον Καμαρά στη θέση πίσω απο το φορ όπως έπαιξε με την μαν γιουν.
-
Με το κέντρο που έχουμε πλέων θα δούμε πολύ ωραία πράγματα από εδώ και πέρα, θα είναι όλοι φρέσκοι μονίμως με πολλά διάφορα στοιχεία για να προσαρμοζόμαστε ανάλογα το ματς. Πολύ κρίμα που δεν ήταν εξ αρχής θα κάναμε πολύ μεγάλα πράγματα φέτος, έχουμε όντος το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας μας.
Με δύο διπλά στα επόμενα δύο ματς είμαστε ξεκάθαρα μέσα στο στόχο του πρωταθλητή και μπορούμε να πούμε πως και στην Ευρώπη πήραμε σχετικά ότι μας αξίζει στα χαρτιά.
Με δύο διπλά στα επόμενα δύο ματς είμαστε ξεκάθαρα μέσα στο στόχο του πρωταθλητή και μπορούμε να πούμε πως και στην Ευρώπη πήραμε σχετικά ότι μας αξίζει στα χαρτιά.
ωραίο τόπικ, δεκτικό σε σεντόνια, ειδικά μετά από νίκες όταν θέλεις να καταναλώσεις όσο περιεχόμενο ΠΑΟΚ βρεις.
Θα αναπτύξω δύο θέματα.
1. Διάβασα από έναν συμφορουμίτη πριν λίγες μέρες ότι πρέπει να σταματήσουμε το ρόντο στην προπόνηση και να δώσουμε περισσότερο βάρος στα τρεξίματα. Να γίνουμε πιο άμεσοι και δυναμικοί εννοούσε ο φίλος αν θυμάμαι καλά.
Δε νομίζω η ομάδα να του κάνει τη χάρη. Οι άμεσες και σωστές πάσες, η συνεχόμενη ροή της μπάλας που κάνει τον αντίπαλο να τα χάσει, είναι το ιδανικό που κυνηγάει η ομάδα. Το είδαμε μετά το ματς με τη Λαμία που βγήκε το βίντεο με τις 28 πάσες. Τέτοιες φάσεις γουστάρει και πανηγυρίζει η ομάδα.
Συνεχίζοντας αυτό το σημείο να πω ότι κατά τη γνώμη μου, η αδυναμία μας στον πρώτο γύρο οφείλεται στην "αναγκαστική" χρησιμοποίηση του Καμαρά, ο οποίος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο. Χίλια καλά έχει ο παίκτης, αλλά η υψηλή τεχνική στην υποδοχή της μπάλας και η οξυδέρκεια στην πάσα, δεν τον χαρακτηρίζουν.
___________________________________________________________________________________________________
2. Από μπάλλα δεν ξέρω πολλά, έχω την εντύπωση όμως ότι έχουμε αλλάξει ελαφρώς το ρόλο του σέντερ φόρ και για αυτό παίρνουμε σκορ από εκεί. Μόνο ένα παράδειγμα έχω, οπότε μπορεί και να λέω μπαρούφες, δείτε όμως το πρώτο γκολ με τη Λαμία. Μετά τη μπαλιά στον Σάστρε κανονικά ο σέντερ φόρ θα έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι για να παρασύρει τον επιθετικό και να δημιουργήσει κενό χώρο στο σημείο του πέναλτυ. Η ομάδα όμως έδρασε διαφορετικά. Αλλος παίκτης έκανε κίνηση μπροστά, στο δεύτερο δοκάρι, παρασέρνοντας την άμυνα, ενώ ο Σαμάτα κάνει μια πολύ ελαφριά προσποίηση και μένει πίσω αποκτώντας απόσταση από τον προσωπικό του αντίπαλο. Γίνεται επομένως αυτός ο παίκτης στόχος ενώ θυσιάζεται ο παίκτης που κάνει κίνηση στο 2ο δοκάρι.
Θα αναπτύξω δύο θέματα.
1. Διάβασα από έναν συμφορουμίτη πριν λίγες μέρες ότι πρέπει να σταματήσουμε το ρόντο στην προπόνηση και να δώσουμε περισσότερο βάρος στα τρεξίματα. Να γίνουμε πιο άμεσοι και δυναμικοί εννοούσε ο φίλος αν θυμάμαι καλά.
Δε νομίζω η ομάδα να του κάνει τη χάρη. Οι άμεσες και σωστές πάσες, η συνεχόμενη ροή της μπάλας που κάνει τον αντίπαλο να τα χάσει, είναι το ιδανικό που κυνηγάει η ομάδα. Το είδαμε μετά το ματς με τη Λαμία που βγήκε το βίντεο με τις 28 πάσες. Τέτοιες φάσεις γουστάρει και πανηγυρίζει η ομάδα.
Συνεχίζοντας αυτό το σημείο να πω ότι κατά τη γνώμη μου, η αδυναμία μας στον πρώτο γύρο οφείλεται στην "αναγκαστική" χρησιμοποίηση του Καμαρά, ο οποίος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το ρόλο. Χίλια καλά έχει ο παίκτης, αλλά η υψηλή τεχνική στην υποδοχή της μπάλας και η οξυδέρκεια στην πάσα, δεν τον χαρακτηρίζουν.
___________________________________________________________________________________________________
2. Από μπάλλα δεν ξέρω πολλά, έχω την εντύπωση όμως ότι έχουμε αλλάξει ελαφρώς το ρόλο του σέντερ φόρ και για αυτό παίρνουμε σκορ από εκεί. Μόνο ένα παράδειγμα έχω, οπότε μπορεί και να λέω μπαρούφες, δείτε όμως το πρώτο γκολ με τη Λαμία. Μετά τη μπαλιά στον Σάστρε κανονικά ο σέντερ φόρ θα έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι για να παρασύρει τον επιθετικό και να δημιουργήσει κενό χώρο στο σημείο του πέναλτυ. Η ομάδα όμως έδρασε διαφορετικά. Αλλος παίκτης έκανε κίνηση μπροστά, στο δεύτερο δοκάρι, παρασέρνοντας την άμυνα, ενώ ο Σαμάτα κάνει μια πολύ ελαφριά προσποίηση και μένει πίσω αποκτώντας απόσταση από τον προσωπικό του αντίπαλο. Γίνεται επομένως αυτός ο παίκτης στόχος ενώ θυσιάζεται ο παίκτης που κάνει κίνηση στο 2ο δοκάρι.
Άλλη μια νέα προσαρμογή είναι ότι ο κεντζιορα ανεβαίνει πολύ ψηλά με τη μπάλα.
Και ο Όττο που συγκλίνει προς τον άξονα ως επιπλέον χαφ για να ισορροπήσει το αριθμητικό μειονέκτημα στα χαφ.
Το rondo εγώ το είχα αναφέρει.
Βοηθάει πάρα πολύ ως προπονητικό εργαλείο αλλά το ανέφερα περισσότερο ως στοιχείο προβληματισμού.
Όταν έχουμε απέναντι μας αθλητικές ομάδες δυσκολευόμαστε πάρα πολύ.
Η έλευση των παικτών έχει προσφέρει ισορροπία στην ομάδα, παρέχει στον προπονητή εργαλεία για να πετύχει τους στόχους μας.
Ο Καμαρά δεν έχει υποδοχή και άμεσο μοίρασμα της μπάλας όμως έπαιζε τόσο καιρό σε έναν ρόλο για τον οποίο δεν τον πήραμε.
Ας περιμένουμε να δούμε πως θα είναι από εδώ και πέρα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Έχω ξαναπεί ότι γνωρίζει από πρωταθλητισμο και αυτό μετράει παρά πολύ.
Αν ο Λουτσεσκου καταφέρει να ξυπνήσει τον πρωταθλητή που έχει η ομάδα μέσα στη ψυχή της τότε έχουμε τις πιθανότητες μας.
Αυτό που μας ελειψε ειδικά στα ντέρμπι ήταν η πνευματική δύναμη.
Πρέπει να ξαναβγαλει από τους παίκτες εκείνο το σκυλιασμα...ότι ότι και να γίνει στο ματς εμείς θα κερδίσουμε στο τέλος.
Δεν πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα ούτε να καταρευσουμε αν αποκλείστουμε.
Βλέπω μια μεγάλη αισιοδοξία για το ματς της Πέμπτης....πολύ δύσκολο ματς ....ειδικών συνθηκών...πρέπει να καταθέσουμε ψυχή για να προκριθούμε. Δεν είναι εύκολη ομάδα επειδή το ποδόσφαιρο της δεν είναι ελκυστικό στο μάτι.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα....και το μόνο που μετράει είναι η νίκη...και όχι οι εντυπώσεις.
Και ο Όττο που συγκλίνει προς τον άξονα ως επιπλέον χαφ για να ισορροπήσει το αριθμητικό μειονέκτημα στα χαφ.
Το rondo εγώ το είχα αναφέρει.
Βοηθάει πάρα πολύ ως προπονητικό εργαλείο αλλά το ανέφερα περισσότερο ως στοιχείο προβληματισμού.
Όταν έχουμε απέναντι μας αθλητικές ομάδες δυσκολευόμαστε πάρα πολύ.
Η έλευση των παικτών έχει προσφέρει ισορροπία στην ομάδα, παρέχει στον προπονητή εργαλεία για να πετύχει τους στόχους μας.
Ο Καμαρά δεν έχει υποδοχή και άμεσο μοίρασμα της μπάλας όμως έπαιζε τόσο καιρό σε έναν ρόλο για τον οποίο δεν τον πήραμε.
Ας περιμένουμε να δούμε πως θα είναι από εδώ και πέρα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.
Έχω ξαναπεί ότι γνωρίζει από πρωταθλητισμο και αυτό μετράει παρά πολύ.
Αν ο Λουτσεσκου καταφέρει να ξυπνήσει τον πρωταθλητή που έχει η ομάδα μέσα στη ψυχή της τότε έχουμε τις πιθανότητες μας.
Αυτό που μας ελειψε ειδικά στα ντέρμπι ήταν η πνευματική δύναμη.
Πρέπει να ξαναβγαλει από τους παίκτες εκείνο το σκυλιασμα...ότι ότι και να γίνει στο ματς εμείς θα κερδίσουμε στο τέλος.
Δεν πρέπει να τα γκρεμίσουμε όλα ούτε να καταρευσουμε αν αποκλείστουμε.
Βλέπω μια μεγάλη αισιοδοξία για το ματς της Πέμπτης....πολύ δύσκολο ματς ....ειδικών συνθηκών...πρέπει να καταθέσουμε ψυχή για να προκριθούμε. Δεν είναι εύκολη ομάδα επειδή το ποδόσφαιρο της δεν είναι ελκυστικό στο μάτι.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα....και το μόνο που μετράει είναι η νίκη...και όχι οι εντυπώσεις.
Αβολευτε κανείς μας δεν ξέρει μπάλα και αυτό είναι το ωραίο. Να παρατηρούμε και να εκφράζουμε γνώμες.ABOLEYTOI έγραψε: ...
Κάτι αντίστοιχο με το δικο σου έγραψα στο τόπικ του Ράσβαν.
Πάνω σε αυτό που έγραψες λοιπόν, το μόνο που θα προσθέσω είναι πως δεν ξέρω αν είναι για όλα τα φορ ή μόνο για το Σαμάτα. Για παράδειγμα ο Τσάλοφ έκανε γρήγορη κίνηση στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε.Ρασβάναρε .... Βάζεις άλλους να τρέχουν πρώτοι να γεμίσουν τη μικρή περιοχή και ο Σαμάτα περιμένει και σκανάρει. Και φαίνεται πως αυτό του ταιριάζει. Από πίσω ήρθε στο γκολ με τη Στεάουα, από πίσω ήρθε στο γκολ εχθές, το ίδιο έκανε χθες στη φάση του Ντεσπόντοφ στο πρώτο ημίχρονο, το ίδιο έκανε στην κεφαλιά στο δεύτερο ημίχρονο. Πλέον ο Σαμάτα δεν τρέχει να προλάβει αυτός να πάρει θέση ή να βγει πρώτος από τους αμυντικούς για να εκτελέσει ή να δημιουργήσει χώρο για τους από πίσω. Φαίνεται να λειτουργεί περισσότερο καραδοκώντας και κοιτάζοντας προς τα που θα κινηθεί. Φαίνεται να αναλώνεται σε λιγότερες μάχες. Θα δούμε και τη συνέχεια φυσικά. Στα δύο επόμενα που οι αντίπαλοι θα περιμένουν πίσω (αυτό θα κάνει ο Μεντιλίμπαρ και ελπίζω να μην την πατήσουμε) και θα έχουν σκληράδα στο παιχνίδι τους θα δούμε πως θα κινηθεί.
Η συνέχεια και η παρατήρηση θα τα δείξει τι συμβαίνει.
@van roy
συμφωνώ ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι στο μυαλό, στην έλλειψη της "καρδιάς του πρωταθλητή", στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία της αποτυχίας, αλλά σε αυτό το τόπικ είπα να γράψω τα πιο τεχνικά.
@marsantos αυτό ακριβώς εννοούσα για τον Σαμάτα, δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα. Δυστυχώς αποφεύγω διαχρονικά τα τόπικ των προπονητών, ίσως πρέπει να το αλλάξω.
συμφωνώ ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι στο μυαλό, στην έλλειψη της "καρδιάς του πρωταθλητή", στην αυτοεκπληρούμενη προφητεία της αποτυχίας, αλλά σε αυτό το τόπικ είπα να γράψω τα πιο τεχνικά.
@marsantos αυτό ακριβώς εννοούσα για τον Σαμάτα, δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα. Δυστυχώς αποφεύγω διαχρονικά τα τόπικ των προπονητών, ίσως πρέπει να το αλλάξω.
-
Θα πρέπει να το παρατηρήσουμε σε πολλά ματς αυτό! Αλλά ίσως η έλευση Πέλκα ο οποίος ειναι εκκριτικός, σκορερ, κρυφός επιθετικός που ερχετε απο πίσω να φέρει τέτοιες τακτικές αλλαγές στον φορ. Θα δούμε!ABOLEYTOI έγραψε:2. Από μπάλλα δεν ξέρω πολλά, έχω την εντύπωση όμως ότι έχουμε αλλάξει ελαφρώς το ρόλο του σέντερ φόρ και για αυτό παίρνουμε σκορ από εκεί. Μόνο ένα παράδειγμα έχω, οπότε μπορεί και να λέω μπαρούφες, δείτε όμως το πρώτο γκολ με τη Λαμία. Μετά τη μπαλιά στον Σάστρε κανονικά ο σέντερ φόρ θα έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι για να παρασύρει τον επιθετικό και να δημιουργήσει κενό χώρο στο σημείο του πέναλτυ. Η ομάδα όμως έδρασε διαφορετικά. Αλλος παίκτης έκανε κίνηση μπροστά, στο δεύτερο δοκάρι, παρασέρνοντας την άμυνα, ενώ ο Σαμάτα κάνει μια πολύ ελαφριά προσποίηση και μένει πίσω αποκτώντας απόσταση από τον προσωπικό του αντίπαλο. Γίνεται επομένως αυτός ο παίκτης στόχος ενώ θυσιάζεται ο παίκτης που κάνει κίνηση στο 2ο δοκάρι.
αντιγράφω το κείμενο το Γιάννη Αγιάννη από το τόπικ του Καμαρά. Νομίζω ότι έχει πολύ ψωμί η συζήτηση αυτή.Με βάση το ότι οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου ήθελε τον Καμαρά, ήταν σωστή κίνηση η επιλογή του παίκτη; Ποιά ακριβώς χαρακτηριστικά του Καμαρά νομίζετε ότι είδε ο Λουτσέσκου και πώς θα τα χρησιμοποιούσε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ; για ποιό λόγο τελικά δεν είχε την προσδοκώμενη επίδραση στην ομάδα ο παίκτης αυτός;
α. Φταίει ο Λουτσέσκου που κοίταζε αλλού και δεν διάβαζε ΠΑΟΚμάνια να μάθει μπαλίτσα από εμάς τους άρχοντες;
β. Φταίει ο Καμαρά που καθοταν κι άκουγε τον Λουτσέσκου που δεν μας διάβαζε;
γ. Φταίει που έλειπαν (ή που υστέρησαν) κάποιοι άλλοι παίκτες που μαζί με τον Καμαρά θα άλλαζαν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ προς την κατεύθυνση που είδαμε στο τέλος της προηγούμενης περιόδου;
Τείνω στο γ, χωρίς όμως να με ικανοποιεί η απάντηση που δίνω και χωρίς να μπορώ ακόμη να το τεκμηριώσω όπως θα ήθελα.
Εννοείται πως για κάποιον που ξέρει ποδόσφαιρο μπορεί να φαντάζει απλοϊκό ως ερώτημα, για μένα όμως που μαθαίνω, δεν είναι.
Ελεήστε τον αόμματο.
Στα ματς που παίξαμε υποφερτά φέτος φάνηκε σα να ξαναγυρίζουμε στα περσινά δεδομένα (της κανονικής διάρκειας). Θυμίζω ότι στα play off είχαμε μια προσαρμογή / αλλαγή του παιχνιδιού της ομάδας. Άραγε ποιο ήταν το σχέδιο για φέτος;
Είμαι και εγώ σχεδόν σίγουρος ότι το φετινό σχέδιο δεν το είδαμε στο γήπεδο.