Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Ιάσονας

Re: Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Αν παμε σε τετρεδα ελληνων κεντρικων μου φαινεται μονοδρομος πλεον η κινηση για Πετρεα.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Maezono Masakiyo έγραψε:Κουβανέ λαμβάνοντας το ρισκο να πω βλακεία ολκής θα ήθελα να ρωτησω αν ένας διαγώνιος επιπέδου Sclater θα ήταν εφικτός οικονομικά.
Καθόλου βλακεία ρε συ. Λογικό είναι να το ρωτήσεις. Νομίζω ότι λίγο δύσκολα να δούμε έναν διαγώνιο τέτοιου επιπέδου. Το μπάτζετ μας δε μας το επιτρέπει.

Η λογική έχει να πάμε πάλι σε έξυπνες κινήσεις. Δηλαδή σε κινήσεις που δεν είναι τόσο γνωστές αλλά θα προσφέρουν. Πιο εφικτό μου φαίνεται να φέρουμε τον Γιόχανσεν (Αργεντίνος διαγώνιος) από τη Λωζάνη. Εγώ μπορεί να κοίταζα και Βουλγαρία και Ρουμανία.

Εγώ προσωπικά βλέπω να πηγαίνουμε με Έλληνα πασαδόρο (Γαλιωτος ίσως) παρά με Έλληνες κεντρικούς. Κυρίως γιατί ο Μιλενκοσκι δε θα θελήσει να χαλάσει τη δύναμη στο φιλέ και αυτό ο Πετρεας δεν μπορεί να το δώσει. Για αυτό βλέπω πάλι ξένο κεντρικό.

Όσο για το διαγώνιο βλέπω να δίνουμε το πολύ 90.000 και αυτό με κάθε επιφύλαξη.

Για την ιστορία, ο Σκλατερ είναι στην Αλ Τζαζίρα.
Maezono Masakiyo

Δημοσίευση από Maezono Masakiyo »

Nαι γνωριζω οτι μετα απο 2 χρόνια στη Γαλλία πήγε εκεί. Το πα στη λογική παραμονής του Γουολς. Δηλαδη προκειμένου να παλατζάρουμε την αναπόφευκτη ανομοιογένεια που παει να δημιουργηθεί να κοιτάξουμε αθλητές απο τα δικά του λημέρια σε περίπτωση που παραμείνει.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Γενικά δεν πηγαίνει έτσι. Το ότι μπορεί να έχεις της ίδιας εθνικότητας ξενους δε σημαίνει ότι δε θα έχεις θέματα χημείας. Γιατί όπως και στους Έλληνες έτσι και στους ξένους συμβαίνει να μη δέσουν σε θέμα χημείας.

Η ίδια εθνικότητα βοηθάει σε θέμα προσαρμογής και όχι απαραίτητα στο θέμα τακτικής και παιχνιδιού.

Επίσης εδώ διελυσες την Καναδική παροικία, θα φτιάξεις άλλη; :lol:
Maezono Masakiyo

Δημοσίευση από Maezono Masakiyo »

Εννοούσα παίκτες που έχουν συνυπάρξει στην Εθνική Καναδά. Για παράδειγμα Γουολς-Μπαρνς η Γουολς-Μάρσαλ-Σκλέιτερ η κάτι Κάτι τέτοιο. Ανάλογα με το αν μπορείς να τους φέρεις και αν έχουν παίξει μαζί. Θύμαμαι για παράδειγμα (με πιθανότητα να κάνω λάθος) οτι το 2017 σκεφτόταν να διώξουν τον Πέτκοβιτς και ένας απο τους λόγους που τελικά δεν το καναν ήταν οτι ηρθε ο Στάροβιτς με τον οποίον γνωρίζονταν απο εθνική Σερβίας (ασχέτως αν πήρες πρωτάθλημα με Τερζή-Σακόγλου)
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Kαι εδώ είναι που λέω ότι η εθνικότητα παίζει ρόλο μόνο στην προσαρμογή. Το ότι ήρθε ο Σταροβιτς τότε δε νομίζω ότι τον βοήθησε ο Πέτκοβιτς παιχτικά πολύ. Και ούτε είδα την αναβάθμιση και την επικοινωνία των 2. Και μάλιστα όταν άκουσα αυτή τη δικαιολογία απλά μου έπεσαν τα αυτιά.

Και το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτό που λέω. Και οι 2 δεν έπαιξαν στον πιο κρίσιμο τελικό και με τον δεύτερο να μας λέει ότι πονούσε κιόλας.

Και επίσης, το ότι παίζεις στην Εθνική μαζί δεν μπορεί να συγκριθεί με το να παίζεις μαζί σε επίπεδο συλλόγου. Περισσότερα παιχνίδια και πιο συχνά. Όχι να παίζεις δύο τουρνουά και στο τέλος μπορεί να είσαι και εκτός Εθνικής λόγω προπονητή.

Για αυτό και δεν βλέπω συχνά Εθνικές και γενικά δεν κρατάω το ποιος ήταν ο καλύτερος της διοργάνωσης. Αυτό θα μου το δείξει στο σύλλογο του. Γιατί μια διοργάνωση δε δείχνει τίποτα και μάλλον προκαλεί λανθασμένες εντυπώσεις. Βλέπε Παγιενκ πέρσι.
steven123

Δημοσίευση από steven123 »

Δεν θελω να σταθω στο ποσο εκνευρισμενος ειμαι με τον Ραπτη. Και δεν το λεω με την κακη εννοια. Πρωτα απο ολα θα κανει κακο στο εαυτο του με αυτη την επιλογη.
Τελος παντων φιλοι μου. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΒΟΛΛΕΥ. Πραγματικα ολοι κοιτανε την επιφανεια και οχι την ουσια. Φευγει ο Ραπτης και?? Ειναι αναντικαταστατος? ΟΧΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Ναι μεν δεν υπαρχει καποιος καλος η ταλαντουχος Ελληνας ακραιος ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΟΙ. Τζιουμακας , Μουχλιας και Μηλης. Εχονατς ως προταιρεοτητα κυριως τον Τζιουμακα τον κλεινεις και επειτα τον σεταρεις με τον Μουχλια . Επειτα να ο δευτερος δεν κατσει πας στον Μηλη.
ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΟ και οχι σε παικτες οπως ο Κομητουδης και ο Γαλιωτος οι οποιοι ειναι απλα οκ η μετριοι παικτες χωρις μεγαλα περιθωρια εξελιξης. Με τους δυο Ελληνες διαγωνιου υπαρχει περιπτωση να βγαλουμε πραγματικο λαυρακι και οχι με τους πασαδορους οι οποιοι κιολας θα επηρεαζουν και ολη τηβ ομαδα.
Τον να μπορεις να κανεις το πρωτο αλλα εν αντιθεση να επιλεγεις το δευτερο ειναι απειρα κοντοφθαλμο κατα την αποψη και θα υποβαθμισει ΠΟΛΥ την ομαδα.
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΟΥΠΕΡ ΔΙΑΓΩΝΙΟ. ΝΟ ΝΟ ΝΟ και παλι ΝΟ. Πραγματικα οποιος παρακολουθησε τον ΟΣΦΠ θα ειδα πραγματικα οτι φετος ειχε τον χειροτερο διαγωνιο που εχει παρει τα τεευταια με χρονια με εξαιρεση τον περσινο αριστεροχειρα. Ενας παικτης που ειναι απλα οκ και δεν ειναι κακος. Και ? Ο ΟΣΦΠ το πηρε παροτι ο διαγωνιος δεν εκανε και κατι το τρομερο. Δηλαδη θεωρειται οτι οι αλλοι δυο δεν μπορουν να πετυχουν εστω 15 ποντους σε ενα σημαντικο μας οπως εκανε συνηθως ο Στερν?
Εγω πιστευω πως μπορουν και καλυτερα.( και στη χειροτερη εστω μαζι) Η μονη διαφορα με την Σλοβενο ειναι στο ονομα . Πιστεψτε με χιλιες φορες να πας με τα ταλαντουχα παιδια που και μπορουν να καλυψουν την θεση με πληροτητα και μπορει να αποδειχτουν πολυ καλυεροι απο αυτο που περιμενουμε εχοντας ενα τοπ πασαδορου που πασαρει και μοιραζει σωστα ΣΕ ΟΛΟΥΣ παρα να παμε σε εναν απο τους ελληνες πασαδορους ή κεντρικους που εμειναν οι οποιοι δεν εχουν καποιο εξαιρετικο ταλεντο .
Δυστυχως ομως πιστευω οτι θα κολλησουμε στους τυπους και θα παμε με ξενο διαγωνιπ. Αλλα τι να πω μακαρι να ανοιξουν τα ματια τους και να καταλαβουν την αληθεια. Μονο ετσι μπορουμενα φτιαξουμε πραγματικα ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΟΜΑΔΑ. Γιατι σημασια ειναι να υπαρχει ομαδα με πολλα γραναζια. Αποδειχτηκε αυτος φετος στο ΟΣΦΠ. Στην τελικη το κενο που θα εμενε απο εναν θεωρητικα καλυτερο διαγωνιο το καλυπτεις με τουμπανα ακραιους και δεν τρεχει καστανο. Ας εχουμε τον καλυερο επιθετικα στα ακρα τι σημασια εχει. Ποιοτητα να υπαρχει.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δε θα διαφωνήσω με το σκεπτικό σου. Και εγώ είμαι του δόγματος να φέρουμε ταλαντούχους παίκτες και μάλιστα εγώ χαίρομαι όταν βλέπω νεαρούς σε ηλικία παίκτες να έρχονται. Βγάζουν ενέργεια και όρεξη για δουλειά εν αντιθέσει με άλλους που κάθονται στα συμβόλαιά τους και το παίζουν ντίβες.

Το να πάμε με Τζιουμάκα διαγώνιο και με έναν πολύ καλό ξένο πασαδόρο, όπως επίσης και με δυνατούς ξένους τόσο σε άκραιους όσο και σε κεντρικό νομίζω ότι είναι το τέλειο σενάριο και μάλιστα συμφωνώ στο ότι μόνο κερδισμένοι έχουμε να βγούμε. Κακά τα ψέματα από το διαγώνιο άμα πάρεις 15-20 πόντους είναι οκέι και ουσιαστικά να μοιράσεις το παιχνίδι στους ακραίους και στους κεντρικούς. Και νομίζω ότι και η ιστορία το έχει δείξει τόσο σε εμάς το 2017 όσο και στον Ολυμπιακό του 17-18. Το φετινό είναι το πιο χτυπητό. Και μάλιστα δε θα κοστίσουν και πολλά παίκτες σαν τον Τζιουμάκα.

Θεωρώ ότι είσαι πολύ αυστηρός με παίκτες όπως τον Κομητούδη και τον Γαλιώτο. Ο Γαλιώτος έκανε μια χαρά χρονιά φέτος παίρνοντας με την αξία του τη θέση του βασικού από τον μετριότατο Ιερεθουέλλο που χρυσοπληρώθηκε και επιβεβαίωσε την κεντρική ιδέα του σκεπτικού σου. Και μάλιστα πρόκειται για παιδί που έχει όρεξη και μπορεί να δουλέψει ακόμα περισσότερο. Το ίδιο με τον Κομητούδη. Όλοι αυτοί οι παίκτες θέλουν την ευκαιρία τους για να δείξουν το ταλέντο τους. Και μάλιστα το σενάριο με τον Γαλιώτο στην πάσα δεν είναι ούτε και αυτό κακό. Ασχέτως αν έχει περισσότερο ρίσκο απ' ότι μια πιο σίγουρη επιλογή όπως του Τζιουμάκα. Αξίζει όμως να τη δούμε και αυτή την επιλογή. Και γενικά η επιλογή του αν θα πάμε για ξένο ή γηγενή διαγώνιο είναι νομίζω θέμα φιλοσοφίας γενικά, αλλά ο προπονητής μπορεί να κρίνει πολύ καλύτερα από εμάς και γενικά από τους περισσότερους στη διοίκηση.

Τώρα όσον αφορά για τον Ράπτη, απλά τον χαιρετάμε και προχωράμε. Ουδείς αναντικατάστατος και πραγματικά πιστεύω ότι καλύτερη ευκαιρία και καλύτερο περιβάλλον από αυτό στον ΠΑΟΚ δύσκολα θα ξαναβρει. Και πολύ φοβάμαι ότι δε θα βρει συμβόλαιο ούτε στο εξωτερικό ή αν θα βρει θα είναι μια επιλογή από τον πάγκο, ενώ σε Πρωταθλήματα όπως το Γαλλικό θα πρέπει να φτύσεις αίμα απέναντι σε πολλούς ξένους παίκτες. Πραγματικά οι χειρισμοί του σε αυτό το θέμα δια χειρός του ατζέντη του είναι κάκιστη. Εγώ δε θεωρώ ζημιωμένο τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει και θα βρει το δρόμο του και τις επιλογές του σωστές ή λάθος. Ο παίκτης όμως πήγε πολύ πίσω με αυτό.
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Ο Hierrezuelo θα ήταν καλή λύση για πασσαδόρος που έχει ήδη συνεργαστεί και με τον Μιλενκόσκι ή είναι πλέον πολύ past his prime?
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δεν νομίζω ότι είναι καν λύση για πασαδόρος. Για οποιαδήποτε άλλη θέση είναι ό,τι πρέπει, για πάσα όχι. Δυστυχώς έδειξε στην Ελλάδα ότι έχει το σερβίς, έχει την επίθεση και το μπλοκ, αλλά σαν πασαδόρος δε μοιράζει σωστά, είναι μόνιμα κολλημένος με παίκτες και πάντα παίζει προβλέψιμα.

Πέρσι έβρισκε μόνο τον Μιχάλοβιτς, φέτος δεν έβρισκε ούτε έναν σωστά και λόγω του κακού μοιράσματος ο Γαλιώτος του πήρε τη θέση και δικαίωσε όλους αυτούς που έλεγαν ότι τα 100.000 που πήρε ήταν λεφτά σε βαρέλι χωρίς πάτο.
Άβαταρ μέλους
Hayate

Δημοσίευση από Hayate »

Το θέμα ειναι οτι ξεκινάμε μια χρονιά με το τερμα ευχάριστο νεο της παραμονής Κοκκινακη αλλα η συνέχεια δεν ειναι ανάλογη.. Οι αλλοι 2 κλείνουν τα roster τους με παιχταράδες.. Εμείς έχουμε απώλειες Ελληνων που δεν αναπληρωνονται ευκολα λογω μη υπαρξης παικτών.. Νομιζω θελουμε αναβαθμιση αναγκαστικά στον τουλάχιστον εναν ξενο ακραίο που θα αποκτηθεί, για μένα και οι 2 πρέπει να ειναι ξενοι πλεον και με σωστες κινήσεις μπορούμε να ειμαστε καλύτεροι εκει... Τουτέστιν Ελληνας πασαδορος και ενας κεντρικός(Λιναρδος π.χ.)..
steven123

Δημοσίευση από steven123 »

Διαβασα οτι οι ακραιοι που κοιταε ειναι ο τσεχος μπαρντοζ και οι Αργεντινοι Μπρουνο της Χαλκμπανκ και ο Λουσιανο παλονσκι. Τι λενε αυτοι?
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

δυστυχώς με πρωτοψάλτη ο βάζελος δυναμώνει ξανά (μάλιστα τον έκλεισε για 2 χρόνια), έχοντας κρατήσει τους βασικούς του και γεμίζοντας τον πάγκο με καλούς έλληνες

και ο ΠΑΟΚ που έχει έτοιμο κορμό, ξαφνικά μπουρδουκλώνεται και δε μπορεί να κρατήσει τους καλούς παίχτες του
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Αdam Bartos

Εικόνα

Hμερομηνία Γέννησης: 27-04-1992

Χώρα Καταγωγής: Τσεχία

Ύψος: 1.98 μέτρα

Καρφί: 3.50 μέτρα

Μπλοκ: 3.30 μέτρα

Θέση: Ακραίος

Ομάδα: Νόλικο Μαασέικ

Ο Άνταμ Μπάρτος ξεκίνησε την καριέρα του στη Ζλιν και έκτοτε έχει αγωνιστεί κυρίως στη Γαλλία με τα χρώματα των Τουρ (2 φορές και το 15/16 ήταν αντίπαλος μας), Ναντ και Νις, ενώ αγωνίστηκε και μία φορά στην Πολωνία με τη φανέλα της Μπιέλσκο Μπιάλα. Φέτος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Νόλικο.

Έκανε καλή χρονιά συνθέτοντας δίδυμο με τον Πρωτοψάλτη και παρά το γεγονός ότι εναλλάσονταν οι ακραίοι (μια ο Πρωτοψάλτης, μια ο Ρέγγερς και μια ο Μπάρτος) αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια και 89 σετ.

Στην επίθεση είχε 49% αποτελεσματικότητα με 252 επιθέσεις σε 515 προσπάθειες. Στο σκοράρισμα είχε 3.28 πόντους ανά σετ με 292 πόντους σε 89 σετ.

Στην υποδοχή είχε 48% με 201 υποδοχές (θετικές και άριστες) σε 419 προσπάθειες.

Στο μπλοκ είχε 0.25 μπλοκ ανά σετ με 22 μπλοκ σε 89 σετ και στο σερβίς είχε 0.2 άσσους ανά σετ με 18 άσσους σε 89 σετ.

Τη σεζόν 2021-2022 είχε και πάλι μια καλή χρονιά με τη Νις όπου στην επίθεση είχε 48% αποτελεσματικότητα με 318 επιθέσεις σε 662 επιθέσεις. Στο σκοράρισμα είχε 3.02 πόντους ανά σετ με 356 πόντους σε 118 σετ.

Στην υποδοχή είχε 47% με 277 υποδοχές (θετικές και άριστες) σε 587 προσπάθειες.

Στο μπλοκ είχε 0.25 μπλοκ ανά σετ με 29 μπλοκ σε 118 σετ και στο σερβίς είχε 0.09 άσσους ανά σετ με 9 άσσους ανά σετ.

Φαίνεται ότι έχει σταθερή απόδοση και ισορροπία σε υποδοχή και επίθεση.

Παρακάτω θα δούμε κάποιους αγώνες από φέτος (αγωνίζεται με το Νούμερο 5):

[youtube]1gF93f-5-zo[/youtube]

[youtube]xdBfIY1FGoQ[/youtube]

[youtube]fQQLfw-DN_M[/youtube]
Timelord

Δημοσίευση από Timelord »

Ο λεμονιδης καινούργιο άρθρο με πολλά ενδιαφέροντα. Εξωπραγματικα συμβόλαια ο βαζελος στους κεντρικούς. Αλήθεια σε εμάς ποσα πήρε ο βουλκιδης πέρυσι αν πήρε 40 φέτος στον βαζελο. Καλά τα 38 για παπαγγελοπουλο είναι ακραία ποσα. Τέλος λέει ότι σταματήσαμε την συζήτηση με ράπτη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”