tad γιατί έβαλες μόνο το μισό ;
ιδού η υπόλοιπη συνέντευξη :
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η Πόρτο μέχρι τώρα δίνει παίχτες. Εχει ζητήσει τίποτα από τον ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Εχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο και θέλησε να μας βοηθήσει. Είμαστε φίλοι και ξέρει ότι στα χέρια μου οι παίκτες της Πόρτο θα βελτιωθούν, όπως ο Ασουνσάο και ο Αλβες.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η απόκτηση του Χούτου αντιμετωπίστηκε με κάποια επιφύλαξη. Φοβηθήκατε ποτέ ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να χαλάσει την ηρεμία μιας ομάδας;
ΣΑΝΤΟΣ: Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ, δεν υπάρχει παίκτης που μπορεί να το κάνει. Ο πρώτος που θα το δοκιμάσει θα πρέπει να πάει να κάνει προπόνηση αλλού. Είναι πολύ απλό. Σε ό,τι αφορά τον Χούτο, δεν με νοιάζει το παρελθόν κανενός ούτε το τι κουβαλά, δεν είμαι προκατειλημμένος με κανέναν. Ηρθε στην ομάδα, έδειξε μεγάλη διάθεση, είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, γιατί έχει χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν οι άλλοι επιθετικοί μας και θα μας βοηθήσει. Μίλησα μαζί του, του είπα κάτι πολύ απλό. Εδώ δεν υπάρχουν βασικοί και η ομάδα είναι πάνω απ όλους. Το ξέρει και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Σε μια περίοδο που επιθετικά δεν είχατε πολλές λύσεις, αφήσατε έξω τον Μπακαγιόκο. Ηταν ένα μήνυμα ότι δεν αμφισβητείται η ιεραρχία;
ΣΑΝΤΟΣ: Στην προετοιμασία έδωσα στους παίκτες να καταλάβουν ότι είναι όλοι τους σημαντικοί, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική απ όλους. Εδώ υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους ακολουθούμε όλοι. Είναι πολύ απλό. Αυτός που αποφασίζει πώς και ποιος παίζει είναι ο προπονητής. Ετσι είναι το παιχνίδι.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος 61 κίτρινες και 4 κόκκινες. Είναι φυσιολογικό;
ΣΑΝΤΟΣ: Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε. Είναι σημάδια έλλειψης σωστής νοοτροπίας. Οι περισσότερες κάρτες δεν είναι για φάουλ, αλλά για «μπλα μπλα» κι αυτό δεν μ αρέσει. Στην ομάδα μου θέλω θαρραλέους παίκτες, με πάθος, που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, αλλά δεν θέλω λογομαχίες με τους διαιτητές.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είπατε διαιτητές... Αυτοί που βλέπουν τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικά ισχυρίζονται ότι φέτος ευνοείται από τη διαιτησία. Τι απαντάτε;
ΣΑΝΤΟΣ: Δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό. Οι διαιτησίες στα ματς του ΠΑΟΚ είναι ισορροπημένες, αν και σε κάποια ματς είχαμε κόντρα διαιτησίες. Αυτά που λένε για εύνοια είναι μύθος.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά που είχατε ποτέ; Με τόσα που έγιναν σε ενάμιση χρόνο, δεν μπορεί να πλήξει κανείς!
ΣΑΝΤΟΣ: Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. Μοιάζει με την ΑΕΚ, τη δεύτερη φορά που πήγα εκεί. Περίπου ίδιες ομάδες. Με τεράστια δυναμική, που αυτά που δείχνει η ιστορία τους δεν ανταποκρίνονται στο παρόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δουλειά γεμάτη προκλήσεις.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχετε σκεφτεί τι θα γίνει μετά την τριετία;
ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Συμφωνήσαμε για τρία χρόνια, είμαστε στον δρόμο που θέλουμε, του χρόνου θα δούμε πώς θα πάει και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μου αρέσει να είμαι εδώ, έχω άψογη συνεργασία και σχέση με τη διοίκηση, πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς στον δρόμο, με τον Τύπο, μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα. Δεν βλέπω λόγο να μην είμαι εδώ.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Προληπτικός είστε;
ΣΑΝΤΟΣ: Δεν θα μπορούσα να είμαι γιατί πιστεύω πολύ στον Θεό.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κι αυτό το καφέ μπουφάν;
ΣΑΝΤΟΣ: Απλά νιώθω άνετα μ αυτό και στον πάγκο θέλω να νιώθω άνετα. Δεν είμαι μοντέλο, είμαι ένας απλός άνθρωπος. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να είναι στην «τρίχα» στον πάγκο, με κοστούμι και γραβάτα. Στην Μπενφίκα, που μου το επέβαλαν, δεν το άντεχα.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η ιστορία όμως έγραψε ότι στις ήττες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και στην γκέλα στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης δεν το φορούσατε...
ΣΑΝΤΟΣ (γελάει): Αν δείτε, όταν έχει καλό καιρό, δεν το φοράω. Δεν είναι, λοιπόν, κάποια πρόληψη.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είστε ενάμιση χρόνο στον ΠΑΟΚ, δεν σας έχει δει κανείς ποτέ στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης. Γιατί;
ΣΑΝΤΟΣ: Γενικά είμαι σπιτόγατος. Θέλω να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με τους φίλους μου, τη γυναίκα μου, με τα χόμπι μου. Κάθε μέρα παίζω δύο ώρες μπριτζ στο Ιντερνετ. Μετά την προπόνηση, κάθε μέρα δουλεύω 3-4 ώρες για τον ΠΑΟΚ.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι θα θέλατε να δείτε στην Ελλάδα πριν φύγετε για την Πορτογαλία;
ΣΑΝΤΟΣ: Εχω κάνει αρκετά ταξίδια. Εχω πάει αρκετές φορές στα Μετέωρα κι έχω μείνει και το βράδυ. Θα ήθελα να πάω και στο Αγιον Ορος. Δεν πήγα ποτέ, θέλω να πάω και να μείνω για λίγο, για μια απλή επίσκεψη.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Υπάρχει κάτι που δεν το έχετε κάνει στην καριέρα σας και θα θέλατε πολύ να το κάνετε;
ΣΑΝΤΟΣ: Κάτι που θα το ήθελα πολύ, αλλά, αν και μου δόθηκαν μία-δύο ευκαιρίες, δεν το έκανα, ίσως γιατί δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, είναι να δουλέψω σε μία Εθνική ομάδα. Οχι απαραίτητα στην Πορτογαλία, ίσως και κάπου αλλού.
ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στην Ελλάδα μήπως;
ΣΑΝΤΟΣ: Γιατί όχι; Είναι μια πολύ καλή προοπτική, που θα με ενδιέφερε.