Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
trobonaras

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από trobonaras »

Athanasiadhs έγραψε: Στο δρόμο άκουσα στο αυτοκίνητο(ειλικρινά δεν θυμάμαι σταθμό και παραγωγό) ότι ο Ζαγοράκης κάνει αυτόν τον καιρό τις απαραίτητες συζητήσεις για επέκταση συμβολαίου του Santos.. :) :) :)
Η μεγαλυτερη μεταγραφη μαγκες.
χωρις καμια ειρωνια.
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Συνέντευξη του προπονητή μας στο σημερινό ΕΘΝΟΣΠΟΡ. Εκπληκτικά πράγματα λέει ο Σάντος. Ο άνθρωπος αποπνέει σιγουριά και επαγγελματισμό.

Για όλους και για όλα μίλησε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Φερνάντο Σάντος. «Είμαστε κάπου στο 70% και γνωρίζουμε ότι στο 100% δεν φτάνει ποτέ κανείς. Έχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κι έχω την πεποίθηση ότι του χρόνου θα διεκδικήσουμε δυνατά το Champions League», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πέρσι τέτοια εποχή προτείνατε να βάλουμε στοίχημα ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό. Πώς ήσασταν τόσο σίγουρος;
ΣΑΝΤΟΣ: Ημουν βέβαιος για τη δουλειά που θα κάναμε. Με τη διοίκηση ξέραμε τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Είχαμε ένα ξεκάθαρο πλάνο. Και τώρα σας λέω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φοβηθήκατε πέρσι, μετά τις αποδοκιμασίες και την αμφισβήτηση, ότι τα σχέδια που κάνατε με τον Ζαγοράκη θα έμεναν στη μέση;
ΣΑΝΤΟΣ: Ποτέ! Φόβο δεν έχω, έχω δύο σκυλιά - τέρατα στο σπίτι κι έμαθα να μη φοβάμαι (γέλια). Εχω 30 χρόνια καριέρας στους πάγκους, ποτέ δεν επηρεάζομαι από τα συναισθήματα των άλλων, πλην αυτών που αποφασίζουν. Πάντα λέω ότι ο πρόεδρος αποφασίζει για το πλάνο και τους στόχους κι αποφασίζει και ποιος θα φέρει το πλάνο εις πέρας. Και στο πρόσωπο του Ζαγοράκη δεν είδα ποτέ αμφιβολία.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Και δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σας να φύγετε μόνος σας;
ΣΑΝΤΟΣ: Ποτέ. Πάντα ένιωθα ότι με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα αργότερα, είχαμε μία συνοχή και συνέπεια στις ιδέες μας. Γενικά, δεν είμαι άνθρωπος που τα παρατάει στα δύσκολα. Μία φορά το έκανα και το μετάνιωσα. Οταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Ηταν μεγάλη βλακεία. Τα παράτησα πολύ γρήγορα, ενώ μπορούσα να καθίσω στο συμβόλαιό μου και να το παλέψω περισσότερο. Ηταν λάθος, αλλά πήρα το μάθημά μου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τηρουμένων των αναλογιών, ο ΠΑΟΚ κάνει σούπερ πρωτάθλημα. Σας ενοχλεί που ακόμη και σήμερα υπάρχει κόσμος που σας αμφισβητεί;
ΣΑΝΤΟΣ: Είναι θέμα των οπαδών, εγώ δεν μπορώ να μπω σε κανενός το μυαλό και να αλλάξω τον τρόπο σκέψης του. Συμφωνώ ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καταπληκτική σεζόν και νομίζω ότι η πλειονότητα των φίλων του ΠΑΟΚ το καταλαβαίνει και το αναγνωρίζει. Υπάρχει και κόσμος που έχει άλλη άποψη, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνει. Ισως το κάνει λόγω νευρικότητας, γιατί θέλει να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε τελική ανάλυση, είναι κάτι που δεν επηρεάζει τη δουλειά μου. Οπως σας ξαναείπα, όταν ο κόσμος με αποδοκιμάζει δεν χάνω το ηθικό μου κι όταν με χειροκροτεί δεν πιστεύω ότι είμαι ο Θεός. Είμαι εδώ γιατί ανέλαβα μία αποστολή, στην οποία πιστεύω πολύ, κι όχι για να κάνω δημόσιες σχέσεις για τον εαυτό μου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η άποψη του κόσμου δεν σας ενδιαφέρει;
ΣΑΝΤΟΣ: Πάντα σέβομαι όλες τις απόψεις. Μερικές κριτικές είναι εποικοδομητικές, αλλά αν άλλαζα συνέχεια άποψη, ανάλογα με τις κριτικές, κάτι δεν θα πήγαινε σωστά. Δεν λέω ότι είμαι 100% σωστός και δεν κάνω λάθη. Εχω, όμως, κι εγώ τις απόψεις μου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κάνει την καλύτερη σεζον, από τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, το 1985, εντούτοις «κατηγορείστε» ότι η ομάδα σας δεν παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν πετυχαίνει πολλά γκολ...
ΣΑΝΤΟΣ: Ολοι το θέλουν αυτό. Πρέπει, όμως, να θέλουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε κι όχι να επιθυμούμε πράγματα που δεν μπορούμε.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πώς γίνεται μια ομάδα που πέρσι έχανε παντού, φέτος να είναι 2η ή 3η;
ΣΑΝΤΟΣ: Πέρσι ήταν μια ομάδα χωρίς στόχο, απλά έπαιζε μπάλα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει στόχο, κυνηγάει κάτι. Ο στόχος είναι «να κερδίζεις κάθε ματς ή όταν βρίσκεις δυσκολίες να μη χάνεις». Η εποχή «δεν πειράζει άμα χάσω» πέρασε.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Πότε καταλάβατε ότι ο ΠΑΟΚ αλλάζει ταυτότητα ως ομάδα;
ΣΑΝΤΟΣ: Από την προετοιμασία. Εχεις δύο μήνες καιρό να δουλέψεις πάνω στη νοοτροπία που θέλεις να περάσεις, να ενσωματωθούν οι παίκτες στην ομάδα, να καταλάβουν το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει ο προπονητής. Εκεί έδειξε η ομάδα ότι έχει δυνατότητες να γίνει δυνατή. Μια ομάδα με πνεύμα πρωταθλητή, που σημαίνει ότι πάω παντού να κερδίσω, αλλά πρέπει να έχω στο μυαλό μου ότι δεν πρέπει να χάσω. Να βάλω το γκολ, αλλά και να μην το δεχτώ. Υπάρχουν ομάδες που απλά παίζουν για να μη δεχτούν γκολ. Η άλλες που μπαίνουν στο γήπεδο απλά για να παίξουν. Αυτές δεν μου αρέσουν καθόλου.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Μιλήσατε πολλές φορές για το τριετές πλάνο. Αυτή την εποχή είστε ακριβώς στη μέση. Σε ποιο επίπεδο είναι ο ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Είμαστε κάπου στο 70% και γνωρίζουμε ότι στο 100% δεν φτάνει ποτέ κανείς. Εχουμε μεγάλα περιθώρια βελτίωσης κι έχω την πεποίθηση ότι του χρόνου θα διεκδικήσουμε δυνατά το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε φέτος στα πλέι οφ. Η Ευρώπη είναι ο μίνιμουμ στόχος, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κάποια στιγμή ο κόσμος πίστεψε ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ηταν λάθος;
ΣΑΝΤΟΣ: Φέτος αυτό δεν γινόταν. Υπάρχει μια ομάδα, ο Ολυμπιακός, που είναι καλύτερη απ όλες και πιο δυνατή κι αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνει χρόνια. Ο ΠΑΟΚ κάνει ένα πρωτάθλημα στα όρια που μπορεί, πολύ κοντά στο μάξιμουμ. Γι αυτό είναι κοντά στον Παναθηναϊκό και πάνω από την ΑΕΚ. Αλλά ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά απ όλους μας.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι δεν σας αρέσει στον φετινό ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Ισως δεν είμαστε όσο ρεαλιστές θα έπρεπε. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι έχεις κάνει, τι μπορείς να κάνεις. Νομίζω ότι μας λείπει λίγο αυτό. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν μεταπτώσεις, δεν ενθουσιάζονται όταν κερδίζουν ένα ματς, δεν τα βάφουν μαύρα σε μία γκέλα. Θα ήθελα να μην επηρεαζόμαστε από ένα ματς, να είμαστε λίγο πιο σταθεροί, να πάμε στην έδρα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ με περισσότερη αυτοπεποίθηση κι όχι με ευφορία. Είναι ένα βήμα που πρέπει να κάνουμε. Δεν πρέπει επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με 1-0, να πάμε στον Παναθηναϊκό και να πιστεύουμε ότι θα τον κερδίσουμε με 4-0. Μερικές φορές επικρατεί πολύς ενθουσιασμός.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στα έξι παιχνίδια με τους μεγάλους της Αθήνας ο ΠΑΟΚ έχει μία νίκη. Μήπως δεν μπορεί ακόμη να τους χτυπήσει στα ίσια;
ΣΑΝΤΟΣ: Στην έδρα μας δείξαμε ότι μπορούμε, είμαστε κοντά σ' αυτό, που θέλουμε. Δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά στα ντέρμπι η ισοπαλία είναι πιο πιθανή, αυτό συμβαίνει παντού στον κόσμο. Ας πάρουμε κι εμείς ισοπαλία στις έδρες τους. Το θέμα είναι να μην πάρουν οι ανταγωνιστές μας παραπάνω βαθμούς από μας στα μεταξύ μας ματς. Πρέπει να παίζουμε σαν πρωταθλητές. Κι οι πρωταθλητές, όταν ένα ματς δεν μπορούν να το πάρουν, κοιτούν να μην το χάσουν, να πάρουν το αποτέλεσμα. Στο τέλος της μέρας αυτό μετράει.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Συμφωνείτε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια αργή ομάδα;
ΣΑΝΤΟΣ: Θα έλεγα πως δεν είναι πολύ γρήγορη. Εχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών, αλλά πρωτίστως με την κυκλοφορία της μπάλας. Αν η κυκλοφορία είναι καλή, η ομάδα είναι γρήγορη, ακόμη κι αν έχεις 11 αργούς παίκτες. Με 11 σπρίντερ δεν γίνεσαι πιο γρήγορος, αλλιώς θα αποκτούσαμε αθλητές στίβου. Επειδή έχουμε παίκτες που δεν είναι εκρηκτικοί, πρέπει να κυκλοφορούμε την μπάλα πιο γρήγορα, να μη μένει πολύ στα πόδια μας. Βλέπετε ότι έχουμε πράγματα να διορθώσουμε.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Με τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;
ΣΑΝΤΟΣ: Το καλοκαίρι είχαμε δύο στόχους. Να βγούμε στην Ευρώπη και να μειώσουμε την απόσταση από τους τρεις της Αθήνας. Το ΟΥΕΦΑ είναι ο μίνιμουμ στόχος. Αν, όμως, έρθει και είμαστε 20 βαθμούς πίσω από τους άλλους, δεν θα είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν θα έχουμε εξελιχθεί ως ομάδα. Στα πλέι οφ θα παλέψουμε για την καλύτερη θέση, αυτή που βγάζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το θέμα είναι να μην το θεωρήσουμε αποτυχία ή καταστροφή αν δεν έρθει. Αλλο να κυνηγάς το καλύτερο κι άλλο αν δεν έρθει, να πεις «αποτύχαμε». Είναι ο ρεαλισμός που λέγαμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάμε στα πλέι οφ να σπάσουμε πλάκα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Επιμένετε ότι του χρόνου ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλητισμό;
ΣΑΝΤΟΣ: Αν συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με κάποιες αλλαγές, ναι. Αυτό που μας λείπει είναι να έχουμε μεγαλύτερη εξέλιξη, να δυναμώσει η νοοτροπία μας και να ισορροπήσουμε το ρόστερ μας λίγο περισσότερο.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα περίπατο, ο Παναθηναϊκός έχει να ξοδέψει πολλά εκατομμύρια. Πώς θα τους ανταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ με υποπολλαπλάσιο μπάτζετ;
ΣΑΝΤΟΣ: Βελτιώνοντας την ομάδα που έχουμε και με το να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές που θα κάνουμε. Αν είχαμε τα εκατομμύρια θα ήταν πιο εύκολο, αλλά γίνεται και χωρίς τα πολλά εκατομμύρια. Εχουμε συναίσθηση της πραγματικότητας, θα ψάξουμε στα όρια των δυνατοτήτων μας και θα είμαστε όσο πιο προσεκτικοί μπορούμε.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Φέτος, πάντως, ο ΠΑΟΚ έκανε τις πιο πετυχημένες μεταγραφές...
ΣΑΝΤΟΣ: Αυτό όντως συνέβη, αλλά δεν θα συμβαίνει πάντα, θα κάνεις και λάθη. Είχα πει πέρσι ότι ήταν σημαντικό το να μάθω τους παίκτες για να ξέρω τι χρειάζεται η ομάδα. Αυτόν τον χρόνο φέραμε συγκεκριμένους παίκτες. Δεν πήραμε τους πιο καλούς που βρήκαμε, πήραμε αυτούς που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Βιεϊρίνια, Μάρκος Αντόνιο και Σορλάν είναι δανεικοί. Εχετε αποφασίσει αν τους χρειάζεστε του χρόνου;
ΣΑΝΤΟΣ: Εχω αποφασίσει, θα ενημερώσω γραπτώς τη διοίκηση και αρχές Μαρτίου θα δουλέψουμε γι αυτές τις υποθέσεις. Μη μένουμε σ' αυτούς, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η Πόρτο μέχρι τώρα δίνει παίχτες. Εχει ζητήσει τίποτα από τον ΠΑΟΚ;
ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Εχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο και θέλησε να μας βοηθήσει. Είμαστε φίλοι και ξέρει ότι στα χέρια μου οι παίκτες της Πόρτο θα βελτιωθούν, όπως ο Ασουνσάο και ο Αλβες.
Άβαταρ μέλους
kass4

Δημοσίευση από kass4 »

tad γιατί έβαλες μόνο το μισό ;
:)
ιδού η υπόλοιπη συνέντευξη :

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η Πόρτο μέχρι τώρα δίνει παίχτες. Εχει ζητήσει τίποτα από τον ΠΑΟΚ;

ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Εχω εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο και θέλησε να μας βοηθήσει. Είμαστε φίλοι και ξέρει ότι στα χέρια μου οι παίκτες της Πόρτο θα βελτιωθούν, όπως ο Ασουνσάο και ο Αλβες.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η απόκτηση του Χούτου αντιμετωπίστηκε με κάποια επιφύλαξη. Φοβηθήκατε ποτέ ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να χαλάσει την ηρεμία μιας ομάδας;

ΣΑΝΤΟΣ: Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ, δεν υπάρχει παίκτης που μπορεί να το κάνει. Ο πρώτος που θα το δοκιμάσει θα πρέπει να πάει να κάνει προπόνηση αλλού. Είναι πολύ απλό. Σε ό,τι αφορά τον Χούτο, δεν με νοιάζει το παρελθόν κανενός ούτε το τι κουβαλά, δεν είμαι προκατειλημμένος με κανέναν. Ηρθε στην ομάδα, έδειξε μεγάλη διάθεση, είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, γιατί έχει χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν οι άλλοι επιθετικοί μας και θα μας βοηθήσει. Μίλησα μαζί του, του είπα κάτι πολύ απλό. Εδώ δεν υπάρχουν βασικοί και η ομάδα είναι πάνω απ όλους. Το ξέρει και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Σε μια περίοδο που επιθετικά δεν είχατε πολλές λύσεις, αφήσατε έξω τον Μπακαγιόκο. Ηταν ένα μήνυμα ότι δεν αμφισβητείται η ιεραρχία;

ΣΑΝΤΟΣ: Στην προετοιμασία έδωσα στους παίκτες να καταλάβουν ότι είναι όλοι τους σημαντικοί, αλλά η ομάδα είναι πιο σημαντική απ όλους. Εδώ υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους ακολουθούμε όλοι. Είναι πολύ απλό. Αυτός που αποφασίζει πώς και ποιος παίζει είναι ο προπονητής. Ετσι είναι το παιχνίδι.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο ΠΑΟΚ έχει φέτος 61 κίτρινες και 4 κόκκινες. Είναι φυσιολογικό;

ΣΑΝΤΟΣ: Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε. Είναι σημάδια έλλειψης σωστής νοοτροπίας. Οι περισσότερες κάρτες δεν είναι για φάουλ, αλλά για «μπλα μπλα» κι αυτό δεν μ αρέσει. Στην ομάδα μου θέλω θαρραλέους παίκτες, με πάθος, που βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά, αλλά δεν θέλω λογομαχίες με τους διαιτητές.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είπατε διαιτητές... Αυτοί που βλέπουν τον ΠΑΟΚ ανταγωνιστικά ισχυρίζονται ότι φέτος ευνοείται από τη διαιτησία. Τι απαντάτε;

ΣΑΝΤΟΣ: Δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό. Οι διαιτησίες στα ματς του ΠΑΟΚ είναι ισορροπημένες, αν και σε κάποια ματς είχαμε κόντρα διαιτησίες. Αυτά που λένε για εύνοια είναι μύθος.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά που είχατε ποτέ; Με τόσα που έγιναν σε ενάμιση χρόνο, δεν μπορεί να πλήξει κανείς!

ΣΑΝΤΟΣ: Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες. Μοιάζει με την ΑΕΚ, τη δεύτερη φορά που πήγα εκεί. Περίπου ίδιες ομάδες. Με τεράστια δυναμική, που αυτά που δείχνει η ιστορία τους δεν ανταποκρίνονται στο παρόν. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δουλειά γεμάτη προκλήσεις.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Εχετε σκεφτεί τι θα γίνει μετά την τριετία;

ΣΑΝΤΟΣ: Οχι. Συμφωνήσαμε για τρία χρόνια, είμαστε στον δρόμο που θέλουμε, του χρόνου θα δούμε πώς θα πάει και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Μου αρέσει να είμαι εδώ, έχω άψογη συνεργασία και σχέση με τη διοίκηση, πολύ καλή σχέση με τους οπαδούς στον δρόμο, με τον Τύπο, μου αρέσει πολύ η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα. Δεν βλέπω λόγο να μην είμαι εδώ.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Προληπτικός είστε;

ΣΑΝΤΟΣ: Δεν θα μπορούσα να είμαι γιατί πιστεύω πολύ στον Θεό.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κι αυτό το καφέ μπουφάν;

ΣΑΝΤΟΣ: Απλά νιώθω άνετα μ αυτό και στον πάγκο θέλω να νιώθω άνετα. Δεν είμαι μοντέλο, είμαι ένας απλός άνθρωπος. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να είναι στην «τρίχα» στον πάγκο, με κοστούμι και γραβάτα. Στην Μπενφίκα, που μου το επέβαλαν, δεν το άντεχα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η ιστορία όμως έγραψε ότι στις ήττες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και στην γκέλα στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης δεν το φορούσατε...

ΣΑΝΤΟΣ (γελάει): Αν δείτε, όταν έχει καλό καιρό, δεν το φοράω. Δεν είναι, λοιπόν, κάποια πρόληψη.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Είστε ενάμιση χρόνο στον ΠΑΟΚ, δεν σας έχει δει κανείς ποτέ στους δρόμους, στο κέντρο της πόλης. Γιατί;

ΣΑΝΤΟΣ: Γενικά είμαι σπιτόγατος. Θέλω να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με τους φίλους μου, τη γυναίκα μου, με τα χόμπι μου. Κάθε μέρα παίζω δύο ώρες μπριτζ στο Ιντερνετ. Μετά την προπόνηση, κάθε μέρα δουλεύω 3-4 ώρες για τον ΠΑΟΚ.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Τι θα θέλατε να δείτε στην Ελλάδα πριν φύγετε για την Πορτογαλία;

ΣΑΝΤΟΣ: Εχω κάνει αρκετά ταξίδια. Εχω πάει αρκετές φορές στα Μετέωρα κι έχω μείνει και το βράδυ. Θα ήθελα να πάω και στο Αγιον Ορος. Δεν πήγα ποτέ, θέλω να πάω και να μείνω για λίγο, για μια απλή επίσκεψη.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Υπάρχει κάτι που δεν το έχετε κάνει στην καριέρα σας και θα θέλατε πολύ να το κάνετε;

ΣΑΝΤΟΣ: Κάτι που θα το ήθελα πολύ, αλλά, αν και μου δόθηκαν μία-δύο ευκαιρίες, δεν το έκανα, ίσως γιατί δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή, είναι να δουλέψω σε μία Εθνική ομάδα. Οχι απαραίτητα στην Πορτογαλία, ίσως και κάπου αλλού.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Στην Ελλάδα μήπως;

ΣΑΝΤΟΣ: Γιατί όχι; Είναι μια πολύ καλή προοπτική, που θα με ενδιέφερε.
Άβαταρ μέλους
Peja 4

Δημοσίευση από Peja 4 »

Πάντα σωστός και σοβαρός σε αυτά που λέει ο Δάσκαλος και πάντα όταν διαβάζω αυτά που λέει συνειδητοποιώ πόσο κατάλληλος είναι για να βρίσκετε σε μας αυτή τη χρονική στιγμή.
Κρατάω μερικά κομμάτια από τη συνέντευξη:

Για πέρσι: Πέρσι ήταν μια ομάδα χωρίς στόχο, απλά έπαιζε μπάλα. Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει στόχο, κυνηγάει κάτι. Ο στόχος είναι «να κερδίζεις κάθε ματς ή όταν βρίσκεις δυσκολίες να μη χάνεις». Η εποχή «δεν πειράζει άμα χάσω» πέρασε.

Για την απόδοση της ομάδας και το επιθετικό ποδόσφαιρο: Ολοι το θέλουν αυτό. Πρέπει, όμως, να θέλουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε κι όχι να επιθυμούμε πράγματα που δεν μπορούμε.

Για Χούτο: Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ, δεν υπάρχει παίκτης που μπορεί να το κάνει. Ο πρώτος που θα το δοκιμάσει θα πρέπει να πάει να κάνει προπόνηση αλλού. Είναι πολύ απλό. Σε ό,τι αφορά τον Χούτο, δεν με νοιάζει το παρελθόν κανενός ούτε το τι κουβαλά, δεν είμαι προκατειλημμένος με κανέναν. Ηρθε στην ομάδα, έδειξε μεγάλη διάθεση, είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στον ΠΑΟΚ, γιατί έχει χαρακτηριστικά που δεν τα έχουν οι άλλοι επιθετικοί μας και θα μας βοηθήσει. Μίλησα μαζί του, του είπα κάτι πολύ απλό. Εδώ δεν υπάρχουν βασικοί και η ομάδα είναι πάνω απ όλους. Το ξέρει και θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Για το καφέ σακάκι που δεν είναι λέει το γούρι του, χαχαχαχα ας το πιστέψουμε Mr. Santos.

Πραγματικά εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλουμε και εμείς και η διοίκηση φέτος και του χρόνου και να ανανεώσει και για άλλη μια 3ετία ώστε να μπορέσουμε να δούμε και εμείς εδώ στην Ελλαδίτσα τις ευεργετικές παρενέργειες που έχει σε μία ομάδα η παραμονή ενός πολύ καλού προπονητή για παραπάνω από μία 5ετία.
Ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα γι’ αυτή τη κουβέντα αλλά φαντάζομαι τον ΠΑΟΚ μας να βελτιώνετε κάθε χρόνο με το ρυθμό που το κάνει από τώρα για μια 5ετία και τρίβω τα χέρια μου.
Ακόμα οι νέοι θα δουλεύονται και θα παρακολουθούνται από τον προπονητή για πολύ καιρό και από μικρή ηλικία και έτσι θα βελτιώνονται με τον τρόπο που θα θέλει ο ίδιος και θα μαθαίνουν το ποδόσφαιρο πάνω στο σύστημα που θα αγωνίζονται όταν παίξουν στην πρώτη ομάδα.

:D :D :D
Άβαταρ μέλους
PARASANDALOS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PARASANDALOS »

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Κι αυτό το καφέ μπουφάν;

ΣΑΝΤΟΣ: Απλά νιώθω άνετα μ αυτό και στον πάγκο θέλω να νιώθω άνετα. Δεν είμαι μοντέλο, είμαι ένας απλός άνθρωπος. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να είναι στην «τρίχα» στον πάγκο, με κοστούμι και γραβάτα. Στην Μπενφίκα, που μου το επέβαλαν, δεν το άντεχα.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ: Η ιστορία όμως έγραψε ότι στις ήττες με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και στην γκέλα στην Τούμπα με τον Αστέρα Τρίπολης δεν το φορούσατε...

ΣΑΝΤΟΣ (γελάει): Αν δείτε, όταν έχει καλό καιρό, δεν το φοράω. Δεν είναι, λοιπόν, κάποια πρόληψη.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Photis

Δημοσίευση από Photis »

Χαχαχααχαχαχαχαχα....σωστός ο παίκτης..

:?
xtbabis

Δημοσίευση από xtbabis »

Ρε Σαντος δεν σε παω γενικα αλλα πρωτη φορα σε παραδεχτηκα. πολυ μου αρεσαν οι δηλωσεις σου. μακαρι να πετυχεις στην ομαδα αυτα που δηλωσες. κυριως αυτο που μου αρεσε ηταν οτι αναφερθηκες και στα ματς κατω που κατεβαινουμε κομπλαρισμενοι και δεν κρυφτηκες, κανε ομαδα που θα κερδιζει και στην χαβουζα και θα σε κανω και βασιλια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
trobonaras

Δημοσίευση από trobonaras »

πφφφφφφφφφ χαχχαχαχα :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

σαν κολεγιοπαιδο ειναι!!! :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Ο «νόμος» του Σάντος

ΤΩΝ ΣΑΒΒΑ ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ & ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΑΚΑΛΕΑ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες με εντυπωσιακή εμφάνιση στη Λιβαδειά, αλλά ο Φερνάντο Σάντος δεν δείχνει διατεθειμένος να «κόψει» ταχύτητα. Αντίθετα «δίνει ακόμη περισσότερο γκάζι», συνεχίζει τις προπονήσεις με πολύ έντονους ρυθμούς και χθες στη Σουρωτή έβγαλε στην κυριολεξία το λάδι των παικτών του.

Το πρώτο μισό της προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης με πολύ μεγάλη ένταση, με τους ποδοσφαιριστές του "δικέφαλου" να πρέπει να περάσουν από εμπόδια. Ασκήσεις που ήταν ιδιαίτερα επίπονες για τους παίκτες, αλλά από αυτές που ο Σάντος συνηθίζει να εφαρμόζει από το καλοκαίρι κιόλας και την περίοδο της προετοιμασίας.

Μαθήματα καλής κυκλοφορίας
Ετσι ήταν μάλλον λογικό οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να νιώσουν ανακούφιση όταν ξεκίνησαν οι ασκήσεις τακτικής. Ο Σάντος έδωσε μεγάλη έμφαση στην κάλυψη των χώρων, την καλή κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη από την άμυνα και με φωνές παρότρυνε τους παίκτες τους παίκτες να πιέζουν συνεχώς για να κερδίσουν την μπάλα. Ο Πορτογάλος δεν παρέλειψε να κάνει παρατηρήσεις σε κάποιους από τους παίκτες του. Κάποια στιγμή σταμάτησε την προπόνηση για να δείξει στον Νίκο Αραμπατζή πώς πρέπει να μαρκάρει και να καλύπτει και το χώρο ευθύνης του στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Παρατηρήσεις ακόμη και στο μεταφραστή του
Ηταν τόσο μεγάλη η ένταση με την οποία έγινε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ που ο Σάντος έκανε παρατηρήσεις και σε έντονο ύφος μάλιστα ακόμη και στον Αλέξανδρο Μανιάτογλου. Και μη φανταστεί κανείς ότι αυτό έγινε επειδή δεν μετέφερε σωστά τις εντολές του. Απλώς όταν χρειάστηκε να συμμετέχει και αυτός στις ασκήσεις τακτικής για να συμπληρωθούν οι ομάδες στις οποίες χώρισε τους παίκτες του ο Πορτογάλος, δεν κάλυψε σωστά τη θέση του με αποτέλεσμα να τα «ακούσει». Ο Σάντος δείχνει πρώτος από όλους να μην εφησυχάζει από την καλή εμφάνιση και τη νίκη επί του Λεβαδειακού.

goalday

Θα αρχίσω να βάζω εδώ το είδος των προπονήσεων που είναι πάντα διαφορετικό κάθε μέρα το πρόγραμμα τους.
Σύμφωνα με τα παραπάνω πολύ καλά κάνει και τους βγάζει το λάδι.
Είναι επαγγελματίες και δεν υφίσταται θέμα είναι κουρασμένοι και δεν αντέχουν κ.α.
Είναι επαγγελματίες και πληρώνονται πολλά λεφτά για αυτόν τον λόγο.
Για να παίζουν ένα παιχνίδι 90 λεπτών και να μας φέρνουν την νίκη.
Αν δεν μπορούν να το καταφέρουν τότε δεν κάνουν για μηχανάκια στην ποιο σκληρή ομάδα που έχει φτιαχτεί ποτέ απο εμάς.
Κάποτε ο ποιο σκληρός ΛΑΟΣ ήταν του ΠΑΟΚ.
Τώρα δεν χρειάζεται και δεν έχει λόγο να αποδείξει τίποτα γιατί καθιερώθηκε αυτό και δεν υπάρχει αφορμή να κάνει επίδειξη ισχύος.
Αντίθετα σήμερα οι παίχτες μας είναι οι χούλιγκαν μέσα στο γήπεδο και δίνουν κάθε αγωνιστική την μάχη τους κερδίζοντας την με το πάθος τους.
Συγχαρητήρια σε ΟΛΑ νοιώθω περήφανος ξανά.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Με τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς σε μεγάλα κέφια και όλους τους υπόλοιπους παίκτες σε πολύ καλή κατάσταση και διάθεση, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το αυριανό βραδυνό ντέρμπι με αντίπαλο τον Ηρακλή στην Τούμπα.

Ο Βόσνιος φορ ξεκούραστος και υπερ-δραστήριος, πέτυχε τρία γκολ στο εκπαιδευτικό δίτερμα που έγινε στο μισό γήπεδο, με την συμμετοχή τριών ομάδων (μαύροι, πράσινοι και πορτοκαλί) από επτά παίκτες η κάθε μια οι οποίες εναλλάσονταν στον αγωνιστικό χώρο ανάλογα με το ποια πετύχαινε γκολ.

Ο Φερνάντο Σάντος εφάρμοσε με σχολαστική ακρίβεια την τακτική του αιφνιδιασμού στο δίτερμα αυτό, όπου οι παίκτες δεν είχαν περιθώρια ελέγχου της μπάλας περισσότερο από τρείς επαφές. Όταν η μια ομάδα δέχονταν γκολ, αυτόματα αποχωρούσε από το γήπεδο για να πάρει την θέση της η άλλη και μ’ αυτόν τον ευχάριστο τρόπο, η προετοιμασία κύλησε ευχάριστα.

Από τους “πράσινους” και τα τρία γκολ σημείωσε ο Μουσλίμοβιτς που έδειξε ασταμάτητος στο παιχνίδι του. Από την ομάδα των “μαύρων” δυο γκολ σημείωσε ο Παντελής Κωνσταντινίδης και ένα ο Βασίλης Λάκης ενώ από τους “πορτοκαλί” ένα γκολ πέτυχε ο Κοντρέρας.

Τερματοφύλακες στις δυο εστίες κάθισαν οι Χαλκιάς και Ρίζος, ενώ ο Σέρχιο Κονσεϊσάο δεν πήρε μέρος στο δίτερμα, καθώς ο Σάντός τον ξεκούρασε.

Aντίθετα ο Βλάνταν Ιβιτς μπήκε όπως αναμενόταν κανονικά στην προπόνηση μετά την προχθεσινή προληπτική του αποχώρηση και έδειξε ότι είναι έτοιμος για το ματς με τον Ηρακλή.

Εκτός οι «γνωστοί» τρεις

Στο καθημερινό πρόγραμμα δεν πήραν ούτε χτες μέρος οι τραυματίες Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο και Γλύκος, ενώ στο αυριανό παιχνίδι θα προστεθεί και ο απών λόγω καρτών Φίλιππος Δάρλας.

Ο Σνάουτσνερ και ο Μάρκος Αντόνιο έκαναν και χτες πρόγραμμα θεραπείας και αναμένεται να ξεκινήσουν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ετσι με βάση τα δεδομένα που διαμορφώνονται ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί αύριο με το ίδιο σχήμα της Λιβαδειάς, το οποίο απέδωσε – και με το παραπάνω…- καρπούς.

Η τελευταία προπόνηση θα γίνει στις 16.00 στην Τούμπα και μετά το τέλος της θα επιλεγούν οι παίκτες που θα αποτελέσουν την αποστολή και θα αποσυρθούν σε ξενοδοχείο. Ακόμη θα γίνει ανάλυση του παιχνιδιού του Ηρακλή από βίντεο που θα προβάλει ο Σάντος στους παίκτες. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει σαφή γνώμη για την αγωνιστική εικόνα του Ηρακλή, τον οποίο “κατασκόπευσε” και ο συνεργάτης του Ρικάρντο Σάντος. Ο τεχνικός του Δικεφάλου υπολογίζει τον Ηρακλή σαν μια ομάδα με επιθετικές εξάρσεις και αυτό το επεσήμανε και στους παίκτες του, τονίζοντας την σημασία της προσήλωσης που πρέπει να έχουν στον αντίπαλο και το παιχνίδι.

Σε ότι αφορά την τακτική και πάλι ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με πέντε μέσους, οι δυο εκ των οποίων θα είναι σε ανασταλτικούς ρόλους (Γκαρσία και Βερόν) ενώ οι τρείς θα είναι πιο επιθετικοί. Ο Σορλέν από αριστερά και ο Κονσεϊσάο από δεξιά ενώ ο Ιβιτς θα είναι ο πίσω από τον φορ οργανωτής του παιχνιδιού της ομάδας.

metropolis

Αυτά τα βάζω για να παρακολουθείτε και λίγο απο προπονήσεις της ομάδας και να μην βγαίνετε μετά και λένε μερικοί ότι να ναι για το γιατί το πως και τα όχι ρε βγάλε εκείνον βάλ τον άλλον.
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Μπραβο Φερναντο ανετα το γυρισες σε 4-4-2 και σου βγηκε!

πιστωνω ακομα σε εσενα οτι προσαρμοσες το χουτο τοσο καλα και στα στημενα οπου επερνε κεφαλιες στην 1η του συμμετοχη κιολας.
Άβαταρ μέλους
Athanasiadhs

Δημοσίευση από Athanasiadhs »

Όχι ρε θα σου πει κανάς λαλάκας...Γιατί δεν έβαλε τον Vierhnia να πάρουμε το παιχνίδι με 5-0 κλπ κλπ
Ελπίζω σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ποιος κάθεται στον πάγκο μας.. :D :D :D
Άβαταρ μέλους
PARASANDALOS
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από PARASANDALOS »

Παράπονα Σάντος παρά τη νίκη...

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του πήρε τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είχε παράπονα από τους παίκτες του. Παράπονα τα οποία και δημοσιοποίησε στην συνέντευξη Τύπου. «Σήμερα κάναμε πολλά τακουνάκια!» :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , σχολίασε.

«Σήμερα κάναμε πολλές περιττές ενέργειες και πολλές περίεργες φάσεις, με τακουνάκια κ.τ.λ.. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα καλό επίπεδο, αλλά μερικές φορές θέλουμε να δείξουμε πράγματα που δεν ανήκουν στο ρεπερτόριό μας, αλλά σε τσίρκο. Και είναι κρίμα που κάποιοι ποδοσφαιριστές μας έχουν πολλές φορές την ανάγκη να επιδειχθούν.

Η προσπάθεια να κρατήσουμε μια σταθερή εικόνα σε όλα τα παιχνίδια είναι αυτό που μας απασχολεί και είναι μια δουλειά λεπτεπίλεπτη. Όλες οι ομάδες έχουν μια ταυτότητα που δεν την αλλάζουν ακόμα και αν προέρχονται από δέκα σερί νίκες. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα, αν και νομίζω ότι έχουμε λιγότερες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας», ισχυρίστηκε αρχικά.
Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ευχαριστημένος από το ντεμπούτο του Λάμπρου Χούτου στην Τούμπα: «Μ’ άρεσε ο τρόπος που αγωνίστηκε. Έχει χαρακτήρα και νομίζω ότι θα βελτιωθεί ακόμη παραπάνω. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χημείας, αν και δείχνει διάθεση να μάθει περισσότερα σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ».
Ο τεχνικός του δικεφάλου δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί και στην εικόνα του παιχνιδιού: «Ήταν ένα παιχνίδι με πολλές διεκδικήσεις και έναν Ηρακλή καλά στημένο, που έδειξε ότι ήθελε και ήξερε πώς να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, με αποτέλεσμα να χάσει ο Ηρακλής μια καλή ευκαιρία.
Είναι αλήθεια ότι είχαμε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή μας, αλλά δεν είχαμε στόχο το γκολ. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε αρκετά και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Με βάση την καλή εικόνα σ’ αυτό το διάστημα και την κατοχή της μπάλας, το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, απέναντι σε έναν αντίπαλο με οργάνωση και ποιότητα στο παιχνίδι του. Έναν πολύ καλό αντίπαλο».
Τέλος, σε ερώτηση γιατί δεν έπαιξε ο Βιερίνια, αν και αρχικά είχε αποφασίσει να τον περάσει στο παιχνίδι, ο Φερνάντο Σάντος είπε: «Σε εκείνο το σημείο το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και θέλαμε τη νίκη πάρα πολύ. Οπότε μια από τις επιλογές ήταν και ο Βιερίνια. Από την στιγμή που πετύχαμε το γκολ, θεώρησα ότι οι προτεραιότητές μας ήταν άλλες».
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

ρεεεε ξύπνα ρε καρπουζάαααα!!!
πότε θα κάνεις την τρίτη αλλαγή ρεεε
οι παίκτες έχουν φτύσει πνευμόνι...

αντε το μπούλο ρεε!!
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

+10000

Τον ΜΠΟΥΛΟ Ο ΣΑΝΤΟΣ...
Ακους εκεί να μην κανει τριτη αλλαγή...
ΤΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΩΤΩ????????????

ΑΠΑΙΤΩ να φύγει τώρα... :) :) :)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”