Γεια σου φιλαράκι Ριαν.Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Τρί 30 Ιουν 2026, 09:28 ...
Καταλήγουμε σε 3-4-2-1 και το μισό φόρουμ να λέει πόσο αμυντικά παίζεις με 3 στόπερ, σαν τον Γκαμπερίνι και τον Τσάμπι Αλόνσο που πάρκαραν λεωφορεία.![]()
Πολύ συνοπτικά γιατί όντως το ξεσκιζουμε το τοπικ.
Σε όλα αυτά που λες δε μπορεί να διαφωνησει κάποιος. Όπως δε γίνεται να υπάρχει διαφωνία σε κάθετι που διατυπώνει τεκμηριωμένα στη θεωρία. Το πραγματικό ποδόσφαιρο όμως είναι διαφορετικό. Μιας και είσαι Αμπελοσκυλο και είναι ο πιο κοντινός προπονητής σε αυτό που περιγράφεις, δες αν μπορείς τους αγώνες ΠΑΟΚ-Λαρισα, Βόλος - ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ - Ατρόμητος τη δεύτερη χρονιά και πες μου ποιος ορίζει τη μορφή του αγώνα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχει μια ομάδα ως κεντρικό σχέδιο να παίξει low block και να μην επικρατήσει το πλάνο της. Δες το φετινό Μπάγερν - Παρί. Αποφάσισε η Παρί να έχει 10 παίκτες μες στην περιοχή σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Όσο και να χτυπιόταν η Μπάγερν ούτε κάθετα, ούτε άμεσα, ούτε τέμπο να αλλάξει μπορούσε ούτε τίποτα.
Αντιστοίχως και με αντεστραμμενους ρόλους, η Παρί, μια ομάδα όνειρο την τελευταία διετία, πάει και παίζει με την Άρσεναλ. Ποιος επέβαλε το παιχνίδι του;
Στη θεωρία λοιπόν όλα φαίνονται ορθολογικά, η Ελλάδα όμως είναι κάτι άλλο και πολλοί που ήρθαν έφυγαν με χαμηλά τα αυτιά.
Για να μην κουραζόμαστε και κουραζουμε τους φίλους με μεγάλα κείμενα
Εμένα με νοιάζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ να βρει μέθοδο να κερδίζει με συνέπεια στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει αποδειχθεί πως είναι δύσκολο ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Δε με ενδιαφέρει ούτε το άμεσο ούτε το έμμεσο, ούτε το σύγχρονο και το παλιό ούτε με τι σχηματισμό θα καταφέρει να κερδίζει. Ότι έχει στο μυαλό του ας το εφαρμόσει αρκεί να υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης του επαναλαμβανόμενου μοτίβου που συναντάται στην Ελλάδα.
Και ένα σχόλιο με αρκετή δόση ον τοπικ και σίγουρα ένα σχόλιο που θα φέρει μπινελικια προς το προσωπο μου όπως γίνεται πάντα όταν παίρνω απόφαση να μοιραστώ μια αιρετικόή σκέψη.
Ο Λουτσεσκου αντιμετωπίζεται ως κάτι εντελώς αναχρονιστικό.
Βλέπω πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της περιόδου Λουτσεσκου. Ο Ελουστοντο είναι ο ελεύθερος στόπερ που ακούγεται εδώ και 2 μήνες, ο Χατζηδάκις εδώ και 2 χρόνια, ο Γιαννούλης εδώ και ένα εξάμηνο.
Εγώ βλέπω έναν προπονητή που όλα αυτά τα χρόνια ήθελε μπαλάτες τις πίσω ζώνες. Όταν κάποτε σκαγαμε για το ότι μας έλειπε εξαρι αυτός μας είπε θέλω 2 οκταρια και εκα δεκαρι. Ήθελε μπακ που να είναι επιθετικογενη, με έντονη συμμετοχή στην ανάπτυξη και στην εκτέλεση.
Τώρα λοιπόν βλέπουμε πως ήθελε στόπερ που δεκαριζουν και φορ που στοπεριζουν..
Το τι θα αποδειχθεί σύγχρονο και τι παλιό ας αφήσουμε το χρόνο να το δείξει..
Προς το παρόν επειδή πιο πολύ μας ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ ας ευχηθούμε ο καινούριος να πάει ακόμα καλύτερα από τον προηγούμενο, να του δοθούν τα κατάλληλα υλικά για να εφαρμόσει ότι έχει στο μυαλό του και μαζί του να ζήσουμε μεγάλες χαρές.
Υγ. Και φυσικά το 3-4-2-1 μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιθετικογενες αν ακροβολισεις τα 2 στόπερ και αφήσεις ένα στον άξονα όπως το έκανε ο Μαρτινς στον οσφπ (αναφέρω παράδειγμα από την Ελλάδα για να μη σου πουν πως οι προπονητές που έγραψες είναι σε άλλα προηγμένα πρωταθλήματα κτλ.)