τσιριγωτης έγραψε:Κρίμα για τον κοκκινακη που ελπίζω να μην ξενερώσει για την μία ακόμη κακή μεταγραφική περίοδο, που τον αναγκάζουν να παίζει ακραίος. Επίσης δεν χρειάζεται να ξέρεις βόλεϊ για να πεις ότι οι μεταγραφές που κάναμε στους κεντρικούς ήταν κακές. Κρίμα και για τον ακραίο μας που απ'οτι είπατε υπήρχε θέμα τραυματισμού απο το καλοκαίρι κ εμείς προχωρήσαμε στην απόκτησή του. Κρίμα γιατί φάνηκε πολύ καλός στην υποδοχή. Κρίμα Επίσης πάντα ο ΠΑΟΚ να κάνει κακό ξεκίνημα κ να λέμε κάθε χρόνο δώστε χρόνο.
Οι άλλοι τι χρόνο έχουν κ δένουν αμέσως; ; είναι δεν είναι μαζί.
Θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να μου τεκμηριώσεις συγκεκριμένους όρους. Πρώτα απ' όλα τι εννοείς ως "ξενέρωμα"; O ίδιος έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι ο ΠΑΟΚ του έχει φερθεί με σεβασμό και ότι στα όσα χρόνια έχει βρεθεί στον ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος. Παρακάτω οι δηλώσεις του:
13.05.2023
«Εννοείται πως δεν μπορείς να ξέρεις για το μέλλον, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Μπορεί όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ να μην ήξερα πόσο θα κάτσω, αλλά η ομάδα αυτή μου φέρθηκε πάρα πολύ καλά. Με σεβάστηκε πάρα πολύ σαν αθλητή, και για αυτό θα με δείτε να παραμένω και για τέταρτη χρονιά».
29.11.2022
«Για να μένω και τρίτη χρονιά εδώ, τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά, τόσο από την δική μου πλευρά, όσο και από του ΠΑΟΚ, και είναι κάτι που τους ευχαριστώ. Τα προηγούμενα δύο χρόνια κύλησαν όλα πολύ καλά, ειδικά πέρσι και με την κατάκτηση ενός τίτλου, ελπίζω κάτι ανάλογο να συμβεί και φέτος όπου έχουμε ξεκινήσει με καλό τρόπο. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα που με εμπιστεύτηκε να πετύχει τους στόχους της».
16.10.2020
«Ο σεβασμός και ο τρόπος που με προσέγγισε ο ΠΑΟΚ, είναι μια ομάδα που είναι στη χώρα μου, είναι σημαντικό αυτό. Ήταν όμορφη λύση να έρθω εδώ. Όταν βλέπεις ότι μια ομάδα σου δείχνει ενδιαφέρον και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς θέλει και οικονομικά και σαν χαρακτήρα σε «πάει», είναι μαζί σου, είναι πολύ ελκυστικό για έναν αθλητή, να έρθει και να δουλέψει. Ήρθα στη Θεσσαλονίκη, άλλαξα παραστάσεις και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για μένα, για τη συνέχεια για την προσωπική μου ζωή και καριέρα και για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για αυτήν την ομάδα».
Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν "ξενέρωμα" ή νομίζεις ότι "χρηματίστηκε" για να τα πει; Όταν παίκτες όπως ο Ντε Ντρις μετά τη σεζόν 2020-2021 άφησαν αιχμές για το μπάχαλο που γινόταν τη χρονιά 2020-2021.
Μετά αιτιολογείς το "ξενέρωμα" με βάση "την μία ακόμη κακή μεταγραφική περίοδο, που τον αναγκάζουν να παίζει ακραίος". Πόσες μεταγραφικές περίοδοι αναγκάσανε τον Κοκκινάκη να παίξει ως ακραίος; Τη σεζόν 2020-2021 αγωνίστηκε ως ακραίος σε ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των "πλέι-οφ" όταν η μισή και βάλε ομάδα είχε προσβληθεί με COVID-19 και δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες. Φέτος τραυματίστηκε ο Ρουσσό και ο Μιλενκόσκι αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στη θέση αυτή σε ένα παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό για λόγους τακτικής ώστε να είναι ο ΠΑΟΚ ισχυρός στο σερβίς. Έφταιξε η μεταγραφική περίοδος; Ή πιστεύεις ότι επίτηδες προσβλήθηκαν οι παίκτες με κορωνοϊό το 2021 και ο Ρουσσό επίτηδες τραυματίστηκε τώρα; Ή θεωρείς ότι η ομάδα και η διοίκηση προκάλεσαν τον κορωνοϊό και την κήλη του Βέλγου; Και μάλιστα όταν δε γνωρίζουμε αν η διοίκηση ήξερε ή ο Ρουσσό υποτίμησε τον τραυματισμό. Εδώ δεν ξέρουμε καν αν ο τραυματισμός είναι αυτός που είχε το καλοκαίρι.
Μετά μιλάς για "την μία ακόμη κακή μεταγραφική περίοδο". Τη σεζόν 2020-2021 αλλάζαμε τον έναν παίκτη πίσω από τον άλλο. Τη σεζόν 2021-2022 έφτιαξες ένα καλό ρόστερ, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και τερμάτισε 3ο στο Πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2022-2023 έφτιαξες επίσης ένα καλό ρόστερ κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες, που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και τερμάτισε 2ο στο Πρωτάθλημα. Και φέτος έφτιαξε ένα ρόστερ ελλείψει Ελλήνων παικτών, το οποίο με μια εβδομάδα όλο μαζί να κάνει προετοιμασία παρουσίασε ένα θετικό πρόσωπο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που ήταν και τα 2 πρώτα παιχνίδια της σεζόν! Όλα αυτά συνηγορούν ότι όλες αυτές οι χρονιές είναι κακές μεταγραφικά;
Και θέλω, επειδή ανέφερες ότι δε χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβεις τα προβλήματα, να μου πεις ποιες άλλες περιπτώσεις υπήρχαν που θα έκαναν τον ΠΑΟΚ καλύτερο σε σχέση με φέτος. Υπήρχαν άλλες λύσεις στους κεντρικούς, όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πήρανε ό,τι υπήρχε, και ενώ ξέρεις ότι η θέση των κεντρικών στο ελληνικό βόλεϊ είναι η δεύτερη πιο δύσκολη μετά από εκείνη του πασαδόρου; Υπήρχαν άλλες λύσεις στους Έλληνες ακραίους, όταν οι περισσότεροι έκλεισαν ή παρέμειναν στον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και όταν άλλοι βρίσκονται στο εξωτερικό; Ή μήπως ξεχνάς ότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει τον Ράπτη προσφέροντάς του ό,τι καλύτερο μπορούσε γιατί γνώριζε τις δυσκολίες που υπάρχουν στους Έλληνες και στους ξένους, και απλά ο μάνατζέρ αποφάσισε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα;
Και τέλος μου υποτιμάς τον παράγοντα χρόνο και δηλώνεις ότι οι "άλλοι είναι δεν είναι μαζί". Ξεκινάω από το τέλος. Θα ήθελα να μου πεις πόσες αλλαγές έκανε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στη βασική του εξάδα και πόσες ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι. Επίσης θα ήθελα να μου πεις πόσες μεταγραφές έκανε συνολικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός φέτος συνολικά και πόσες ο ΠΑΟΚ. Ή θεωρείς ότι άλλος Κόβαρ ή άλλος Τράβιτσα έπαιξαν πέρσι και φέτος ήρθαν οι συνεπώνυμοί τους ή οι σωσίες τους;
Όσο για τον παράγοντα χρόνο που θεωρείς ότι είναι κάτι το ευτελές, θέλω να μου πεις ποια ομάδα που άλλαξε 9 από τους 14 αθλητές για 3 συνεχόμενες χρονιές (και ουσιαστικά είχε ένα καινούριο ρόστερ κάθε χρονιά) έπαιξε στο 100% από την αρχή της σεζόν έως το τέλος.
Eπειδή τα έχω αναλύσει αρκετές φορές, θέλω να ακούσω το δικό σου σκεπτικό.