Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018 II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018 II

Δημοσίευση από goran 64 »

Άλλο μάνατζερ κι άλλο φούτμπολ μάνατζερ, πάλι μπερδεύεσαι παλικάρι μου και κανένα θέμα δεν έχω...

Βλέπω διακρίνεις την ειρωνεία μου, ενώ το δικό σου mentally retarted, για τους Σαββίδηδες, ζητάς να το εκλάβουμε ως light έκφραση της καθημερινότητας, επειδή έτσι το χρησιμοποιείς εσύ? Τότε μάλλον ισχύει αυτό που γράφεις...
vs40 έγραψε:Εδώ μέσα πρέπει όλοι να εκφραζόμαστε με τον ίδιο τρόπο για να είναι κάποιοι ευχαριστημένοι.
...αλλά καλύτερα να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη σου, για να πιάνει τόπο όταν σκέφτεσαι να το απευθύνεις κάπου...

Υ.Γ. Εκείνο το topic που είχες ανοίξει, για τις ετήσιες αλλαγές αξιών των παιχτών μας, γιατί δεν το "υποστηρίζεις"?
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Εγώ ακόμα περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος ,τι είναι Wonderkind
Δηλαδή τι κάνεις?
Βγαίνεις στην αγορά και λες πιάσε κάνα δυο τρία Wonderkind?
Μήπως ζητάς να σου πουν και το potential :lol:
Dakos4

Δημοσίευση από Dakos4 »

desperando έγραψε:Εγώ ακόμα περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος ,τι είναι Wonderkind
Δηλαδή τι κάνεις?
Τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο ουσιαστικά.
Άβαταρ μέλους
Darkm4n

Δημοσίευση από Darkm4n »

desperando έγραψε:Εγώ ακόμα περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος ,τι είναι Wonderkind
Δηλαδή τι κάνεις?
:pano: :pano: :pano: :pano:
Wonderkid είναι το λέει ρε φίλος και το όνομα Wonder= θαυμάσιο kind= παιδί σαν Αγγλική έννοια= ταλέντο
Η UEFA έχει καθιερώσει αυτό ως ταλαντούχων παιδιών Παγκοσμιός εσύ σίγουρα θα το είδες μόνο στο Football Manager
Managerικά είναι τα θέματα δεν βγαίνεις στην αγορά και λες όπως είπες λες και είσαι σε ιχθυοπωλείο "πιάσε 2 τσιπούρες" αν έχεις και ΤΔ που έχουν τα κονέ με μανατζερικά γραφεία αξιοπρεπές και λες "παίχτάκια ταλέντα με μεταπωλήτικη αξία" έτσι ήταν παλαιότερα και ο Neymar και άλλοι τόσοι εσύ πέρασες το Wonderkid ρε φίλος με το football manager.
:pano: :pano: :pano: :pano: :pano:
Άβαταρ μέλους
BigBaby

Δημοσίευση από BigBaby »

DaRkFeaR έγραψε: :pano: :pano: :pano: :pano:
Wonderkid είναι το λέει ρε φίλος και το όνομα Wonder= θαυμάσιο kind= παιδί σαν Αγγλική έννοια= ταλέντο
Η UEFA έχει καθιερώσει αυτό ως ταλαντούχων παιδιών Παγκοσμιός εσύ σίγουρα θα το είδες μόνο στο Football Manager
Managerικά είναι τα θέματα δεν βγαίνεις στην αγορά και λες όπως είπες λες και είσαι σε ιχθυοπωλείο "πιάσε 2 τσιπούρες" αν έχεις και ΤΔ που έχουν τα κονέ με μανατζερικά γραφεία αξιοπρεπές και λες "παίχτάκια ταλέντα με μεταπωλήτικη αξία" έτσι ήταν παλαιότερα και ο Neymar και άλλοι τόσοι εσύ πέρασες το Wonderkid ρε φίλος με το football manager.
:pano: :pano: :pano: :pano: :pano:
Μπραβο φιλος...πολυ σωστη απαντηση και εμπεριστατωμενη.
Ανοιξε μας λιγο τα ματια γιατι δεν σκαμπαζουμε και πολλα απο μπαλα και μανατζερικα κολπα εδω μεσα.
Και παλι μπραβο!
Άβαταρ μέλους
Darkm4n

Δημοσίευση από Darkm4n »

Ευκαιρία είναι τώρα να έρθουν 3 παιχταράδες μεσα στην εβδομάδα Επιθετικός-ΑρΜπακ-6αρο8αρι η Basel έδωσε Elyounoussi, Lang καλούς παίχτες δίνει τώρα και τον Τερματά τους τον καλό Vaclík να την πατήσουμε ένα ξεσκόνισμα.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ο Ζαγορ με Ζηση ΤΔ και μηδεν φραγκα στη τσεπη εφερε κατι Γκαρσιες , κατι Κοντρερας, κατι Κονεισαους ολοι διεθνεις που χανε παιξει και σε μεγαλους συλλογους. Σε 3 χρονια εκανε ομαδαρα. Τωρα στον ΠΑΟΚ του Σαββιδη των 1.6 δις παρακαλαμε κατι Πουκιδες, κατι Μπλουμηδες, περιμενουμε ποτε θα μαθει να περπαταει το γουοντερκιντ και λεμε καλος ειν κι ο Μυστακιδης μη μιλατε.
Ε ΟΧΙ ρε φιλε, ΟΧΙ.
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Η περσινή ομάδα έκανε double κι ακόμα λέμε για εκείνη την ομάδα που με Σάντος δεν έπαιξε ούτε ομίλους europa.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι αργεί να ξημερώσει.

Τότε ήταν 2 άνθρωποι που ξέραν μπάλα , ο Σάντος και 100 ευρώ στη τσέπη . Πολύ δύσκολα κάνεις μαλακία σε τέτοιες συνθήκες.

Τώρα έχεις 2 ανθρώπους να ξέρουν μπάλα , 3 να συναποφασίζουν , 4 να ελέγχουν και έναν να πληρώνει και 1.000.000 ευρώ στη τσέπη . Πολύ δύσκολα να μην κάνεις μαλακία

Επίσης , με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους, η περσινή ομάδα ήταν μάλλον καλύτερη από αυτή του Σάντος.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Δηλαδή τι κάνεις?
Έτσι πες εσύ όταν θα βγεις στην αγορά - τι να σου πω. Εννοείται ότι δεν είναι εύκολη η αξιολόγηση ταλέντου και για αυτό πέφτουν έξω ακόμη και ειδικοί. Όμως την ευκινησία τη βλέπεις, η ταχύτητα/δύναμη μετριέται, παρακολουθώντας αγώνες μπορείς να δεις τα φυσικά προσόντα του παίκτη. Αν δεις περισσότερα παιχνίδια θα δεις κατα πόσο έχει ντρίπλα, 1 εναντίον ενός και να τον κρίνεις τακτικά σε τι βαθμό ειναι ώριμος. Ο Νευμάρ πχ ήταν wonderkid στην Σάντος, που σε μετάφραση όπως γνωρίζεις σημάινει το παιδί θαύμα. Δηλαδή ότι έχει υπερβολικό ταλέντο. Για αυτό και θέλει να τα σκάσεις. Η ουσία μετράει και όχι πώς το ονομάζεις. Το σημαντικό είναι να απευθύνεσαι στο σκάουτινγκ της ομάδας σου, να περιγράφεις αυτό που θέλεις και να σε καταλαβαίνουν, δηλαδή να υπάρχει αποτελεσματική επικοινωνία. Το potential αν θέλεις μπορείς να το πεις συγκριτικά με άλλους παίκτες, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Πάντως το μάνατζερ το λαμβάνουν υπόψην πάρα πολλοί εδώ και χρόνια γιατί προσφέρει τζάμπα πληροφορίες. Οι οποίες δεν είναι πάντα αξιόπιστες. Είναι όμως δωρεάν. Το να σνομπάρεις τη λέξη potential είναι εκτός πραγματικότητας ποδοσφαίρου. Τα ταλέντα κρίνονται όταν τα αγοράζεις κάνοντας και πρόβλεψη το που πιστεύει μια ομάδα ατόμων που αγοράζει το που θα φτάσει ο παίκτης, αλλά και που βρίσκεται τώρα. Η άλλη πλευρά του πωλητή έχει τη δική της αξιολόγηση, που μπορεί να διαφέρει και δε γίνεται πάντα ο γάμος.

Παράδειγμα 1 (potential): Μπορείς να ζητήσεις παίκτη παγκοσμίου επιπέδου (top tier) σε μικρή ηλικία, δηλαδή περιμένεις να γίνεις ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Αυτός ήταν ο Νεϊμάρ ή ο Λουκάκου.

Παράδειγμα 2: Θέλω έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, για την ομάδα που είναι φαβορί της κατάκτησής του. --> Αγόρασε Τσάρτα ή Ζαγοράκη ή Κατσουράνη πιο παλιά. Θέτεις το επίπεδο που θέλεις και την ηλικία που ψάχνεις (current ability εδώ).

Παράδειγμα 3: Θέλω στον γαύρο (2000) παίκτη που να ανταποκρίνεται και στο επίπεδο του Τσουλου --> Πάρε τον Ριβάλντο και τον Τζιοβάνι.

Παράδειγμα 4: Θέλω μια οικονομική λύση παίκτη που είναι βασικός στον Ατρόμητο, Γιάννενα. Στον ΠΑΟΚ τον θέλω απλά για βάθος. --> Πάρε τον Κόντε για αλλαγή ή τον Μανιά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Δευ 02 Ιούλ 2018, 16:45, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Βέβαια κανείς δεν λέει όταν τότε ήταν μια Ελλάδα προ μνημονίων,μια Ελλάδα που πριν 4 χρόνια είχε πάρει γιουρο,μια Ελλάδα με 10% φορολογία.
Τότε ερχόντουσαν πιο εύκολα παίκτες στην Ελλάδα.
Ο βαζελος είχε τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας.
Όσο για τον ΠΑΟΚ ο Φωτάκη ήταν ο 12ος παίκτης.
Απλά επειδή ο Ζαγοράκης πέρα ότι ήξερε ποδόσφαιρο,κράτησε τον Σάντος γιατί από την εμπειρία του ήξερε πόσο καλός προπονητής είναι.

Το μεγαλύτερο λάθος που έχει κάνει ο Σαββίδης μέχρι τώρα ήταν που δεν μπόρεσε τόσα χρόνια να βρει τον δικό του Σάντος
GoMaRoS

Δημοσίευση από GoMaRoS »

Για ψαχτητε λιγο ρε καρντασια, απο χαβουζα λενε πως την τεταρτη ο Κουλουρης παει ατρομητο και εχει κλεισει. Δηλαδη εχει ηδη κλεισει ο παγκιτης επιθετικος.

Πριγιοβιτς, ηφαιστειο, Μυστακιδης
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Vs αφού έκανες τον κόπο να απαντησεις, μπορείς να απαντήσεις σε δύο ακόμα απλές ερωτήσεις?
Πόσα τέτοια wonderkids πιστεύεις ότι υπαρχουν στον κόσμο από 17 εως 20?

Αυτά που γράφεις,τα γράφεις και τα πιστεύεις πολύ.
Αλήθεια έχεις μιλήσει ποτέ με κάποιον του αντικειμένου? πχ έναν σκάουτερ
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Είναι νομίζω προφανές πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κινηθεί για παίχτη/ες ''για τα ματς με τη Βασιλεία'' αλλά γενικά.
Δεν βλέπω να παίζει ούτε καν ο Χατσερίδι σ αυτά τα δύο ματς, τουλάχιστον σαν βασικός. Με τους γνωστούς θα πάμε, ποντάροντας στην ομοιογένεια και την πείνα.

Για μετά βλέπουμε, έχουμε τρύπα στ αριστερά, θέλουμε έναν επιθετικό για δεύτερο αλλά καλύτερο του Κουλούρη και να παίζει και κάπως περιφερειακά κι αυτά φτάνουν, κάτι Βερμπλούμ και σουξουμουξου δεν μας είναι απαραίτητοι για την ώρα.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Έχω διαβάσει scouting reports επαγγελματικά και ένα βιβλίο. Εχω ένα κάρο pdf ολόκληρα βιβλία που ακόμη δεν έχω διαβάσει και ίσως το κάνω μελλοντικά. Αυτά τα scouting report είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Οι άνθρωποι βλέπουν πολύ μπάλα και δυστυχώς σε όλο τον κόσμο καπελώνονται.

'Wonderkids' είναι ορολογία που έχει το μάνατζερ και είναι για παίκτες που θα γίνουν world class, δηλαδή επίπεδο T. Henri, E.Davids, Lucio, Lukaku, Messi, Neymar. Όταν πιάνουμε μια περίοδο 3ετίας 18-20 λογικά υπάρχουν γύρω στα 30 'wonderkids'. Μετά ακολουθεί όμως ένας σημαντικός αριθμός ταλέντων που είναι κοντά σε αυτό και απαρτίζουν τους μελλοντικούς βασικούς της Πρεμιερ, Καμπιονάτο. Παίκτες που δε θα κάνουν τη διαφορά, όμως είναι βασικοί. Τέτοιους αγοράζει συνήθως η Πόρτο και η Μπενφίκα που λέω ότι είναι εφικτοί. Το σημαντικό είναι να δουλευτούν σωστά αυτά τα ταλέντα και να τους δοθούν οι ευκαιρίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Δευ 02 Ιούλ 2018, 16:51, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”