Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση
Re: Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση
Μπαίνω να διαβάσω κανένα μπινελίκι για τον Καρβέλα και τελικά καταλήγω αύριο να έχω ορκομωσία .
Μαυρο Χιονι έγραψε:Ναι. Και εσύ και ο καρπουζας βαδίζετε σε τεντωμένο σκοινί από ταράτσα σε ταράτσαΓερασίμου έγραψε:Μάρκο, έχουμε βγει τελείως off topic.

Ωραίος!
Βασικά εκεί που έριξα πολύ γέλιο, ήταν το σχόλιο του Χωρικού, που έγραψε:
ΓΛΥΚΟΖΗ ρε μ@νιά!
Μπράβο στην Εθνική μας και πάλι. Μας έδωσε πολλή χαρά.
Η φανέλα με τη Νίκη της Σαμοθράκης τα σπάει και το potential αυτής της νεανικής ομάδας είναι πολύ μεγάλο.
Κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι ομάδα ερωτεύσιμη, αυτή η νεανική ομάδα. Είναι fully loveable.
Βγάζει πολλή νεανική γκ@βλα!
Χρόνια Πολλά σε όλους για σήμερα.
- black death
Μπρο σταματα να τα βλέπεις απο νοβα, σωτηρακοπουλο αγαπαμε αλλα εχει φτασει 70, 50% αργει να καταλαβει τι γινεται. Ο Πριντεζης στον alpha τον επαιζε με ντελια.tasso85 έγραψε:η ...υπεροχη μπαλια του μουζακιδη και η ...ψυχραιμη μπαλια του Κωνσταντελια
στις δε φασεις της πουτανοβα το ον που περιγραφει, με το ζορι αναφερει το ονομα του Κωνσταντελια στο γκολ ενω τις πασες για τα αλλα δυο δεν εξακριβωθηκε ακομα ποιος τις εκανε
κομπλεξ απυθμενο
Σωτηρακοπουλος ηταν, δεν το καταλαβα δωσε ακυρο αγαπαμε οντως
παντως σιγουρα υπαρχουν πολλα σχολια απο καημενους ποκιτεζους, επεσα τυχαια σε καναδυο, που ειτε θελει ατσαλινα νευρα να τα διαβασεις/ακουσεις ειτε κανεις καινουριο συκωτι
παντως σιγουρα υπαρχουν πολλα σχολια απο καημενους ποκιτεζους, επεσα τυχαια σε καναδυο, που ειτε θελει ατσαλινα νευρα να τα διαβασεις/ακουσεις ειτε κανεις καινουριο συκωτι
- ΑποστόληςΑ
Πραγματικά η περιγραφή του ΑΛΦΑ (σπηκερ της ΝΟΒΑ είναι) ήταν πολύ καλή.
- Jean Valjean
Στα δικά μου αυτιά, που δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε βιοχημικός (αλλά έχω κάποιες βασικές γνώσεις βιολογίας και χημείας ), ο όρος αερόβια γλυκόλυση ηχεί παράδοξος καθώς η γλυκόλυση συμβαίνει και στην αερόβια φάση και στην αναερόβια.abc_o_ karpouzas έγραψε:Γερασίμου έγραψε:Ο Ρονάλντο φίλε έχει το γυμνασμένο σώμα. Δες τις επιδόσεις του σε ταχύτητα και αντοχή πόσο έχουν πέσει. Μήπως θυμάσαι την εικόνα του στο περσινό Euro που δεν μπορούσε να επιταχύνει στα 5-10 μέτρα που ήταν από τα μεγάλα προσόντα του και όλες οι εμφανίσεις του ήταν για λύπηση;
Κάνε μια αναδρομή στα πόσα άκουσε ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας που τον είχε βασικό και αναντικατάστατο σε όλα τα ματς.
Στα νιάτα μου εγώ έκανα κολύμπι από τα 17 μέχρι τα 29 μου χρόνια περίπου. Μετά τα 24-25 οι επιδόσεις μου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα. Το ίδιο και σε συναθλητές μου.
Ο κάθε μυς συμπεριλαναβανομένου και το καρδιακού, χρησιμοποιεί γλυκόζη για καύσιμη ύλη. Μπαίνει στην έννοια κυτταρική αναπνοή που χαρακτηρίζεται η καταβολική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στα κύτταρα και κατά την οποία πολύπλοκα οργανικά μόρια, κατά σειρά φθίνουσας προτίμησης υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες, οξειδώνονται προκειμένου να απελευθερώσουν ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη σε άλλες κυτταρικές διαδικασίες. Η αερόβια γλυκόλυση είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση αθλημάτων τα οποία απαιτούν αντοχή, δηλ. στίβος, ποδόσφαιρο και ανάλογα.
δεν ξερω την....ειδικοτητα σου...αλλα..
καπου τα εχεις μπερδεμενα....
κανενας μυς δεν καει γλυκοζη αλλα γλυκογονο...δεν υπαρχει σαν ορος ...αεροβια γλυκολυση....
η γλυκοζη ειναι ο απλη συνθεση δεσμων ανθρακα της ζαχαρης...
συμφωνα με τον... κυκλο του κρεπς ...υπαρχει αεροβια η αναεροβια αναπνοη
αεροβια οταν η ...οξειδωση ...στους μυς γινεται με την καυση οξυγονου και η αναεροβια ελειψη οξυγονου...
αθλημα αεροβιας αναπνοης ειναι αυτο το οποιο χρειαζεται καρδιακες σφιξεις εως 140
απο εκει και επανω εχουμε τα αθληματα της αναεροβιας αναπνοης γιατι η ενταση των καρδιακων σφιξεων δεν επιτρεπουν στο αιμα να παρει οξυγονο για να επιτθχει καυση
για περισσοτερα βρες ενα βιβλιο βιοχημειας...
Ο όρος θα είχε ίσως κάποιο νόημα εάν το τελικό προίόν της γλυκόλυσης ήταν διαφορετικό. Απ'τα λίγα που γνωρίζω δεν είναι (γαλακτικό οξύ ή πυροσταφυλικό που γίνεται γαλακτικό).
Αυτό που φαντάζομαι ότι εννοεί ο φίλος Γερασίμου με αυτόν τον όρο, είναι η γλυκόλυση που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της αερόβιας φάσης (της αναπνοής των κυττάρων), γι αυτό και το ονομάζει έτσι. Από την άλλη ίσως στην Ιατρική να είναι δόκιμος όρος, ενώ σίγουρα δεν είναι στην Χημεία.
Αυτό που με σιγουριά μπορώ να πω με αφορμή τη διαφωνία σας, καθώς το έχω αντιμετωπίσει στην πράξη, είναι πως η ορολογία κάθε επιστήμης έχει κάποιες διαφορές απ'αυτές των άλλων, που ορισμένες φορές γίνονται μεγάλες και δυσκολεύουν την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ διαφορετικών γνωστικών πεδίων. Δεν συμβαίνει μόνον ανάμεσα στην ιατρική και στη βιολογία-βιοχημεία. Συμβαίνει παντού. Κι αυτό ίσως να εξηγεί την διάσταση ανάμεσα σε σένα φίλε abc_o_karpouzas και τον γιατρό.
Στα τέλη της δεκαετίας του 80, όταν ακόμη ήμουν στη Γαλλία, συμμετείχα σε μια επιστημονική ομάδα που είχε σαν στόχο να εξετάσει τα προβλήματα του περιβάλλοντος (ρύπανση κλπ.) μέσα από μια ολιστική και διεπιστημονική προσέγγιση (βρεθήκαμε εκεί πάνω από δεκα ειδικότητες). Το πρώτο βήμα που κάναμε, και μας πήρε αρκετό καιρό, ήταν να λύσουμε τα προβλήματα που προκαλέι η χρήση της ορολογίας καθώς πολλές φορές μια επιστήμη χρησιμοποιεί τον ίδιο όρο με μιαν άλλη για να περιγράψει κάτι διαφορετικό (π.χ. ο όρος "μεταβλητή" στα μαθηματικά σημαίνει κάτι διαφορετικό από τον ίδιο όρο στον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών).
Υ.Γ. Ασχολήθηκα ξανά και πολύ με Βιολογία και Χημεία τα τελευταία 4 χρόνια επειδή ο γιός μου ήθελε να γίνει Βιολόγος, πράγμα που κατάφερε. Αυτός διάβαζε 2-3 ώρες την ημέρα κι εγώ στο χαλαρό περίπου το μισό. Το έκανα γιατί ήθελα να μπορώ να συζητώ μαζί του και να καταλαβαίνω καλύτερα αυτό που αγαπά και τον ενδιαφέρει. Θεωρώ ότι με λίγο καλύτερο διάβασμα θα μπορούσα να γράψω ένα 10-11 στις πανελλήνιες εξετάσεις

- Jean Valjean
tasso85 έγραψε:Σωτηρακοπουλος ηταν, δεν το καταλαβα δωσε ακυρο αγαπαμε οντως
Θα διαφωνήσω για Σωτηρακόπουλο. Δεν τον θεωρώ σοβαρό σπορτκάστερ, πάρα πολλές φορές πιάνεται "αδιάβαστος", μπερδεύει παίκτες και είναι καλός μόνον όταν διαβάζει κείμενο που έχει γράψει από πριν με διάφορα ιστορικά στοιχεία (στα βήματα του μακαρίτη Διακογιάννη). Και φυσικά, η παράλειψη να αναφερθεί στον Κωνσταντέλια δεν είναι τυχαία, είναι απολύτως ηθελημένη.
Η αντιμετώπιση του Κωνσταντέλια από το ΠΟΚ και τις φίλιες σε αυτό δυνάμεις, δεν θα έπρεπε να ξενίζει κανέναν μας.
Φάσεις με τον Κωνσταντέλια απουσιάζουν από όλες τις αθλητικές εκπομπές (εννοώ τα generics των τίτλων σε αρχή και τέλος) όπως και από σχετικα διαφημιστικά σποτ που περιέχουν φάσεις από ποδόσφαιρο.
Φανταστείτε έναν παίκτη του ΠΟΚ να έιχε κάνει την φάση που έκανε ο Ντέλιας στο γαύρος-ΠΑΟΚ 2-4 ή στο παιχνίδι με την αεχ που σήκωσε την μπάλα ενώ ήταν πεσμένος. Θα βλέπαμε αυτές τις φάσεις σε κάθε ευκαιρία, 200 φορές την ημέρα, εφτά φορές τη βδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.
- abc_o_ karpouzas
αγιαννη......
δεν διαφωνω...ουσιαστικα...πουθενα με τον φιλο...γερασιμου....
τα κειμενα που...εδειξε...ετσι ειναι...
η διαφωνια μου ειναι στον ορο....αεροβια γλυκολυση....
η γλυκολυση ειναι ...ουσιαστικα...η διεργασια της διασπασης ζακχαρων....και για να γινει αυτο χρειαζεται καποιος...καταλυτης...πχ οξυγονο οπου μιλαμε για αεροβια αναπνοη η καυση γαλακτικου οξεως οπου μιλαμε για αναεροβια αναπνοη...
αρα....αναλογικα να το δουμε...ισως εννοει μετον ορο...αεροβια γλυκολυση....την γλυκολυση σε επιπεδο αεροβιας αναπνοης που χρειαζεται μονο οξυγονο....
δεκτον...
δεν διαφωνω...ουσιαστικα...πουθενα με τον φιλο...γερασιμου....
τα κειμενα που...εδειξε...ετσι ειναι...
η διαφωνια μου ειναι στον ορο....αεροβια γλυκολυση....
η γλυκολυση ειναι ...ουσιαστικα...η διεργασια της διασπασης ζακχαρων....και για να γινει αυτο χρειαζεται καποιος...καταλυτης...πχ οξυγονο οπου μιλαμε για αεροβια αναπνοη η καυση γαλακτικου οξεως οπου μιλαμε για αναεροβια αναπνοη...
αρα....αναλογικα να το δουμε...ισως εννοει μετον ορο...αεροβια γλυκολυση....την γλυκολυση σε επιπεδο αεροβιας αναπνοης που χρειαζεται μονο οξυγονο....
δεκτον...
- abc_o_ karpouzas
και οσον αφορα τον ...ντελια........φιλε αγιαννη...
οι απαντες ...γκεμπελισκοι.... θελουν δεν θελουν θα τον βλεπουν και θα πινουν το ποτηρι ολο αργα και βασανιστικα
μεχρι να ...αδειασει....
θα τα καταποιουν ολα μεχρι και τα @@ μεσα....
οι απαντες ...γκεμπελισκοι.... θελουν δεν θελουν θα τον βλεπουν και θα πινουν το ποτηρι ολο αργα και βασανιστικα
μεχρι να ...αδειασει....
θα τα καταποιουν ολα μεχρι και τα @@ μεσα....
Το οξυγόνο καταλύτης; Τώρα στα σοβαρά το έγραψες αυτό;
- abc_o_ karpouzas
για να γινει η καυση χρειαζεται οξυγονο....εκτος εαν υπαρχει αλλη καυσημη υλη ...σε επιπεδο αεροβιας αναπνοης...
εαν ξερεις ...σε ακουω
εαν ξερεις ...σε ακουω
Από που να αρχίσω; Τώρα είναι καυσιμη ύλη το οξυγόνο;
- Amsterdamer_87
Το Τσιπουρο φιλε παραγεται παντα και μονο με γλυκανισο..Мир έγραψε:Ποιο γλυκογόνο ρε παιδία, κάντε μια σοβαρή ανάλυση για το τσίπουρο, πρέπει να παράγουμε με ή χωρίς γλυκάνισο;Γερασίμου έγραψε:Η γλυκόζη που απελευθερώνεται από το γλυκογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τη σύσπαση των μυών όπου η ένταση της άσκησης εξελίσσεται από μέτρια (δηλ. 65% VO2max) σε υψηλής έντασης (85% VO2max)(πχ. ποδόσφαιρο). Η συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων μυϊκού γλυκογόνου και της μειωμένης συστολικής λειτουργίας είναι μια θεωρία που επιβεβαιώνεται με το γεγονός ότι το γλυκογόνο είναι το βασικό υπόστρωμα για τέτοιου είδους άσκηση, έτσι η εξάντληση του οδηγεί σε μείωση της ταχύτητας αναγέννησης ΑΤΡ (ενέργειας). Αντιθέτως, έχει παρατηρηθεί πως σε χαμηλή και παρατεταμένη διάρκεια άσκηση το κύριο υπόστρωμα ενέργειας είναι τα λιπαρά οξέα παρά το γλυκογόνο (πχ. μαραθώνιος).
Για να ανοίξει το πνευμόνι και να γράφει χιλιομετρα, ο καλός ποδοσφαιιστης πρέπει να έχει και καλή αντοχή στο τσίπουρο.
Οταν ειναι χωρις,ονομαζεται Ρακι..

- Montrealiotis
Ναι ρε σύ… αφήσαμε τον Λουτσεσκου και πιάσαμε το τσίπουρο