Γερασίμου έγραψε:Ο Ρονάλντο φίλε έχει το γυμνασμένο σώμα. Δες τις επιδόσεις του σε ταχύτητα και αντοχή πόσο έχουν πέσει. Μήπως θυμάσαι την εικόνα του στο περσινό Euro που δεν μπορούσε να επιταχύνει στα 5-10 μέτρα που ήταν από τα μεγάλα προσόντα του και όλες οι εμφανίσεις του ήταν για λύπηση;
Κάνε μια αναδρομή στα πόσα άκουσε ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας που τον είχε βασικό και αναντικατάστατο σε όλα τα ματς.
Στα νιάτα μου εγώ έκανα κολύμπι από τα 17 μέχρι τα 29 μου χρόνια περίπου. Μετά τα 24-25 οι επιδόσεις μου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα. Το ίδιο και σε συναθλητές μου.
Ο κάθε μυς συμπεριλαναβανομένου και το καρδιακού, χρησιμοποιεί γλυκόζη για καύσιμη ύλη. Μπαίνει στην έννοια κυτταρική αναπνοή που χαρακτηρίζεται η καταβολική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στα κύτταρα και κατά την οποία πολύπλοκα οργανικά μόρια, κατά σειρά φθίνουσας προτίμησης υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες, οξειδώνονται προκειμένου να απελευθερώσουν ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη σε άλλες κυτταρικές διαδικασίες. Η αερόβια γλυκόλυση είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση αθλημάτων τα οποία απαιτούν αντοχή, δηλ. στίβος, ποδόσφαιρο και ανάλογα.
δεν ξερω την....ειδικοτητα σου...αλλα..
καπου τα εχεις μπερδεμενα....
κανενας μυς δεν καει γλυκοζη αλλα γλυκογονο...δεν υπαρχει σαν ορος ...αεροβια γλυκολυση....
η γλυκοζη ειναι ο απλη συνθεση δεσμων ανθρακα της ζαχαρης...
συμφωνα με τον... κυκλο του κρεπς ...υπαρχει αεροβια η αναεροβια αναπνοη
αεροβια οταν η ...οξειδωση ...στους μυς γινεται με την καυση οξυγονου και η αναεροβια ελειψη οξυγονου...
αθλημα αεροβιας αναπνοης ειναι αυτο το οποιο χρειαζεται καρδιακες σφιξεις εως 140
απο εκει και επανω εχουμε τα αθληματα της αναεροβιας αναπνοης γιατι η ενταση των καρδιακων σφιξεων δεν επιτρεπουν στο αιμα να παρει οξυγονο για να επιτθχει καυση
για περισσοτερα βρες ενα βιβλιο βιοχημειας...