Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
thomas Murg

Re: Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Δημοσίευση από thomas Murg »

TylerDurden έγραψε:
Γερασίμου έγραψε:Ενδεκάδα Κυριακής:
Τζολάκης, Βαγιανίδης, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Μουζακίτης, Ζαφείρης, Κωνσταντέλιας, Καρέτσας, Παυλίδης και Τζόλης. Αν δεν μας πηγαίνει δοκάρι και έξω από το 1΄-90+΄, σκορ 0-3 και οι ξυλοκόποι τραβάνε στα Highlands, στα κάστρα και στη λίμνη Lochness, μπας και βρούνε τη Νέστι.
Συγγνώμη, αλλά αυτή η απίστευτη προφητεία της Πέμπτης δεν εισπράττει την αναγνώριση που της αξίζει.
Ακριβής εντεκάδα και ακριβές σκορ.
Σεβασμός φίλε μου.
Μόνο σεβασμός! Εάν τα κάνει και ως γιατρός αυτά τα μαγικά δεν χρειάζεται καν αιματολογικές εξετάσεις για να μας πει τι έχουμε! :opaokara:
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Γερασίμου έγραψε:Μόνο που η αναπνευστική αντοχή και η αερόβια γλυκόλυση φίλε, δεν είναι η ίδια σε έναν αθλητή 35-37 ετών σε σύγκριση με έναν στα 20-25.

:lol: :lol: :lol:
ποιος το λεει αυτο.....οσον αφορα τις ηλικιες....ρωτα τον ροναλτο...

......................η αερόβια γλυκόλυση................... :shock: :shock: :shock: τι ειναι αυτο το πραγμα που εγραψες???
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Ο Ρονάλντο φίλε έχει το γυμνασμένο σώμα. Δες τις επιδόσεις του σε ταχύτητα και αντοχή πόσο έχουν πέσει. Μήπως θυμάσαι την εικόνα του στο περσινό Euro που δεν μπορούσε να επιταχύνει στα 5-10 μέτρα που ήταν από τα μεγάλα προσόντα του και όλες οι εμφανίσεις του ήταν για λύπηση;
Κάνε μια αναδρομή στα πόσα άκουσε ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας που τον είχε βασικό και αναντικατάστατο σε όλα τα ματς.
Στα νιάτα μου εγώ έκανα κολύμπι από τα 17 μέχρι τα 29 μου χρόνια περίπου. Μετά τα 24-25 οι επιδόσεις μου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα. Το ίδιο και σε συναθλητές μου.
Ο κάθε μυς συμπεριλαναβανομένου και το καρδιακού, χρησιμοποιεί γλυκόζη για καύσιμη ύλη. Μπαίνει στην έννοια κυτταρική αναπνοή που χαρακτηρίζεται η καταβολική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στα κύτταρα και κατά την οποία πολύπλοκα οργανικά μόρια, κατά σειρά φθίνουσας προτίμησης υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες, οξειδώνονται προκειμένου να απελευθερώσουν ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη σε άλλες κυτταρικές διαδικασίες. Η αερόβια γλυκόλυση είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση αθλημάτων τα οποία απαιτούν αντοχή, δηλ. στίβος, ποδόσφαιρο και ανάλογα.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Ικανοποίηση που έφτασε η στιγμή να απαρτίζεται η Εθνική Ελλάδος απο ΠΑΟΚΤΣΑΚΙΑ!!!

Είτε έπαιξαν στον ΠΑΟΚ είτε είναι ΠΑΟΚ!!!

Παράσημο του Ιβαν!!!

Ας τους απολαύσουμε όπου και αν παίζουν.

Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ!!!
Γερασίμου

thomas Murg έγραψε:
TylerDurden έγραψε:
Τζολάκης, Βαγιανίδης, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Μουζακίτης, Ζαφείρης, Κωνσταντέλιας, Καρέτσας, Παυλίδης και Τζόλης. Αν δεν μας πηγαίνει δοκάρι και έξω από το 1΄-90+΄, σκορ 0-3 και οι ξυλοκόποι τραβάνε στα Highlands, στα κάστρα και στη λίμνη Lochness, μπας και βρούνε τη Νέστι.
Συγγνώμη, αλλά αυτή η απίστευτη προφητεία της Πέμπτης δεν εισπράττει την αναγνώριση που της αξίζει.
Ακριβής εντεκάδα και ακριβές σκορ.
Σεβασμός φίλε μου.
Μόνο σεβασμός! Εάν τα κάνει και ως γιατρός αυτά τα μαγικά δεν χρειάζεται καν αιματολογικές εξετάσεις για να μας πει τι έχουμε! :opaokara:
Αλλοίμονο!!! Σαν γιατρός έχω την αρχή του να εξετάζω τον ασθενή και βάσει της κλινικής εξέτασης να ερμηνεύσω τις όποιες απαραίτητες εξετάσεις.
Το 0-3 ήταν ας το πω, flashια της στιγμής. Η ενδεκάδα μια συνειρμική σκέψη βάσει των όσων είδα στο β΄ημίχρονο και μόνο, την Πέμπτη.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Εθνική Ελλάδος: Σκέψεις - Σχόλια - Γενική συζήτηση

Δημοσίευση από aivas19 »

Γερασίμου έγραψε:Μόνο που η αναπνευστική αντοχή και η αερόβια γλυκόλυση φίλε, δεν είναι η ίδια σε έναν αθλητή 35-37 ετών σε σύγκριση με έναν στα 20-25.
Στο διπλο με την Αγγλια η αεροβια γλυκολυση (ΛΟΛ) του Μπακασετα του Μανταλου και του Σιωπη τι ειχε και κερδισαν; Με ομαδα 2 σκαλια πανω απο τους Σκωτσεζους. Γιατι δεν κατεβαινει η under21 τοτε να τελειωνουμε;
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Η 11αδα ηταν η λογικη 11αδα που σκεφτονταν 11εκ Ελληνες την Πεμπτη το βραδυ. Και ο προπονητης που αποθεωνεται ειναι ο ιδιος προπονητης που μολις 72 ωρες πριν ειχε διαθεσιμο τον Καρετσα αλλα εβαλε τον Μασουρα, ειχε διαθεσιμο τον Μουζακιτη αλλα εβαλε τον Μανταλο, ειχε διαθεσιμο τον Ζαφειρη αλλα εβαλε τον "δεν κοντρολαρω ουτε με την 3η" Σιωπη, ειχε διαθεσιμο τον "εχω ρυθμο απο τους συνεχομενους αγωνες Γιανουλη αλλα εβαλε τον γυαλιζω τον παγκο Τσιμικα, ειχε διαθεσιμο τον φορμαρισμενο Παυλιδη αλλα εβαλε τον δεν σκοραρω ουτε με αιτηση φετος Φωτη.
Για να ξερουμε και τι λεμε. Γιατι καλη η αποθεωση αλλα καπου το ξεχεσαν οι δημοσιογραφοι με τον Καρβελα. Ουτε 72 ωρες δεν περασαν απο αυτα τα εγκληματα. Του αναγμωριζω παρολα αυτα οτι τα διεκρινε γρηγορα και δεν ηταν εμονικος να επιμεινει σε αυτα.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Γιατρέ καλησπέρα.
Έκανες τέτοια "διάγνωση" ενδεκάδας και αποτελεσματος; :idea: :o
Είσαι γίγαντας.. :pano:
Τα σεβη μου.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Γερασίμου έγραψε:Ο Ρονάλντο φίλε έχει το γυμνασμένο σώμα. Δες τις επιδόσεις του σε ταχύτητα και αντοχή πόσο έχουν πέσει. Μήπως θυμάσαι την εικόνα του στο περσινό Euro που δεν μπορούσε να επιταχύνει στα 5-10 μέτρα που ήταν από τα μεγάλα προσόντα του και όλες οι εμφανίσεις του ήταν για λύπηση;
Κάνε μια αναδρομή στα πόσα άκουσε ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας που τον είχε βασικό και αναντικατάστατο σε όλα τα ματς.
Στα νιάτα μου εγώ έκανα κολύμπι από τα 17 μέχρι τα 29 μου χρόνια περίπου. Μετά τα 24-25 οι επιδόσεις μου άρχισαν να πέφτουν κατακόρυφα. Το ίδιο και σε συναθλητές μου.
Ο κάθε μυς συμπεριλαναβανομένου και το καρδιακού, χρησιμοποιεί γλυκόζη για καύσιμη ύλη. Μπαίνει στην έννοια κυτταρική αναπνοή που χαρακτηρίζεται η καταβολική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στα κύτταρα και κατά την οποία πολύπλοκα οργανικά μόρια, κατά σειρά φθίνουσας προτίμησης υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες, οξειδώνονται προκειμένου να απελευθερώσουν ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη σε άλλες κυτταρικές διαδικασίες. Η αερόβια γλυκόλυση είναι απαραίτητη για την διεκπεραίωση αθλημάτων τα οποία απαιτούν αντοχή, δηλ. στίβος, ποδόσφαιρο και ανάλογα.

δεν ξερω την....ειδικοτητα σου...αλλα..

καπου τα εχεις μπερδεμενα....

κανενας μυς δεν καει γλυκοζη αλλα γλυκογονο...δεν υπαρχει σαν ορος ...αεροβια γλυκολυση....

η γλυκοζη ειναι ο απλη συνθεση δεσμων ανθρακα της ζαχαρης...

συμφωνα με τον... κυκλο του κρεπς ...υπαρχει αεροβια η αναεροβια αναπνοη

αεροβια οταν η ...οξειδωση ...στους μυς γινεται με την καυση οξυγονου και η αναεροβια ελειψη οξυγονου...

αθλημα αεροβιας αναπνοης ειναι αυτο το οποιο χρειαζεται καρδιακες σφιξεις εως 140

απο εκει και επανω εχουμε τα αθληματα της αναεροβιας αναπνοης γιατι η ενταση των καρδιακων σφιξεων δεν επιτρεπουν στο αιμα να παρει οξυγονο για να επιτθχει καυση

για περισσοτερα βρες ενα βιβλιο βιοχημειας...
Γερασίμου

Τον 19ο αιώνα, παρατηρήθηκε από τους βιολόγους ότι υπό αναερόβιες συνθήκες τα κύτταρα παρήγαγαν γαλακτικό οξύ -όπως για παράδειγμα στους μυς- ή αιθανόλη. Αντιθέτως, υπό αερόβιες συνθήκες κατανάλωναν οξυγόνο (Ο2) και παρήγαγαν διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και νερό (Η2Ο). Αυτό οδήγησε σε πολλές μελέτες, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι οδοί του αερόβιου μεταβολισμού των κυττάρων.
Οι μελέτες αυτές επικεντρώθηκαν στην οξείδωση του πυροσταφυλικού οξέος και κατέληξαν στην ανακάλυψη του “κύκλου κιτρικού οξέος” ή “κύκλο του Krebs” χάρη στο βιοχημικό Hans Krebs. Ο Hans Krebs λοιπόν ανακάλυψε μία από τις κεντρικές οδούς του ενεργειακού μεταβολισμού στα κύτταρα.
Πρόκειται για το τελικό στάδιο αποδόμησης των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών που προσλαμβάνονται με τη διατροφή, με στόχο την προώθηση και κατανομή των τελικών προϊόντων του μεταβολισμού τους.
Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λίπη που καταναλώνουμε μέσω της τροφής, υφίστανται οξείδωση και η ενέργεια που απελευθερώνεται κατά τη διαδικασία αυτή, μεταφέρεται στο ΑΤΡ που είναι το “ενεργειακό νόμισμα” του κυττάρου. Για τη μεταφορά αυτή, η κύρια υπεύθυνη ουσία είναι το ακετυλο-συνένζυμο Α (ακετυλο-CoA). Στα ευκαρυωτικά κύτταρα, ακετυλο-CoA σχηματίζεται από τα σάκχαρα και τα λίπη στα μιτοχόνδρια και “μπαίνει” στον κύκλο του Krebs όπου οξειδώνεται για την παραγωγή ενέργειας. Κατά τη διαδικασία αυτή λοιπόν οξειδώνονται τα άτομα άνθρακα του ακετυλο-CoA και σχηματίζεται CO2.
Ενδιάμεσα , παράγεται το κιτρικό οξύ, το οποίο οξειδώνεται σταδιακά και η ενέργεια οξείδωσης χρησιμοποιείται για να φτιαχτούν μόρια υψηλής ενέργειας. Τα μόρια ΝΑDH και FADH2 που επίσης προκύπτουν κατά τον κύκλο Krebs, οξειδώνονται εκ νέου μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται οξειδωτική φωσφορυλίωση. Η ενέργεια που απελευθερώνεται κατά την αντίδραση, αποθηκεύεται πλέον με τη μορφή ΑΤΡ.
Οι οργανισμοί χρειάζονται το οξυγόνο για να οξειδωθεί το NADH και να απομακρυνθεί το CO2, το οποίο παράγεται από την οξείδωση ατόμων άνθρακα των θρεπτικών ουσιών που μας παρέχουν ενέργεια.
Μια πλήρης περιστροφή του κύκλου καταλήγει στην παραγωγή δύο μορίων διοξειδίου του άνθρακα, τριών μορίων NADH, ενός μορίου FADH2 και ενός μορίου GTP, το οποίο ενζυμικά μπορεί να μετατραπεί σε ΑΤΡ, και συνεχίζονται οι διαδικασίες μέχρι τα τελικά μόρια ATP που θα παραχθούν.
Καταλήγουμε στο γεγονός ότι χωρίς τις μεταβολικές οδούς του μεταβολισμού των κυττάρων δε θα ήταν σε καμία περίπτωση αποδοτική η αλληλεπίδραση των ενεργειακών μεταβολικών οδών των μακροθρεπτικών συστατικών, υδατανθράκων, πρωτεΐνης και λιπών.
Μέσω του κύκλου Krebs, στην ουσία “εξάγεται” η ενέργεια από τα μόρια της τροφής μας με σκοπό να πραγματοποιηθούν όλες οι κυτταρικές δραστηριότητες. Με την ενέργεια αυτή, εκτελούμε τις ζωτικές μας λειτουργίες και την οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα καθημερινά.

Βιβλιογραφία: Alberts et al, Essentials in cell's Biology.
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Ε ρε τι μαθαίνουμε στο Παοκμανια!!!
:)
Γερασίμου

Η γλυκόζη που απελευθερώνεται από το γλυκογόνο είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τη σύσπαση των μυών όπου η ένταση της άσκησης εξελίσσεται από μέτρια (δηλ. 65% VO2max) σε υψηλής έντασης (85% VO2max)(πχ. ποδόσφαιρο). Η συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων μυϊκού γλυκογόνου και της μειωμένης συστολικής λειτουργίας είναι μια θεωρία που επιβεβαιώνεται με το γεγονός ότι το γλυκογόνο είναι το βασικό υπόστρωμα για τέτοιου είδους άσκηση, έτσι η εξάντληση του οδηγεί σε μείωση της ταχύτητας αναγέννησης ΑΤΡ (ενέργειας). Αντιθέτως, έχει παρατηρηθεί πως σε χαμηλή και παρατεταμένη διάρκεια άσκηση το κύριο υπόστρωμα ενέργειας είναι τα λιπαρά οξέα παρά το γλυκογόνο (πχ. μαραθώνιος).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γερασίμου την Δευ 24 Μαρ 2025, 18:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Τι φόρουμ είμαστε ρε πούστη μου! 8-)

Και μπαίνουν οι μοντς και ρίχνουν σβου και μπαν για off-topic! :lol:
markos4

Δημοσίευση από markos4 »

Περιμένω την απάντηση του καρπουζα πάνω στην απάντηση του γερασιμου.
Θέλω να δω που τα έχει μπερδεμένα. :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Montrealiotis έγραψε:Ε ρε τι μαθαίνουμε στο Παοκμανια!!!
:)
:mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”