Μεταγραφές Καλοκαιριού IV

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Totem_pk

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού IV

Δημοσίευση από Totem_pk »

Μπορεί και να έχεις δίκιο. Το θέμα ομως είναι ότι το σίχαμα είδε το κενό του και κάτι έκανε και πρόσθεσε και άλλον ένα παίκτη. Τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις εμας μας λείπουν. Δεν είναι ανάγκη να προσπαθούμε να μειώσουμε τους πάντες. Μακάρι να είχα στην ομάδα παίκτες όπως τους περιγράφεις με ντρίπλα με ταχύτητα με καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια.
Τέλος δεν διαφωνώ στο ότι δεν έγινε κίνηση για Γκαρυ, εγώ δεν τον ήθελα κιολας με τον τρόπο που εκβίασε να φύγει, αλλά πραγματικά με θλίβει το γεγονός ότι δεν φέραμε κανένα. Ας περιμένουμε να δούμε τον Δεκέμβρη τι θα γίνει στην λογική του στησίματος της ομάδας Της επόμενης χρονιάς.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Η ομάδα ήθελε σοβαρό ξεσκαρτάρισμα. Αυτοπαπατζονομαστε για Λουτσεσκου που ξέρει κ φοβερό 10μελες τιμ που θα μεταμορφώσει Μπισε, Εσιτι, Καγκαβα κλπ με μπαλανς παιχνίδι από πίσω ο Αντρε θα τρέχει σαν 25αρης, ο Βαρέλα θα πηδάει, ο Καντουρι δεν θα πιάνει τα μπούτια του, ο Ροντριγκο δεν θα τρίβει τα μπούτια του κλπ. Χρόνο κάψουλα έπρεπε να φέρει ο Ιβαν δηλαδή.
Ως μη γενόμενες για μένα οι νέες προσθήκες, είτε προσωρινές είτε λίγο πιο μόνιμες. Χαιλαιτ ο λίγο πριν τη σύνταξη 10 χρόνια Καμπιονάτο που είναι καλός με την μπάλα στα πόδια κ τακτικά άψογος όπως θέλει ο ζενεράλ!
Αυτό μας έλειπε τόσα χρόνια εκεί στο κέντρο, είχαμε γεμίσει άμπαλα τρεχαντήρια.
Καλό χειμώνα να έχουμε.
Мир

Δημοσίευση από Мир »

Μεχρι και ο κάβουρα πήρα αριστερο μπακ τελευταια στιγμη.

Εμεις αύριο θα θαυμάζουμε τον Καβαγκα και ας ελπισουμε να μην πάρουμε και κανενα τζοβινκο το γεναρη οπως έγινε με Καβαγκα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

Παλι βλεπω πολυ γκρινια....νωρις νωρις...
Για καποιο λογο η πλειοψηφια δεν στεκεται καθολου στο γεγονος οτι στο μυαλο του Ραζβαν το κουπι επιθετικα σε αυτην την ομαδα (ετσι χτιστηκε) θα το τραβουσαν ο Ολιβειρα, ο Ζιβκο, ο Καντουρι και ο εξτρεμ που θα ερχοταν (η το 10αρι με μετατοπιση Καντουρι στα εξτρεμ).
Οι 3 απο τους 4 πανω στους οποιους χτιστηκε το πλανο ειναι οφ απο τα πρωτα ματς (ευτυχως επιστρεφει ο Ζιβκο).
Και σχεδον ολοι εχουμε την απαιτηση με 3 διαφορετικους απο αυτους (καποιοι εκ των οποιων εχουν ερθει εδω μονο 20
μερες (Μιτριτα και Ακπομ)) η ομαδα να κενταει...

Εγω παλι θα παω κοντρα στην επικρατουσα αποψη και θα πω οτι ειμαι βεβαιος οτι ΑΥΤΟΥΣ που πηρε ηθελε ο Ραζβαν. Πλην Τζιοβινγκο που τον ηθελε για τα συγκεκριμενα χαρακτηριστικα του. Τι να τον κανει ο Ραζβαν τον Γκαρυ; Ενα εξτρεμ αλογο που θελει ομως 15 στρεματα γηπεδο μπροστα του. Τι να τον κανει οταν το 95% των ματς θα τα δωσει με λογικη ΠΑΣ. Ταμπουρι, 3πλες ζωνες αμυνας και τοιχος. Ο Γκαρυ σαν χαρακτηριστικα παικτη στο ματς με τον ΠΑΣ θα βοηθουσε σε κατι;
Μην τον εχετε για κουτο. Ξερει παααααρα πολυ καλα τι χρειαζεται για να εισαι ανταγωνιστικος σε αυτο το μπουρδελο που λεγεται σουπερ λιγκ. Υπομονη λοιπον......δωστε χρονο να δεσουν και οι καινουργιοι και τα λεμε σε 1-2 μηνες..

Και προσδεθειτε γιατι ερχεται φοβερο καλοκαιρι.....με rebuild της ομαδας! Αν φτασαμε σε τοσες σελιδες στο τοπικ περιμενοντας ενα 10αρι φανταστειτε τι εχει να γινει το αλλο καλοκαιρι που θα ληγουν τα 14 συμβολαια...... :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Καλημέρα σε όλους

Φοβερό το τρέξιμο με την έναρξη της νεας σεζόν, θα γράψω σύντομα την περίλψη του μεταγραφικού καλοκαιριού όπως δεσμέυθηκα. Ελπίζω σήμερα αλλιώς αύριο. Ως τότε δεν κλείνει το τόπικ.

Ευχαριστώ
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη από πέρσι σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πιστεύω στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος θα είναι πρώτη. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν είναι καλές προσθήκες και αυτό που θα ήθελα είναι να γίνει ανανέωση του Αντριγια και του Ινγκι βέβαια δεν είμαι στο μυαλό του Λουτσεσκου.
Ας αρχίσουμε Ταυλορ ,γρήγορος με γερά πνευμονια ,του λείπει η αυτοπεποίθηση ,αγώνα με τον αγώνα θα γίνεται καλύτερος .Η ταχύτητα του θα διορθώνει πολλά πράγματα.
Σιντκλευ πολύ κοντρόλ ποδοσφαιριστης επιθετικά μου αρέσει περισσότερο από τον Μπαμπά.
Κουρτιτς θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας αν λίγο βοηθήσει ο Ντουγκλας να κάνει τα ρεπό του Σβαμπ μέχρι τον Δεκέμβρη θα είμαστε πολύ καλά.
Ακπομ μετά τον τραυματισμό του Ολιβειρα ήταν ο ιδανικός για να έρθει ,θα χρειαστεί λίγο να βρει Ρυθμό.
Μιτριτσα θα είναι το γαλλικό κλειδί φέτος.
Και τέλος θα αφήσω τον Σαμουράι ,πιστεύω πως θα βοηθήσει ,χρειάζεται μια στιγμή ,πιστεύω ότι θα την βρει και για 60 λεπτά θα μπορεί να δίνει το κάτι παραπάνω.Για μένα είναι άδικη η κριτική πάνω του ,στα Γιάννενα μόνο άφαντος δεν ήταν ,πήρε πολλές μπάλες κινήθηκε σε μεγάλο πλάτος και εάν έβαζε το γκολ στο 60 θα λέγαμε άλλα πράγματα.
Έχουμε φυσικά αδυναμίες ,για μένα θα έπρεπε να παρθεί ένας παίκτης αξίας στα χαφ ,για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου όταν θα λείπει ο Κουρτιτς .
Το πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ έχει να κάνει με τις επιλογές προπερσι ούτε καν πέρσι.
Κλείνει ένας κύκλος φέτος και πιστεύω πως η ομάδα θα τα καταφέρει τον Δεκέμβρη να μας κάνει να κοιτάμε με αισιοδοξία τον Μάη.
makispaspartou

Δημοσίευση από makispaspartou »

Επειδή τα λεφτά μιλάνε είναι φανερό πως φέτος δεν μίλησαν .. Προσπερνάω γρήγορα τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά την ανακοίνωση Λουτσεσκου για μπατζετ είκοσι εκατομμυρίων για μεταγραφές και αλλες τέτοιες ομορφιές.. Πρακτικά ο Λουτσεσκου ζήτησε πέντε παίκτες και του πήραμε τέσσερις. Δεξί μπακ , αριστερό μπακ, χάφ, επιθετικό , δεκάρι. Και του πήραμε Τειλορ Σιντκλει Ολιβέιρα Κουρτιτς. Μιτριτα και Ακπομ ήρθαν λόγω πώλησης Τζολη και τραυματισμού Ολιβέιρα. Στα χάφ λοιπόν θα βολευτεί με Εσιτι και Ντάγκλας.. στο δέκα με Μπισεσβαρ , Καγκαβα. Και στα εξτρέμ με τρεις επιλογές μόνο. Ελπίζω ο Ρουμάνος να αποδειχθεί Χουντίνι αλλιώς ταβάνι φέτος είναι τα ηδη κεκτημένα με ελαφρώς καλύτερο ρόστερ πέρσι και πιο άπειρο προπονητή.
Άβαταρ μέλους
odynet

Δημοσίευση από odynet »

Athens έγραψε:το τμημα σκαουτιγκ λεμε τωρα ειναι
Γιαννης Σαββιδης
Κωστικος
Μαλιουφας
και ο Λαγωνιδης στα πιτσιρικια
αποφασεις ποιος θα ερθει παιρνει ο προπονητης Λουτσε
Οι λιστες για να επιλεξει υπηρχαν ετοιμες, φορ, δεκαρια, εξτρεμ
ο Λουτσε δεν ηθελε κανεναν απο τις λιστες, ηθελε Τζιοβιγκο, Μητριτσα Ακπομ... :lol: :lol:
ή αυτούς ή κανέναν :D :D
το χατιρι για τον Τζιοβιγκο δεν του το εκανε ο Ιβαν και τεχνικο διευθυντη δεν εφερε για να μην μπερδευεται στα ποδια του Λουτσε και του φερνει παικτες που δεν ηθελε...

δεν ειναι δικα μου αυτα αλλα οι καφενειακες συζητησεις που κυκλοφορουν περιξ της τουμπας και στο μητρολακειο ραδιοφωνο

αποψη μου οτι δεν απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν έγινε ακριβώς έτσι:

Έτοιμες λίστες με υποψήφιους από σκάουτινγκ, πράγματι, πρέπει να υπήρχαν πριν την έλευση Λουτσέσκου. Από εκεί μέσα προήλθαν οι Τέιλορ, Νινούα και Περέιρα παλιότερα, οπότε φαντάζομαι τι εγκεφαλικό έπαθε ο Λουτσέσκου όταν τις διάβασε. Για τον Τέιλορ δε θα ήαν πρέπον να έχει αντίρρηση, αφού είχε ήδη συμφωνηθεί και φανταζόταν ότι θα του έκαναν τα χατίρια αργότερα. Τι δεν υπολόγιζε; Ότι το διαθέσιμο μπάτζετ θα ήταν μικρότερο από αυτό που του είχε εννοηθεί πριν υπογράψει και την παροιμιώδη ανικανότητα των στελεχών που εμπλέκονται στα μεταγραφικά.

Ο Ρουμάνος γύρισε στην ομάδα και βρήκε ένα ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο από αυτό που άφησε πίσω του. Η προσφορά δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο η έλλειψη ενός τεχνικού διευθυντή και η επαφή με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα : παίκτες αξιοπρεπείς προτάθηκαν και από τη Μπουντεσλίγκα και από αλλού. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτούς ενώ αντίθετα (παρίσταναν ότι) ασχολήθηκαν με άλλους που είχαν ελάχιστες πιθανότητες να υπογράψουν. Το γιατί εισέπραξαν τόσες πολλές αρνήσεις, αρχικά από υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές και έπειτα από ομάδες και παίκτες κανονικά πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη και τον μοντέλο λειτουργίας τους. Ή το ότι ο Ράχμαν Μπάμπα (και η Τσέλσι) προτίμησε τη Ρέντινγκ(!) ενώ υποτίθεται ήταν ο νο 1 στόχος του αρ. μπακ.

Παρεμπιπτόντως ο Ρέμπε, παρόλα τα στραβά του, ήταν κανονικός ΤΔ και αναγνωρίσιμος τύπος: στην έκτακτη ανάγκη με δυο τηλεφωνήματα μπορούσε κι έπιανε γραμμή με Μπαρτσελόνα και Τσέλσι και σου κανόνιζε δανεικό από εκεί εντός της ημέρας. Πόσοι από τα υπάρχοντα στελέχη τώρα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Το ότι έφυγε τρέχοντας λέει πολλά όχι τόσο σε εμάς όσο στους Ευρωπαίους συναδέλφους του για τις απαιτήσεις της θέσης του ΤΔ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δε ξέρω τι μπορεί να έγινε στην περίπτωση του Κλάεσσον (παρότι κάτι υποπτεύομαι από τις θυμηδίες των Ρώσων) και σε άλλες περιπτώσεις, εικάζω ότι ο Λούτσε στο τέλος αγχώθηκε και άρχισε να ψάχνει από γνωστούς μπας και βρει κανένα παίκτη: o ΣΙντκλέι, ο Μιτρίτσα και ο Τζιοβίνκο είναι του άμεσου περιβάλλοντός του. Ο Άκπομ ήταν λύση του τύπου "το μη χείρον βέλτιστον" αν και προσωπικά θα τον άφηνα να βουλιάξει στον βούρκο της Τσάμπιονσιπ ή (ακόμα χειρότερα) σε κανένα Παναθηναϊκό, γιατί για παραπάνω το παιδί δε κάνει. Ο Τζιοβίνκο είναι γνωστός φραγκοφονιάς και δε νομίζω ότι η χρηματική διαφορά ήταν τόσο μικρή αλλιώς θα ήταν εδώ. Όταν έγινε πλέον σε όλους φανερό ότι η μεταγραφική περίοδος πήγαινε για φούντο, αφού χρόνος δεν υπήρχε, το μεταγραφικό τιμ με τις χρυσές επιτυχίες ασχολήθηκε με ονόματα ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα (Λιάιτς) ή παίκτες που δε πρόκειται να πάρεις για διάφορους λόγους (Τσικίνιο από Μπενφίκα, που δουλεύει κυρίως με το μανατζερο-κύκλωμα του ερυθρόλευκου βόθρου).

Μέσω "διαρροών" έχει γίνει σαφής μια προσπάθεια επίρριψης στον Ρουμάνο όλων των ευθυνών για το μεταγραφικό φιάσκο. Μπορεί να μην είναι και εντελώς αμέτοχος, μπορεί να έχει κι αυτός κολλήματα αλλά τρελός σίγουρα δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Αν τα κενά και το ταβάνι του ρόστερ μπορεί και τα βλέπει ο odynet και ο Χ και ο Ψ συμφορουμίτης δεν ακούγεται πολύ πιστευτό να τα αγνοεί ένας έμπειρος προπονητής.

Αν πάλι πιστεύουν ότι θα τον βγάλουν στον τάκο και θα παραιτηθεί από αντίδραση, βρίσκονται σε πλάνην οικτρά. Ο Λούτσος είναι ακόμα πιο φραγκοφονιάς κι από τον Τζιοβίνκο (κι ας διατυμπανίζει το αντίθετο) και είναι και γάτα: πρώτα πήγε και πήρε από τον Μελ συμβόλαιο στο 1,3 Μ, γι αυτόν και το επιτελείο του (το μεγαλύτερο που θα έδινε ποτέ στη ζωή του ο Μελισσανίδης και πιθανότατα και το τελευταίο αφού θα το καρδιακό επεισόδιο καραδοκούσε μόλις το υπέγραφε) κι έπειτα πήγε στον ΠΑΟΚ και είπε "έχω προσφορά τόσα από ΑΕΚ, εσείς πόσα δίνετε" και έτσι κατέληξε με το "αραβικό" συμβόλαιο των 1,8 Μ. Ε, λοιπόν, αυτό το συμβόλαιο (και την εξίσου γενναία αποζημίωση που το συνοδεύει) δε θα τους το χαρίσει, όσο κι αν το επιθυμούν κάποιοι. Πλέον από τον Ρουμάνο θα ακούμε μόνο ότι ο Μπίσεσβαρ διάγει μια δεύτερη νιότη, ότι ποιος χρειάζεται τερματοφύλακα όταν ο Ζίφκοβιτς και ο Πασχαλάκης είναι (μαζί) καλύτεροι από τον Όμπλακ, ότι οι Βαρέλα - Κρέσπο συνεργάζονται με κλειστά μάτια, σαν τον Μπαρέζι και τον Κοστακούρτα ένα πράμα και γενικότερα ότι "πετάει ο γάιδαρος"; "Πετάει". "Πρωταθλητισμός"; "Πρωταθλητισμός". Για μερικά ψωροεκατομμύρια ότι πει το αφεντικό. Ότι κάνει δηλαδή ένα σωρό κόσμος στην καθημερινότητά του, δεν είναι ντροπή, μόνο τα μηδενικά αλλάζουν. Είναι φαντάζομαι κι αυτό μια μικρή εκδίκηση της ΠΑΕ για την πρότερη συμπεριφορά του.
ron-swanson

Δημοσίευση από ron-swanson »

Η φετινή μεταγραφική περίοδος ήταν πολύ περίεργη γιατί ενώ όλα στην θεωρία έκατσαν τέλεια, στην πράξη δεν έγινε η υπέρβαση.

Έκατσε να μείνει ελεύθερος ο πιο πετυχημένος προπονητής της ιστορίας σου. Έκατσε να μην βρει ομάδα στην Ιταλία. Έκατσε να τον φέρεις από τον Μάιο νωρίς νωρίς. Έκατσε να έχεις πάρει μόλις κύπελλο απέναντι στον γαύρο στην Αθήνα άρα οι οπαδοί να είναι ανεβασμένοι. Έκατσαν τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία του συλλόγου από πωλήσεις, τηλεοπτικό, ευρωπαϊκό όμιλο. Όλα τέλεια για να κάνεις ομαδάρα και να μπεις καυλωμένος στην σεζόν.

Και τελικά σήμερα ζούμε το αν μπορούν ο Μπισεσβαρ και ο Καγκάβα. Αν ο Ακπομ θα φτάσει στα επίπεδα που ήταν για ένα 4μηνο το 2019. Ποιος θα κάνει λιγότερες γκάφες; Ο Πασχαλάκης ή Ζιβκοβιτς; Ο Εσιτι θα στρίψει φέτος; Ο Βαρελά;

Τέλος πάντων κρίμα. Ελπίζω να μην μείνει στην ιστορία σαν το μεγάλο what if αυτή η χρονιά.
Άβαταρ μέλους
falconakis

Δημοσίευση από falconakis »

Τώρα που τραγούδησε και η χοντρή κυρία θα ηθελα να ξέρω εαν ηταν επιλογή της διοίκησης η του Σκούφου τα οσα εγιναν φέτος?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Odynet πραγματικά φοβερό post.

Τρομερή η περίληψη της φετινής κατάστασης στα μεταγραφικά.

Συμφωνώ απόλυτα με το 99% αυτών που γράφεις και έτσι ακριβώς πιστεύω κι εγώ ότι έχουν γίνει τα πράγματα.

Το 1% αφορά σε άλλα θέματα που δεν έχεις γράψει και ούτε κι εγώ προσωπικά θέλω να γράψω, γιατί δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος.
JohnEconomist

Δημοσίευση από JohnEconomist »

panpangr77 έγραψε:Η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη από πέρσι σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και πιστεύω στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος θα είναι πρώτη. Όλοι οι παίκτες που ήρθαν είναι καλές προσθήκες και αυτό που θα ήθελα είναι να γίνει ανανέωση του Αντριγια και του Ινγκι βέβαια δεν είμαι στο μυαλό του Λουτσεσκου.
Ας αρχίσουμε Ταυλορ ,γρήγορος με γερά πνευμονια ,του λείπει η αυτοπεποίθηση ,αγώνα με τον αγώνα θα γίνεται καλύτερος .Η ταχύτητα του θα διορθώνει πολλά πράγματα.
Σιντκλευ πολύ κοντρόλ ποδοσφαιριστης επιθετικά μου αρέσει περισσότερο από τον Μπαμπά.
Κουρτιτς θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας αν λίγο βοηθήσει ο Ντουγκλας να κάνει τα ρεπό του Σβαμπ μέχρι τον Δεκέμβρη θα είμαστε πολύ καλά.
Ακπομ μετά τον τραυματισμό του Ολιβειρα ήταν ο ιδανικός για να έρθει ,θα χρειαστεί λίγο να βρει Ρυθμό.
Μιτριτσα θα είναι το γαλλικό κλειδί φέτος.
Και τέλος θα αφήσω τον Σαμουράι ,πιστεύω πως θα βοηθήσει ,χρειάζεται μια στιγμή ,πιστεύω ότι θα την βρει και για 60 λεπτά θα μπορεί να δίνει το κάτι παραπάνω.Για μένα είναι άδικη η κριτική πάνω του ,στα Γιάννενα μόνο άφαντος δεν ήταν ,πήρε πολλές μπάλες κινήθηκε σε μεγάλο πλάτος και εάν έβαζε το γκολ στο 60 θα λέγαμε άλλα πράγματα.
Έχουμε φυσικά αδυναμίες ,για μένα θα έπρεπε να παρθεί ένας παίκτης αξίας στα χαφ ,για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου όταν θα λείπει ο Κουρτιτς .
Το πώς διαμορφώθηκε το ρόστερ έχει να κάνει με τις επιλογές προπερσι ούτε καν πέρσι.
Κλείνει ένας κύκλος φέτος και πιστεύω πως η ομάδα θα τα καταφέρει τον Δεκέμβρη να μας κάνει να κοιτάμε με αισιοδοξία τον Μάη.
Θαυμάζω το σατιρικό σου κείμενο... :) :) :)
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

χαρα στο κουραγιο σας
που καθεστε και αναλυετε τις φετινες μεταγραφες
JohnEconomist

odynet έγραψε:
Athens έγραψε:το τμημα σκαουτιγκ λεμε τωρα ειναι
Γιαννης Σαββιδης
Κωστικος
Μαλιουφας
και ο Λαγωνιδης στα πιτσιρικια
αποφασεις ποιος θα ερθει παιρνει ο προπονητης Λουτσε
Οι λιστες για να επιλεξει υπηρχαν ετοιμες, φορ, δεκαρια, εξτρεμ
ο Λουτσε δεν ηθελε κανεναν απο τις λιστες, ηθελε Τζιοβιγκο, Μητριτσα Ακπομ... :lol: :lol:
ή αυτούς ή κανέναν :D :D
το χατιρι για τον Τζιοβιγκο δεν του το εκανε ο Ιβαν και τεχνικο διευθυντη δεν εφερε για να μην μπερδευεται στα ποδια του Λουτσε και του φερνει παικτες που δεν ηθελε...

δεν ειναι δικα μου αυτα αλλα οι καφενειακες συζητησεις που κυκλοφορουν περιξ της τουμπας και στο μητρολακειο ραδιοφωνο

αποψη μου οτι δεν απεχουν πολυ απο την πραγματικοτητα
Εγώ πάλι πιστεύω ότι δεν έγινε ακριβώς έτσι:

Έτοιμες λίστες με υποψήφιους από σκάουτινγκ, πράγματι, πρέπει να υπήρχαν πριν την έλευση Λουτσέσκου. Από εκεί μέσα προήλθαν οι Τέιλορ, Νινούα και Περέιρα παλιότερα, οπότε φαντάζομαι τι εγκεφαλικό έπαθε ο Λουτσέσκου όταν τις διάβασε. Για τον Τέιλορ δε θα ήαν πρέπον να έχει αντίρρηση, αφού είχε ήδη συμφωνηθεί και φανταζόταν ότι θα του έκαναν τα χατίρια αργότερα. Τι δεν υπολόγιζε; Ότι το διαθέσιμο μπάτζετ θα ήταν μικρότερο από αυτό που του είχε εννοηθεί πριν υπογράψει και την παροιμιώδη ανικανότητα των στελεχών που εμπλέκονται στα μεταγραφικά.

Ο Ρουμάνος γύρισε στην ομάδα και βρήκε ένα ακόμη μεγαλύτερο μπάχαλο από αυτό που άφησε πίσω του. Η προσφορά δεν ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο η έλλειψη ενός τεχνικού διευθυντή και η επαφή με την ποδοσφαιρική πραγματικότητα : παίκτες αξιοπρεπείς προτάθηκαν και από τη Μπουντεσλίγκα και από αλλού. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτούς ενώ αντίθετα (παρίσταναν ότι) ασχολήθηκαν με άλλους που είχαν ελάχιστες πιθανότητες να υπογράψουν. Το γιατί εισέπραξαν τόσες πολλές αρνήσεις, αρχικά από υποψήφιους τεχνικούς διευθυντές και έπειτα από ομάδες και παίκτες κανονικά πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη και τον μοντέλο λειτουργίας τους. Ή το ότι ο Ράχμαν Μπάμπα (και η Τσέλσι) προτίμησε τη Ρέντινγκ(!) ενώ υποτίθεται ήταν ο νο 1 στόχος του αρ. μπακ.

Παρεμπιπτόντως ο Ρέμπε, παρόλα τα στραβά του, ήταν κανονικός ΤΔ και αναγνωρίσιμος τύπος: στην έκτακτη ανάγκη με δυο τηλεφωνήματα μπορούσε κι έπιανε γραμμή με Μπαρτσελόνα και Τσέλσι και σου κανόνιζε δανεικό από εκεί εντός της ημέρας. Πόσοι από τα υπάρχοντα στελέχη τώρα μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Το ότι έφυγε τρέχοντας λέει πολλά όχι τόσο σε εμάς όσο στους Ευρωπαίους συναδέλφους του για τις απαιτήσεις της θέσης του ΤΔ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Δε ξέρω τι μπορεί να έγινε στην περίπτωση του Κλάεσσον (παρότι κάτι υποπτεύομαι από τις θυμηδίες των Ρώσων) και σε άλλες περιπτώσεις, εικάζω ότι ο Λούτσε στο τέλος αγχώθηκε και άρχισε να ψάχνει από γνωστούς μπας και βρει κανένα παίκτη: o ΣΙντκλέι, ο Μιτρίτσα και ο Τζιοβίνκο είναι του άμεσου περιβάλλοντός του. Ο Άκπομ ήταν λύση του τύπου "το μη χείρον βέλτιστον" αν και προσωπικά θα τον άφηνα να βουλιάξει στον βούρκο της Τσάμπιονσιπ ή (ακόμα χειρότερα) σε κανένα Παναθηναϊκό, γιατί για παραπάνω το παιδί δε κάνει. Ο Τζιοβίνκο είναι γνωστός φραγκοφονιάς και δε νομίζω ότι η χρηματική διαφορά ήταν τόσο μικρή αλλιώς θα ήταν εδώ. Όταν έγινε πλέον σε όλους φανερό ότι η μεταγραφική περίοδος πήγαινε για φούντο, αφού χρόνος δεν υπήρχε, το μεταγραφικό τιμ με τις χρυσές επιτυχίες ασχολήθηκε με ονόματα ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα (Λιάιτς) ή παίκτες που δε πρόκειται να πάρεις για διάφορους λόγους (Τσικίνιο από Μπενφίκα, που δουλεύει κυρίως με το μανατζερο-κύκλωμα του ερυθρόλευκου βόθρου).

Μέσω "διαρροών" έχει γίνει σαφής μια προσπάθεια επίρριψης στον Ρουμάνο όλων των ευθυνών για το μεταγραφικό φιάσκο. Μπορεί να μην είναι και εντελώς αμέτοχος, μπορεί να έχει κι αυτός κολλήματα αλλά τρελός σίγουρα δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Αν τα κενά και το ταβάνι του ρόστερ μπορεί και τα βλέπει ο odynet και ο Χ και ο Ψ συμφορουμίτης δεν ακούγεται πολύ πιστευτό να τα αγνοεί ένας έμπειρος προπονητής.

Αν πάλι πιστεύουν ότι θα τον βγάλουν στον τάκο και θα παραιτηθεί από αντίδραση, βρίσκονται σε πλάνην οικτρά. Ο Λούτσος είναι ακόμα πιο φραγκοφονιάς κι από τον Τζιοβίνκο (κι ας διατυμπανίζει το αντίθετο) και είναι και γάτα: πρώτα πήγε και πήρε από τον Μελ συμβόλαιο στο 1,3 Μ, γι αυτόν και το επιτελείο του (το μεγαλύτερο που θα έδινε ποτέ στη ζωή του ο Μελισσανίδης και πιθανότατα και το τελευταίο αφού θα το καρδιακό επεισόδιο καραδοκούσε μόλις το υπέγραφε) κι έπειτα πήγε στον ΠΑΟΚ και είπε "έχω προσφορά τόσα από ΑΕΚ, εσείς πόσα δίνετε" και έτσι κατέληξε με το "αραβικό" συμβόλαιο των 1,8 Μ. Ε, λοιπόν, αυτό το συμβόλαιο (και την εξίσου γενναία αποζημίωση που το συνοδεύει) δε θα τους το χαρίσει, όσο κι αν το επιθυμούν κάποιοι. Πλέον από τον Ρουμάνο θα ακούμε μόνο ότι ο Μπίσεσβαρ διάγει μια δεύτερη νιότη, ότι ποιος χρειάζεται τερματοφύλακα όταν ο Ζίφκοβιτς και ο Πασχαλάκης είναι (μαζί) καλύτεροι από τον Όμπλακ, ότι οι Βαρέλα - Κρέσπο συνεργάζονται με κλειστά μάτια, σαν τον Μπαρέζι και τον Κοστακούρτα ένα πράμα και γενικότερα ότι "πετάει ο γάιδαρος"; "Πετάει". "Πρωταθλητισμός"; "Πρωταθλητισμός". Για μερικά ψωροεκατομμύρια ότι πει το αφεντικό. Ότι κάνει δηλαδή ένα σωρό κόσμος στην καθημερινότητά του, δεν είναι ντροπή, μόνο τα μηδενικά αλλάζουν. Είναι φαντάζομαι κι αυτό μια μικρή εκδίκηση της ΠΑΕ για την πρότερη συμπεριφορά του.
Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά πρόκειται για αξιόλογες σκέψεις...
JohnEconomist

Θέλω να σας πω κάτι που θεωρώ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Ο Πέλκας, λοιπόν, στα πολύ τελευταία λεπτά του ευρωπαικού αγώνα της Φενερμπαχτσε, με την Άιντραχτ Φραγκφούρτης, χάνει πέναλτι και την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, σε αγώνα εκτός έδρας.

Στα επόμενα λεπτά, με τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της Φενερμναχτσε αποθεώνουν τον Πέλκα. Πράγματι, πολύ συγκινητικό στιγμιότυπο...

Θέλω να σας θυμίσω, τι έγινε σε αντίστοιχο δικό μας παιχνίδι, με το γνωστό χαμένο πέναλτι του Πέλκα. Κατά δήλωση, του πατέρα Πέλκα, ο Δημήτρης Πέλκας δέχθηκε ακόμη και απειλές για τη ζωή του...

Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ που βγάζω εγώ:

Η ποιότητα της διοίκησης μιας ομάδας, καθώς και των αποφάσεων της σχετίζεται και με το επίπεδο ποιότητας κρίσιμης μάζας των οπαδών της. Ο νοών, πολύ εύκολα νοείτω...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”