Το αν έχει σκοπό να παίξει τη μπάλα είναι άσχετο από το αν το συγκεκριμένο "μαρκάρισμα -παιξιμο" του παίκτη του ΠΑΣ αποτελεί αντικανονικο παιχνίδι. Η φάση είναι πέναλτυ. Τέλος. Όπως πέναλτυ ήταν το αντίστοιχο στο Καραϊσκάκη με τον Ολιβέιρα και τους Τζολακη -μπα αλλά εκεί ισχύουν άλλοι κανόνεςnunies4 έγραψε:Μα σε μια σπανια στιγμη αφελειας και ειλικρινειας το παραδεχτηκε στις δηλωσεις του
Τι λεει με λιγα λογια και ο ιδιος; Οτι δεν ειχε τον παραμικρο σκοπο να παιξει την μπαλα παρα μονο να προλαβει να βαλει το σωμα του μπροστα απο το ποδι του Μορειρα.«Απλά παρακαλάω να κάνει κοντρόλ ο Μορέιρα, το οποίο και έκανε. Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος, να κερδίσω το πέναλτι. Καταλαβαίνω πως θα έδιωχνε μετά. Εγώ παρακαλούσα τον διαιτητή να πάει στο VAR αυτός μου έλεγε πως κάνω θέατρο. Ένιωσα την επαφή και ήμουν σίγουρος πως ήταν πέναλτι»,
Ειναι το 3ο ιδιο πεναλτι που κερδιζουν φετος.
Και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι ισχυει με τον κανονισμο. Πρεπει να επιβραβευεται ενας παικτης που δεν εχει σκοπο να παιξει την μπαλα;
Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII
Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII
- navigator11
Το πεντακάθαρο ΧΕΡΙ πριν γίνει η παράβαση παίζει ρόλο ή μπα;;
- Μαυρο Χιονι
- Moderator
Δηλαδή πήγε στο βαρ και δεν είδε τη χερουκλα;;; Και αυτός ακόμα σφυρίζει;
εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.Miles έγραψε:Στο παράδειγμα που περιγράφεις κάνε ένα απλό πείραμα και προσπάθησε να μιμηθείς την κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές και δες πώς θα βάλεις ενστικτωδώς τα χέρια σου ιδίως κι όταν προτάσσεις το στήθος: τα χέρια, πάνω από τον αγκώνα μάλιστα, είναι προτεταμένα και όχι κολλητά στο σώμα, ακριβώς σαν μανσέτα στο βόλλεϋ. Κάποιοι τα φέρνουν μάλιστα και πολύ κοντά, από τα μπράτσα, και ουσιαστικά η μπάλα χτυπάει, ή καλύτερα κολλάει, ανάμεσα στα χέρια τους και το στήθος. Ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ φυσικά, κι αυτοί αναρωτιούνται τι κάνανε δείχνοντας το στήθος τους.renegade έγραψε:Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για το ότι αυτό που λες δεν ισχύει πάντα ,ένα παράδειγμα που μοιάζει πάρα πολύ με την φάση αυτή.Miles έγραψε:Εγώ καλά κάνω και δεν σας εμπιστεύομαι σε κάτι τέτοια. Τον κανονισμό τον ξέρετε, χέρι κολλητό στο σώμα δεν είναι χέρι.
Έρχεται η μπάλα από ψηλά ,ο επιτιθέμενος έχει τα χέρια του κολλημένα στον κορμό του μπροστά σε στυλ υποδοχής για μανσέτα,η μπάλα σβήνει πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλάει στο στήθος.
Είναι ή δεν είναι χέρι?
Εξάλλου στην σημερινή φάση το χέρι του κουρμπελη έχει μικρή αντανακλαστική κίνηση όταν τον βρήκε η μπάλα
Στο κανονισμό, που υπάρχει στο ίντερνετ, δεν βρήκα καμιά εξαίρεση ότι το χέρι του επιτιθέμενου είναι πάντα χέρι. Όποιος βρει κάτι άλλο το παραθέτει.
Εγώ σου λέω αν τα χέρια σου εφάπτονται με τον κορμό σου ( γίνεται και αυτό) και σβήσει η μπάλα πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλήσει στο στήθος...είναι ή δεν είναι χέρι?
- Montrealiotis
Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII
Το έχουν χέσει πάντως με τους κανονισμούς για τα χέρια…
Δεν διαφωνούμε. Με το πνεύμα του κανονισμού τα έχω. Επιβραβεύει κάποιον που έχει "δόλο".speedy.g έγραψε:Το αν έχει σκοπό να παίξει τη μπάλα είναι άσχετο από το αν το συγκεκριμένο "μαρκάρισμα -παιξιμο" του παίκτη του ΠΑΣ αποτελεί αντικανονικο παιχνίδι. Η φάση είναι πέναλτυ. Τέλος. Όπως πέναλτυ ήταν το αντίστοιχο στο Καραϊσκάκη με τον Ολιβέιρα και τους Τζολακη -μπα αλλά εκεί ισχύουν άλλοι κανόνεςnunies4 έγραψε:Μα σε μια σπανια στιγμη αφελειας και ειλικρινειας το παραδεχτηκε στις δηλωσεις του
Τι λεει με λιγα λογια και ο ιδιος; Οτι δεν ειχε τον παραμικρο σκοπο να παιξει την μπαλα παρα μονο να προλαβει να βαλει το σωμα του μπροστα απο το ποδι του Μορειρα.«Απλά παρακαλάω να κάνει κοντρόλ ο Μορέιρα, το οποίο και έκανε. Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος, να κερδίσω το πέναλτι. Καταλαβαίνω πως θα έδιωχνε μετά. Εγώ παρακαλούσα τον διαιτητή να πάει στο VAR αυτός μου έλεγε πως κάνω θέατρο. Ένιωσα την επαφή και ήμουν σίγουρος πως ήταν πέναλτι»,
Ειναι το 3ο ιδιο πεναλτι που κερδιζουν φετος.
Και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι ισχυει με τον κανονισμο. Πρεπει να επιβραβευεται ενας παικτης που δεν εχει σκοπο να παιξει την μπαλα;
Του Ολιβέιρα τελείως λάθος παράδειγμα. Ο Ολιβέιρα θέλει να παίξει την μπάλα. Δεν επιζητά την επαφή με τον Τζολακη επί τούτου
Το χέρι είναι κολλημένο στον κορμό του και βρίσκει στο σημείο κάτω από το μπράτσο που είναι το όριο για να θεωρηθεί χέρι. Μπορεί μια χαρά να δοθεί το πέναλτυ.
Τζάμπα το κουράζουμε όμως. Το θέμα μας δεν είναι αν είναι πέναλτυ. Το θέμα είναι αν η ίδια φάση θα δινόταν πέναλτυ υπέρ του ΠΑΣ με χρήση βαρ στο 93 μέσα στη Λεωφόρο.
Τζάμπα το κουράζουμε όμως. Το θέμα μας δεν είναι αν είναι πέναλτυ. Το θέμα είναι αν η ίδια φάση θα δινόταν πέναλτυ υπέρ του ΠΑΣ με χρήση βαρ στο 93 μέσα στη Λεωφόρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος speedy.g την Δευ 16 Ιαν 2023, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μιας και το έψαξα παραπάνω και συμφωνά με τα πιο πρόσφατα έχεις δικιο οτι δεν ειναι ΟΛΑ τα χερια πλεον φαουλ.Miles έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι τα bold που έχεις δεν υπάρχουν στον επίσημο κανονισμό - της ΕΠΟ είναι ακριβής μετάφραση της IFAB. Ψάχνοντας για αλλαγές του κανονισμού με το χέρι βρήκα μόνο του 2021, που υπάρχει περίπτωση να μετράει το γκολ αν ο παίχτης που το βάλει έχει πάρει την μπάλα από συμπαίχτη του που την έχει ακουμπήσει ακούσια, περίπτωση που είναι σε αντίφαση με τα bold.
"Accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence."
https://www.theifab.com/news/annual-gen ... ting-2021/
Για τη συγκεκριμένη φάση όμως δεν βλέπω να είμαστε σε αυτή την εξαίρεση μιας και το χέρι δεν είναι accidental αλλά είναι μέρος της κινησης που προσπαθεί να κάνει για να φτάσει τη μπάλα.
Εφόσον είναι κολλητά στο σώμα πώς θα δοθεί φάουλ; Φυσικά και δεν είναι χέρι.renegade έγραψε: εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.
Εγώ σου λέω αν τα χέρια σου εφάπτονται με τον κορμό σου ( γίνεται και αυτό) και σβήσει η μπάλα πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλήσει στο στήθος...είναι ή δεν είναι χέρι?
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάνουμε συζήτηση για το κολλητό χέρι στο σώμα ειλικρινά! Κι ελπίζω να μην το μπερδεύετε με αυτό που λένε φυσική θέση του χεριού.
Επειδή ο κανονισμός είναι λίγο ασαφής, η περίπτωση που το χέρι είναι κολλητό ισχύει, απ' ό,τι ξέρω από παιδίastral έγραψε:Μιας και το έψαξα παραπάνω και συμφωνά με τα πιο πρόσφατα έχεις δικιο οτι δεν ειναι ΟΛΑ τα χερια πλεον φαουλ.Miles έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι τα bold που έχεις δεν υπάρχουν στον επίσημο κανονισμό - της ΕΠΟ είναι ακριβής μετάφραση της IFAB. Ψάχνοντας για αλλαγές του κανονισμού με το χέρι βρήκα μόνο του 2021, που υπάρχει περίπτωση να μετράει το γκολ αν ο παίχτης που το βάλει έχει πάρει την μπάλα από συμπαίχτη του που την έχει ακουμπήσει ακούσια, περίπτωση που είναι σε αντίφαση με τα bold.
"Accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence."
https://www.theifab.com/news/annual-gen ... ting-2021/
Για τη συγκεκριμένη φάση όμως δεν βλέπω να είμαστε σε αυτή την εξαίρεση μιας και το χέρι δεν είναι accidental αλλά είναι μέρος της κινησης που προσπαθεί να κάνει για να φτάσει τη μπάλα.

- ΑποστόληςΑ
Τρόμος έγραψε:Δεν τον βλέπω να μπαίνει πλέη οφ τον Μπέο. Από πότε έχει να κάνει νίκη;

Μιας και πιάσαμε τον κανονισμό , γενικά αν κάποιος σκοράρει ή κάνει κοντρόλ και σκοράρει και η μπάλα έχει βρει στο χέρι τοτε είναι φάουλ ακόμα και αν είναι κολλητό. Ούτε για το κολλητό χέρι είναι απόλυτος ο κανονισμός.Miles έγραψε:Εφόσον είναι κολλητά στο σώμα πώς θα δοθεί φάουλ; Φυσικά και δεν είναι χέρι.renegade έγραψε: εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάνουμε συζήτηση για το κολλητό χέρι στο σώμα ειλικρινά! Κι ελπίζω να μην το μπερδεύετε με αυτό που λένε φυσική θέση του χεριού.
Montrealiotis έγραψε:Το έχουν χέσει πάντως με τους κανονισμούς για τα χέρια…
Έτσι ακριβώς....τόση υποκειμενικότητα δεν χωράει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ας βρούνε μια λύση τέλος πάντων οι υπεύθυνοι των κανονισμών σε FIFA/UEFA κλπ οργανιοσμούς να λυθεί αυτή η τρέλα με τα πέναλτι.