Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
speedy.g

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευση από speedy.g »

nunies4 έγραψε:Μα σε μια σπανια στιγμη αφελειας και ειλικρινειας το παραδεχτηκε στις δηλωσεις του
«Απλά παρακαλάω να κάνει κοντρόλ ο Μορέιρα, το οποίο και έκανε. Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος, να κερδίσω το πέναλτι. Καταλαβαίνω πως θα έδιωχνε μετά. Εγώ παρακαλούσα τον διαιτητή να πάει στο VAR αυτός μου έλεγε πως κάνω θέατρο. Ένιωσα την επαφή και ήμουν σίγουρος πως ήταν πέναλτι»,
Τι λεει με λιγα λογια και ο ιδιος; Οτι δεν ειχε τον παραμικρο σκοπο να παιξει την μπαλα παρα μονο να προλαβει να βαλει το σωμα του μπροστα απο το ποδι του Μορειρα.
Ειναι το 3ο ιδιο πεναλτι που κερδιζουν φετος.
Και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι ισχυει με τον κανονισμο. Πρεπει να επιβραβευεται ενας παικτης που δεν εχει σκοπο να παιξει την μπαλα;
Το αν έχει σκοπό να παίξει τη μπάλα είναι άσχετο από το αν το συγκεκριμένο "μαρκάρισμα -παιξιμο" του παίκτη του ΠΑΣ αποτελεί αντικανονικο παιχνίδι. Η φάση είναι πέναλτυ. Τέλος. Όπως πέναλτυ ήταν το αντίστοιχο στο Καραϊσκάκη με τον Ολιβέιρα και τους Τζολακη -μπα αλλά εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Δεν ειναι γιατι κανει κοντρολ με το χερι
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Το πεντακάθαρο ΧΕΡΙ πριν γίνει η παράβαση παίζει ρόλο ή μπα;;
Άβαταρ μέλους
Μαυρο Χιονι
Moderator

Δημοσίευση από Μαυρο Χιονι »

Δηλαδή πήγε στο βαρ και δεν είδε τη χερουκλα;;; Και αυτός ακόμα σφυρίζει;
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Miles έγραψε:
renegade έγραψε:
Miles έγραψε:Εγώ καλά κάνω και δεν σας εμπιστεύομαι σε κάτι τέτοια. Τον κανονισμό τον ξέρετε, χέρι κολλητό στο σώμα δεν είναι χέρι.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για το ότι αυτό που λες δεν ισχύει πάντα ,ένα παράδειγμα που μοιάζει πάρα πολύ με την φάση αυτή.

Έρχεται η μπάλα από ψηλά ,ο επιτιθέμενος έχει τα χέρια του κολλημένα στον κορμό του μπροστά σε στυλ υποδοχής για μανσέτα,η μπάλα σβήνει πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλάει στο στήθος.
Είναι ή δεν είναι χέρι?

Εξάλλου στην σημερινή φάση το χέρι του κουρμπελη έχει μικρή αντανακλαστική κίνηση όταν τον βρήκε η μπάλα
Στο παράδειγμα που περιγράφεις κάνε ένα απλό πείραμα και προσπάθησε να μιμηθείς την κίνηση που κάνουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές και δες πώς θα βάλεις ενστικτωδώς τα χέρια σου ιδίως κι όταν προτάσσεις το στήθος: τα χέρια, πάνω από τον αγκώνα μάλιστα, είναι προτεταμένα και όχι κολλητά στο σώμα, ακριβώς σαν μανσέτα στο βόλλεϋ. Κάποιοι τα φέρνουν μάλιστα και πολύ κοντά, από τα μπράτσα, και ουσιαστικά η μπάλα χτυπάει, ή καλύτερα κολλάει, ανάμεσα στα χέρια τους και το στήθος. Ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ φυσικά, κι αυτοί αναρωτιούνται τι κάνανε δείχνοντας το στήθος τους.

Στο κανονισμό, που υπάρχει στο ίντερνετ, δεν βρήκα καμιά εξαίρεση ότι το χέρι του επιτιθέμενου είναι πάντα χέρι. Όποιος βρει κάτι άλλο το παραθέτει.
εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.
Εγώ σου λέω αν τα χέρια σου εφάπτονται με τον κορμό σου ( γίνεται και αυτό) και σβήσει η μπάλα πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλήσει στο στήθος...είναι ή δεν είναι χέρι?
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες ΧIII

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Το έχουν χέσει πάντως με τους κανονισμούς για τα χέρια…
Άβαταρ μέλους
nunies4

Δημοσίευση από nunies4 »

speedy.g έγραψε:
nunies4 έγραψε:Μα σε μια σπανια στιγμη αφελειας και ειλικρινειας το παραδεχτηκε στις δηλωσεις του
«Απλά παρακαλάω να κάνει κοντρόλ ο Μορέιρα, το οποίο και έκανε. Ο στόχος μου ήταν ξεκάθαρος, να κερδίσω το πέναλτι. Καταλαβαίνω πως θα έδιωχνε μετά. Εγώ παρακαλούσα τον διαιτητή να πάει στο VAR αυτός μου έλεγε πως κάνω θέατρο. Ένιωσα την επαφή και ήμουν σίγουρος πως ήταν πέναλτι»,
Τι λεει με λιγα λογια και ο ιδιος; Οτι δεν ειχε τον παραμικρο σκοπο να παιξει την μπαλα παρα μονο να προλαβει να βαλει το σωμα του μπροστα απο το ποδι του Μορειρα.
Ειναι το 3ο ιδιο πεναλτι που κερδιζουν φετος.
Και ρωταω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι ισχυει με τον κανονισμο. Πρεπει να επιβραβευεται ενας παικτης που δεν εχει σκοπο να παιξει την μπαλα;
Το αν έχει σκοπό να παίξει τη μπάλα είναι άσχετο από το αν το συγκεκριμένο "μαρκάρισμα -παιξιμο" του παίκτη του ΠΑΣ αποτελεί αντικανονικο παιχνίδι. Η φάση είναι πέναλτυ. Τέλος. Όπως πέναλτυ ήταν το αντίστοιχο στο Καραϊσκάκη με τον Ολιβέιρα και τους Τζολακη -μπα αλλά εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες
Δεν διαφωνούμε. Με το πνεύμα του κανονισμού τα έχω. Επιβραβεύει κάποιον που έχει "δόλο".
Του Ολιβέιρα τελείως λάθος παράδειγμα. Ο Ολιβέιρα θέλει να παίξει την μπάλα. Δεν επιζητά την επαφή με τον Τζολακη επί τούτου
speedy.g

Δημοσίευση από speedy.g »

Το χέρι είναι κολλημένο στον κορμό του και βρίσκει στο σημείο κάτω από το μπράτσο που είναι το όριο για να θεωρηθεί χέρι. Μπορεί μια χαρά να δοθεί το πέναλτυ.
Τζάμπα το κουράζουμε όμως. Το θέμα μας δεν είναι αν είναι πέναλτυ. Το θέμα είναι αν η ίδια φάση θα δινόταν πέναλτυ υπέρ του ΠΑΣ με χρήση βαρ στο 93 μέσα στη Λεωφόρο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος speedy.g την Δευ 16 Ιαν 2023, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

Miles έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι τα bold που έχεις δεν υπάρχουν στον επίσημο κανονισμό - της ΕΠΟ είναι ακριβής μετάφραση της IFAB. Ψάχνοντας για αλλαγές του κανονισμού με το χέρι βρήκα μόνο του 2021, που υπάρχει περίπτωση να μετράει το γκολ αν ο παίχτης που το βάλει έχει πάρει την μπάλα από συμπαίχτη του που την έχει ακουμπήσει ακούσια, περίπτωση που είναι σε αντίφαση με τα bold.
Μιας και το έψαξα παραπάνω και συμφωνά με τα πιο πρόσφατα έχεις δικιο οτι δεν ειναι ΟΛΑ τα χερια πλεον φαουλ.

"Accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence."
https://www.theifab.com/news/annual-gen ... ting-2021/

Για τη συγκεκριμένη φάση όμως δεν βλέπω να είμαστε σε αυτή την εξαίρεση μιας και το χέρι δεν είναι accidental αλλά είναι μέρος της κινησης που προσπαθεί να κάνει για να φτάσει τη μπάλα.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

renegade έγραψε: εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.
Εγώ σου λέω αν τα χέρια σου εφάπτονται με τον κορμό σου ( γίνεται και αυτό) και σβήσει η μπάλα πρώτα στα μπράτσα και μετά κολλήσει στο στήθος...είναι ή δεν είναι χέρι?
Εφόσον είναι κολλητά στο σώμα πώς θα δοθεί φάουλ; Φυσικά και δεν είναι χέρι.
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάνουμε συζήτηση για το κολλητό χέρι στο σώμα ειλικρινά! Κι ελπίζω να μην το μπερδεύετε με αυτό που λένε φυσική θέση του χεριού.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

astral έγραψε:
Miles έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι τα bold που έχεις δεν υπάρχουν στον επίσημο κανονισμό - της ΕΠΟ είναι ακριβής μετάφραση της IFAB. Ψάχνοντας για αλλαγές του κανονισμού με το χέρι βρήκα μόνο του 2021, που υπάρχει περίπτωση να μετράει το γκολ αν ο παίχτης που το βάλει έχει πάρει την μπάλα από συμπαίχτη του που την έχει ακουμπήσει ακούσια, περίπτωση που είναι σε αντίφαση με τα bold.
Μιας και το έψαξα παραπάνω και συμφωνά με τα πιο πρόσφατα έχεις δικιο οτι δεν ειναι ΟΛΑ τα χερια πλεον φαουλ.

"Accidental handball that leads to a team-mate scoring a goal or having a goal-scoring opportunity will no longer be considered an offence."
https://www.theifab.com/news/annual-gen ... ting-2021/

Για τη συγκεκριμένη φάση όμως δεν βλέπω να είμαστε σε αυτή την εξαίρεση μιας και το χέρι δεν είναι accidental αλλά είναι μέρος της κινησης που προσπαθεί να κάνει για να φτάσει τη μπάλα.
Επειδή ο κανονισμός είναι λίγο ασαφής, η περίπτωση που το χέρι είναι κολλητό ισχύει, απ' ό,τι ξέρω από παιδί :mrgreen:, ακόμα. Οι κανονισμοί μιλάνε για τις περιπτώσεις που το χέρι είναι σε φυσική θέση ή σε έκταση, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι κολλητό, γι' αυτό και όλοι οι παίχτες, σε "επικίνδυνες" φάσεις, κολλάνε τα χέρια τους, αμυντικοί και επιθετικοί, για να μην τους πουν τίποτα. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κολλητό χέρι να σφυρίζεται φάουλ, αντιβαίνει και το πνεύμα των κανονισμών που ξεχωρίζει το γαμημένο σώμα, που μετράει, από το γαμημένο χέρι, που δεν μετράει εκτός εξαιρέσεων.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Τρόμος έγραψε:Δεν τον βλέπω να μπαίνει πλέη οφ τον Μπέο. Από πότε έχει να κάνει νίκη;
:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

Miles έγραψε:
renegade έγραψε: εσύ μου λες ότι τα χέρια δεν είναι κολλημένα στο σώμα.
Εφόσον είναι κολλητά στο σώμα πώς θα δοθεί φάουλ; Φυσικά και δεν είναι χέρι.
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάνουμε συζήτηση για το κολλητό χέρι στο σώμα ειλικρινά! Κι ελπίζω να μην το μπερδεύετε με αυτό που λένε φυσική θέση του χεριού.
Μιας και πιάσαμε τον κανονισμό , γενικά αν κάποιος σκοράρει ή κάνει κοντρόλ και σκοράρει και η μπάλα έχει βρει στο χέρι τοτε είναι φάουλ ακόμα και αν είναι κολλητό. Ούτε για το κολλητό χέρι είναι απόλυτος ο κανονισμός.
Άβαταρ μέλους
Sardan

Δημοσίευση από Sardan »

Montrealiotis έγραψε:Το έχουν χέσει πάντως με τους κανονισμούς για τα χέρια…

Έτσι ακριβώς....τόση υποκειμενικότητα δεν χωράει σ' αυτές τις περιπτώσεις. Ας βρούνε μια λύση τέλος πάντων οι υπεύθυνοι των κανονισμών σε FIFA/UEFA κλπ οργανιοσμούς να λυθεί αυτή η τρέλα με τα πέναλτι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”