Dark Knight έγραψε:Blackgr4 έγραψε:Ταπεινή μου άποψη, ο Ντάντας είναι 100% ότι χρειάζεται ο Λουτσέσκου από τον παίκτη που θα πάρει πρώτος την μπάλα από τα στόπερ και θα φτιάξει παιχνίδι.
Υπάρχει μια παρανόηση σχετικά με το "εξάρι". Δεν σημαίνει απαραίτητα ξυλοκόπος 2 μέτρα.
Αν βάλεις δίπλα στον Ντάντας ένα αθλητικό χαφ που να τρέχει και για τους δυο αλλά να ξέρει και μια στάλα μπάλα, πχ Σοάρες, μια χαρά κουμπώνει το δίδυμο.
Ολόκληρη Ρεάλ και δίπλα σε Μόντριτς, Κροος, έβαλε τον Κασεμίρο για να υποστηρίξει τους δυο πρώτους, που δεν τους λες και ιδανικούς στα αμυντικά τους καθήκοντα.
Απλά η Ρεάλ παίζει με τρεις στο κέντρο, δεν χρειάζεται 4ο μπροστά (δηλαδή δεκάρι) και οι δυο από τους τρεις στα χαφ, είναι παγκόσμιας κλάσης.
Η μαγιά στον ΠΑΟΚ χαλάει όταν ακόμα και ένας από τους δυο είναι αργός με την μπάλα (κυρίως) αλλά και χωρίς.
Ο Κούρτιτς για παράδειγμα, σε 4-3-3 με 2 αθλητικά χαφ δίπλα του, θα ήταν εντελώς άλλος παίκτης.
Σε 4-2-3-1 όμως, ΕΙΔΙΚΆ όταν το δεκάρι σου δεν έχει περιστροφές, δεν μπορεί να πάρει μπάλα και να γυρίσει μέτωπο στην απέναντι εστία, όταν είναι αργό και το 1 από τα 2 σου χαφ, οποιαδήποτε ομάδα παίζει γρήγορα το επιθετικό τρανζίσιον ή πρεσάρει ψηλά με γρήγορους παίκτες, θα σε κάνει γιάμπαλα.
Βλέπε Γάνδη στο 2ο ματς, Μίντιλαντ στο 1ο ματς, Μαρσέιγ κυρίως στο 1ο ματς, κλπ.
Άποψη μου όλα τα παραπάνω, ίσως να τα βλέπω και λάθος, αλλά έχω καταλήξει πως ή θα παίζεις με δυο γρήγορους ΜΕ την μπάλα στα πόδια (είναι τέτοιος ο Ντάντας), ή με τρεις γενικά.
Δεν νομίζω πως είναι σωστό να παίζεις με δυο στα χαφ και να είναι έστω ο ένας αργός. Δεν βγαίνει αυτό.
Ίσως να έβγαινε αν είχες δεκάρι τούμπανο που να συμμετείχε περισσότερο στο build up..
Πολύ καλή η ανάλυσή σου φίλε μου και προσωπικά συμφωνώ. Όμως ο Λουτσέσκου δεν χρησιμοποεί ούτε τον Ντάντας ούτε τον Φελίπε στις θέσεις που αναφέρεις και για τις οποίες επαναλαμβάνω ότι προσωπικά συμφωνώ. Ούτε ο Ντάντας ούτε ο Φελίπε είναι δεκάρια. Μάλιστα ο Λούτσος συχνά επιλέγει να είναι και τα 2 κεντρικά μας χαφ αργοί παίκτες με αποτέλεσμα να μας κάνουν γιο-γιο στο τρανζίσιον ομάδες θεωρητικά πιο αδύναμες από εμάς. Τα αποτελέσματα γνωστά και το κωλύριο σε αγορά χονδρικής.
Η χρησιμοποίηση του Ντάντας στο 10, έγινε απ' ότι καταλαβαίνω έτσι ώστε να παίξει ο Ντόουγκλας στα χαφ.
Με την ελπίδα πάντα να είναι καλά στα μυαλά του. Αν ήταν, θα είχε να δώσει. Όχι πολλά πράγματα, αλλά κάτι θα έδινε.
Ο Σοάρες στο 10 νομίζω πως χρησιμοποιήθηκε για να δώσει την ένταση (τύπου Πέλκα) στο πρέσινγκ.
Βέβαια ο Μήτσος ήξερε μπάλα. Τουλάχιστον παραπάνω από τον Σοάρες που έχει ένταση αλλά ως εκεί.
Για τον Λουτσέσκου να σου πω το εξής. Αν οι εμμονές του (που κάθε προπονητής έχει εμμονές, βλ. Αμπέλ να παίζει με 3 στόπερ ακόμα και απέναντι στον Βόλο) είναι τόσο σημαντικές που μας κοστίζουν και τελικά απολυθεί, όποιος (σοβαρός) και να έρθει μετά, δεν παίζει να μην ζητήσει δεκάρι, εξτρέμ κλπ κλπ.
Ποιος θα τον εξυπηρετήσει;
Αυτός που στους πλάγιους επιθετικούς υπολογίζει τον Μπίσεσβαρ που ανανέωσε με τα χίλια ζόρια και χωρίς προετοιμασία;
Εκτός αν πιστεύουμε πως μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με προπονητές όπως πχ ο Γιαννίκης.
Προσωπικά δεν το πιστεύω.
Θες να διώξεις Λουτσέσκου; Διώξτον. Κανένα πρόβλημα. Φέρε όμως έναν σοβαρό προπονητή και δώστου ΌΤΙ σου ζητήσει. Αν δεν το κάνεις, δεν θα έχει κανένα νόημα η απομάκρυνση Λουτσέσκου. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον.