Το είχα γράψει κι εγώ πριν λίγο καιρό.obanebane έγραψε:Αν ο μείνει ο Ζιφκοβιτς στην ομάδα, το λάθος θα είναι ανάλογο του ερχομού Τέιλορ,που πιάνει θέση ξένου και η αξία του είναι μικρότερη από παιδιού των ακαδημιών.
Το ίδιο ακριβώς θα ισχύσει με την Ευρωπαϊκή λίστα και τον περιορισμό των 17 αλλοδαπών,που επιτρέπει η ΟΥΕΦΑ,αν μείνει ο Σέρβος.
Οκ καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να φέρεις δύο νέους τερματοφύλακες στην ομάδα σε μια μεταγραφική περίοδο,αλλά πρέπει να γίνει.
Ο Ζιφκοβιτς είναι παλαίμαχος και κακος τερματοφύλακας πλέον.
Αν θέλουν συνδετικό κρίκο, λόγω της κοινής γλώσσας με τον Κοταρσκι αλλά και της ύπαρξης, Κουρτιτς,Αντριγια ή και πιθανής άλλης προσθήκης παίχτη από την πρώην Γιουγκοσλαβία, τότε αυτό δεν πρέπει να γίνει εις βάρος της ομάδας.
Αν τον θέλουν για το παραπάνω και σκέφτονται να προωθήσουν ως δεύτερο κάποιο από τα παιδιά που είναι από πίσω, έχει καλώς,αλλιώς ξαναλέω, εγκληματούν.
Ο τύπος ότι πάει στο τέρμα το τρώει.
Ο μόνος λόγος που μπορεί να σκέφτονται παραμονη Ζιφκοβιτς είναι η προώθηση Ταλιχμανιδη και Μπαλωμένου στις θέσεις 2-3 των τερματοφυλάκων. Και ουσιαστικά κρατάνε τον Ζιφκοβιτς για τα εξωαγωνιστικά που προσφέρει. Εκεί νομίζω είναι το δυνατό του σημείο. Είναι ώριμος, έμπειρος, καλό παιδί και συνδετικός κρίκος πολλών παικτών, νιώθει από ΠΑΟΚ και γενικά βοηθάει στα αποδυτήρια.
Άλλο λόγο προσωπικά δεν βρίσκω.
Αλλά ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο προκύπτουν 2 ερωτήματα.
Δεν μπορεί αυτόν τον ρόλο να τον έχει ως προπονητής τερματοφυλάκων ή μέλος του Τιμ;
Και το σημαντικότερο... Έχουν πείσει κανέναν ο Ταλιχμανιδης και ο Μπαλωμενος πως μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ; Εμένα πάντως όχι... Από όσα έχω δει στον ΠΑΟΚ Β αλλά και στις μικρότερες ομάδες, κάνεις από τους 2 δεν μπορεί να έχει ρόλο στην πρώτη ομάδα. Ίσως ο Μπαλωμενος έχει περισσότερες προοπτικές, αλλά και πάλι απέχει πολύ.
Θεωρώ no brainer την απόκτηση έμπειρου γηγενή για 2ο τφ. Χάσαμε ευκαιρία με τον Λοντίγκιν. Άλλες επιλογές πλην του Διουδη δεν βλέπω, με όλα τα αρνητικά που θα φέρει μια τέτοια κίνηση.
Για τον Κοταρσκι πάντως είμαι πολύ αισιόδοξος.