Μεταγραφές Καλοκαιριού ΙV

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού ΙV

Δημοσίευση από JohnDag »

astral έγραψε:
Blackgr4 έγραψε:Διαφωνήστε όσο θέλετε. Τους χαρακτηρισμούς κόψτε. Το έκανα και εγώ μια φορά πριν λίγο διάστημα και έφαγα πέσιμο από 4 άτομα και 2 μοντς. Και όντως αυτοί είχαν δίκιο και εγώ ήμουν λάθος.

Θεωρητικές συζητήσεις γίνονται εδώ μέσα. Κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως.
Ο ένας λέει πως η Ευρώπη δίνει υπεραξία και ο άλλος θέτει ένα παράδειγμα για έναν παίκτη που πουλήθηκε για αρκετά χρήματα ενώ δεν είχε παίξει στην Ευρώπη (που τυπικά είναι λάθος αυτό γιατί ο Μιτάι ΈΧΕΙ παίξει Ευρώπη).
Ε δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πως ακριβώς συνέβη αυτό, ούτε είναι ο κανόνας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη μόνο κέρδη μπορεί να φέρει, άρα το να ρισκάρεις να τη χάσεις, μόνο σοφό δεν το λες.
Και αν ο χ-ψ Κουαλιάτα είναι να φέρει λεφτά στον ΠΑΟΚ, πρώτα θα πρέπει να παίξει μπάλα και μετά να σκεφτόμαστε πόσο μπορεί να πουληθεί.
Η ηλικία δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Ίσα ίσα το παράδειγμα Ζαμπά που μας μάτωσε οικονομικά ενώ αποκτήθηκε στα 18 του, πρέπει να μην φεύγει από το μυαλό μας.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είπε ότι ΜΟΝΟ με Ευρώπη υπάρχει υπεραξία, πράγμα που δεν ισχύει τόσο απόλυτα.
Η Ευρώπη ξεκάθαρα βοηθάει αλλα μπορεί να δημιουργηθεί αξια και χωρίς αυτήν.

Ο Μiτaj είναι μονο ένα παράδειγμα. Ο Aλεξανδρόπουλος άλλο ένα. Ο Perea άλλο ένα. Φέτος κάποιες από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της λίγκας (που δημιούργησαν υπεραξία) είναι από ομάδες που ΔΕΝ έπαιξαν Ευρώπη.
Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι ξεπουλάνε. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλα φέτος είναι η πραγματικότητα.

Και στη τελική υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να στοχεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία από τις πιθανές πωλήσεις. Πρέπει να είναι βασικός στόχος κάθε χρόνο, ειδικά με τις συνθήκες που διαξάγεται το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζονται οι υπεραξίες για αυτό.
Αν αναφέρεσαι σε μένα μάλλον δεν διάβασες καλά τι έγραψα Astral.

Είπα για Ευρώπη και αγωνιστικές επιτυχίες.

Και το έγραψα 2 φορές. Ευρώπη και τίτλοι στην Ελλάδα.

Και μιλάω για υπερ-αξια, το να πουλήσεις έναν ποδοσφαιριστη πάνω από την τιμή του εκμεταλλευομενος την συγκυρία της επιτυχίας.

Ε ναι αν δεν έχεις επιτυχίες, είτε αυτό είναι Ευρωπαϊκή πορεία είτε τίτλοι στο εσωτερικό είναι δύσκολο να δημιουργήσεις υπεραξία.

Στο άλλο που λες συμφωνούμε απόλυτα και το είπα εξαρχής.

Οι Ευρωπαϊκές πορείες και οι τίτλοι πρέπει να είναι αυτοσκοπός από μόνοι τους. Και όχι για να δημιουργηθεί υπεραξία ώστε να πουλήσουμε ακριβότερα.

Αυτό είναι κάτι που έρχεται φυσικά και από μόνο του.

Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

Μπαίνω σδνα να διαβάσω καμιά παπάτζα πέφτω πάνω σε εκτεταμένο βιογραφικό αυτού του Φερνάντες του Βόλου.
Να το ανοίξω?
Δε γαμιέται, ας δω τι γράφει.
Το ανοίγω, κείμενο ατελείωτο, κατεβατό ολόκληρο.
Βαριέμαι, το κλείνω.
Κι όλο αυτό για τον Φερνάντες από το Βόλο, που και καλά, τον θέλουν όλοι οι μεγάλοι...!!!
Χμ,....σαν πολύ προμοτάρισμα δε πέφτει για κάποιον που δεν έχει ακόμη κάνει πράγματα αλλά στο μέλλον μπορεί και να κάνει...?
4-5 κατοστάρικα το πολύ και 1-2 δανεικούς από τα αζήτητα.
Άμα γουστάρει ο μεσιέ δήμαρχος, αλλιώς τη βόλτα του.

ΥΓ. Επειδή εκφράστηκε από πολλούς, εξαιτίας της ύπαρξης δύο Φερνάντες στο Βόλο, ο προβληματισμός μην πάρουμε τον λάθος Φερνάντες, εγώ λέω να τους πάρουμε και τους δύο να είμαστε σίγουροι.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

faidon94 έγραψε:
Ο Jaba ήταν αμαρτία από το Θεο που δεν δόθηκε στην Porto, οριακά έγκλημα και για τον παίκτη και για το σωματείο που λέγετε ΠΑΟΚ. Μας έδιναν τον Sergio Oliveiva και 7 χαρτιά.
Τι μας εδιναν λεει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

Blackgr4 έγραψε:
astral έγραψε:
Blackgr4 έγραψε:Διαφωνήστε όσο θέλετε. Τους χαρακτηρισμούς κόψτε. Το έκανα και εγώ μια φορά πριν λίγο διάστημα και έφαγα πέσιμο από 4 άτομα και 2 μοντς. Και όντως αυτοί είχαν δίκιο και εγώ ήμουν λάθος.

Θεωρητικές συζητήσεις γίνονται εδώ μέσα. Κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως.
Ο ένας λέει πως η Ευρώπη δίνει υπεραξία και ο άλλος θέτει ένα παράδειγμα για έναν παίκτη που πουλήθηκε για αρκετά χρήματα ενώ δεν είχε παίξει στην Ευρώπη (που τυπικά είναι λάθος αυτό γιατί ο Μιτάι ΈΧΕΙ παίξει Ευρώπη).
Ε δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πως ακριβώς συνέβη αυτό, ούτε είναι ο κανόνας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη μόνο κέρδη μπορεί να φέρει, άρα το να ρισκάρεις να τη χάσεις, μόνο σοφό δεν το λες.
Και αν ο χ-ψ Κουαλιάτα είναι να φέρει λεφτά στον ΠΑΟΚ, πρώτα θα πρέπει να παίξει μπάλα και μετά να σκεφτόμαστε πόσο μπορεί να πουληθεί.
Η ηλικία δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Ίσα ίσα το παράδειγμα Ζαμπά που μας μάτωσε οικονομικά ενώ αποκτήθηκε στα 18 του, πρέπει να μην φεύγει από το μυαλό μας.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είπε ότι ΜΟΝΟ με Ευρώπη υπάρχει υπεραξία, πράγμα που δεν ισχύει τόσο απόλυτα.
Η Ευρώπη ξεκάθαρα βοηθάει αλλα μπορεί να δημιουργηθεί αξια και χωρίς αυτήν.

Ο Μiτaj είναι μονο ένα παράδειγμα. Ο Aλεξανδρόπουλος άλλο ένα. Ο Perea άλλο ένα. Φέτος κάποιες από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της λίγκας (που δημιούργησαν υπεραξία) είναι από ομάδες που ΔΕΝ έπαιξαν Ευρώπη.
Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι ξεπουλάνε. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλα φέτος είναι η πραγματικότητα.

Και στη τελική υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να στοχεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία από τις πιθανές πωλήσεις. Πρέπει να είναι βασικός στόχος κάθε χρόνο, ειδικά με τις συνθήκες που διαξάγεται το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζονται οι υπεραξίες για αυτό.
Ξέρεις ποιο είναι το σημείο που χάνετε και δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας;
Το σημείο που ο κάθε Μιτάι και ο κάθε Αλεξανδρόπουλος, με ΌΠΟΙΟ ποσό και να πουληθούν, είναι δεδομένο πως οι ομάδες τους θα πάρουν υπεραξία, διότι πολύ απλά, δεν τους κόστισε σχεδόν τίποτα η απόκτηση τους.
Ποιοι?

Μάλλον εσύ τα έχεις μπερδέψει με τους δημιουργικούς ορισμούς της υπεραξίας.

@John Κατανοητό.
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

nunies4 έγραψε:Τα χαρακτηριστικά του ρε παιδιά εξετάζουν Μπότο και Ραζβαν. Και αν νομίζουν ότι τους κάνει τους κάνει. Λέτε να μην σκέφτονται αυτά που λέτε σαν παραμέτρους;
Άλλωστε οι Κουαλιατες, Ρικάρντο, Νταντας, Φελίπε κλπ σε τι επιπέδου ομάδα βρισκόντουσαν και σε τι επίπεδο δοκιμάστηκαν ώστε να τους αποκτήσουμε;
Χαρακτηριστικά κοιτάζουν σε τέτοιους παίκτες μη φτασμενους.
Είναι ο επιτελικός που κάνει στον Ραζβαν; Αν ναι τότε να τον αποκτήσουμε
Εγώ έχω την εντύπωση ότι περισσότερο προσπαθούν να το κάνουν moneyball. Προσπαθούν να "χακάρουν" το σύστημα ώστε με λίγα λεφτά να πάρουν μέγιστη απόδοση. Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά ότι δεν το κάνουν καθόλου καλά (την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών που γράφεις).
Το να αποτύχει μια μεταγραφή ή 2 ή 5 δεν είναι το πρόβλημα, παντού γίνεται. Το πρόβλημα είναι όταν με τη μεταγραφή αυτή πας να καλύψεις κενό βασικού σε ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Εκεί νομίζω ότι θες πιο "safe" προσέγγιση.

Για να βγάλεις λεφτά πρέπει να βάλεις λεφτά και πάλι δεν είναι σίγουρο. Αυτός είναι ο κανόνας. Με στραγάλια όμως δε γίνεται. Υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά είναι ελάχιστες και 999 στους χίλιους που πιστεύουν ότι αυτοί θα είναι η εξαίρεση, απογοητεύονται οικτρά.
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

ακουω ραδιο.

λεει ο αλλος οτι καθαρό 10 ειναι ο ιβιτς.

και οχι ενας κοντος,τριπλαδορος, πασαδορος, αριστεροποδαρος :mrgreen:
MikeStr4

Δημοσίευση από MikeStr4 »

nunies4 έγραψε:Τοπική ιστοσελίδα του Βόλου πάντως αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ κρίνει ότι το 1εκ είναι μεγάλο ποσό και αποσύρεται.
Φανταστείτε τι θα φέρουμε στο 10....Αν τελικά φέρουμε οτιδήποτε που πλέον δε το πιστεύω
Ναι αλλά μπορεί με 3-4 μυρια να πάρουμε παίκτη από μικρομεσαία ομάδα της πορτογαλιας που στα 11 τον ήθελε η μπαρτσελονα και η Μπάγερν :D :D
Άβαταρ μέλους
iasoiako

Δημοσίευση από iasoiako »

Κόλκας, ο μπαλαδόρος κεφτές.
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

papwolf έγραψε:Μπαίνω σδνα να διαβάσω καμιά παπάτζα πέφτω πάνω σε εκτεταμένο βιογραφικό αυτού του Φερνάντες του Βόλου.
Να το ανοίξω?
Δε γαμιέται, ας δω τι γράφει.
Το ανοίγω, κείμενο ατελείωτο, κατεβατό ολόκληρο.
Βαριέμαι, το κλείνω.
Κι όλο αυτό για τον Φερνάντες από το Βόλο, που και καλά, τον θέλουν όλοι οι μεγάλοι...!!!
Χμ,....σαν πολύ προμοτάρισμα δε πέφτει για κάποιον που δεν έχει ακόμη κάνει πράγματα αλλά στο μέλλον μπορεί και να κάνει...?
4-5 κατοστάρικα το πολύ και 1-2 δανεικούς από τα αζήτητα.
Άμα γουστάρει ο μεσιέ δήμαρχος, αλλιώς τη βόλτα του.

ΥΓ. Επειδή εκφράστηκε από πολλούς, εξαιτίας της ύπαρξης δύο Φερνάντες στο Βόλο, ο προβληματισμός μην πάρουμε τον λάθος Φερνάντες, εγώ λέω να τους πάρουμε και τους δύο να είμαστε σίγουροι.
Αυτό έπαθα κ εγω.
Και μου θυμίζει έντονα την ιστορία με το "λαβράκι" των αδελφών Katsikis που θα έφερναν οι υπηρέτριες και εμείς πήγαμε και τους "κλέψαμε" στο αεροδρόμιο :lol: :cry:
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

Είπε το ναί ο Μπέος; Κάτι τέτοιο πήρε το μάτι μου.
Άβαταρ μέλους
xanapaok

Δημοσίευση από xanapaok »

nunies4 έγραψε:Τοπική ιστοσελίδα του Βόλου πάντως αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ κρίνει ότι το 1εκ είναι μεγάλο ποσό και αποσύρεται.
Φανταστείτε τι θα φέρουμε στο 10....Αν τελικά φέρουμε οτιδήποτε που πλέον δε το πιστεύω
Μπορεί να ερμηνευτεί ότι είναι πολλά για το συγκεκριμένο παίχτη.
Η συνέχεια θα το δείξει..
papwolf

Δημοσίευση από papwolf »

iasoiako έγραψε:Κόλκας, ο μπαλαδόρος κεφτές.
Οι κεφτέδες έχουν απόλυτη σχέση με το ποδόσφαιρο, το έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο κυρ Νίκος.... ;)
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Καμία μεταγραφή να μην γίνει. Το ρόστερ θέλει ξεσκαρτάρισμα πρώτα κ πάνω από όλα. Ας δουλέψει το τιμ με ένα σωστό γκρουπ κ βλέπουμε. Τώρα αν πρέπει να έρθει κάποιος ας είναι ένας που θα έχει ένα καθαρό κ αδιαμφισβήτητο ρόλο ό,τι να'ναι δεκάρι, εξτρέμ, φορ να μπει να παίξει κ τέλος. Οχι μαλακίες κάτσε να τον δούμε τρία μέτρα πιο έκει ή χρειάζεται χώρο να παίρνει φόρα να μην σκουντουφλάει κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
gergeo4

Δημοσίευση από gergeo4 »

σε ποια;
icue

Δημοσίευση από icue »

Γιατι τους ακουτε ολους αυτους τους μαιντανους στο ραδιοφωνο, ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω. Οι μισοι δεν ειναι καν δημοσιογραφοι. Ειναι σα να μαθαινεις τα νεα της ημερας απο τα πρωιναδικα.

Αλλα και απο τους δημοσιογραφους, αναθεμα αν εχουμε μαθει κατι τοσα χρονια. Ολοι μαζι το "μαθαινουν" το νεο και μερικες φορες δεν το μαθαινουν καν πριν απο εμας. Αποψεις λενε 9 στις 10 φορες.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”