Αν αναφέρεσαι σε μένα μάλλον δεν διάβασες καλά τι έγραψα Astral.astral έγραψε:Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είπε ότι ΜΟΝΟ με Ευρώπη υπάρχει υπεραξία, πράγμα που δεν ισχύει τόσο απόλυτα.Blackgr4 έγραψε:Διαφωνήστε όσο θέλετε. Τους χαρακτηρισμούς κόψτε. Το έκανα και εγώ μια φορά πριν λίγο διάστημα και έφαγα πέσιμο από 4 άτομα και 2 μοντς. Και όντως αυτοί είχαν δίκιο και εγώ ήμουν λάθος.
Θεωρητικές συζητήσεις γίνονται εδώ μέσα. Κανένα επιχείρημα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί πλήρως.
Ο ένας λέει πως η Ευρώπη δίνει υπεραξία και ο άλλος θέτει ένα παράδειγμα για έναν παίκτη που πουλήθηκε για αρκετά χρήματα ενώ δεν είχε παίξει στην Ευρώπη (που τυπικά είναι λάθος αυτό γιατί ο Μιτάι ΈΧΕΙ παίξει Ευρώπη).
Ε δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πως ακριβώς συνέβη αυτό, ούτε είναι ο κανόνας.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η Ευρώπη μόνο κέρδη μπορεί να φέρει, άρα το να ρισκάρεις να τη χάσεις, μόνο σοφό δεν το λες.
Και αν ο χ-ψ Κουαλιάτα είναι να φέρει λεφτά στον ΠΑΟΚ, πρώτα θα πρέπει να παίξει μπάλα και μετά να σκεφτόμαστε πόσο μπορεί να πουληθεί.
Η ηλικία δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Ίσα ίσα το παράδειγμα Ζαμπά που μας μάτωσε οικονομικά ενώ αποκτήθηκε στα 18 του, πρέπει να μην φεύγει από το μυαλό μας.
Η Ευρώπη ξεκάθαρα βοηθάει αλλα μπορεί να δημιουργηθεί αξια και χωρίς αυτήν.
Ο Μiτaj είναι μονο ένα παράδειγμα. Ο Aλεξανδρόπουλος άλλο ένα. Ο Perea άλλο ένα. Φέτος κάποιες από τις μεγαλύτερες πωλήσεις της λίγκας (που δημιούργησαν υπεραξία) είναι από ομάδες που ΔΕΝ έπαιξαν Ευρώπη.
Αντίθετα, οι Ευρωπαίοι ξεπουλάνε. Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτός είναι ο κανόνας, αλλα φέτος είναι η πραγματικότητα.
Και στη τελική υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να στοχεύουμε στην Ευρωπαϊκή πορεία από τις πιθανές πωλήσεις. Πρέπει να είναι βασικός στόχος κάθε χρόνο, ειδικά με τις συνθήκες που διαξάγεται το πρωτάθλημα. Δεν χρειάζονται οι υπεραξίες για αυτό.
Είπα για Ευρώπη και αγωνιστικές επιτυχίες.
Και το έγραψα 2 φορές. Ευρώπη και τίτλοι στην Ελλάδα.
Και μιλάω για υπερ-αξια, το να πουλήσεις έναν ποδοσφαιριστη πάνω από την τιμή του εκμεταλλευομενος την συγκυρία της επιτυχίας.
Ε ναι αν δεν έχεις επιτυχίες, είτε αυτό είναι Ευρωπαϊκή πορεία είτε τίτλοι στο εσωτερικό είναι δύσκολο να δημιουργήσεις υπεραξία.
Στο άλλο που λες συμφωνούμε απόλυτα και το είπα εξαρχής.
Οι Ευρωπαϊκές πορείες και οι τίτλοι πρέπει να είναι αυτοσκοπός από μόνοι τους. Και όχι για να δημιουργηθεί υπεραξία ώστε να πουλήσουμε ακριβότερα.
Αυτό είναι κάτι που έρχεται φυσικά και από μόνο του.
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk