Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
lefis

Re: Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Δημοσίευση από lefis »

καταπληκτική συνέντευξη με πάρα πολλές αλήθειες.έχει τα κότσια να πει πως δεν ήθελε τον γκαρσία αλλά τώρα εισηγήθηκε να μείνει, θέλει τον ΠΑΟΚ ψηλά με πιθανότητες κατάκτησης πρωταθλήματος 33% και για κάποιους που δεν τον πιστεύουν..."Ο,τι συνέβη, βέβαια, είναι μια ευθύνη που κατά κύριο λόγο ανήκει σε μένα." όσον αφορά αυτά που έγιναν το καλοκαίρι. και το ποιο σημαντικό ...."Αλλά, όπως είπα, εγώ δεν πουλάω όνειρα, αλλά τη δουλειά μου. Ήρθα να δημιουργήσω μια ομάδα που θα είναι έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα.".
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Νομίζω ότι είναι αρκετά αποκαλυπτική η συνέντευξη.

Με μια γρήγορη ανάγνωση σημειώνω τα εξής:

1) Παίρνει για πρώτη φορά πάνω του την ευθύνη για τον αποκλεισμό του καλοκαιριού.
2) Φαίνεται ότι στη συμφωνία με το Ζαγοράκη υπήρχαν παράμετροι που δεν ξέραμε. Αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές, ότι υπήρχε υπόσχεση Ζαγοράκη για σοβαρή οικονομική ενίσχυση.
3) Δύσκολα θα παραμείνει με το υπάρχον καθεστώς.

Η συνέντευξη θίγει αρκετά θέματα που απασχολούν την ΠΑΕ. Επειδή ορισμένα καίνε και έμμεσα στέλνουν το μπαλάκι στη διοίκηση, δε θα παραξενευτώ να αρχίσουν οι φωστήρες το πριόνισμα του Δον...

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Φερνάντος θέτει σε δημόσια θέα το βασικό πρόβλημα του σωματείου, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, δηλαδή η αδυναμία σωστής στόχευσης της διοίκησης. Ας καταλάβουν επιτέλους το αυτονόητο της ύπαρξης δύο δρόμων απ τους οποίους πρέπει να διαλέξουν.

Είτε θα προσπαθήσουν με κάθε μέσο να φέρουν σοβαρούς επενδυτές και χρηματοδότες στην ΠΑΕ, συνεχίζοντας το μοντέλο Σάντος και στοχεύοντας την κορυφή.

Είτε θα προχωρήσουν στη δημιουργία πραγματικής λαϊκής βάσης με αλλαγή φιλοσοφίας και στο αγωνιστικό, νέο προπονητή που να δουλεύει καλύτερα με τους νέους παίκτες κτλ.

Όσο εξακολουθεί να υπεκφεύγει, ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ το μέλλον του σωματείου.

Εκτιμώ ότι ο Δον προσφέρει σημαντικό έργο με τη συνέντευξη αυτή και ελπίζω να ταρακουνήσει τη διοίκηση (λίγες πιθανότητες δίνω ωστόσο).
Άβαταρ μέλους
diniko80

Δημοσίευση από diniko80 »

συνεντευξη φαρος του μεγαλου πορτογαλου τεχνικου που δειχνει το δρομο για το μελλον, ενω ταυτοχρονα θετει και τα ορια του με το υπαρχον υλικο......κανει αρσενικες εξηγησεις για διαφορα θεματα που απασχολησαν κατα καιρους, και αμφιταλαντευομαι αν κανει ηρωικη εξοδο ή οχι........σε καθε περιπτωση ο δρομος της εισροης κεφαλαιου δειχνει μονοδρομος (το ξεραμε) και οι τροποι ειναι πολλοι (ΑΜΚ-πωλησεις) και δυσκολοι αλλα ο κοουτς τονιζει τον εναν (επενδυτη).......
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

"Κλειστε" τον καμια 10αρια χρονια για να δουμε χαιρι και προκοπη..ΤΑ θεμελια της μεγαλης ομαδας εχουν μπει...
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Συμφωνώ και με τους τεσσερις προηγουμενους φιλους που σχολιασαν την συνεντευξη... :shock:

Οπως ο Orwell, ετσι και εγω δεν ειμαι φαν του Πορτογαλλου... :o :lol: Ολοι βλεπουμε οτι υπαρχει ταβανι στα οικονομικα της ομαδας (οσο υπαρχει μονο ο λαός) και με το μπατζετ να κυμαινεται σε αυτα τα επιπεδα, δεν προκειται να δουμε κατι παραπανω αγωνιστικά, οσα χρονια και αν καθισει στην ομαδα... Σε αυτό το σημειο, εχει απολυτο δικιο ο ανθρωπος και του βγαζω το καπέλο...( Η ενσταση μου ειναι οτι αλλος προπονητης με αυτο το ροστερ θα ειχε φερει μεγαλυτερες επιτυχιες)

Παρόλα αυτα, ειναι δελεαστική η προοπτική να δουμε τον τωρινό ΠΑΟΚ με την προσθήκη 3 πρωτοκλασατων ποδοσφαιριστων την επομενη χρονιά... Γιατι πιστευω οτι με την προσθηκη αυτων των τριων, ειναι δυνατον αυτη η ομαδαν πετυχει πολλα πραγματα! Βεβαια δεν ειναι κατι καινουριο , ουτε λεω κατι διαφορετικό απο σκεφτομαστε ολοι μας και λεει και ο ιδιος... Φερε μου 3 παιχταραδες, να ισορροπηθει λιγο η κατασταση στα ροστερ, και εφοσον εχουν ισορροπηθει και οι πιθανοτητες, μπορουμε να παμε παραπανω...
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Όσο έχουμε μαθηματικά ελπίδες για ότι καλύτερο στο σημείο που φτάσαμε πρέπει να τις εξαντλήσουμε όλες.
Μέχρι χθες βρισκόμασταν μια ανάσα για τίτλο και σήμερα βρισκόμαστε σαν να τα έχουμε χάσει όλα για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο τα ''χαμηλά την μπάλα''.
Όταν παρακολουθείς τις άλλες ομάδες που βρίσκονται πάνω απο εμάς και παίζουν με άλλους αντιπάλους είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσουν και κάθε άλλο αποτέλεσμα αποτελεί έκπληξη.
Με τον ΠΑΟΚ δεν ισχύει το ίδιο η σιγουριά αυτή δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ.
Παρ όλα αυτά όμως όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο παρά τις αντίξοες συνθήκες παρά τα όποια προβλήματα αγωνιστικά-οικονομικά-διαιτησίες-ΜΜΕ και υπάρχει σταθερότητα σε όλους τους τομείς.
Το λογικό είναι να γκελάρουν και οι αντίπαλοι μας στην συνέχεια του πρωταθλήματος που έτσι και αλλιώς αυτό περιμέναμε.
Απο κει και ύστερα παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η διαφορά μας απο την 5η ομάδα στα ΠΟ.
Για αυτό τον λόγο χρειάζεται μάχη μέχρι εσχάτων και ότι βγεί στα επόμενα 9 παιχνίδια.
Η ομάδα ήταν σπουδαία στο μάτς με Ηρακλή και έτσι οφείλει να συνεχίσει παρόλο που για άλλη μια φορά δεν είχε την τύχη με το μέρος της.

Στόχος ήταν να βρεθούμε κοντά στον πρώτο μέχρι το τέλος.
Χθες το είχαμε και σήμερα δεν το έχουμε για να κρίνουμε αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή όχι.
Όλα αυτά όμως θα φανούν στο τέλος και ανάλογα με την σοβαρότητα μας ως ομάδα.

Υ.Γ
Μάξιμε ακόμα περιμένουμε να μας πεις τον προπονητή.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Μαξιμε ,πες μας τον προπονητη να ξερουμε δηλαδη και τα στανταρ τα δικα σου..Να δουμε το δικο σου "ταβανι" μεχρι που φτανει...
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Σχεδόν ότι σκεφτόμαστε και εμείς είπε.Σαν να τελειώνει η υπομονή του μου φαίνεται αφού θέλει να κερδίσει κάτι με τον ΠΑΟΚ αλλά δεν εξαρτάται μόνο απ το αγωνιστικό κομμάτι...Ελπίζω να βρει η διοίκηση κανα φράγκο παραπάνω γιατί είμαστε σφιχτοί και με άλλον προπονητή θα 'ναι ρίσκο.
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Πολυ απλα και συνοπτικα , ο ανθρωπος εξηγησε τι πραγματικα συμβαινει στον ΠΑΟΚ.Δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αλλο προς το παρον απ το να παρακαλοθουμε τις εξελιξεις που θα ακολουθησουν στην ομαδα.Εαν δεν βρεθει επενδυτης πλεον , πολυ σκουρα τα πραγματα. :(

Μακαρι να υπηρχε τροπος να βρουμε επενδυτη ή χορηγο κρατωντας την τωρινη διοικηση.Θα ηταν το ιδανικοτερο πιστευω.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Αγγελος Αναστασιαδης

:lol:

Σοβαρα τωρα... Μπορω να πω την γνωμη μου, αλλα μεχρι εκει...Αλλοι αποφασιζουν και ξερουν περισσοτερα πραγματα απο μενα πανω σε αυτα τα θεματα...Εγω μπορω μόνο να παρομοιασω το πως θα ηθελα να βλεπω την ομαδα μου...

Γουσταρω Φερναντο Σαντος λοιπόν, αλλά μονο εφοσον εχει το υλικό, λεφτα και παιχτες για να μου παρουσιασει μια σοβαρη, πρωταθλητρια ομαδα στην τακτικη, στο μοντελο που την βλεπουμε τωρα...Τα μονο τροπαια που πηρε ο Σαντος στην καριερα του ηταν με την Πορτο, η οποια ειχε και το καλυτερο υλικό εκεινη την στιγμη στην Πορτογαλλια και ειχε παρει 4 πρωταθληματα στην σειρα πριν ερθει ο Σαντος...(με εξαιρεση το κυπελλο με την αεκ το 2002 αν θυμαμαι καλα)...

Εφοσον ομως δεν θα μπορεσουμε να του προσφερουμε αυτα τα εφοδια για μεγαλυτερο μπατζετ, τοτε εγω προσωπικα θα προτιμουσα μια πιο rock κατασταση! Περισσοτερο παθος , δυναμη και περισσοτερο ρισκο στην ροη του αγωνα! Να εχουμε καρδιακους σε καθε ματς στην Τουμπα...Καταλαβαινετε φανταζομαι πως το λέω...Οπως εβλεπες τον Γιασεμακη και τον Οκκα να κανουν τακλιν απο τα αποδυτηρια...Ενα τετοιο στυλ... Ισως αυτο το μοντελο να μην ενδεικνυται για πρωταθλημα (τιποτα δεν ειναι ακατορθωτο βεβαια) αλλα τουλαχιστον θα αποζημιωθουμε με μεγαλα ματς, με προκρισεις ευρωπαικες και εγχωριες, και ισως κανενα κυπελλακι... (και ναι μεσα στο προγραμμα θα υπαρχει και η τεσσαρα απο τους λεβαδειακοατρομητους)...

Ολα αυτα βεβαια εφοσον δεν μπορουμε να προσφερουμε στον Φερναντο τα εφοδια για να συνεχισει...

Ουφ, τα ειπα και ηρεμησα... Μπορειτε να ειρωνευτειτε ελευθερα... :lol:
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Maximus έγραψε:Αγγελος Αναστασιαδης
Ουφ, τα ειπα και ηρεμησα... Μπορειτε να ειρωνευτειτε ελευθερα... :lol:

Οχι ρε γιατι να σε ειρωνευτουμε..? Ισα ισα που η "περιπτωση" σου πρεπει να μελετηθει πολυ σοβαρα.... :? :?

ΥΓ. Κανενας γιατρος να δωσει παραπεμπτικο για τον Μαξιμο υπαρχει.? :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Ε τότε μιλάς για τον Φατίχ Τερίμ :lol: αλλά θα θέλει και καμιά 30ριά εκατ. μπάτζετ
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Mε τα λίγα οικονομικά που ξέρω το άνοιγμα είναι 2,3 εκ. και με τα όποια επιπλέον έσοδα ΑΜΚ και play-off θα είναι κοντά στο 1 εκ.
Με την μη είσοδο στους ομίλους του Ουέφα χάσαμε περίπου 3 εκ.
Αρα μιλάμε για μιά χασούρα 2 εκ λόγω της απώλειας του σημαντικότερου στόχου μας φέτος
Αυτά τα 2 εκ. ακόμα και αν δεν πήγαιναν όλα στο αγωνιστικό θα ήταν ικανά,ικανότατα να φέρουν 2 μεγάλα συμβόλαια φέτος απ' τα 3 που θα ήθελε ο Σάντος.
Εκεί χάθηκε η χρονιά κατ' εμέ και εκεί θα πρέπει να δοθεί η μεγάλη προσοχή για την επόμενη.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Maximus έγραψε:
Σοβαρα τωρα... Μπορω να πω την γνωμη μου, αλλα μεχρι εκει...Αλλοι αποφασιζουν και ξερουν περισσοτερα πραγματα απο μενα πανω σε αυτα τα θεματα...Εγω μπορω μόνο να παρομοιασω το πως θα ηθελα να βλεπω την ομαδα μου...
Πάμε πάλι απο την αρχή λοιπόν και δες πως συμφωνούμε τελικά...

Όντως άλλοι αποφασίζουν που ξέρουν περισσότερα πράγματα απο σένα και απο μένα πάνω σε αυτά τα θέματα...
Εγώ μπορώ να παρομοιάσω την ομάδα μου μόνο με την Μπαρτσελόνα και μπροστά σε αυτήν είναι πολύ μικρή ομάδα...
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Φιλε Μαξιμε να σε βοηθησω λιγο στις επιλογες σου. Αν θελεις " ροκ" καταστασεις , επισης πολυ καλος ειναι και ο Ντουμιτρεσκου ( με περισσοτερη εμφαση στα λαικα , βεβαια). :lol:
Οι ευρωπαικες προκρισεις που θα βλεπουμε ποιες εννοεις ? Μην μου πεις την Αρσεναλ 13 χρονια πριν :)
Να γινομαστε καρδιακοι ? Δεν βλεπω καποιο λογο να αναβιωσουν τα ματς τυπου ΠΑΟΚ-Σπαρτα Τραβνα ( 0-3 και τελικο 5-3). Μονο για τους λατρεις του στοιχηματος και του over ειναι αυτα.
Νικη ( οσο το επιτρεπουν ) με ΠΟΚ και κλαρινα με Λεβαδειακους και Πανθρακικους ? Το περιεργο αυτο συναισθημα της χαρμολυπης , το βιωνουν αυτη την στιγμη στην ομαδα της Παπαναστασιου. Ισως να αξιζει τον κοπο να τους ρωτησουμε πως νιωθουν. ;)
Και εμπας περιπτωση το θεμα ειναι να γινει η ομαδα πιο ποιοτικη σε θεματα ροστερ και αγωνιστικου επιπεδου.
Φτανει τοσα χρονια που διαχειριζομασταν την μιζερια μας. Ας κοιταξουμε ολοι να κανουμε ενα βημα παραπανω ( και να βαλουμε και κανα φραγκο επισης στην ΑΜΚ !!!!!!!!!)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”