Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

thief έγραψε:Η κύρια διαφορά της ομάδας μας με τις υπόλοιπες ΠΑΕ νομίζω είναι ότι η δικιά μας είναι Πρωτοδικείου. Αυτό σημαίνει ότι αν προκύψουν χρέη στην χρήση ευθύνονται προσωπικά οι ίδιοι οι διοικούντες. Ενώ στις υπόλοιπες
ΠΑΕ και να προκύψουν χρέη, και να συσωρευθούν ζημιές δεν τρέχει τίποτα για τους διοικούντες τους γιατί οι εταιρίες αυτές είναι ανώνυμες, συνεπώς και να μπούνε μέσα δεν τρέχει τίποτα για τα πρόσωπα αλλά μόνο για την εταιρία.

Αν με ρωτάτε προτιμώ χίλιες φορές αυτό που γίνετε στον ΠΑΟΚ και όχι στις άλλες ομάδες. Χίλιες φορές να γίνετε διαχείρηση των χρημάτων του κόσμου παρά να έχω ένα "νταβατζή-επενδυτή" που να εξαρτιέμαι από τις ορέξεις του και το πως πάνε οι δουλειές του.
Σίγουρα διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο αλλά τον προτιμώ αυτόν, παρά να έχω αλεξιπτωτιστές σωτήρες και ξαφνικά να βρίσκομαι με 10άδες εκ.ευρώ χρέη.

Και εγώ προσωπικά 3 χρόνια μιλάω κατά κύριο λόγο για μπάλα και για κερκίδα. Και πρώτη φορά νιώθω ήσυχος και ήρεμος για τα οικονομικά. Λογιστές γίναμε επί Γούμενου και Μπατατούδη και όχι τώρα.
Να βάλω και εγώ όσα + θέλετε, αλλά τελείως άλλο θέμα συζητούσαμε και ως συνήθως, εκτρεπόμαστε.
Φυσικά και είμαστε καλύτερα, μου φαίνεται τρομακτικά βαρετό να λέμε συνεχώς τα αυτονόητα και να συμφωνούμε επί του ίδιου πράγματος συνεχώς.
Επί Γούμενου, Μπατατούδη και λοιπών δεν είμασταν λογιστές, είμασταν ζήτουλες και απελπισμένοι.
Η μόνη βεβαιότητά μας ήταν πως υπήρχε αδιαφάνεια και πως ποτέ δεν θα μαθαίναμε τίποτα.
Η μόνη βεβαιότητά μας τώρα είναι το ακριβώς αντίθετο. Τιμιότητα υπάρχει και δεν υπάρχουν σκόπιμες ατασθαλίες.
Άλλο λέγαμε όμως.
Το θέμα που προέκυψε, με αφορμή τα posts του fuzztone, ήταν αν πρέπει ο κόσμος να ζητά εξονυχιστικές λογιστικές και οικονομικές λεπτομέρειες από την ΠΑΕ και κατά πόσο μας έχει επηρεάσει αυτή η τάση.
Αυτό που πιστέυω είναι πως η ΠΑΕ με τη στάση της, με όσα άφηνε να διαρρέουν στον τύπο και με το όλο κλίμα που καλλιεργούσε στους οπαδούς μας, τους ωθούσε να πράττουν και να σκέφτονται με τιμάριθμους και ισολογισμούς.
Αν και αυτό το καλοκαίρι αδεφέ thief σκεφτόσουν αποκλειστικά αγωνιστικά και όχι οικονομικά, τότε ειλικρινά συγχαρητήρια γιατί έκλεινες τα αυτιά σου και δεν επηρεαζόσουν από το κλίμα που δημιούργησε η ΠΑΕ.
Εγώ δεν πέρασα πολύ ευχάριστα πάντως με τις συνεχείς φήμες για πωλήσεις - σωσίβια, για αγώνες - σωτηρία και με άρθρα που αποτιμούσαν την καύλα μίας πρόκρισης σε Ευρώ.
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

Maximus έγραψε:Λοιπόν

4 εκατομμύρια απο τους ομίλους
4 εκατομμύρια απο τον ΟΠΑΠ

μάνι μάνι μάνεϊ 8 εκατομμύρια μαζί με την στρογγυλοποίηση πάντα προς τα πάνω γιατί ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ.

- 3 τα περσινά ίσον έχεις 5 εκατομμύρια για μεταγραφές.

Που είναι τα λεφτά Ζαγοράκη γιατί δεν έκανες μεταγραφές?

Συμπέρασμα τον μπούλο Ζαγοράκη
κάθαρμα ο Βιολίδη
καποτε χαναμε το μετρημα απο τις προσφυγες παικτων στην φιφα τωρα φτανουμε ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑ
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ.....
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

Παρατηρώ ότι δεν είναι τόσο θέαμα διαρροής ειδήσεων απο την διοίκηση αλλά κυρίως ενασχόλησης πυκνής με την ομάδα για θέματα πέραν του αγωνιστικού Aurelliano Buendia για αυτό έχω και απορία και το οποίο τουλάχιστον εμένα άρχισε όχι μόνο να με κουράζει το θέμα αλλά και να αδιαφορώ κιόλας λόγω εμπιστοσύνης στον Ζαγοράκη και στο ΔΣ του.

Ναι να ενημερώνεται ο κόσμος αλλά όταν υπάρχουν και ρεαλιστικά στοιχεία για να μιλήσουν και όχι σε απλούς υπολογισμούς στην λαδόκολλα.

Και μάλιστα ο βαθμός ελέγχου και απολογίας έχει φτάσει σε σημείο να καθίσταται και ενοχλητικός και μάλιστα συκοφαντικός εως και μηνύσιμος αν θελήσει η ΠΑΕ!

Απλώς πιστεύω ότι υπάρχουν υπόνοιες για το παραπάνω που ανακυκλώνονται συνεχώς αδιαφορώντας για τα στάτους κβο άλλων ομάδων.

Φυσικά ούτε που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι αλλά υπάρχει συνεχής ενασχόληση με τα ΜΜΕ μαζί μας με αποτέλεσμα να είναι πασιφανές ότι υπάρχουν και άλλα συμφέροντα απο πίσω για να λαμβάνουν χώρα ιστορίες κάθε τρεις και λίγο με τα οικονομικά ζητήματα αμφιβόλου εμπιστοσύνης.
Απο την άλλη λόγος που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει τι ισχύει και στις άλλες ομάδες είναι το ότι υπάρχουν χρέη τα οποία τα βρήκε η παρούσα διοίκηση και δεν τις χαρίζετε και τίποτα μέχρις στιγμής εν αντιθέσει άλλων ΠΑΕ καθιστώντας έτσι ανισότητες στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που θέλουνε να μας παρουσιάσουν.

Και να το πω και αλλιώς μιας και συμφωνώ στο ποστάρισμα σου.

Πως που και πότε θα χαρούμε την μπάλα που παίζει η ομάδα όταν ασχολούμαστε με το αν υπάρχει τρύπα ή όχι κάθε μήνα και το μέγεθος αυτής και αν κάθε φορά υπάρχει κάποιος που κάτι οικονομάει απο εκεί μέσα εις βάρος της πλάτης του φίλαθλου κόσμου της ομάδας?
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

eorptol έγραψε:
Maximus έγραψε:Λοιπόν

4 εκατομμύρια απο τους ομίλους
4 εκατομμύρια απο τον ΟΠΑΠ

μάνι μάνι μάνεϊ 8 εκατομμύρια μαζί με την στρογγυλοποίηση πάντα προς τα πάνω γιατί ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ.

- 3 τα περσινά ίσον έχεις 5 εκατομμύρια για μεταγραφές.

Που είναι τα λεφτά Ζαγοράκη γιατί δεν έκανες μεταγραφές?

Συμπέρασμα τον μπούλο Ζαγοράκη
κάθαρμα ο Βιολίδη
καποτε χαναμε το μετρημα απο τις προσφυγες παικτων στην φιφα τωρα φτανουμε ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑ
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ.....
Αδερφέ, χιούμορ κάνει ο μάξιμος...

Είναι το ποστ του Γκας και το έκανε κλόπι πέιστ... :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

μετα την επιτυχια με την φενερ ειμαι σιγουρος οτι καποιοι δεν ειχαν στο μυαλο να πανυγηρησουν να χαρουν
αλλα ηταν ετοιμοι για το σχολιο "τωρα ζαγορακη πες ποση ειναι η τρυπα αν εκλεισε και αν δεν εκλεισε γιατι
κλπ." απλα περιμενανε να περασουν 1-2 μερες μετα το αποτελεσμα για να γκρινιαξουν......τι να πω.....
περιμενουμε την τριτη τον μεγαλυτερο μετα Παντελακη προεδρο του ΠΑΟΚ να τοποθετηθει .......
εγω παντως στους νεους πορους κατερινης με τα την προκριση με φενερ αναμεσα σε πολλους λαρισαιους (τι κομπλεξικοι οι οπαδοι της αελ)
ΤΟ ΚΑΤΑΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ..... :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

ναι ξερω δεν ειναι μομφη για τον maximus αυτο που λεω αλλα καποιους αλλους......
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Gash,

έτσι όπως το έθεσες τώρα δεν διαφωνώ σε κάτι.
και είναι όντως για γέλια και για κλάμματα μαζί (κλαυσίγελως δηλαδή που είναι και φοβερή λέξη) το γεγονός πως ίδιες λέξεις και έννοιες αποκτούν τελίως άλλη χροιά σε άρθρα άλλων ομάδων.
τα "ανοίγματα" και οι "τρύπες" από λόγους ανησυχίας μετατρέπονται σε ακούσματα ρουτίνας.
thief

Δημοσίευση από thief »

@ Aureliano Buendia, καταρχήν επιμένω ότι επί εποχή Γούμενου και Μπατατούδη ο κόσμος είχε καταντήσει ο απόλυτος λογιστής, δικηγόρος, ντετέκτιβ κ.λ.π. και όχι οπαδός. Καμιά σχέση με τώρα.
Εκείνη την περίοδο μόνιμα μας αποσχολούσαν τα οικονομικά προβλήματα. Οι προσφυγές, τα ξεπουλήματα παιχτών, ότι μπαίναμε μέσα από την Ευρώπη :D :D κ.λ.π...

Γι' αυτό που λες τώρα αν πέρασα εύκολο καλοκαίρι... Θα σου πω ψέμματα αν σου πω πως δεν αγχώθηκα και ότι δεν φοβόμουν πιθανή αποδυνάμωση της ομάδας σε περίπτωση μη πρόκρισης. Χωρίς να είμαι καπνιστής στον ματς με τον Αγιαξ κάπνισα ένα πακέτο...Αλλά αυτό που φοβόμουν κυρίως ήταν ότι θα παίρνανε μπρος όλοι οι καταστροφολόγοι μέσα και έξω από την ομάδα και θα μηδενίζανε τα πάντα στον ΠΑΟΚ με κύριο στοχό τον ίδιο το Ζαγοράκη. Ήδη τα τσεκούρια τα είχαν ακονίσει αλλά δεν τους έκατσε.

Σε αυτό τώρα που λες για το αν πρέπει να υπάρχει τόσο ενημέρωση και αν αυτό κάνει καλό...τι να σου πω....Με πρώτη σκέψη ναι κάνει καλό. Η διαφάνεια και η ενημέρωση ποτέ δεν έβλαψε νομίζω. Όπως και ο έλεγχος. Επιμένω πάντως και λέω ότι στον ΠΑΟΚ τα οικονομικά του αναφέρονται περισσότερο γιατί και η πίεση και το ζόρι είναι πολυ μεγαλύτερο. Δεν έχεις περιθώρια λάθους. Αυτό φάνηκε και πέρυσι. Όπως και δεν έχεις την δυνατότητα συσσώρευσης νέων χρεών που κάνουν κατα κόρον οι υπόλοιπες ΠΑΕ.

Στον ΠΑΟΚ πάντως θεωρώ ότι δεν είναι και κακό που ο κόσμος αρχίζει να σκέφτεται και ως πχ οικονομόλογος. Να τον νοιάζουν τα έσοδα, τα έξοδα κ.λ.π..Ίσα ίσα νομίζω ότι δείχνει ότι ο κόσμος έχει δεθεί ακόμη περισσότερο με την ομάδα. Την νιώθει δική του. Και θέλει με το τρόπο του και αυτός να βοηθήσει.
Οταν υπάρχουν επιχειρήματα και προτάσεις πάντα υπάρχει βελτίωση. Αυτό που δεν αντέχετε είναι η διαρκής αμφισβήτηση, τα υπονοούμενα και η συκοφάντηση.

Πάντως τέλος καλά όλα καλά με την πρόκριση. Λίγο να πάρει τα πάνω του και ο Ζαγοράκης αλλά και ο κόσμος που τόσο πολύ στηρίζει.
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Αυτό που λες στην προτελευταία σου παράγραφο, το πιστεύω και εγώ απόλυτα και είναι θετικότατο.
Ο κόσμος αντιλαμβάνεται και νιώθει την ομάδα σαν ένα δικό του κομμάτι και νοιάζεται για τα πάντα που συμβαίνουν σε αυτήν.
Άβαταρ μέλους
gash04

Δημοσίευση από gash04 »

fuzztone έγραψε:Αν προσέξεις, αυτό έγραψα κι εγώ. Ότι τα έσοδα από το κύπελλο ήταν ελάχιστα και αυτά από την ΑΜΚ 600χιλ. περίπου. Επομένως το άνοιγμα των 2εκ έπρεπε να μειωθεί τουλάχιστον στο 1εκ (μαζί με τα πλέι οφ) και όχι να αυξηθεί υπερβολικά στα 3εκ.

Περί υποθετικών ποσών που μιλούσαμε νωρίτερα και περί ΑΜΚ και ποσά απο οπαδούς μας μόνο που είναι ποιο ακριβή αυτή την φορά.

21.7.2008
234.322

28.1.2009
2.003.383

27.7.2009
150.000

Νομίζω πως το 600χιλ απο ΑΜΚ έχει μεγάλη διαφορά απο το πραγματικό νούμερο των 150χιλ που θα κάλυπτε κάτι απο τα 3Μ άνοιγμα.

Συνεπώς η ΑΜΚ η τελευταία αν μιλάμε για αυτήν ισούται περίπου με πρόστιμο που πληρώσαμε καθ όλη την χρονιά στην Σούπερ Λιγκ άντε να χουμε και ρέστα 30χιλιάρικα.
kos

Δημοσίευση από kos »

τα πραγματα δεν ειναι τοσο δυσκολα οσο τα κανουμε με τους μπακαλικους υπολογισμους μας.
αντιθετα ειναι απλα και την τριτη η διοικηση θα εχει την ευκαιρια να τα ξεκαθαρισει. το οφειλει πρωτα απο ολα στον εαυτο της και μετα στον κοσμο της ομαδας.

1) ποιο ηταν το ανοιγμα
2) πως δημιουργηθηκε
3) γιατι δεν εκλεισε στο τελος της χρονιας οπως ελεγαν
4) ποσο επιβαρυναν την παε τα εργα της τουμπας
5) που βρισκομαστε τωρα
6) απλα το καλυψαμε και ειμαστε οριακα?
7) ή εχουμε κανει και καβα?
8) εαν καναμε καβα τι σκοπευουν να κανουν?
9) θα τα βαλουν στην μεσημβρια?
10) θα τα κρατησουν για να εχουν την ανεση να ενισχυσουν την ομαδα εαν υπαρξει αναγκη? (για χειμωνα μιλαω)
11) τι παιζει με τα χρεη? ας ξεκαθαρισουν σε εμας τουλαχιστον τι ζητανε απο το κρατος. να ξερουμε που βρισκομαστε.
ζητανε να πληρωσουν π.χ το 30% των χρεων? με τι τροπο? κας ή με ρυθμιση? για κας εχουν τα χρηματα?
12) ποσο πιθανο θεωρουν οτι ειναι να τελειωσει το θεμα των χρεων φετος? ποια ειναι η εκτιμηση τους απο τις επαφες που εχουν κανει?

απλα και ομορφα για να ξερουμε που βρισκομαστε.
δεν ειμαστε ουτε ορκωτοι λογιστες, ουτε financemaniacs, ουτε εχουμε την ορεξη να μας απασχολουν τετοια θεματα.
μπορουν να μας κανουν να μην ξανασχοληθουμε με τα οικονομικα? ευτιχισμενοι θα ειμαστε.

οσο υπαρχει ομως αβεβαιοτητα για το μελλον της ομαδας θα υπαρχει και ανυσηχια απο οσους εχουν τρελα με την ομαδα. τοσο απλα. θα υπαρχουν αποριες, ενστασεις, συζητησεις, διαφωνιες, κοντρες και μανουρες.

το ιδανικο ειναι να ξεκαθαρισουν την κατασταση στον κοσμο για να τον εχουν διπλα τους στην προσπαθεια.
δεν λεω οτι δεν το κανουν ή οτι δεν θελουν να το κανουν αλλα η τελευταια φορα που μιλησαν περισσοτερο μπερδεψε τα πραγματα παρα τα ξεκαθαρισε. αλλα ειπαν οι ιδιοι, αλλα μας ειπαν μετα τα μμε (εκανε λαθος ο βιολιδης κτλ κτλ) και η συνεχεια γνωστη.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

gash04 έγραψε:
fuzztone έγραψε:Αν προσέξεις, αυτό έγραψα κι εγώ. Ότι τα έσοδα από το κύπελλο ήταν ελάχιστα και αυτά από την ΑΜΚ 600χιλ. περίπου. Επομένως το άνοιγμα των 2εκ έπρεπε να μειωθεί τουλάχιστον στο 1εκ (μαζί με τα πλέι οφ) και όχι να αυξηθεί υπερβολικά στα 3εκ.

Περί υποθετικών ποσών που μιλούσαμε νωρίτερα και περί ΑΜΚ και ποσά απο οπαδούς μας μόνο που είναι ποιο ακριβή αυτή την φορά.

21.7.2008
234.322

28.1.2009
2.003.383

27.7.2009
150.000

Νομίζω πως το 600χιλ απο ΑΜΚ έχει μεγάλη διαφορά απο το πραγματικό νούμερο των 150χιλ που θα κάλυπτε κάτι απο τα 3Μ άνοιγμα.

Συνεπώς η ΑΜΚ η τελευταία αν μιλάμε για αυτήν ισούται περίπου με πρόστιμο που πληρώσαμε καθ όλη την χρονιά στην Σούπερ Λιγκ άντε να χουμε και ρέστα 30χιλιάρικα.
Με βάζεις και ψάχνω τώρα. Όπως αντιλαμβάνεστε σύντροφοι, τέτοια κουβέντα ανοίγει σε περιόδους που όλα φαίνονται καλά και όχι όταν πάνε στραβά και υπάρχει γκρίνια (π.χ. όταν έφυγε ο Βρύζας ή ο Μπερέτας ή ο Σάντος κτλ). Αυτό είναι απάντηση για όσους νομίζουν ότι θέλω να "καλλιεργήσω κλίμα αμφισβήτησης". Αν ήθελα κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εύκολο να το κάνω σε άλλες περιόδους.

Λοιπόν:

Μιλάμε για την τελευταία ΑΜΚ η οποία άρχισε 28-1-2010 και τέλειωσε 12-2-2010.

http://www.paokfc.gr/swift.jsp?CMCCode=301101&extLang=

Σύμφωνα με δικό σου ποστ ήταν 620000 (καλά θυμόμουν)

Re: Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δημοσίευσηαπό gash04 » 12 Φεβ 2010 23:51
5800 συμμετοχή και 620000 η κατάθεση.
4% κάλυψη.

Στη συνέχεια εγκρίθηκε και άλλη ΑΜΚ ύψους 17,7 εκ € που απευθυνόταν μόνο σε "μεγάλα" πορτοφόλια. Δεν μάθαμε όμως αν μπήκε έστω και ένα ευρώ, παρά μόνο διαρροές ότι "μόνο ο απλός κόσμος στηρίζει".
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

Δημοσίευση από paokmaniak »

Eχει πολλα εξοδοα η ΑΜΚ παντως να ξερετε για να εγκριθει και απο επιτροπη κεφαλαιοαγορας και τετοια
Άβαταρ μέλους
Fear of the dark

Δημοσίευση από Fear of the dark »

Ζω για το καλοκαίρι του 2014, όπου το άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα εκτοξευθεί στα 200.000.000 e.

Αναλυτικά...
Ανοιγμα 2009-2010.............................2.000.000
Ανοιγμα 2010-2011.............................2.000.000
Ανοιγμα 2011-2012.............................3.000.000
Ανοιγμα 2012-2013.............................4.000.000
Ανοιγμα 2013-2014.............................6.000.000
Αποπεράτωση Μεσήμβριας....................3.000.000
Αποπεράτωση νέας Τούμπας, 55.000 θ....160.000.000
Κόστος μεταγραφών 2014....................20.000.000

Σύνολο........................................200.000.000
ΠΑΟΚ είσαι............. :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
teod1980

Δημοσίευση από teod1980 »

Τουλάχιστον σε εμάς μπορεί κανείς να υπολογίσει μέσω της διαφάνειας κάθε ποσό...
Σε άλλες ομάδες ακόμα και του ΠΟΚ τι γίνεται;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”