Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Re: Fernando Santos

Δημοσίευση από PABLO GARCIA1 »

Ok, τρομερά διδακτικός ο ορισμός της λέξης "εμπάθεια"...μέχρι που σκέφτομαι να αποστηθίσω το post και να εντυπωσιάσω την δασκάλα μου στο σχολείο για να της αποδείξω ότι ξέρω καλά τι σημαίνει αυτή η λέξη.
ΟΜΩΣ εγώ ζήτησα κάτι πολύ πιό απλό
Orwell έγραψε: ας μου εξηγήσει κάποιος για ποιόν ακριβώς λόγο να είμαστε εμπαθείς με τον Σάντος??
Είμαστε τόοοσο ποταπά όντα που τον αντιπαθούμε επειδή δεν μας αρέσει η φάτσα του,η προφορά του,το ντύσιμο του,το αυτοκίνητο που οδηγεί?? ή μήπως είχαμε τίποτα προηγούμενα μαζί του απ' την Πορτογαλία??
τι ακριβώς συμβαίνει?? μήπως η λέξη εμπάθεια έχει χάσει το νόημα της??
Εξακολουθώ να περιμένω λοιπόν....
Υ.Γ. Εξυπνο παιδί είσαι και το μυαλό σου μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πολύ καλά...και αυτό χωρίς το παραμικρό ίχνος ειρωνείας.
Γι' αυτό και απαντήσεις του στυλ "είσαι ερπετό" με παραθέσεις του γνωστού σκουλικοσυνδέσμου θα είναι απλώς απογοητευτικές....
Άβαταρ μέλους
teratios

Δημοσίευση από teratios »

teratios έγραψε:κι όλα αυτά γιατί; μα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος, οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει εκτός από αυτό.
απλό πείσμα, ξεροκεφαλιά που λένε
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

teratios έγραψε:Εμπάθεια είναι να γράφονται σεντόνια για τον Σάντος μόνο όταν ο ΠΑΟΚ χάνει.

Εμπάθεια είναι στις νίκες να ξεχνιούνται να αποδοθούν τα εύσημα στον Σάντος.

Εμπάθεια είναι στις ήττες να ξεχνιούνται να αποδοθούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον Σάντος.
...
....
μεγαλο respect φιλε μου.... :pano: :pano:
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Χαχαχα...μπορεί να είναι πείσμα και ξεροκεφαλιά...πάντως η ξεροκεφαλιά απ' την εμπάθεια απέχει χιλιόμετρα ;)
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

η εγω δεν ξερω ελληνικα η καποιοι αλλοι τα ξερουν καλυτερα απο εμενα .Μου αρεσει που υπαρχουν και αποριες κιολας ...Δεν εξηγειται αλλιως...Θα τρελαθουμε εδω μεσα... :lol: :lol: :lol: ..

ξεροκέφαλος

* αυτός που επιμένει πολύ στην άποψή του, που δεν αλλάζει γνώμη εύκολα, στο σημείο του να είναι εκνευριστικό αυτό

εμπαθής

αυτός που έχει έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, εναντίον κάποιου

Καπου στην μεση ,για να μην μαλωνουμε ειναι η αληθεια...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

τι να κάνουμε φίλε μου...
εμένα το φτωχό μου το μυαλό δεν φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι μπορεί κάποιος ΠΑΟΚτσής να είναι για κάποιον "αόρατο και άγνωστο " λόγο, εμπαθής με κάποιο-οποιοδήποτε στέλεχος-της ομάδας του...
το δικό σας που είναι και πιό "ψαγμένο" πάει μακρύτερα και είναι έτοιμο να ψάξει και να βρει παντού συνωμότες και εχθρούς...
ότι μπορεί ο καθένας μας....
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Ωραια στην ερωτηση τι ειναι " εμπαθεια" , απαντησε ο φιλος παραπανω.
Στην ερωτηση τι ειναι"ξεροκεφαλια" , ο απαντησε ο επομενος
Στην ερωτηση " για ποιο ακριβως λογο να ειμαι(στε) εμπαθεις , ειναι η σειρα σου να απαντησεις. :lol: :lol:
Μετα θα πατε σε αλλο κυκλο ερωτησεων .
Υ.Γ. Φερτε την Κουτσοσταματη!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

Καταρχην κανενας δεν σε κατηγορησε για το μυαλο σου..Συ ειπας..Δευτερον, καλο θα ηταν να αφησεις την ειρωνεια και να απαντησεις αν θελεις σε οτι σε αφορα...Απο εκει και περα , μην το παιζεις και "αθωος" και αναφερομαι γιατι ολοι δεν εχουμε την μνημη χρυσοψαρου που πιθανον να νομιζεις...Αν μη τι αλλο τα γραπτα μενουν...
Άβαταρ μέλους
PABLO GARCIA1

Δεν βλέπω να κατηγορούμαι για κάτι συγκεκριμένο εκτός αν κατηγορούμαι για όλα τα παραπάνω οπότε θα ήταν πολύ κουραστικό για όλους τους υπόλοιπους να δώσω τόσες απαντήσεις....το topic Σάντος γράφει και όχι Orwell,άσε που θα ήταν και εύκολο να το κάνω.
Οσο για το "αθώος" και μιά και είναι η δεύτερη φορά που το λες....αν έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου και θέλεις κάποια διευκρίνηση υπάρχουν και pm, σε διαφορετική περίπτωση σου συνιστώ απλώς υπομονή,όπως κάνω και γω με αρκετούς.
Ααα και συμφωνώ..τα γραπτά μένουν...πρώτος το έχω πει άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
moican4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από moican4 »

οκ...συμφωνουμε τοτε...Η υπομονη ειναι ο μοναδικος δρομος για εμας και την ομαδα μας..Στο "προσωπικο" που λες εχω υπομονη ανεξαντλητη εως γαιδουρινη θα ελεγα..Δεν νομιζω να καταφερομαι εναντιον σου με μια διαπιστωση η οποια προκυπτει απο την καθημερινη επικοινωνια μεταξυ μας στο τοπικ και σαιτ που μας φιλοξενει....Οσο αναφορα τις αποψεις , για να εξηγουμαι..Προσωπικα ουτε που σε ξερω...
Αυτα και νομιζω ας μην αναλοθουμε σε αλλο off topic συζητησεις...Σορρυ απο τους υπολοιπους αν κουρασα κιολας...
Άβαταρ μέλους
teod1980

Δημοσίευση από teod1980 »

tad έγραψε: Τα αποτελέσματα με το ΠΟΚ είναι έως και τραγικά αλλά εξηγόνται απόλυτα από την ποιότητα του ρόστερ.
Προσθέτω ότι οι ομάδες του ΠΟΚ παίζουν πιο συγκεντρωμένα στα ντέρμπυ και πιο χαλαρά στα μικρά παιχνίδια που θεωρούν εύκολα ή δύσκολα θα τα κερδίσουν. Για αυτό δεν έχει λογική να λέμε πως παίρνει η κάθε ομαδούλα αποτέλεσμα από αυτούς κι όχι εμείς. Σκεφτείτε πως έχει χάσει ο ΠΑΟΚ από μικρή ομάδα ακόμη και στην Τούμπα. Πχ. με Εθνικό χρόνια πριν κάτι ισοπαλίες που λέγαμε ''τώρα θα το βάλουμε, τώρα θα το βάλουμε'' και έληγε το παιχνίδι και ακόμη λέγαμε ''μα γιατί δε το βάλαμε;''
Άβαταρ μέλους
teod1980

Δημοσίευση από teod1980 »

gika έγραψε:Για πόσα συνεχόμενα χρόνια ερχόταν ο γαύρος στην Τούμπα.. για να χάσει???

Τοτε είχαμε πιο μεγαλο μπάτζετ???
Διαφορετικό το ποδόσφαιρο τότε και διαφορετικά τα κέρδη από τις πρώτες θέσεις. Μόνο δόξα πρόσφεραν, τώρα προσθέτουν και οικονομική διευκόλυνση, οπότε μη το ψάχνεις....
Άβαταρ μέλους
Petm

Δημοσίευση από Petm »

προσπαθώντας να βγάλω άκρη για πιο λόγο υπάρχει τέτοια διαφορα μεταξύ τον αποτελεσμάτων με τους 3 τους ΡΟΚ και τwν άλλwν ομάδων (όπως είπε και ο hide ούτε το μαμιμενο το στατιστικό λάθος δεν υπάρχει) έριξα μια ματια στα αποτελέσματα τις ΑΕΚ στα ντέρμπι τις 3 χρονιες που ο santos ήταν προπονητής τις

για το πρωτάθλημα 3 νίκες 3 ισοπαλίες 6 ήττες τις περισσότερες από OSFP

και άμα βάλουμε μέσα και το κύπελλο έχουμε 6 νίκες 4 ισοπαλίες 8 ήττες η 5-4-9 (έχει ένα παιχνίδι που το κέρδισε η ΑΕΚ 0-1 στο κανονική διάρκεια και το έχασε στη παράταση 2-1 οποτε βάλτε το όπως θέλετε). όταν λέω ντέρμπι βάζw τα παιχνίδια με osfp παο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Petm την Τρί 01 Δεκ 2009, 20:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

teratios έγραψε:Εμπάθεια είναι να γράφονται σεντόνια για τον Σάντος μόνο όταν ο ΠΑΟΚ χάνει.

Εμπάθεια είναι στις νίκες να ξεχνιούνται να αποδοθούν τα εύσημα στον Σάντος.

Εμπάθεια είναι στις ήττες να ξεχνιούνται να αποδοθούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον Σάντος.

Εμπάθεια είναι να γίνεται η περσινή 2η θέση 4η, έστω και αν αυτό μειώνει τον ΠΑΟΚ, μόνο και μόνο για να μην χρειάζεται να πούμε κάποιον καλό λόγο για τον Σάντος.

Εμπάθεια είναι να αποσιωπάται ο ρόλος που έπαιξε ο Σάντος στην εξέλιξη του Βιερίνια, στον ερχομό του Κονσεισάο, στην εξέλιξη του Μαλεζά, στην παραμονή του Κονσεισάο κλπ.

Εμπάθεια είναι να κατηγορείς τον Σάντος γιατί ο Ηρακλής έκοψε βαθμό από τον Ολυμπιακό.

Εμπάθεια είναι να έχει σημασία η "καλή μπάλα" όταν κερδίζουμε και "το αποτέλεσμα" όταν δεν κερδίζουμε.

Εμπάθεια είναι να θεωρείς ασήμαντο στατιστικό πως μετά από το 1978 δεν τερμάτισε ο ΠΑΟΚ ποτέ δύο απανωτές χρονιές στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, αλλά να θεωρείς πως είναι "αριθμοί που λένε την αλήθεια" τα στατιστικά των αγώνων με το ΠΟΚ.

Εμπάθεια είναι να ξεχνάς πως έχεις παίξει 7 ντέρμπι τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με παίχτη λιγότερο.

Εμπάθεια είναι να ξεχνάς πως τα μισά ντέρμπι από αυτά που έχασες με τον Σάντος τα έχασες γιατί κάποιος γαμημένος πούστης έβαλε το χέρι του.

Εμπάθεια είναι να ξεχνάς ή να θεωρείς ασήμαντο πως έχεις να χάσεις από οποιονδήποτε εκτός ΠΟΚ από τις αρχές του 2008.

Εμπάθεια είναι να θεωρείς πως το να στηρίζεις τον προπονητή της ομάδας σου (της ομάδας σου, επαναλαμβάνω) είναι τσατσιλίκι.

Εμπάθεια είναι να ειρωνεύεσαι την ομάδα σου (την ομάδα σου, επαναλαμβάνω), για να χτυπήσεις τον Σάντος.

Εμπάθεια είναι να ενστερνίζεσαι τα πιο βαμμένα αντι-παοκτσήδικα επιχειρήματα των αλλόθρησκων για να χτυπήσεις τον Σάντος.

Εμπάθεια (βαριάς μορφής πλέον) είναι να φτάνεις στο σημείο να αναστέλλεις την υποστήριξη σου στην ομάδα μέχρι να περάσει το δικό σου και αλλάξει προπονητής, εμπάθεια είναι να φτάνεις στο σημείο να εύχεσαι το κακό της ομάδας σου μπας και περάσει αυτό το δικό σου.

Υ.Γ.
κι όλα αυτά γιατί; μα γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος, οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβαίνει εκτός από αυτό.
πολυ σωστα αυτα που γραφεις δεν υπαρχει αντιλογος σε αυτα παρα μονο να καταφυγει καποιος στην ειρωνεια.....
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥς ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΑΝΑΜΕ ......ΝΙΚΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥΣ
ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΚ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ....... :opaokara: :opaokara: :nairepaok: :opaokara:
Stelios80

Δημοσίευση από Stelios80 »

teod1980 έγραψε:
tad έγραψε: Τα αποτελέσματα με το ΠΟΚ είναι έως και τραγικά αλλά εξηγόνται απόλυτα από την ποιότητα του ρόστερ.
Προσθέτω ότι οι ομάδες του ΠΟΚ παίζουν πιο συγκεντρωμένα στα ντέρμπυ και πιο χαλαρά στα μικρά παιχνίδια που θεωρούν εύκολα ή δύσκολα θα τα κερδίσουν. Για αυτό δεν έχει λογική να λέμε πως παίρνει η κάθε ομαδούλα αποτέλεσμα από αυτούς κι όχι εμείς. Σκεφτείτε πως έχει χάσει ο ΠΑΟΚ από μικρή ομάδα ακόμη και στην Τούμπα. Πχ. με Εθνικό χρόνια πριν κάτι ισοπαλίες που λέγαμε ''τώρα θα το βάλουμε, τώρα θα το βάλουμε'' και έληγε το παιχνίδι και ακόμη λέγαμε ''μα γιατί δε το βάλαμε;''
Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με αυτά που λέτε. Η ένστασή μου είναι ότι αυτά είναι ένα μέρος της αλήθειας.
Από τις αρχές της περασμένης σεζόν που ξεκίνησε αυτή η ομάδα δεν κερδίζουμε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και δε χάνουμε από ομάδες με μικρότερο μπάτζετ. Μόνες εξαιρέσεις το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1 - 0 στο κύπελλο και το ΠΑΟΚ - Βαλερένγκα 0 - 1 στο Europa League. Αυτό το φαινόμενο σίγουρα είναι ακραίο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο. ΟΚ, σαφώς νικάς ευκολότερα τον Πανθρακικό από ότι τον Ολυμπιακό, αλλά αυτά τα ποσοστά είναι απίστευτα.
Χωρίς να είμαι απόλυτος, βλέπω ότι υπάρχει ένα ζήτημα ψυχολογίας της ομάδας. Κάποιοι μας έχουν πάρει τον αέρα και από τους άλλους έχουμε πάρει εμείς τον αέρα. Όσο για την ευθύνη; Αν ισχύει αυτό που λέω, νομίζω ότι ανήκει κατά πρώτο λόγο στους παίκτες, κατά δεύτερο στο Σάντος και μετά στο υπόλοιπο πλαίσιο (μπάτζετ, διοίκηση, διαιτησία, πίεση κόσμου ή ότι άλλο έχει ειπωθεί).
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου”