Και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι. Αν παίρναμε το κύπελλο, δε θα έλεγα τίποτα. Από μέσα μου πικραίνομαι που μας ξεπέρασε η χάρτινη ως δύναμη (μιλάω για εισητήρια/έσοδα), ένα κλαμπ που εμείς αναστήσαμε. Παλιότερα είχα μεγαλύτερη διάθεση κριτικής. Εδώ μέσα όμως δε μπορείς να ασκήσεις κριτική, γιατί απλά χάνεις το σάλιο σου. Υπάρχει κλίκα εδώ και χρόνια, η οποία χρησιμοποιεί το φόρουμ ως μέσον ικανοποίησης του 'εγώ' (ego όπως αναφέρεται στην επιστήμη της ψυχολογίας). Κάνει το άσπρο μάυρο, επιτίθεται σε μέλη, χαρακτηρίζει, ανταλάσσει likes, σε αποκλείει. Κάνει exclusion και μπούλινγκ, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και το ηθικό πλεονέκτημα με το έτσι θέλω: 'ΠΑΟΚ γίναμε στα δύσκολα', 'όχι για τους τίτλους' και πολλά άλλα.Blackgr4 έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 15:27Ότι και να απαιτούσε ο κόσμος, δεν είχε καμία σημασία τη στιγμή που δεν υπήρχαν τα μέσα για να πετύχουμε το κάτι παραπάνω.aivas19 έγραψε: Κυρ 26 Απρ 2026, 14:59
Δηλαδη 40 χρονια δεν απαιτουσε ο οπαδος και δεν ανεβαιναμε πιστα;
Το κακό (για μένα πάντα) είναι πως από τότε που αποκτήσαμε μεγαλομέτοχο ,με άπειρα χρήματα, σταματήσαμε να απαιτούμε με την ίδια διάθεση.
Αρχίσαμε περισσότερο να φοβόμαστε μη τυχόν και στεναχωρηθεί ο Ιβάν και φύγει παρά να πιέζουμε για να ανεβαίνει διαρκώς η ομάδα.
Προφανώς τώρα δεν θα κάτσω να αναλύσω τι θεωρώ πίεση και απαίτηση και με ποιον τρόπο θα έπρεπε να εκφραστούμε. Δεν έχει σημασία.
Τουλάχιστον στις μεταξύ μας συζητήσεις, εδώ και αρκετά χρόνια, περισσότερο αναλύουμε το πόσο θα στοιχίσει το οτιδήποτε στον Ιβάν, παρά το πόσο ανάγκη το έχει ο σύλλογος.
Έχουμε γίνει λογιστές, δικηγόροι, οικονομολόγοι, αναλύουμε γεωπολιτικές εξελίξεις, πωλήσεις, αγορές, τα πάντα και ΌΛΑ αυτά χρησιμοποιούνται σε σταθερή βάση ως μόνιμη δικαιολογία για κάθε στραβό που συμβαίνει στον σύλλογο.
Τα τελευταία 6-7 χρόνια, έχουμε δει τον Ιβάν να βρίσκεται εντός γηπέδου μία, μπορεί δυο φορές το πολύ. Ο ίδιος άνθρωπος που υποδέχονταν την αποστολή και έσφιγγε το χέρι κάθε ποδοσφαιριστή πριν από κάθε αγώνα.
Φτάσαμε ακόμα και αυτό να το θεωρούμε λογικό και να λέμε έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα.
Ακόμα και ο Αλαφούζος που το 90% των βάζελων τον βρίζει και τον κυνηγάει ακατάπαυστα, δεν σταματάει να επενδύει ποτέ και βρίσκεται δίπλα στην ομάδα περισσότερο από τον Ιβάν. Επίσης προφανώς δεν θα αναλύσω αν έχει πετύχει κάτι ο Αλαφούζος επενδύοντας γιατί ούτε αυτό έχει σημασία και σίγουρα υπάρχουν δυο, τρία άλλα παραδείγματα μεγαλομετόχων που και επένδυσαν και πέτυχαν και ήταν - είναι δίπλα στις ομάδες τους.
Ο Ιβάν ήταν και είναι ο ευεργέτης του ΠΑΟΚ. Όσα τεράστια πράγματα έχει πετύχει ο ΠΑΟΚ με τον Ιβάν, ούτε τα ξεχνάμε, ούτε τα υποτιμάμε, ούτε τα αμφισβητεί κανένας μας.
Έχω ξαναγράψει πως αν χτιστεί ποτέ νέο γήπεδο, πρέπει να υπάρχει μέσα του ένα άγαλμα του Ιβάν. Το λιγότερο που μπορεί να γίνει.
Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν με κάνει να νιώθω ενοχές όταν ασκώ κριτική. Είναι υποχρέωση μου (ΜΑΣ) να το κάνω (κάνουμε).
Είχα γράψει κάποτε πως δεν έχουμε πιάσει ούτε καν το εγχώριο ταβάνι (πόσο δε μάλλον το Ευρωπαϊκό που δεν έχουμε παίξει ποτέ CH.L) και ορισμένοι έπεσαν να με φάνε.
Ε λοιπόν το ξαναγράφω. Σε νοοτροπία είμαστε ακόμα 4οι και σε όποιον αρέσει.
Λίγο ήθελε να πάρουμε το κύπελλο χθες το βράδυ και να μην ανοίξει ρουθούνι. Σε ποια ομάδα του ΠΟΚ, η μία κατάκτηση κυπέλλου θα έσβηνε μια κακή χρονιά; Σε καμία είναι η απάντηση. Ε σε εμάς μια χαρά θα βγάζαμε τον σκασμό και το ξέρουμε πολύ καλά. Αυτή είναι και η απόδειξη.
ΥΓ Έχει μεγάλη σημασία να ασκείται η κριτική ΠΡΙΝ σκάσει η μπόρα.
Τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πεσμένος στο πάτωμα, είναι ντροπή και ξεφτίλα να τον χτυπάς.
Όποιος έχει άντερα μιλάει από ΠΡΙΝ και ας τον λένε "πελάτη και Μυστακιδικό". Τουλάχιστον έχει καθαρή τη συνείδηση του.
Ο ΠΑΟΚ όλοι λέγαμε δεν έπαιρνε τίτλους γιατί δεν είχε χρήματα. Τώρα τα έχουμε και ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι τοπ κλαμπ σε τίτλους, όχι να είναι από δικαιολογία σε δικαιολογία. Τα μεγάλα κλαμπ έχουν απαιτήσεις. Τόσο απλά. Είμαστε σε χρόνια που δεν υπάρχουν οι σφαγές της δεκαετίας του 70 ούτε του Κώκκαλη και έχεις VAR. Ο ΠΑΟΚτσής πρέπει να επιθυμεί το σωματείο του να μεγαλώνει. Όχι να βγαίνουν συγκεκριμένα μέλη και να γράφουν, αλλάξτε ομάδα. Καλά σοβαρά; Αντί να δημιουργήσουμε νέους οπαδούς και να εμπνέυσουμε κόσμο να λέμε σε αρρωστάκια που έχουν δώσει τα πάντα τους για τον ΠΑΟΚ, αλλάξτε ομάδα, αν δεν το αντέχετε; Αυτή είναι λίγο πολύ η γραμμή του φόρουμ, τουλάχιστον αυτό εισπράττω εγώ.
Από εδώ και μπρος θα γράφω σποραδικά μόνο γιατί ξενέρωσα και θα γράφω ότι ''ομορφιά'' γουστάρω και όποτε γουστάρω. ΣΤα @@ μου αν με κάνετε μπλοκ, ghosting ή δεν ξέρω τι. Στο φόρουμ τόσα χρόνια γράφω μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ όπως το νιώθω, και δεν θέλησα να κάνω κανένα φίλο ή εχθρό, ούτε κλίκα να μου ικανοποιεί το 'εγώ' μου.