Μεταγραφές 2011-2012

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις καλαθοσφαιριστών στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
palok

Re: Μεταγραφές 2011-2012

Δημοσίευση από palok »

Trikaliotis έγραψε:Μόνο σαν πρόεδρος έρχεται

Η είδηση από μόνη της ήταν εντυπωσιακή με δεδομένο ότι αίφνης ο Κόρεϊ Μαγκέτι βρέθηκε προ των... πυλών του ΠΑΟΚ. Μακάρι να γινόταν, έστω και για το διάστημα που θα διαρκέσει το λοκ άουτ. Ο 32χρονος γκαρντ με μέσο όρο καριέρας... 16,5 πόντους στη 12ετή του καριέρα στο ΝΒΑ και σε πέντε διαφορετικές ομάδες, με ρεκόρ τους 39 πόντους που σημείωσε το 2007 κόντρα στους Λέικερς (όταν ο ίδιος έπαιζε στους Κλίπερς) είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Απ' εκεί και πέρα- χωρίς να έχω την παραμικρή διάθεση ειρωνίας απέναντι στον ΠΑΟΚ- θέμα να φορέσει ο Μαγκέτι τη φανέλα με το "Δικέφαλο" δεν υφίσταται. Υπάρχουν κάποια πραγματάκια τα οποία δεν μπορούμε να προσπεράσουμε: Πρώτον, ότι ο Μαγκέτι- όπως ενημερώνει τις ευρωπαϊκές ομάδες ο ατζέντης του- ζητά 150 χιλιάδες δολάρια το μήνα. Αν ρίξουμε μιά ματιά στον προυπολογισμό του ΠΑΟΚ διαπιστώνουμε ότι η... ακριβή του μεταγραφή θα κοστίσει περί τις 150 χιλιάδες δολάρια, το χρόνο όμως! Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μαγκέτι είναι παίκτης ο οποίος έχει συμβόλαιο στο ΝΒΑ (Σάρλοτ Μπόμπκατς) άρα θα πρέπει να πληρωθεί και η ασφάλειά του... Αυτό δεν το υπολόγισε κανείς; Άρα το κόστος ανεβαίνει και φτάνει σε ύψη που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αγγίξει. Για να πούμε την αλήθεια όταν διαβάσαμε τη συγκεκριμένη είδηση σκεφτήκαμε... γλυκόπικρα: "Προφανώς σαν πρόεδρος θα έρχεται στον ΠΑΟΚ"!

Καλό θα ήταν να βλέπαμε τέτοιους παίκτες ξανά στην Ελλάδα... Και ειδικά σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη φανέλα του την έχουν φορέσει σημαντικοί παίκτες από το ΝΒΑ, με τους Σκοτ Σκάιλς και Κλιφ Λέβινγκστον να αποτελούν την "κορυφή" αλλά οι αναμνήσεις τους να χάνονται στα βάθη των χρόνων. Οι εποχές έχουν αλλάξει, η κρίση έχει αγγίξει και τις δύο μεγάλες ΚΑΕ που τόσα χρόνια ξόδευαν χάρη στην... ατομική πρωτοβουλία δύο οικογενειών. Ο ΠΑΟΚ όπως και πολλές άλλες ομάδες έχουν ξεχάσει τις "χρυσές εποχές" εδώ και χρόνια... Δυστυχώς! Όμως έτσι έχουν τα πράγματα και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε το θέμα!

http://www.3ponto.gr/stiles/Bourlakis/i ... s-erchetai
έρθει δεν έρθει ο Maggette, είπαμε οτι είναι αναμφισβήτητο γεγονός οτι προσπαθούμε να τον φέρουμε. Γιατί να πετάξουμε το όνομα? Για διαρκείας? Μα καλά και ο Bane γιατί βγήκε και μίλησε για πολιτική λιτότητας?

Δεν ξέρω πώς να εκλάβω αυτό το άρθρο. Δηλαδή νομίζει αυτός ο τύπος οτι κάνουν τις διαπραγματεύσεις χωρίς να ξέρουν τι θέλει ακριβώς ο Maggette (ασφάλεια κλπ.)? λες να μην ξέρουνε (ξέρουμε) οτι το μπάτζετ μας θα είναι 500 χιλιάρικα? δεν ξέρω, πόσο βλάχους και αγράμματους μας περνάνε τελικά (διάβαζα και ένα άρθρο χτες του Κολοκοτρώνη του Φιλάθλου για το πόσο πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και ο τελευταίος οπαδός του ΠΑΟΚ για να πρωταγωνιστήσει!!!). ΟΚ, δεν το πάω παρακάτω, έχω αποφασίσει στη ζωή μου να μη δίνω πλέον βάση στο τί γράφεται από ΑΡΔ παρά μόνο αν γνωρίζω την πορεία του (ας πούμε ο Σκουντής μπορεί να μην είναι king of basketball αλλά είναι αξιοπρεπέστατος). Είμαι σίγουρος οτι αν του πείς (του συγκεκριμένου) να γράψει ένα άρθρο για τα πλεονεκτήματα της κλασσικής έναντι της κβαντικής θεωρίας, στο τέλος θα πιστεύει οτι τα λέει καλύτερα και από τον Einstein...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

χαχαχα με αρεσει η πειθω σου!!
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Ο Βλαχόπουλος στο ραδιόφωνο πριν λίγο είπε ότι έχουμε συμφωνήσει σε όλα με τον παίχτη και το θέμα της ασφάλειας του το χειρίζεται αποκλειστικά ο μάνατζερ του. Οριστική εξέλιξη θα έχουμε στο επόμενο 48ωρο.."Ή θα ναυαγήσει οριστικά ή θα μπεί στο αεροπλάνο και θα έρθει" είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης είπε πως αυτό που λαμβάνει από τους διοικούντες του ΠΑΟΚ, με τους οποίους μιλάει καθημερινά, είναι πως ο παίχτης έχει κλείσει, αλλά λέει καλύτερα ας κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί η κατάσταση είναι ρευστή..Αυτα! ;)
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Παίκτης της Λαγκούν Άρο θα είναι τη νέα σεζόν ο Μανώλης Παπαμακάριος. Ο 31χρονος γκαρντ, σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, συμφώνησε με την ισπανική ομάδα και λογικά αύριο θα ανακοινωθεί η απόκτηση του.

Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος την τελευταία τριετία αγωνίστηκε στον Πανελλήνιο, αποφάσισε να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στην καριέρα του και έτσι τη νέα σεζόν θα φοράει τη φανέλα της Χιπουσκόα. Το συμβόλαιο το οποίο αύριο θα υπογράψει ο 31χρονος γκαρντ θα είναι μονοετούς διάρκειας.
Άβαταρ μέλους
denis

Δημοσίευση από denis »

Το Ρέθυμνο συνεχίζει να ενισχύεται ενόψει της νέας σεζόν που θα το βρει να αγωνίζεται στα σαλόνια της Α1 και βρίσκεται πολύ κοντά στο να ντύσει με τα χρώματά του τον Γιώργο Δέδα.

Ο Κρητικός σύλλογος τα έχει βρει με τον 31άχρονο γκαρντ-φόργουορντ και απομένουν μόνο τα τυπικά ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ο Δέδας με την φανέλα του ΠΑΟΚ συμμετείχε σε 32 αγώνες. Είχε μέσο όρο 5.7 πόντους και 1.8 ριμπάουντ.

Το Ρέθυμνο που έχει ήδη αποκτήσει τον Μίτσελ και τον Καλλινικίδη δεν σταματάει εκεί.Το ενδεχόμενο ο Αβραάμ Καλλινικίδης και ο Περικλής Δορκοφίκης να είναι ξανά συμπαίκτες, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

http://www.superbasket.gr/permalink/144831.html
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Trikaliotis έγραψε:Κινήσεις ουσίας και από τους δυο (Πανιώνιο και Άρη) και όχι εντυπωσιασμού που πάμε να κάνουμε εμείς..Γιατί δε λέω, κι εγώ τρελάθηκα στο άκουσμα του Μαγκέτι κι αν έρθει θα τρελαθώ ακόμα περισσότερο που θα δω μετά από χρόνια έναν τέτοιο παίχτη στην ομάδα μας, αλλά για πόσο??? Για 1 μήνα, για 2? Και μετά τι? Θα ψάχνουμε από την αρχή για αμερικανό σε κρίσιμο σημείο της χρονιάς και όταν όλοι οι καλοί θα έχουν βρεί ομάδες?

Πότε επιτέλους θα πάρουμε καλούς έλληνες και σε καλή ηλικία για να κάνουμε επιτέλους έναν κορμό? Ο Ρούλης 3ετές συμβόλαιο του έκανε του Μαυρίδη. Εμείς κάθε χρόνο 33άρηδες και 34άρηδες με μονοετή συμβόλαια. Και πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτός ο Πανιώνιος να παίρνει όλους τους καλούς έλληνες.. :evil: :twisted:

Υ.Γ. Τον ήθελα πολύ τον Χαρίση, παρ'όλο που είναι 32, είναι σε ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και πιστεύω λόγω και του ύψους του, πως μπορεί να δώσει 2 ποιοτικά χρόνια ακόμα..Κρίμα αν είναι αλήθεια. :(
αυτά ακριβώς περνάνε και μένα από το μυαλό μου. το να σου παίρνουν τους παίκτες οι lagun aro Και η cremona δε μου λέει κάτι, στο μέλλον θα δούμε και χειρότερα! αλλά να δω του χρόνου στα ρόστερ άλλων ομάδων της Α1 (εννοοώ πλην των 2) τους Παππά, Μάντζαρη, Vrkic δεν θα το αντέξω...

PS: οκ περιμένουμε τον corey αλλά έχουμε πολλές εκκρεμμότητες και έφτασε σχεδόν 17 αυγούστου (σε 44 μέρες ξεκινάμε τα επίσημα): δέδας? gecevski? 3oς κοινοτικός? 1 αμερικανός ψηλός, +++ ...
Trikaliotis

O Βλαχόπουλος είπε σήμερα πως ο Σούλης ήθελε την ομάδα με κοινοτικό στο 3 και αμερικανούς στο 4 και 5.. :o :shock: Και πως η περίπτωση που προέκυψε με τον Μαγκέτι (δηλ. με αμερικανό τελικά στο 3) του άλλαξε τελείως τα σχέδια και τις κινήσεις που κάνανε μέχρι τώρα στα μεταγραφικά γι'αυτό μείναμε λίγο πίσω και καθυστερούμε.

Από την άλλη το θέμα του Γκετσέφσκι νομίζω πως πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από τις άλλες κινήσεις, όπως επίσης θα είναι κρίμα αν φύγει και ο Δέδας (από τη στιγμή που θα είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι είναι μια χαρά), καθώς θα πρέπει μετά να ψάχνουμε και για αναπληρωματικό 3άρι. Και δυστυχώς έλληνες 3άρια και φτηνοί δεν υπάρχουν. Άσε που αν φύγει ο Δέδας (μαζί και ο ΜακΓκράθ που μάλλον την κάνει) με την περιφέρεια που έχουμε μέχρι στιγμής μας βλέπω να σπάμε τα καλάθια έξω από τα 6.75..!
tigon4

Δημοσίευση από tigon4 »

η πλακα ειναι οτι στο τελος ολοι ξερουμε οτι δεν θα ερθει ο μαγκετι....ιδωμεν.

ολοι διαρκειας !
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Trikaliotis έγραψε:O Βλαχόπουλος είπε σήμερα πως ο Σούλης ήθελε την ομάδα με κοινοτικό στο 3 και αμερικανούς στο 4 και 5.. :o :shock: Και πως η περίπτωση που προέκυψε με τον Μαγκέτι (δηλ. με αμερικανό τελικά στο 3) του άλλαξε τελείως τα σχέδια και τις κινήσεις που κάνανε μέχρι τώρα στα μεταγραφικά γι'αυτό μείναμε λίγο πίσω και καθυστερούμε.
δεν ξέρω από πού το έμαθε ο βλαχόπουλος, αυτό το σενάριο πάντως εγώ πρώτη φορά το ακούω. εκτός αν είχανε "κλεισμένο" κάποιον παικταρά κοινοτικό στο 3 και δεν μας το λέγανε (Vrkic :? :mrgreen: ). Αν πάμε σε αμερικανούς στο 4-5 ξεχνάμε αυτόματα τον θόδωρα. δε βγαίνουνε ούτε τα κουκιά ούτε και οι χρόνοι...
Trikaliotis

Εκτός κι αν πάμε με 4ο ψηλό τον Καλλέ και ο Γκετσέφσκι παίρνει ένα 10λεπτο από κάθε αμερικανό οπότε θα βγάζει ένα 20λεπτο..
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

σήμερα το μεσημέρι μας ονειρεύτηκα να νικάμε άνετα τον Παναθηναικό...
και να δηλώνουνε πως καλά να φάνε 20 πόντους από τον Μαγκέτι και 5 τρίποντα από τον Πέτζα,
αλλά δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το inside game του Λάζου και χάσανε...

ΥΓ κρατήστε Γκέτσε και Δέδα, δεν θέλω μαμακίες...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

trik το budget Μας είναι πολύ μικρό (περί των 500-550 νομίζω). δε βλέπω πώς θα πάμε σε 2 καλούς αμερικανούς των 120Κ δολλαρίων + τον θόδωρα που θέλει τουλάχιστον 80Κ euros...
tigon4

Δημοσίευση από tigon4 »

1. wright-stiggers
2.καλαμποκης-γιαννακιδης
+ combo guard

3.βασικο αμερικανο-δεδας

4.γκετσε-(ελληνας ή κοινοτικος)

5.αμερικανος-χαρισης-καλλες

και παμε και παλι 3αδα χαλαρα

ολοι διαρκειας!
Trikaliotis

Άντε ρε Κόρεϊ αφού πάνω απ'όλα είσαι ΑΝΘΡΩΠΑΣ..Κάνε το ψυχικό! :D

Κάντε το όπως ο Κόρεϊ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ της αμερικανικής κοινωνίας θεωρείται ο Κόρεϊ Μαγκέτι, ο 32χρονος μπασκετμπολίστας με τον οποίο «φλερτάρει» εσχάτως ο ΠΑΟΚ.

Το 2008 είπε γι' αυτόν ο Κρις Μάλιν, τζένεραλ μάνατζερ του Γκόλντεν Στέιτ: «Λιγότερο μας ενδιαφέρουν οι πόντοι και τα ριμπάουντ του, όσο η αφοσίωσή του στο μπάσκετ και ο τρόπος ζωής του. Εάν κατορθώσουν οι νεαροί παίκτες ν' ακολουθήσουν το δικό του μονοπάτι, το κέρδος της ομάδας και της πόλης θα 'ναι ανεκτίμητο». Ο Μαγκέτι ίδρυσε δικό του καμπ, για φτωχά παιδιά, από την πρώτη χρονιά που έπαιξε στο ΝΒΑ (τότε, με 50 παλικαράκια, τώρα με 600 ετησίως) και πρόσφατα βραβεύτηκε για την αλματώδη εξέλιξη που είχε η πρωτοβουλία του. Αγοράζει ο ίδιος εισιτήρια αγώνων για τους άπορους, κάνει τακτικές δωρεές σε θεραπευτικές μονάδες, τα δε χρήματα που έχει βγάλει από το μπάσκετ (τελευταία ομάδα του η Σάρλοτ) αγγίζουν τα 68 εκατ. δολάρια.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... &id=301923
Άβαταρ μέλους
gergeo4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από gergeo4 »

Ο Corey Maggette μίλησε αποκλειστικά στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. "Θέλω να ζήσω αυτή την ατμόσφαιρα" εκμυστηρεύτηκε. Τι είπε για Stojakovic και το "αγκάθι" της ασφάλισης.

Του Κώστα Σωτηρίου

Ο σουπερστάρ των Charlotte Bobcats Corey Maggette μίλησε στην ελληνική έκδοση του ΝΒΑ και όχι μόνο επιβεβαίωσε τις συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά εξομολογήθηκε ότι ανυπομονεί να λυθεί το πρόβλημα με την ασφάλιση, ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στον Δικέφαλο και να ζήσει την ατμόσφαιρα στο κλειστό της Πυλαίας. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη...

-Τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα όσοι αγαπούν το μπάσκετ, ζουν με το όνειρο να σε δουν να αγωνίζεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Δικεφάλου. Ας ξεκινήσουμε από κάτι, το οποίο αδυνατούν να πιστέψουν ορισμένοι και το αμφισβητούν. Είναι αλήθεια ότι βρίσκεσαι σε συζητήσεις με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ;

«Είναι αλήθεια! Εχω συζητήσει μαζί τους, αρκετές φορές και επί αρκετές ώρες. Με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο με προσέγγισαν. Είναι ταπεινοί και αυτοί, όπως εγώ. Ξέρουν σε ποιον απευθύνονται και τι θέλουν. Μου έχουν εξηγήσει τα πάντα για την ομάδα, για τη φιλοσοφία του προπονητή, για τους συμπαίκτες, για όλα όσα πρέπει να ξέρω. Μπορώ να πω ότι έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα να παίξω στον ΠΑΟΚ και δεν σου κρύβω ότι θέλω πολύ να γνωρίσω την κουλτούρα της Ελλάδας, να παίξω όσο καιρό μου επιτρέψει το λοκ άουτ στο ΝΒΑ και να ζήσω την ατμόσφαιρα, για την οποία όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια».

-Τι ακριβώς έχεις ακούσει για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα γενικότερα;

«Εχω ακούσει πάρα πολλά και για τον ΠΑΟΚ και για την Ελλάδα. Εχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους του μπάσκετ. Ενας από αυτούς είναι και ο Trajan Langdon, ο οποίος μου είπε ότι οι Ελληνες λατρεύουν το μπάσκετ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη είναι θεότρελοι όταν βρίσκονται στο γήπεδο. Ειλικρινά, θέλω να έλθω στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, το μάνατζμεντ, τους προπονητές, τον πρόεδρο που όπως έμαθα, είναι μεγάλη δόξα του παρελθόντος. Ξέρω επίσης ότι από αυτή την ομάδα αναδείχθηκε ο Peja Stojakovic, ο οποίος κάνει σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, ενώ αν παίξω τελικά στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσω έναν παλιόφιλο, με τον οποίο βρεθήκαμε για λίγο καιρό μαζί στους Λος Αντζελες Κλίπερς, τον Mike Batiste. Ξέρω ότι παίζει εδώ και χρόνια στους πρωταθλητές Ευρώπης και θα χαρώ πολύ να τον ξαναδώ».

-Ο μέσος φίλος του μπάσκετ θα αναρωτιέται πώς γίνεται ένας παίκτης με συμβόλαιο 10 εκατ. δολ. στο ΝΒΑ να συζητεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε μια ομάδα της Ελλάδας, η οποία δεν ανήκει μάλιστα στις πλουσιότερες του πρωταθλήματος...

«Δεν τους κατηγορώ. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να αναρωτιούνται. Στον ΠΑΟΚ, όμως, φίλε, αν έλθω δεν θα έλθω για τα χρήματα. Θα έλθω για την εμπειρία, για να γνωρίσω την κουλτούρα της πόλης και της Ελλάδας γενικότερα, να συναναστραφώ με ανθρώπους εκτός ΝΒΑ, να ανταλλάξουμε απόψεις για το μπάσκετ και για τη ζωή, να κάνω νέους φίλους, να αποκτήσω αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες σε όλη μου τη ζωή. Και φυσικά να προκριθούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας, έτσι; Μην το ξεχνάμε αυτό! Αυτός δεν είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας;».

-Είναι αλήθεια ότι το μόνο «αγκάθι» που έχει προκύψει, αφορά στο κομμάτι της ασφαλιστικής κάλυψης; Σε περίπτωση τραυματισμού, ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να καλύψει το διαστημικό συμβόλαιό σου, ενώ την ευθύνη δεν αναλαμβάνουν ούτε οι Μπόμπκατς. Εκτιμάς ότι θα βρεθεί λύση;

«Οντως, το ασφαλιστικό είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά ο ατζέντης μου καταβάλλει προσπάθειες, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μπορέσω να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ. Πολύ θα το ήθελα, να μπορώ να κάνω πρόβλεψη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δώσω πιθανότητες ως προς το ενδεχόμενο να βάλω την υπογραφή μου στο συμβόλαιο που μου προσφέρει η ελληνική ομάδα. Ξαναλέω, όμως, ότι θέλω πολύ να αγωνιστώ στον ΠΑΟΚ και τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζω περισσότερα για τις ενέργειες των ανθρώπων μου, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα για το ασφαλιστικό. Αν συμβεί αυτό, σκέφτομαι να ταξιδέψω άμεσα στη Θεσσαλονίκη για να έχω μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με την πόλη».

-Εχεις ιδέα τι πρόκειται να συμβεί στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατά την άφιξή σου;

«Οχι, δεν μπορώ να φανταστώ».
..

-Κάνε υπομονή και θα δεις...

«ΟΚ».

:opaokara: :opaokara: :opaokara:

sport24
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”