Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 ΙΙΙ

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
renegade

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 ΙΙΙ

Δημοσίευση από renegade »

Εγώ βασικά είμαι περίεργος να μάθω ποιοι είναι αυτοί που έχουν υπονομεύσει το κλαμπ.

Όσο για τους πιτσιρικάδες. Ούτε έναν δεν θυμάμαι να έχει πει κάτι του στιλ " ποιος κούλιεράκης"
Είσαι είσαι για παράδειγμα θυμάμαι ότι έγινε μία μικροεπανασταση στα play off της πρώτης χρονιάς λουτσέσκου όταν και ξεκρεμάστηκε το δελτίο του βαρέλα, ενώ την ίδια στιγμιόλη ζητούσανε να παίξει ο μικρός

Αλλά ας το πάρουμε καλά χαμπάρι. Ο ΠΑΟΚ ούτε ίδρυμα είναι ούτε οι ακαδημίες του κούδα είναι. Αν κάποιος αξίζει θα παίξει...κ όχι απλά επειδή είναι έλληνας ή από τις ακαδημίες μας
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Σουριναμέζος έγραψε:Το πρόβλημα με τον Μπακαγιόκο είναι ότι στα 30 του έχει μόλις 2 καλές σεζόν στο βιογραφικό του, το 2016-17 με την Μονακό και το 2020-21 με την Νάπολι
Αν τις κάνει ανά τετραετία πάντως, για φέτος είμαστε πολύ καλά... :)
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Tolaros έγραψε:
renegade έγραψε:

Υγ ερώτηση. Απόψεις αν αύριο έκλεινε ο Ντάγκλας Αουγκούστο
Υπογράφω με τα δύο
Χακαρω το διαρκείας μου
Άβαταρ μέλους
odynet

Δημοσίευση από odynet »

Odi έγραψε:
Ότι εσύ έχεις δει είκοσι παιχνίδια της Λοριάν και μάλιστα έδωσες και έμφαση στον Μπακαγιόκο;

Μόνο αν μένεις στο Λοριάν θα το πιστέψω.

Όχι, συνονόματε, δε μένω στο Λοριάν αλλά μετά χαράς να σου περιγράψω τη μεθοδολογία μου:

Από τότε που ο "Ολλανδός" συμφορουμίτης "φωτογράφισε" τον Μπακαγιόκο βρήκα τις βαθμολογίες του παίκτη σε όλη τη σεζόν και έκατσα να δω, δειγματολογικά, δυο ματς σε εκτεταμένα στιγμιότυπα (περίπου 20 λεπτά το καθένα), απο αυτά που βαθμολογήθηκε άνω του 7, δυο από αυτά που ήταν στο 6 με 7 και δύο από αυτά που βαθμολογήθηκε κάτω του 6. Όλα μαζί κάπου 2 ώρες δουλειά. Και δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα.

Το ίδιο ακριβώς είχα κάνει και πέρυσι, όταν ακούστηκε το όνομα του Εγκόνγκ (είδα ματς και της Watford και της ιταλικής που ήταν δανεικός και της Νιγηρίας) αλλά είχα φρίξει με αυτά που έβλεπα: αστείες γκάφες, στα όρια του blooper στους συλλόγους, αξιοπρεπής με την εθνική του. Και αυτά περίπου έγραψα στο φόρουμ και πάλι ξανά είχε βρεθεί κάποιος, καλή ώρα, να ειρωνευτεί. Τελικά τον είδαμε από κοντά τον παικταρά και ω!τι έκπληξη: έκανε ακριβώς τα ίδια και εν τέλει πήρε πόδι.

Αλίμονο αν, στην εποχή του ίντερνετ και της πληροφορίας να πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι το Λοριάν για να τσεκάρεις ένα παίκτη. Και με τα ερασιτεχνικά εργαλεία, heatmaps κλπ πλέον, μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα, πόσο μάλλον που οι επαγγελματίες σκάουτερ έχουν συνδρομές σε καλύτερες database.

Βέβαια ορισμένα επιχειρήματα συμφορουμιτών, όπως ότι κι ο Μεϊτέ ήρθε από τα αζήτητα κι έκανε καλή χρονιά ή ότι μπορεί ο Τιαμουέ να μην είχε κίνητρο στη Γαλλική επαρχία, όταν πριν λίγο καιρό αγωνιζόταν στα σαλόνια του Μιλάνου και του Λονδίνου είναι απολύτως δεκτά και λογικότατα.

Αλλά όταν ο Μπακαγιόκο καταλήγει στη Λοριάν ή ο Μπαλοτέλι στα βάθη της Ανατολίας ή ο Καγκάουα και ο Μπρέιθγουειτ βολοδέρνουν στη Β' Ισπανίας υπάρχει κάποιος λόγος και η "αγορά" (που σημαίνει όλοι οι Τεχνικοί Διευθυντές, όλων των κορυφαίων ομάδων, όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πρώτης γραμμής) τους έχει αξιολογήσει ήδη ότι δεν αξίζουν ούτε σαν λαχείο/ρίσκο (προφανώς αναλογικά και με το κασέ που ζητάνε).

Κοινώς χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει.
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Daskalos_4 έγραψε:Δεν ξερω αν είναι αντιπροσωπευτικα τα βιντεάκια του, αλλα μονο σε εμενα φαίνεται καπως τσαπατσουλης ο Μπακαγιοκο; Ανοιχτα κοντρόλ, πολλες κοντρες και κυριως πολλες σωματικες συγκρουσεις με τους αντιπάλους του. Γενικα, πολυ ιδιαίτερο το στυλ του.

Οχι μονο σε σενα,δεν ειναι τοσο καλος ουτε στην υποδοχη της μπαλας,ουτε κ στις πασες του.Ξεκαθαρα ανωτερος σε αυτο ο Μειτε.Ο Μπακαγιοκο,πιο πολυ κοφτης ειναι,παρα οργανωτης.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Να σκεφτεστε πριν τα γραψετε γιατι θα σας μαλωσει ο Odi
Άβαταρ μέλους
cellophan

Blackgr4 έγραψε:
embuji έγραψε:Σταθερα ο ΠΑΟΚ και καθε ομαδα που εχει σοβαρες ακαδημιες πρεπει να εχει στις ρεσερβες της παικτες απο ακαδημιες. Αμφιβαλλω οτι ο ΠΑΟΚ δε μπορει να βγαλει εναν παικτη που να εχει το potential του ραφα ή καλυτερου του. Το προβλημα ειναι εκει. Οτι πρεπει να εχουμε μεγαλυτερη προωθηση στα μπεμπε μας. Φερε ξενους ναι. ΦΕΡΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ξενους. Φερε τους παικταραδες και απο πισω ή εχετε καλουτσικους ελληνες να σταθουν η τα μπεμπε που βγαζεις. Ετσι δουλευουν τα περισσοτερα κλαμπ. Οι νεοι ομως θελουν προσοχη και πολλη δουλεια με την πρωτη ομαδα. Ισως να επρεπε να μεγαλωσει το προπονητικο τιμ ο ΠΑΟΚ ωστε να δουλευονται ταυτοχρονα στην μεγαλη ομαδα και οι μπεμπε. Δε γινεται να ερχονται οι ραφα, οι σοαρες κλπ κλπ και να πιανουν θεση. Πρεπει να μαθουμε να δινουμε περισσοτερες ευκαιριες και να δουλευουμε τα παιδια περισσοτερο.

Οσο για την λιστα, μην ξεχναμε οτι στην λιστα εχουμε 2 παικτες που υπο αλλες συνθηκες δεν θα ηταν μεσα. Βιερινια και σβαμπ δεν ειναι πλεον στο επιπεδο που θελει να ειναι ο ΠΑΟΚ. Αλλα ειναι τοτεμ. Ειναι αρχηγοι. Δε τους βγαζεις απο την λιστα. Παιζει και αυτο τον ρολο του στην διαχειριση.
Δεν θα σχολιάσω καν το όνομα του Βιερίνια, αλλά για τον Σβαμπ, αν δεν είναι αυτός στο επίπεδο που θέλει να είναι ο ΠΑΟΚ, τότε σίγουρα αποκλείεται να είναι ο Οζντόεφ. Αποκλείεται όμως.
Ο Σβαμπ σε κουβάλησε πέρσι από τον Ιούλιο(!) μέχρι τον Μάιο..
Πήγα να γράψω, αλλά είδα ότι απάντησες. O Σβαμπ έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια - για μένα, όχι μόνο περσι- το δικαίωμα να είναι χωρίς εισαγωγικά και παρενθέσεις, μέλος του γκρουπ σε όλες τις διοργανώσεις.
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

Δημοσίευση από paokmaniak »

Για πειτε ρε παιδια και σεμενα να μαθω καναν παικτη του ΠΑΟΚ που δε του δοθηκε ευκαιρια σε εμας και διεπρεψε εξω.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Gospi έγραψε:Να σκεφτεστε πριν τα γραψετε γιατι θα σας μαλωσει ο Odi
Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τι έγινε την προηγούμενη φορά που επέμενες σε λάθος συμπεριφορές νομίζω.
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

DaVinci έγραψε:Ο Μπακαγιόκο ούτε ενεργός παίκτης είναι ούτε καλή περίπτωση. Πραγματικά απορώ με κάποια πράγματα που διαβάζω στα σόσιαλ. Πως είναι ενεργός παίκτης με συνολικα 40 συμμετοχές τα τελευταία 3 χρόνια; Πως είναι ενεργός ενώ φέτος από τις θλάσεις έκανε 20 ματς ως αλλαγή στην υποβιβασμένη Λοριάν; Πως είναι ενεργός ενώ δεν έχει κάνει ούτε προετοιμασία με την Λοριάν και είναι πλήρως στο πάγο όλο το καλοκαίρι;

Πραγματικά αυτά που διαβάζω με ξεπερνάνε. Διαβάζουν κάποιοι βιογραφικό Μίλαν και Τσελσι, εντάξει μας κανει, βόμβα, φέρε τον Ιβάν, καλύτερος του Μεϊτέ. Το φουσκώνουν και οι υπάλληλοι δημοσιογράφοι, ο παικταράς Μπακαγιόκο, γρήγορος, έμπειρος, καλή περίπτωση, και δένει το αφήγημα. Τα ίδια και πέρυσι με τον Σαματα. Έπαιξε Γουέστ Χαμ και Φενερμπαχτσε ρε άσχετοι, τανκς, πολυβολο με το κεφάλι, μπεεε.

Πέρυσι φέραμε σέντερ φορ που είχε γίνει meme με βιντεακια γεμάτα με τις αστοχίες του, και φετος πάμε να φέρουμε χαφ που έχει compilation στο διαδίκτυο τις λάθος πάσες και τα αστεία κοντρόλ του. Άξιοι της μοίρας μας πλέον. Δεν μας φταίει κανείς.
Κι όμως είναι ενεργός.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

odynet έγραψε:
Odi έγραψε:
Ότι εσύ έχεις δει είκοσι παιχνίδια της Λοριάν και μάλιστα έδωσες και έμφαση στον Μπακαγιόκο;

Μόνο αν μένεις στο Λοριάν θα το πιστέψω.

Όχι, συνονόματε, δε μένω στο Λοριάν αλλά μετά χαράς να σου περιγράψω τη μεθοδολογία μου:

Από τότε που ο "Ολλανδός" συμφορουμίτης "φωτογράφισε" τον Μπακαγιόκο βρήκα τις βαθμολογίες του παίκτη σε όλη τη σεζόν και έκατσα να δω, δειγματολογικά, δυο ματς σε εκτεταμένα στιγμιότυπα (περίπου 20 λεπτά το καθένα), απο αυτά που βαθμολογήθηκε άνω του 7, δυο από αυτά που ήταν στο 6 με 7 και δύο από αυτά που βαθμολογήθηκε κάτω του 6. Όλα μαζί κάπου 2 ώρες δουλειά. Και δεν μπορώ να πω ότι είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα.

Το ίδιο ακριβώς είχα κάνει και πέρυσι, όταν ακούστηκε το όνομα του Εγκόνγκ (είδα ματς και της Watford και της ιταλικής που ήταν δανεικός και της Νιγηρίας) αλλά είχα φρίξει με αυτά που έβλεπα: αστείες γκάφες, στα όρια του blooper στους συλλόγους, αξιοπρεπής με την εθνική του. Και αυτά περίπου έγραψα στο φόρουμ και πάλι ξανά είχε βρεθεί κάποιος, καλή ώρα, να ειρωνευτεί. Τελικά τον είδαμε από κοντά τον παικταρά και ω!τι έκπληξη: έκανε ακριβώς τα ίδια και εν τέλει πήρε πόδι.

Αλίμονο αν, στην εποχή του ίντερνετ και της πληροφορίας να πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι το Λοριάν για να τσεκάρεις ένα παίκτη. Και με τα ερασιτεχνικά εργαλεία, heatmaps κλπ πλέον, μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα, πόσο μάλλον που οι επαγγελματίες σκάουτερ έχουν συνδρομές σε καλύτερες database.

Βέβαια ορισμένα επιχειρήματα συμφορουμιτών, όπως ότι κι ο Μεϊτέ ήρθε από τα αζήτητα κι έκανε καλή χρονιά ή ότι μπορεί ο Τιαμουέ να μην είχε κίνητρο στη Γαλλική επαρχία, όταν πριν λίγο καιρό αγωνιζόταν στα σαλόνια του Μιλάνου και του Λονδίνου είναι απολύτως δεκτά και λογικότατα.

Αλλά όταν ο Μπακαγιόκο καταλήγει στη Λοριάν ή ο Μπαλοτέλι στα βάθη της Ανατολίας ή ο Καγκάουα και ο Μπρέιθγουειτ βολοδέρνουν στη Β' Ισπανίας υπάρχει κάποιος λόγος και η "αγορά" (που σημαίνει όλοι οι Τεχνικοί Διευθυντές, όλων των κορυφαίων ομάδων, όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων πρώτης γραμμής) τους έχει αξιολογήσει ήδη ότι δεν αξίζουν ούτε σαν λαχείο/ρίσκο (προφανώς αναλογικά και με το κασέ που ζητάνε).Κοινώς χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει.

Όλη αυτή η ανάλυση είναι λάθος. Ο παίκτης προφανώς έχει πτωτική πορεία, γ αυτό και μας κοιτάει. Τίποτα δεν μου λέει η προηγούμενη χρονιά του. Αν ήταν καλή δεν θα ερχόταν ποτέ.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν είναι πολυτραυματιας (που δεν είναι) ή αν έχει αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Προφανώς και έχει αγωνιστικό ρίσκο η κίνηση. Χαίρω πολύ.

Επίσης θα αναφέρω και το πλέον προφανές που δεν λαμβάνεις υπ όψιν. Και αυτό είναι πως το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Στην περυσινή Λοριαν που ήταν ομάδα για φούντο μπορεί να μην ταίριαζε. Στον ΠΑΟΚ που παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, μπορεί να λάμψει.

Έχει να κάνει με τους συμπαίκτες, την φιλοσοφία , τον ρυθμό και άλλους ακόμη εκατοντάδες παράγοντες που δεν φαίνονται σε κανένα εκτεταμένο στιγμιότυπο και σε κανένα heat map.
Άβαταρ μέλους
cellophan

Equalizer έγραψε:
Tolaros έγραψε:
renegade έγραψε:

Υγ ερώτηση. Απόψεις αν αύριο έκλεινε ο Ντάγκλας Αουγκούστο
Υπογράφω με τα δύο
Χακαρω το διαρκείας μου
Όχι από μένα. Πόσους να προλάβει να ντατντέψει ο Λουτσέσκου, 24 ώρες έχει η ημέρα. Θέλω έναν αχάμπαρο, χωρίς ψυχολογικά και special treatment needs, σαν τον Μειτέ, που να κόβει αξιοπρεπώς και όταν παίρνει την μπάλα από τα στόπερ να μπορεί να κάνει στο 40% των περιπτώσεων επιτυχημένη περιστροφή και όχι να κάνει κακάκια και να τη δίνει δίπλα ή πάλι πίσω. Δεν είναι και πολλά νομίζω για 1,5 χαρτί που δίνουμε. Ο Καμαρά που τον έχουμε πάει στο 8 π.χ., μέσες άκρες τα κάνει αυτά και στο 6. Ο Σβαμπ το κάνει στο μυαλό του επίσης, απλά υπάρχει ένα πρόβλημα με το να τον ακολουθήσει το σώμα του. Ο Οζντόεφ δεν το κάνει ποτέ, δεν το σκέφτεται καν. Είναι μεγάλο το ψυχολογικό βάρος του πιθανού λάθους και δεν το αντέχει. Ε go figure τώρα εσύ, ποιον θέλουμε εκεί.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Odi έγραψε:
Δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τι έγινε την προηγούμενη φορά που επέμενες σε λάθος συμπεριφορές νομίζω.
Η συμπεριφορα μου ειναι μια χαρα.
Εσυ επιμενεις σε ενα ερειστικο ειρωνικο στυλακι και την εχεις δει σεριφης αλλα δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληθω μαζι σου. Απλα κανε μου την χαρη και στο εξης μην ασχολεισαι με τις αποψεις μου. Να ασχολεισαι μονο με την συμπεριφορά μου οταν εμπιπτει στην δικαιοδοσια σου. Περα απο αυτο μην σχολιαζεις τις τοποθετησεις μου.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

paokmaniak έγραψε:Για πειτε ρε παιδια και σεμενα να μαθω καναν παικτη του ΠΑΟΚ που δε του δοθηκε ευκαιρια σε εμας και διεπρεψε εξω.
Κανένας
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Gospi έγραψε:
Odi έγραψε:
Η συμπεριφορα μου ειναι μια χαρα.
Εσυ επιμενεις σε ενα ερειστικο ειρωνικο στυλακι και την εχεις δει σεριφης αλλα δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληθω μαζι σου. Απλα κανε μου την χαρη και στο εξης μην ασχολεισαι με τις αποψεις μου. Να ασχολεισαι μονο με την συμπεριφορά μου οταν εμπιπτει στην δικαιοδοσια σου. Περα απο αυτο μην σχολιαζεις τις τοποθετησεις μου.
Στο επόμενο ειρωνικό τύπου «σερίφης» θα φύγεις για ένα μήνα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”