16. Dorvalino Alves Maciel "Lino"
Re: Ντορβαλίνο Άλβες Μασιέλ LINO
ο λινο ειναι πολυ λιγος αμυντικα και ειναι μεγαλο προβλημα αυτο γιατι μας δημιουργουνται συνεχεια φασεις απο την πλευρα του.
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω εγω να υπαρχει καποιος πολυ καλυτερος να παιξει αριστερο μπακ
να πουμε ξανα οτι ηταν λαθος που δεν κρατησαν τον δαρλα??
ειναι παλια κουλουρια αυτα και τα ειχαμε πει τοτε που εγιναν
το θεμα ειναι οτι δεν βλεπω εγω να υπαρχει καποιος πολυ καλυτερος να παιξει αριστερο μπακ
- nasostriumph
Θεωρητικά ο Λίνο παίζει όλη την αριστερή πλευρά. Εφόσον είναι ηλίου φαεινότερο ότι το παλικάρι δεν μπορεί να παίξει μπακ. Μπορεί ωστόσο να παίξει αριστερός μέσος, όπως επίσης μπορεί να παίξει και λίγο πιο μπροστά απο αριστερά, σε ρόλο που δεν τον έχουμε δει ποτέ. Δεν κάνει για άμυνα όμως. Κουδούνια τον έκανε ο "έχω το χάρισμα του θεού" Τοροσίδης (εδώ γελάνε με το βλαχο κούδουνο και τη δήλωση του)
αριστερο μπακα εχουμε ονομαζεται σαββινι...δαρλα για δανεικο 200000 δεν κρατουσα ουτε με σφαιρες και οψιον 600000...για καποιους που λετε δεν ειναι μπακ παντα μπακ επαιζε αυτη ειναι η θεση του ασχετα με την αποδοση του...και δεν ειναι μονο οτι ειναι τραγικος πισω αυτο το ξεραμε το θεμα ειναι οτι ειναι τραγικος και μπροστα...ο αραμπατζακος χθες καλυτερα τα πηγε και πισω και μπροστα....ronaldo έγραψε:ο λινο ειναι πολυ λιγος αμυντικα και ειναι μεγαλο προβλημα αυτο γιατι μας δημιουργουνται συνεχεια φασεις απο την πλευρα του.
θα τον δουμε και θα τον κρινουμε τον σαβινι σαν αριστερο μπακ οταν παιξει εκει.
τωρα δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλος η οχι
εγω θα τα εδινα τα 200 χιλιαρικα στον παο και αλλα 300(?) στον δαρλα γιατι θα επιαναν τοπο
τωρα πληρωνεις 300 χιλιαρικα συμβολαιο και πανε στον βροντο για εναν παιχτη τον λινο που οπως λες και εσυ ουτε επιθετικα κανει τιποτα ιδιαιτερο και αμυντικα ειναι :whatever: οπως λεει και ο paokpool.
οπως εχω ξαναπει η φτηνια τρωει τον παρα αν εχεις εναν καλο παιχτη τον κρατας
ο αραμπατζης το ξαναλεω αν ειναι υγιης ειναι ενας νορμαλ ποδοσφαιριστης που κραταει τη θεση του.
καλουτσικος και αμυντικα και επιθετικα και θα βελτιωθει και αλλο αν παραμεινει υγιης
τωρα δεν μπορω να σου πω αν ειναι καλος η οχι
εγω θα τα εδινα τα 200 χιλιαρικα στον παο και αλλα 300(?) στον δαρλα γιατι θα επιαναν τοπο
τωρα πληρωνεις 300 χιλιαρικα συμβολαιο και πανε στον βροντο για εναν παιχτη τον λινο που οπως λες και εσυ ουτε επιθετικα κανει τιποτα ιδιαιτερο και αμυντικα ειναι :whatever: οπως λεει και ο paokpool.
οπως εχω ξαναπει η φτηνια τρωει τον παρα αν εχεις εναν καλο παιχτη τον κρατας
ο αραμπατζης το ξαναλεω αν ειναι υγιης ειναι ενας νορμαλ ποδοσφαιριστης που κραταει τη θεση του.
καλουτσικος και αμυντικα και επιθετικα και θα βελτιωθει και αλλο αν παραμεινει υγιης
Αυξανεται επικινδυνα η μαυρη λιστα...ας σοβαρευτουν μερικοι στην ομαδα
Με τετοιες εμφανισεις και Ιβιτσ,Σερτζιο στον παγκο κινδινευεις να εισαι εσυ παικτης που θα τα ακουει απο την κερκιδα(Παντα καποιος πρεπει να τα ακουει) αλλα αυτη τη φορα δικαιολογημενα..
- paok4kyriakos
Οταν ο αντιπαλος προπονητης το μονο που χρειαζεται να κανει σε επιπεδο τακτικης ειναι να πει στους παικτες του "παιξτε πανω στο Λινο", ε τοτε τι να πεις, ο παικτης αυτος εχει γινει επικινδυνος για την ομαδα.
Ρε παιδιά για να καταλάβω.. Μπακ ή εξτρέν είναι ο Λίνο??
Γιατι με τη Βαλερέγκα έπαιζε μπακ αλλά είχε περισσότερες προωθήσεις κι από τον Κονσεισάο και τα είχε πάει περίφημα! (ήταν το καλύτερα του παιχνίδι ever)
Γιατι με τη Βαλερέγκα έπαιζε μπακ αλλά είχε περισσότερες προωθήσεις κι από τον Κονσεισάο και τα είχε πάει περίφημα! (ήταν το καλύτερα του παιχνίδι ever)
D.A.A.T και Olorin νομιζω τα ειπαν σωστα για το Lino με δυο κουβεντες. Και η ερωτηση του Free ειναι και δικια μου εδω και 10 μηνες. Δεν ειμαι και ο πιο ειδικος αλλα θεωρουσα οτι ειναι εξτρεμ. Η ντριμπλα και η σεντρα που εχει αυτο δειχνουν. Περυσι νομιζα οτι λογω δαρλα και ενναλακτικων λυσεων μπηκε στα χαφ. Φετος ομως?
Λινο τελικα ποια ειναι η θεση σου?
Λινο τελικα ποια ειναι η θεση σου?
Επειδή υπάρχει κάποια σύγχυση για το τι είναι ακριβώς ο Λίνο θα ήθελα να βοηθήσω λίγο: Όλοι οι βραζιλιάνοι μπακ (π.χ. ρομπέρτο κάρλος, καφου κτλ) παίζουν ως full back. Και αυτό γιατί γενικά οι βραζιλιάνικες ομάδες και η εθνική βραζιλία έπαιζαν πιο παλιά σχεδόν πάντα 3-5-2 με 2 full back αριστερά και δεξιά. Δηλαδή κάλυπταν όλοι τη γραμμή και άμυνα και επίθεση. Ο Λίνο είναι ένα full back που παίζει και ως εξτρέμ και ως μπακ. Ανάλογα παραδείγματα στην Ελλάδα είναι ο Νέτο του σκώληκα και ο Λεονάρντο του Ολυμπιακού. Επειδή το 3-5-2 θεωρείται πια ξεπερασμένο σύστημα στα υπόλοιπα (π.χ. 4-4-2 ή 4-3-3) χρησιμοποιούνται συνήθως ως μπακ στην άμυνα, αλλά όλοι μετά αναρωτιούνται αν είναι τελικά εξτρέμ ή μπακ και που μπορούν να αγωνίζονται καλύτερα. Το παλαιομοδίτικο 3-5-2 έπαιξε ο Ρεχαγκελ στην Πορτογαλία με τρεις στόπερ και δύο full back αριστερά ο Φύσσας και δεξιά ο Σειταρίδης
Μαλλον θα τον χρειαστουμε για εξτρεμ,αφου βλεπω βιερινια για σεντερ φορ. 

Καιρός λοιπόν να τον δούμε και σαν χαφ με κάλυψη από πίσω, οπότε αμυντικά θα είναι σχετικά ξέγνοιαστος!
Ελπίζω να πάρει το απιχνίδι επάνω του και να κάνει και τελειώματα, όχι μόνο σέντρες. Πάντως μου φαίνεται πιο ορθολογικό το σχήμα με Κούτσια και Σέρτζιο.
- GREATANASTASIOS