Μαζι σουiremidynami 4+ έγραψε:Ναι φιλε athalos
Ομως νομιζω πως ο μπαρκα εννοεί οτι δεν εχετε νιωσει οι νεοτεροι το ΟΣΟ ΜΕ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕ ΠΟΡΏΝΕΙΣ.
Αυτο χαλυβδωσε τη γενια μας κ κρατησε τη σπιθα αναμμένη.
Αυτο πολλαπλασιασε τους οπαδους μας, ακομα και χωρις τιτλους.
Και για να μην παρεξηγηθω, Επ'ουδενι δεν εννοω οτι οι παλιοι ειναι πιο ΠΑΟΚ απο τους νέους. Απλα επειδη εχουν φαει τις πικρες με το κουτάλι - αλλα παρεμειναν ΠΑΟΚ-εχουν δει και την αντιθετη οψη.
Χτισανε θελοντας και μη μια νοοτροπια αλυγιστη, ακαμπτη, ανικητη, ατσαλωμενη.
Αυτη που δεν μπορεσαν να εξαΰλωσουν και να ισοπεδωσουν οσο κι αν προσπαθησαν οι ποκιτες.
Αυτο, εσεις οι νέοι πρεπει να το πιστωσετε σε εμας τους παλιούς ωστε να γινεται ομαλα η διαδοχη των γενεων στα τσιμεντα της Τουμπας.
Νέα ΠΑΟΚτσάκια
Re: Νέα ΠΑΟΚτσάκια
Να μη σας τρομάζει τίποτα.
Το σύνθημα ''ΠΑΟΚ δεν γίναμε για τους τίτλους'' είναι για να δικαιολογήσουμε τη τέταρτη θέση που είχαμε ξεκάθαρα επειδή μας έστελναν μεγαλομετόχους της πλάκας.
Κανείς απ' τους παλιότερους δεν ήθελε τη δεύτερη θέση. Για τίτλους παλεύανε κι αυτοί.
Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ μέχρι το 1990 ήταν πρωταγωνιστής. Μετά άνοιξαν οι διαφορές και είχες αστείους προέδρους.
Για μπάσκετ δεν το συζητώ εκεί κι αν παλεύαμε για τίτλους.
Πολλές οι πίκρες και οι χαμένοι τελικοί αλλά χτυπούσες ευρωπα'ι'κά.
Όχι δεν θέω τέτοιον ΠΑΟΚ κι ας καλομάθουν οι νεότεροι.
ΠΑΟΚ γίναμε για τους τίτλους.
Ο ΠΑΟΚ ναι μεν μεγάλωσε απ' τον λαό του, απ' τον πρόσφυγα λαό του αλλά και απ' την ομαδάρα του '70 που πήρε τίτλους.
Πιο πάνω γράφετε για τον Μητσοτάκη που πήγε στη Ξάνθη στα παιδάκια και ήταν όλα ΠΑΟΚ.
Πριν 10-20 χρόνια η Ξάνθη είχε λίγους σχετικά ΠΑΟΚτσήδες. Καλώς ή κακώς τα παιδάκια θέλουν τίτλους.
Το σύνθημα ''ΠΑΟΚ δεν γίναμε για τους τίτλους'' είναι για να δικαιολογήσουμε τη τέταρτη θέση που είχαμε ξεκάθαρα επειδή μας έστελναν μεγαλομετόχους της πλάκας.
Κανείς απ' τους παλιότερους δεν ήθελε τη δεύτερη θέση. Για τίτλους παλεύανε κι αυτοί.
Στο ποδόσφαιρο ο ΠΑΟΚ μέχρι το 1990 ήταν πρωταγωνιστής. Μετά άνοιξαν οι διαφορές και είχες αστείους προέδρους.
Για μπάσκετ δεν το συζητώ εκεί κι αν παλεύαμε για τίτλους.
Πολλές οι πίκρες και οι χαμένοι τελικοί αλλά χτυπούσες ευρωπα'ι'κά.
Όχι δεν θέω τέτοιον ΠΑΟΚ κι ας καλομάθουν οι νεότεροι.
ΠΑΟΚ γίναμε για τους τίτλους.
Ο ΠΑΟΚ ναι μεν μεγάλωσε απ' τον λαό του, απ' τον πρόσφυγα λαό του αλλά και απ' την ομαδάρα του '70 που πήρε τίτλους.
Πιο πάνω γράφετε για τον Μητσοτάκη που πήγε στη Ξάνθη στα παιδάκια και ήταν όλα ΠΑΟΚ.
Πριν 10-20 χρόνια η Ξάνθη είχε λίγους σχετικά ΠΑΟΚτσήδες. Καλώς ή κακώς τα παιδάκια θέλουν τίτλους.
Πολυ ομορφη συζητηση που μπορουμε να γραψουμε παρα πολλα.
Fossa διαφωνω,αν θυμηθω θα το κουβεντιασουμε μετα το ματς..
- iremidynami 4+
Θα συμφωνησω με kayde
Ημουν πιο περηφανος οταν κοχλαζε η τουμπα κ σειονταν τα τσιμεντα ΕΝΩ Η ΟΜΑΔΑ ΕΒΓΑΙΝΕ 4η παρα οταν η ομάδα πετούσε κ το γηπεδο ηταν μισοαδειο.αυτο με πληγωνει περισσοτερο απο τις αποτυχιες της ομαδας.
Γιαυτο και βγαζω το καπελο σε αυτους που δεν έφυγαν ποτέ, αν και δεν ανηκα σε ανηκα σε αυτην την κατηγορια γιατι δεν ζω θεσνικη και διαφωνω σε πολλα μαζι τους.
Ημουν πιο περηφανος οταν κοχλαζε η τουμπα κ σειονταν τα τσιμεντα ΕΝΩ Η ΟΜΑΔΑ ΕΒΓΑΙΝΕ 4η παρα οταν η ομάδα πετούσε κ το γηπεδο ηταν μισοαδειο.αυτο με πληγωνει περισσοτερο απο τις αποτυχιες της ομαδας.
Γιαυτο και βγαζω το καπελο σε αυτους που δεν έφυγαν ποτέ, αν και δεν ανηκα σε ανηκα σε αυτην την κατηγορια γιατι δεν ζω θεσνικη και διαφωνω σε πολλα μαζι τους.
Άλλες δεκαετίες παιδιά μη μπερδεύεστε.
Άλλος ο οπαδός της δεκαετίας του '80 άλλος του '90 άλλος του 2020.
Αυτά τα η Τούμπα κόχλαζε όταν ήμασταν τέταρτοι είναι ναχαμεναλεγαμε.
Και το Καραϊσκάκης όταν ο Ολυμπιακός ήταν στα πέτρινά του ήταν πιο καυτή έδρα. Έτσι πάει.
Η Τούμπα πάντα είχε 10-15 χιλιάδες σταθερούς δεν θα παραμυθιαζόμαστε.
Και το πρωτάθλημα φέτος το πήραν αυτοί με την ομάδα.
Τα διαρκείας αυξήθηκαν και έγιναν μόδα επί Ζαγοράκη.
Εδώ αλήθειες θα λέμε.
Και το Καραϊσκάκης όταν ο Ολυμπιακός ήταν στα πέτρινά του ήταν πιο καυτή έδρα. Έτσι πάει.
Εδώ αλήθειες θα λέμε.
Αλλαζουν οι εποχες
Αυτο δεν ειναι κατ' αναγκη κακο
Εχει καλα, εχει κακα
Ειναι διαφορετικο
Ολα αλλαζουν, αλλαζει κι οπαδος
Καθαρα ομως στο ποσοτικο κομματι ομως της γηπεδικης παρουσιας, με μια συζητηση με παλιους ΠΑΟΚτσηδες πληροφορείται καποιος ευκολα, οτι το 15-20 χιλιαδες ηταν το μινιμουμ στην Τουμπα
Αλλα ειπαμε, αλλες εποχες
Οπως αληθεια ειναι, οτι οι δυσκολιες σε χαλυβδωνουν, αλλα μπορουν κ να σε τσακισουν
Εμεις ως ΠΑΟΚ, φτασαμε στο οριο πολλες φορες, αλλα βγηκαμε νικητες
Τωρα ηρθαν καλες εποχες στο ποδοσφαιρο κ δεν μου λειπουν καθόλου οι δυσκολες
Αυτο δεν ειναι κατ' αναγκη κακο
Εχει καλα, εχει κακα
Ειναι διαφορετικο
Ολα αλλαζουν, αλλαζει κι οπαδος
Καθαρα ομως στο ποσοτικο κομματι ομως της γηπεδικης παρουσιας, με μια συζητηση με παλιους ΠΑΟΚτσηδες πληροφορείται καποιος ευκολα, οτι το 15-20 χιλιαδες ηταν το μινιμουμ στην Τουμπα
Αλλα ειπαμε, αλλες εποχες
Οπως αληθεια ειναι, οτι οι δυσκολιες σε χαλυβδωνουν, αλλα μπορουν κ να σε τσακισουν
Εμεις ως ΠΑΟΚ, φτασαμε στο οριο πολλες φορες, αλλα βγηκαμε νικητες
Τωρα ηρθαν καλες εποχες στο ποδοσφαιρο κ δεν μου λειπουν καθόλου οι δυσκολες
- figurehead4
Διαβάζω καιρό τώρα για τους παλιούς ΠΑΟΚτσηδες, για την παλιά κερκίδα, για το ότι ο ΠΑΟΚτσης μεγάλωσε και γαλουχηθηκε με φάπες και γι αυτό δυνάμωσε, για τα λίγα διάρκειας, για αλλαγή νοοτροπίας και πως ίσως οι τίτλοι αλλοιωσουν το dna μας. . Όλα αυτά είναι μονόπλευρα και λίγο αληθινά.
Είμαι 50 χρόνων. Μεγάλωσα με μια ομαδάρα στις αρχές της δεκαετίας του 80 που είχα την απίστευτη χαρά να τη βλέπω συνεχώς και να τη χαρώ πρωταθλήτρια στα 11 μου χρόνια. Δεν πέτυχα την ομαδάρα του 70 για την οποία άκουγα συνέχεια το μπαμπά και τους φίλους του να μου λένε τρελές ιστορίες μεγαλείου ποδοσφαιρικου, και είχε πάρει μυθικές διαστάσεις στο μυαλό μου.
Είδα όμως και τη Μπάγερν και τη Ναπολι και την Άρσεναλ αργότερα. Οποιος δεν τα εζησε να είναι βέβαιος πως από το ζέσταμα ακόμη όλο το γήπεδο ήταν σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα τις ξεσκίσει. Τόσο απλά.
Ο λαός του ΠΑΟΚ γιγαντωθηκε σε κάθε δεκαετία από 60, 70, 80 με ομαδάρες. Οι ομαδάρες μάζευαν κόσμο παράλληλα με την τρέλα του λαού που είναι κολλητική.. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, ούτε στις αρχές της δεκαετίας του 80, ούτε τη χρονιά του τίτλου του 85 δεν γέμιζε η Τούμπα. Θυμάμαι παιχνίδια με τον μπαμπά στην Θ4 τη χρονιά του πρωταθλήματος, με μισοαδεια κερκίδα και με κριτική που ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που ακούω χρόνια μετά στη Θ5. Παντού και πάντα ο ΠΑΟΚτσης είναι ίδιος.
Δεν μας χαρακτηρίζει η μαύρη εικοσαετία 1986-2006. Ναι μας σημάδεψε και μας δυνάμωσε, αλλά δεν οαψαμε ποτέ να ονειρευομαστε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Υποχρέωση μας ήταν να κερδίζεουμε τους πάντες και αυτό μας έτρωγε τα πέτρινα χρονια. Το ντου με την Παρί έγινε από ντροπή. Δυστυχώς θα πω οτι τα μαύρα εκείνα χρόνια τη δίψα για μεγαλείο την έσβηνε κάπως το μπάσκετ. Και πιστεύω ότι αυτό συντέλεσε στο να μην απαλλαγούμε γρηγορότερα από τους φυτευτους.
Μη λέτε ομως για κατάντια του λαού σημερα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή σε σχέση με τότε. Μη λέτε για ΠΑΟΚτσή των σοσιαλ και της κριτικής. Αν είχε ιντερνετ τη δεκαετία του 80 κάθε μήνα θα αλλάζαμε προπονητή Έχουμε κράξει έξω από τα αποδυτήρια κάθε προπονητή του ΠΑΟΚ κυριολεκτικά. Μέχρι και Σάνον, Λοραντ, Σκοτσικ. Με τον τελευταίο ήμουν παρών κιόλας. Οπότε τι μου λέτε πως άλλαξε ο ΠΑΟΚτσης; Τίποτα δεν αλλαξε
Αυτό που επίσης δεν αλλαξε είναι η άρνηση υποταγής. Κρατήσαμε τον Κουδα κάποτε και αργοτερα φέραμε τον Ζαγορακη ανοιγωντας το το δρόμο στον Ιβάν. Γιατί ατιτλοι δεν αντέχουμε. Τέλος με την προπαγάνδα των χαμουρζηδων που θέλουν να μας περάσουν μια νοοτροπία πως δεν είναι αυτοσκοπός ο τίτλος. Είμαστε ομάδα τίτλων και στη ξένη χώρα που παίζουμε κάθε τίτλος μας μετράει για 10 κουφαλες αθηνεζοι.
Και ο Πόντιος έτσι σκέφτεται κουφαλες... Get used to it
Είμαι 50 χρόνων. Μεγάλωσα με μια ομαδάρα στις αρχές της δεκαετίας του 80 που είχα την απίστευτη χαρά να τη βλέπω συνεχώς και να τη χαρώ πρωταθλήτρια στα 11 μου χρόνια. Δεν πέτυχα την ομαδάρα του 70 για την οποία άκουγα συνέχεια το μπαμπά και τους φίλους του να μου λένε τρελές ιστορίες μεγαλείου ποδοσφαιρικου, και είχε πάρει μυθικές διαστάσεις στο μυαλό μου.
Είδα όμως και τη Μπάγερν και τη Ναπολι και την Άρσεναλ αργότερα. Οποιος δεν τα εζησε να είναι βέβαιος πως από το ζέσταμα ακόμη όλο το γήπεδο ήταν σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα τις ξεσκίσει. Τόσο απλά.
Ο λαός του ΠΑΟΚ γιγαντωθηκε σε κάθε δεκαετία από 60, 70, 80 με ομαδάρες. Οι ομαδάρες μάζευαν κόσμο παράλληλα με την τρέλα του λαού που είναι κολλητική.. Αλλά για να ξέρουμε τι λέμε, ούτε στις αρχές της δεκαετίας του 80, ούτε τη χρονιά του τίτλου του 85 δεν γέμιζε η Τούμπα. Θυμάμαι παιχνίδια με τον μπαμπά στην Θ4 τη χρονιά του πρωταθλήματος, με μισοαδεια κερκίδα και με κριτική που ήταν ακριβώς ίδια με αυτά που ακούω χρόνια μετά στη Θ5. Παντού και πάντα ο ΠΑΟΚτσης είναι ίδιος.
Δεν μας χαρακτηρίζει η μαύρη εικοσαετία 1986-2006. Ναι μας σημάδεψε και μας δυνάμωσε, αλλά δεν οαψαμε ποτέ να ονειρευομαστε τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή. Υποχρέωση μας ήταν να κερδίζεουμε τους πάντες και αυτό μας έτρωγε τα πέτρινα χρονια. Το ντου με την Παρί έγινε από ντροπή. Δυστυχώς θα πω οτι τα μαύρα εκείνα χρόνια τη δίψα για μεγαλείο την έσβηνε κάπως το μπάσκετ. Και πιστεύω ότι αυτό συντέλεσε στο να μην απαλλαγούμε γρηγορότερα από τους φυτευτους.
Μη λέτε ομως για κατάντια του λαού σημερα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή σε σχέση με τότε. Μη λέτε για ΠΑΟΚτσή των σοσιαλ και της κριτικής. Αν είχε ιντερνετ τη δεκαετία του 80 κάθε μήνα θα αλλάζαμε προπονητή Έχουμε κράξει έξω από τα αποδυτήρια κάθε προπονητή του ΠΑΟΚ κυριολεκτικά. Μέχρι και Σάνον, Λοραντ, Σκοτσικ. Με τον τελευταίο ήμουν παρών κιόλας. Οπότε τι μου λέτε πως άλλαξε ο ΠΑΟΚτσης; Τίποτα δεν αλλαξε
Αυτό που επίσης δεν αλλαξε είναι η άρνηση υποταγής. Κρατήσαμε τον Κουδα κάποτε και αργοτερα φέραμε τον Ζαγορακη ανοιγωντας το το δρόμο στον Ιβάν. Γιατί ατιτλοι δεν αντέχουμε. Τέλος με την προπαγάνδα των χαμουρζηδων που θέλουν να μας περάσουν μια νοοτροπία πως δεν είναι αυτοσκοπός ο τίτλος. Είμαστε ομάδα τίτλων και στη ξένη χώρα που παίζουμε κάθε τίτλος μας μετράει για 10 κουφαλες αθηνεζοι.
Και ο Πόντιος έτσι σκέφτεται κουφαλες... Get used to it
Πες τα χρυσόστομε.
Ούτε τελεία δεν θα άλλαζα.
Νομίζετε ότι η Τούμπα γέμιζε και ήταν ηφαίστειο σε κάθε ματς απ'τον Ολυμπιακό μέχρι ξέρω γω την Δόξα Δράμας;
Εγώ όταν πρωτοπήγα στη Τούμπα η θύρα 4 η μεγάλη δεν φώναζε. Οι ινδιάνοι πήγαιναν μόνο στη 4α. Φυσικά ακολουθούσε πολλές φορές το υπόλοιπο γήπεδο αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες.
Έχω πάει και πρόσφατα σε γήπεδα των ΠΟΚ που κάνουν κερκίδα με τα μικρόφωνα. Για γέλια είναι.
Αυτά που λέμε εμείς οι άλλοι πρέπει να τα λένε επί 10.
Ούτε τελεία δεν θα άλλαζα.
Νομίζετε ότι η Τούμπα γέμιζε και ήταν ηφαίστειο σε κάθε ματς απ'τον Ολυμπιακό μέχρι ξέρω γω την Δόξα Δράμας;
Εγώ όταν πρωτοπήγα στη Τούμπα η θύρα 4 η μεγάλη δεν φώναζε. Οι ινδιάνοι πήγαιναν μόνο στη 4α. Φυσικά ακολουθούσε πολλές φορές το υπόλοιπο γήπεδο αυτή είναι η μεγάλη διαφορά του ΠΑΟΚ με τις άλλες ομάδες.
Έχω πάει και πρόσφατα σε γήπεδα των ΠΟΚ που κάνουν κερκίδα με τα μικρόφωνα. Για γέλια είναι.
Αυτά που λέμε εμείς οι άλλοι πρέπει να τα λένε επί 10.
Αν το βλέπεις ακούω (διαβάζω)...kayde έγραψε:Πολυ ομορφη συζητηση που μπορουμε να γραψουμε παρα πολλα.
Πολυ σωσταfossa έγραψε:Άλλες δεκαετίες παιδιά μη μπερδεύεστε.
Εδώ αλήθειες θα λέμε.
Οχι φιλαρακια μου,ο "μυθος" του ΠΑΟΚτση οπαδου και του ΠΑΟΚ δε δημιουργηθηκε ουτε απο τιτλους,ουτε απο τροπαια.
35 χρονια ειχαμε να παρουμε πρωταθλημα,οι παλαβοι με την ιδεα ΠΑΝΤΑ εκει ηταν.Τωρα 15,25,30 χιλιαδες οσοι ηταν,εκει ηταν ομως στα τσιμεντα ΚΑΙ ΣΤΙΣ εκδρομες.Αν αυτα που περασε ο ΠΑΟΚτσης τα περνουσε αλλος,ουτε 2.000 δε θα κοβανε -και το ξερετε απο εισιτηρια των χαμου,οταν δε πηγαινανε "καλα".
Οταν παιζαμε ΟΑΚΑ με νουμι και βαζελο,και κατεβαιναμε 3.000,10ατοι,κανενας μας δεν ειχε στο μυαλο του τιτλους και μεγαλεια.Πηγαιναμε για τον ΠΑΟΚ.Αυτος ηταν ο μυθος.
Ναι οκ,πιτσιρικια παντου,ΠΑΟΚ με τους τιτλους -και εγω το χαιρομαι φυσικα,μ'αρεσει- ΑΛΛΑ,
17.000 διαρκειας μετα απο πρωταθλημα.
Ευχαριστω,δε θα παρω,προτιμω τα αλανακια της 4,και ας ειμαστε πιο λιγοι απο τα ποστ στο φειςμπουκ
35 χρονια ειχαμε να παρουμε πρωταθλημα,οι παλαβοι με την ιδεα ΠΑΝΤΑ εκει ηταν.Τωρα 15,25,30 χιλιαδες οσοι ηταν,εκει ηταν ομως στα τσιμεντα ΚΑΙ ΣΤΙΣ εκδρομες.Αν αυτα που περασε ο ΠΑΟΚτσης τα περνουσε αλλος,ουτε 2.000 δε θα κοβανε -και το ξερετε απο εισιτηρια των χαμου,οταν δε πηγαινανε "καλα".
Οταν παιζαμε ΟΑΚΑ με νουμι και βαζελο,και κατεβαιναμε 3.000,10ατοι,κανενας μας δεν ειχε στο μυαλο του τιτλους και μεγαλεια.Πηγαιναμε για τον ΠΑΟΚ.Αυτος ηταν ο μυθος.
Ναι οκ,πιτσιρικια παντου,ΠΑΟΚ με τους τιτλους -και εγω το χαιρομαι φυσικα,μ'αρεσει- ΑΛΛΑ,
17.000 διαρκειας μετα απο πρωταθλημα.
Ευχαριστω,δε θα παρω,προτιμω τα αλανακια της 4,και ας ειμαστε πιο λιγοι απο τα ποστ στο φειςμπουκ
- figurehead4
Λέμε το ίδιο πράγμα, αλλά επικεντρωνουμε αλλου. Αυτό που λέω δεν είναι θεωρία, αλλά η πραγματικότητα, όπως την έζησα μέσα στο οπαδικο κινημα. Η ίδια η Θ4 γεννήθηκε για να στηρίξει μια ομάδα που μόνο ένα σκοπό είχε. Να διαλύσει το αθηναϊκό κατεστημένο. Η καλυτερή ομάδα όλων των εποχών σφαζοταν μανιωδώς, αλλά ομάδα και λαός μαζί την πήγαν ετσιθελικά στην κορυφή. Πάντα αυτό ήταν το ζητούμενο κι έγινε και το λάθος με Παντελακη. Με το ίδιο κίνητρο. Τους τίτλους.kayde έγραψε:Οχι φιλαρακια μου,ο "μυθος" του ΠΑΟΚτση οπαδου και του ΠΑΟΚ δε δημιουργηθηκε ουτε απο τιτλους,ουτε απο τροπαια.
35 χρονια ειχαμε να παρουμε πρωταθλημα,οι παλαβοι με την ιδεα ΠΑΝΤΑ εκει ηταν.Τωρα 15,25,30 χιλιαδες οσοι ηταν,εκει ηταν ομως στα τσιμεντα ΚΑΙ ΣΤΙΣ εκδρομες.Αν αυτα που περασε ο ΠΑΟΚτσης τα περνουσε αλλος,ουτε 2.000 δε θα κοβανε -και το ξερετε απο εισιτηρια των χαμου,οταν δε πηγαινανε "καληα".
Σαφώς και αργότερα η ομάδα δεν μπορούσε να υποστηρίξει τίποτα και κάναμε οπαδούς από τους οπαδούς. Αλλά αυτή η ώθηση η οπαδικη για πρωτιά διοχετευτηκε στο μπάσκετ. Η πέρα από τη λογική επιδίωξη της κορυφής και το μέχρι τέλους κυνήγι της. Όποιος δεν ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές 90 στο χαμηλοταβανο δεν το καταλαβαίνει. Μας προετοίμαζαν οι μεγαλυτεροι για πόλεμο. Η αδρεναλίνη έφτανε στα ύψη. Αυτοσκοπός να τους πάρουμε το πρωτάθλημα. Όχι μόνο την κερκίδα. Να περάσουμε την πίστη στην ομάδα. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ
Αργότερα που μεγαλώσαμε και πιο ενεργά κυνηγούσαμε εμείς ως πρωτοστατες τους γουμενομπατατουδηδες, στις συζητήσεις μας στο σύνδεσμο αυτό που ονειρευομασταν είναι αυτό που συμβαίνει τώρα. Τον ΠΑΟΚ της κορυφής. Κανένας δεν αρκούνταν στο ότι ο λαός γεννάει πάντα ΠΑΟΚτσακια. Ξεραμε πως δεν θα γινόταν πάντα χωρίς τίτλους, γι αυτό και ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου οι δύο τελικοί το 2001 και 2003. Ζωής και θανάτου. Ανάσα πήραμε οπαδικα και η οπαδικη εκτόξευση ήρθε με Ζαγορακη. Μόλις όμως έπιασε ταβάνι αγωνιστικά η ομάδα, καμία γκαυλα για την κερκίδα δεν αρκούσε.
Σκέψου να ζούσε ο Μάκης και να ηταν 30 χρόνων. Θα μας έλεγε πάμε να κατακτήσουμε γην Ευρώπη. Όχι οπαδικα. Ως ομάδα. Αν παίζαμε στο Μπερναμοεου θα έλεγε ποια Ρεάλ μωρέ τώρα να πούμε. Άντε πάμε να την πάρουμε. Κι έτσι θα άναβε και τη φλόγα στην κερκίδα από τρελαμένος που θα πίστευαν το ακατόρθωτο. Και οι αντίπαλοι θα το ένιωθαν και θα απορούσαν με το θράσος μας. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚτσής
Όσοι γράφετε το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε λαό απ'τον λαό του έχετε δίκιο.
Μόνο που αυτό έγινε λόγω των εκδρομών.
Ο λαός γίνεται ένα, γαλουχείται, μοιράζεται μέσα στα πούλμαν.
Αυτό τώρα δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες πλέον.
Άλλο να πηγαίνεις στην Ευρώπη με αεροπλάνα ακόμα και με πούλμαν αλλά χωρίς να έχεις την αδρεναλίνη ότι πάω να πουλήσω τρέλα στην Αθήνα, άλλο να σε αφήνουν με βανάκια και αυτοκίνητα στη Λιβαδειά και στη Τρίπολη.
Κι όπως γράφει και παραπάνω το παλικάρι κι ο Μανάβης κατέβαινε για τη νίκη, για το τρόπαιο. Άλλο αν υπήρχαν και τα παραλειπόμενα.
Στο φινάλε πολλές φορές ο ΠΑΟΚ βγήκε τέταρτος, τρίτος ενώ θα μπορούσε να είναι πεντοέκτος λόγω της νοοτροπίας του νικητή.
Μόνο που αυτό έγινε λόγω των εκδρομών.
Ο λαός γίνεται ένα, γαλουχείται, μοιράζεται μέσα στα πούλμαν.
Αυτό τώρα δεν υπάρχει εδώ και δεκαετίες πλέον.
Άλλο να πηγαίνεις στην Ευρώπη με αεροπλάνα ακόμα και με πούλμαν αλλά χωρίς να έχεις την αδρεναλίνη ότι πάω να πουλήσω τρέλα στην Αθήνα, άλλο να σε αφήνουν με βανάκια και αυτοκίνητα στη Λιβαδειά και στη Τρίπολη.
Κι όπως γράφει και παραπάνω το παλικάρι κι ο Μανάβης κατέβαινε για τη νίκη, για το τρόπαιο. Άλλο αν υπήρχαν και τα παραλειπόμενα.
Στο φινάλε πολλές φορές ο ΠΑΟΚ βγήκε τέταρτος, τρίτος ενώ θα μπορούσε να είναι πεντοέκτος λόγω της νοοτροπίας του νικητή.
- chri5ti9
- Has thanked: 1 time
- Επικοινωνία:
Νέα ΠΑΟΚτσάκια
Ο ΠΑΟΚ είναι κοινωνικό φαινόμενο . Θα συνεχίζει ο λαός του να αυξάνεται διότι εκπροσωπούμε την αντίσταση απέναντι στην αδικία και το όνειρο . Εκπροσωπούμε τον κάθε ξενιτεμένο και τον κάθε άνθρωπο που έχει αδικηθεί από τα ανώτερα στρώματα και όχι μόνο.
Ωραίες οι εκδρομές , τα λαρύγγια στα τσιμέντα αλλά τζάμπα ανησυχείτε για αλλαγή στο DNA .
Ο ΠΑΟΚ έχει διαλέξει να εκπροσωπεί το «βάρος» που υπάρχει παντού και από την αρχή του κόσμου .
Γιαυτο δε θα αλλάξει και ούτε θα μικρύνει . Ποσο μάλλον στο σήμερα που βιώνουμε την οργή και την αδικία στο πετσί μας .
Οσο φιλήσυχος και να είσαι , αυτή η οργή πάντοτε θα βγαίνει ως φωνή και ψυχη στην κερκίδα .
Μην ανησυχείτε ο ΠΑΟΚ έχει «μπλεξει» με τη μοίρα του .
Ωραίες οι εκδρομές , τα λαρύγγια στα τσιμέντα αλλά τζάμπα ανησυχείτε για αλλαγή στο DNA .
Ο ΠΑΟΚ έχει διαλέξει να εκπροσωπεί το «βάρος» που υπάρχει παντού και από την αρχή του κόσμου .
Γιαυτο δε θα αλλάξει και ούτε θα μικρύνει . Ποσο μάλλον στο σήμερα που βιώνουμε την οργή και την αδικία στο πετσί μας .
Οσο φιλήσυχος και να είσαι , αυτή η οργή πάντοτε θα βγαίνει ως φωνή και ψυχη στην κερκίδα .
Μην ανησυχείτε ο ΠΑΟΚ έχει «μπλεξει» με τη μοίρα του .