5.Γιάννης Μιχαηλίδης
Re: 5.Γιάννης Μιχαηλίδης
Εγώ στα δικά μου τα κιτάπια το βρίσκω σαν ΚΟΥΣΛΑΡΙ - KUŠLARI Καϊλαρίων με 50 μουσουλμάνους Τούρκους, πηγή K'ncov 1900 ( Πρωτότυπο : Васил Кѫнчовъ, Македония етногрфия и статистика, София 1900).eorptol1 έγραψε: Παρ 20 Μαρ 2026, 22:50 Μπα ξέρεις το τουρκικό όνομα μας? σημαίνει περιοχή με λύκους στα τουρκικά κατά τα άλλα καταγωγή μας από το καρς του Πόντου....
Το οποίο Κουσλάρι μεταφράζεται σαν πουλί.
Λύκοι ή πουλιά λοιπόν? Πάντως το μέρος λόγω των λιμνών και των βάλτων θα μπορούσε να είναι και πέρασμα αποδημητικών πουλιών. Για λύκους δεν ξέρω. Οι Βλάχοι της Βλάστης και της Κλεισούρας είχαν στην κυριολεξία εκατομμύρια αιγοπρόβατα και δεν ξέρω τι μπορεί να είχε απομείνει από βλάστηση στο Σινιάτσικο, ώστε να μπορούν να κρυφτούν οι λύκοι.
Δεν υποστηρίζω ότι ξέρω κάτι περισσότερο, μπορεί να έχει δίκιο ο Σταματελάτος με το Koytlar και όχι ο K'ncov με το Kuslar. Δεν ξέρω τι πήγές μπορεί να είχε ο Σταματελάτος.
Re: 5.Γιάννης Μιχαηλίδης
Φτάσαμε δλδ το 13 στα 13.
Ή μάλλον λάθος, το σερί δε σταμάτησε την προηγούμενη Κυριακή. Ο Λοβρεν είχε ενοχλήσεις στη μέση, για αυτό βγήκε αλλαγη με τη Λιβαδειά.
Άρα σε 13 συνεχόμενα παιχνίδια 14 παίκτες έβγαλαν πρόβλημα και στερήθηκαν μέρος του τρέχοντος ή του επόμενου αγώνα.
Δε μασάμε όμως. Ελπίζουμε τελη Αυγούστου να έχουν επιστρέψει όλοι και να είναι άπαντες παρόντες απέναντι στη Βίκινγκ
Ή μάλλον λάθος, το σερί δε σταμάτησε την προηγούμενη Κυριακή. Ο Λοβρεν είχε ενοχλήσεις στη μέση, για αυτό βγήκε αλλαγη με τη Λιβαδειά.
Άρα σε 13 συνεχόμενα παιχνίδια 14 παίκτες έβγαλαν πρόβλημα και στερήθηκαν μέρος του τρέχοντος ή του επόμενου αγώνα.
Δε μασάμε όμως. Ελπίζουμε τελη Αυγούστου να έχουν επιστρέψει όλοι και να είναι άπαντες παρόντες απέναντι στη Βίκινγκ