Τραυματισμοί 2012-2013
- desperando
- Επικοινωνία:
Re: Τραυματισμοί 2012-2013
πόσοι ποδοσφαιριστές της under 20 έχουν υποστεί θλάση τα δύο τελευταία χρόνια;
Η κατάσταση των γηπέδων δεν είναι καθόλου καλή, πιθανόν να είναι "σκληρά" για να παραπονούνται οι παίκτες..angelheart έγραψε:Moican όταν λες οτι οι θλάσεις οφείλονται "στα χωράφια" τι εννοείς ;
-- είναι "σκληρά" τα γήπεδα ;
-- η κατάσταση των γηπέδων δεν είναι καλή ;
-- κάτι άλλο ;
Να ξεκαθαρίσω οτι δεν αναφέρομαι στις ΚΑΙΡΙΚΕΣ συνθήκες (κρύο, αέρας κτλ) μιας και. όπως μπορούν τουλάχιστο 50 διαφορετικοί άνθρωποι να μας βεβαιώσουν, αυτές είναι ΓΝΩΣΤΕΣ και μπορεί κανείς να τις βρει εύκολα (φαντάζομαι).
- angelheart
- Επικοινωνία:
Moican δεν αμφισβητώ οτι για να το λες αυτό το πράγμα, μίλησες με κόσμο, ρώτησες απόψεις, έχεις κατασταλάξει στο τι πιστεύουν και μας το μεταφέρεις. Εγώ αυτό που βλέπω και διαβάζω όμως στις κατά καιρούς δηλώσεις είναι (εκτός φυσικά από το κρύο, τον αέρα κτλ) αναφορές για την σκληρότητα των γηπέδων και όχι για την καταλληλότητα/κατάσταση. Εξ άλλου, πέρυσι δεν είχε γίνει, όσο τουλάχιστο θυμάμαι, κουβέντα για το τελευταίο.
ΥΓ : Δεν θέλω να επεκταθώ στο θέμα της καταλληλότητας/κατάστασης.
Θα έγραφα στο τόπικ του προπονητικού αλλά εκεί μας προτρέπεις να γράφουμε εδώ για τραυματισμούς.angelheart έγραψε:Moican δεν αμφισβητώ οτι για να το λες αυτό το πράγμα, μίλησες με κόσμο, ρώτησες απόψεις, έχεις κατασταλάξει στο τι πιστεύουν και μας το μεταφέρεις. Εγώ αυτό που βλέπω και διαβάζω όμως στις κατά καιρούς δηλώσεις είναι (εκτός φυσικά από το κρύο, τον αέρα κτλ) αναφορές για την σκληρότητα των γηπέδων και όχι για την καταλληλότητα/κατάσταση. Εξ άλλου, πέρυσι δεν είχε γίνει, όσο τουλάχιστο θυμάμαι, κουβέντα για το τελευταίο.
Καλώς ή κακώς, κάποιοι έχουν συνδέσει το θέμα των τραυματισμών με το προπονητικό και πέφτουμε σε δίλλημα εμείς οι απλοί γιούζερς.
Anyway, έχουμε από την μια τον Γιγή και τον Καρύδα, να υποδεικνύουν την Μεσήμβρια ως κύρια υπεύθυνη για τις θλάσεις, από την άλλη Γιαννακοβίτης και Οικονομίδης της επιρρίπτουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης.
Η κοινή λογική λέει ότι η Μεσήμβρια ΔΕΝ είναι το χειρότερο προπονητικό που υπάρχει στην Ελλάδα, άσχετα αν εδώ έχουμε τις περισσότερες θλάσεις.
Η ίδια λογική (και η εμπειρία πλέον, αφού γνωρίζω τις τοποθεσίες), λέει ότι τα κουνούπια κάνουν τα καλύτερα πάρτυ στον Δήμο Θερμαϊκού. Η αλήθεια και για τις δύο περιπτώσεις, είναι ότι αν τον Μάρτιο-Απρίλιο, διατεθούν τα μικρά κονδύλια που χρειάζονται και γίνουν οι απαραίτητοι ψεκασμοί, το πρόβλημα θα ελαχιστοποιηθεί.
Ξανά η ίδια λογική και οι μικρές μου γνώσεις, λένε ότι προβλήματα όπως ο αέρας και η σκληρότητα του εδάφους (τα διάβασα στην κεντρική από τον Καρύδα), είναι και αυτά πολύ εύκολα αντιμετωπίσημα. Και πολύ φθηνότερα από το ρίξεις λεφτά για νέο προπονητικό. Λες και στην Ρωσία ή τα υπόλοιπα Βόρεια κράτη, όλοι κάνουν προπόνηση σε κλειστά, χωρίς κρύο και χωρίς αέρα.
Εν ολίγοις και για να ξαναγυρίσω στο θέμα του τόπικ, θα συμπλεύσω προσωπικά με την θέση του Γιαννακοβίτη και θα θεωρήσω, όπως κι εσύ, την επίκλιση της Μεσημβρίας ως τον λόγο των θλάσεων, ως αιτία, μία γελοιότητα.
Υπάρχουν πολύ πειστικότερες δικαιολογίες για να μεταφερθούμε από την Μεσήμβρια, όπως η απόσταση και η έλλειψη υποδομών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DC την Πέμ 14 Φεβ 2013, 00:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- angelheart
- Επικοινωνία:
Κώστα έχεις δίκιο στο οτι έχει δημιουργηθεί μπέρδεμα με τα τόπικ και που έχει νόημα να γράφουμε τι, αλλά την ιστορία με το "φταίει το μαγαζί, όχι τα γκαρσόνια" την ξεκίνησαν άλλοι. Εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να κρατήσω το τόπικ της Νέας Μεσήμβριας "καθαρό". Όπου και να είχαμε κάνει ΠΚ εξάλλου, τραυματισμούς θα είχαμε έτσι και αλλιώς.
Έχω κρατηθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές από το να κάτσω και να γράψω κάτι για το θέμα. Γιατί όμως να μιλήσω εγώ όταν αυτοί που μπλέχτηκαν με την Ν.Μ. (εννοώ αυτούς που βοήθησαν) δεν μιλάνε ; αφού δεν βγαίνουν οι ίδιοι να τα πουν, εγώ γιατί να τα πω ; δεν "φοβάμαι", απλά ΔΕΝ το βρίσκω λογικό. Όσο λογικό δεν βρίσκω, το να γράφει ο Πετρωτός (ο Grandmaster της ΑΣΧΕΤΙΛΑΣ επί του θέματος) οτι "το ΠΚ δεν λειτουργεί όπως πρέπει" και να μην κουνιέται φύλλο. Εγώ (αν ήμουν) από τον λαιμό θα τον είχα αρπάξει.
Έχω κρατηθεί επίσης κάποιες φορές και δεν έγραψα για τους τραυματισμούς (και όχι μόνο για τις θλάσεις). Δεν είναι μόνο θέμα οτι κρύβουμε αυτά που ΔΕΝ κάνουμε πίσω από διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες. Είναι πολύ χειρότερο. Γιατί δεν κράζω ; ο Κος Σαββίδης έδωσε 2 εκ € για ποδοσφαιριστές πριν λίγες μόνο μέρες και το καλοκαίρι θα δώσει τουλάχιστο άλλα τόσα. Όταν λοιπόν ΑΥΤΟΣ δεν αρπάζει κανέναν από το λαιμό, εγώ γιατί να το κάνω ; για να με πούνε και ΧΧΧΧσκυλο ; γιατί ΑΥΤΟ θα γίνει. Γιατί μέσα σε αυτή την ΠΛΗΡΗ παραζάλη που δημιουργεί η ΑΣΧΕΤΙΛΑ, το μόνο που μας νοιάζει είναι να ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ καλοί. Οπότε τι να διορθώσουμε ; θα είναι σαν να παραδεχόμαστε οτι κάναμε λάθος. Είναι δυνατόν ;
Ότι θέλει ας πει και ο Γιγής και όλοι τους. Ας φωνάξουν και τον Κο Μίμη με τον Μπάμπη τον φλου να τα πούνε και αυτοί. Ακόμα και τη Μόνικα (μια είναι η Μόνικα) να βγάλουν να τα πει ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Οι αριθμοί που δείχνουν την πραγματικότητα είναι εκεί. Όποιος έχει μάτια τους βλέπει. Όποιος δεν τους βλέπει, πληρώνει.
Κάτι τελευταίο. Μιλάω ως "ειδικός". ΟΧΙ σε καμία περίπτωση. Ξέρω μήπως ΑΚΡΙΒΩΣ τι φταίει ; ΟΧΙ σε καμία περίπτωση. Απλά τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα, έμαθα ΚΑΠΟΙΑ πράγματα. Ας πούμε οτι ξέρω (λέμε τώρα) 25%-30% της πραγματικότητας. Μικρό νούμερο και το κατανοώ πλήρως. Αλλά σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από το (το πολύ) 5% που ξέρουν οι διάφοροι που ενημερώνουν τον κόσμο και σίγουρα περισσότερο από κάποιους που διαβάζω που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε "συνθήματα" (πχ ΓΤΠ κέντρο έχουμε).
Έχω κρατηθεί ΠΟΛΛΕΣ φορές από το να κάτσω και να γράψω κάτι για το θέμα. Γιατί όμως να μιλήσω εγώ όταν αυτοί που μπλέχτηκαν με την Ν.Μ. (εννοώ αυτούς που βοήθησαν) δεν μιλάνε ; αφού δεν βγαίνουν οι ίδιοι να τα πουν, εγώ γιατί να τα πω ; δεν "φοβάμαι", απλά ΔΕΝ το βρίσκω λογικό. Όσο λογικό δεν βρίσκω, το να γράφει ο Πετρωτός (ο Grandmaster της ΑΣΧΕΤΙΛΑΣ επί του θέματος) οτι "το ΠΚ δεν λειτουργεί όπως πρέπει" και να μην κουνιέται φύλλο. Εγώ (αν ήμουν) από τον λαιμό θα τον είχα αρπάξει.
Έχω κρατηθεί επίσης κάποιες φορές και δεν έγραψα για τους τραυματισμούς (και όχι μόνο για τις θλάσεις). Δεν είναι μόνο θέμα οτι κρύβουμε αυτά που ΔΕΝ κάνουμε πίσω από διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες. Είναι πολύ χειρότερο. Γιατί δεν κράζω ; ο Κος Σαββίδης έδωσε 2 εκ € για ποδοσφαιριστές πριν λίγες μόνο μέρες και το καλοκαίρι θα δώσει τουλάχιστο άλλα τόσα. Όταν λοιπόν ΑΥΤΟΣ δεν αρπάζει κανέναν από το λαιμό, εγώ γιατί να το κάνω ; για να με πούνε και ΧΧΧΧσκυλο ; γιατί ΑΥΤΟ θα γίνει. Γιατί μέσα σε αυτή την ΠΛΗΡΗ παραζάλη που δημιουργεί η ΑΣΧΕΤΙΛΑ, το μόνο που μας νοιάζει είναι να ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ καλοί. Οπότε τι να διορθώσουμε ; θα είναι σαν να παραδεχόμαστε οτι κάναμε λάθος. Είναι δυνατόν ;
Ότι θέλει ας πει και ο Γιγής και όλοι τους. Ας φωνάξουν και τον Κο Μίμη με τον Μπάμπη τον φλου να τα πούνε και αυτοί. Ακόμα και τη Μόνικα (μια είναι η Μόνικα) να βγάλουν να τα πει ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. Οι αριθμοί που δείχνουν την πραγματικότητα είναι εκεί. Όποιος έχει μάτια τους βλέπει. Όποιος δεν τους βλέπει, πληρώνει.
Κάτι τελευταίο. Μιλάω ως "ειδικός". ΟΧΙ σε καμία περίπτωση. Ξέρω μήπως ΑΚΡΙΒΩΣ τι φταίει ; ΟΧΙ σε καμία περίπτωση. Απλά τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα, έμαθα ΚΑΠΟΙΑ πράγματα. Ας πούμε οτι ξέρω (λέμε τώρα) 25%-30% της πραγματικότητας. Μικρό νούμερο και το κατανοώ πλήρως. Αλλά σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από το (το πολύ) 5% που ξέρουν οι διάφοροι που ενημερώνουν τον κόσμο και σίγουρα περισσότερο από κάποιους που διαβάζω που το μόνο που ξέρουν είναι να λένε "συνθήματα" (πχ ΓΤΠ κέντρο έχουμε).
Το δεδομένο είναι ότι ο Σαβίδης θέλει να κάνει προπονητικό. Το είπε και στο παλατάκι. Αν η "ανάγκη"
για προπονητικό άλλο από αυτό που έχουμε γίνει "επιτακτική"
, ο Σαββίδης βολεύεται
.
Το άλλο δεδομένο είναι ότι πέρσι είχαμε διαφορετικό προπονητικό τημ και οι θλάσεις ήταν το ίδιο πολλές (απλά δεν ήταν επικεντρωμένες στη γάμπα)
Το άλλο δεδομένο είναι ότι το προπονητικό τημ του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη ομάδα που ήταν δεν είχε τέτοιο πρόβλημα με τις θλάσεις.

Το άλλο δεδομένο είναι ότι πέρσι είχαμε διαφορετικό προπονητικό τημ και οι θλάσεις ήταν το ίδιο πολλές (απλά δεν ήταν επικεντρωμένες στη γάμπα)
Το άλλο δεδομένο είναι ότι το προπονητικό τημ του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη ομάδα που ήταν δεν είχε τέτοιο πρόβλημα με τις θλάσεις.
Ρε συ, προς Θεού. Δεν το έγραψα για σένα. Το έγραψα γιατί τελευταία έχει συνδεθεί (από πολλούς και διάφορους, όχι πάντως από σένα ή εμένα) το ΠΚ με τις θλάσεις και δεν ξέρω που να γράψω για να μην βγω off topic.angelheart έγραψε:Κώστα έχεις δίκιο στο οτι έχει δημιουργηθεί μπέρδεμα με τα τόπικ και που έχει νόημα να γράφουμε τι, αλλά την ιστορία με το "φταίει το μαγαζί, όχι τα γκαρσόνια" την ξεκίνησαν άλλοι. .....
Πλέον (και έχει πολύ ενδιαφέρον), έχουμε αντικρουόμενες απόψεις από αρμόδιους επιστήμονες. (καταλαβαίνεις πως το εννοώ).
Γνωρίζω και για τον Γιγή και για τον Οικονομίδη (έχουν φτιάξει γόνατα φίλων μου) όπως γνωρίζω και τον Γιαννακοβίτη (με έχει φτιάξει δύο γόνατα και έναν αγκώνα).
Βγαίνει λοιπόν ο Γιγής (ο οποίος είναι ο νυν συνεργάτης της ΠΑΕ) και λέει "Να απαλλαγούν από την Μεσημβρία".
Βγαίνει ο περσυνός γυμναστής της ομάδας (30φεύγα θλάσεις επί θητείας του, απλώς το αναφέρω) και λέει "πέτρα η Μεσημβρία".
Βγαίνουν οι Γιαννακοβίτης (φτιάχνει 3-4 χιαστούς ημερισίως και θεωρώ ότι δεν έχει κανένα συμφέρον εμπλοκής με τον ΠΑΟΚ) και ο Οικονομίδης (πρώην γιατρός της ΠΑΕ) και μας λένε ότι ΑΝ φταίει το χορτάρι της ΝΜ, αυτό φτάνει σε ένα ποσοστό του 5%.
Θέση δεν θα πάρω αλλά όπως έγραψα και πριν, θα πιστέψω τον Γιαννακοβίτη.
Αυτό που θέλω να καταλήξω είναι ότι την στιγμή που 4 ειδικοί του χώρου δεν συμφωνούν, με ποια ιδιότητα βγαίνει ο καθένας εδώ μέσα και γράφει τα συνθήματα που αναφέρθηκες;
Ξέρουμε αν και πόση διαπλοκή υπάρχει γύρω από το θέμα Προπονητικό Κέντρο; Αναρωτήθηκε κανείς, ποια τα οφέλη του Δήμου Αγ. Αθανασίου μέχρι τώρα και κωλοτρίβονται οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Θερμαϊκού, να φέρουν το προπονητικό του ΠΑΟΚ στα λημέρια τους;
Δηλαδή ... διαβάζω κάτι επιχειρήματα για αέρηδες, κρύα και κουνούπια και δεν ξέρω να βάλω τα γέλια ή τα κλάματα.
Δεν θέλω να φανταστώ πόσες θλάσεις παθαίνουν όσοι τρέχουν τα δύωρα και τα τετράωρα cross country στον Όλυμπο ή όσοι τρέχουν το Σπάρταθλο (250 χλμ άσφαλτος).

Να δώσω κι άλλη τροφή;DC έγραψε: Ξέρουμε αν και πόση διαπλοκή υπάρχει γύρω από το θέμα Προπονητικό Κέντρο; Αναρωτήθηκε κανείς, ποια τα οφέλη του Δήμου Αγ. Αθανασίου μέχρι τώρα και κωλοτρίβονται οι Δήμαρχοι Λαγκαδά και Θερμαϊκού, να φέρουν το προπονητικό του ΠΑΟΚ στα λημέρια τους;
Το προπονητικό της Μεσήμβριας σε ποιόν ανήκει; Όχι η έκταση, οι εγκαταστάσεις.
Αν αποφασίσει ο Ιβάν να φτιάξει άλλο π.χ. στη Θέρμη, σε ποιόν θα ανήκει;
Οι εγκαταστάσεις της Παιανίας σε ποιόν ανήκουν, στον ερασιτέχνη βάζελο ή στην οικογένεια; Οι αντίστοιχες στα Σπάτα στην κούλα ή στο Νοτιά;
Έκανε μια ερώτηση παραπάνω ο desperando. Απάντηση θα πάρει (αν πάρει) στην άλλη σελίδα.
- desperando
- Επικοινωνία:
να πω και γω δυο λογια για τους τραυματισμους αν και δεν ειμαι ειδικος καθως δεν ειμαι ουτε γιατρος ουτε φυσιοθεραπευτης, θα μιλησω ομως ως αθλητης. καταρχην οταν μιλαμε για θλαση πρεπει να γνωριζουμε οτι η καλυτερη αντιμετώπιση ειναι η προλυψη, και οταν λεω προλυψη εννοω τον ιδιο τον αθλητη ο οποιος πρεπει να αναγνωριζει εγκαιρως τα σημαδια που του δειχνει το ιδιο του το σωμα. να τα παρουμε ομως ενα-ενα. απο προσωπική πειρα μπορω να πω με σιγουρια οτι ακομα και οι επαγγελματιες αθλητες στο συνολο τους δινουν την ελαχιστη σημασία στο πιο σημαντικο κοματι της εκγυμνασης, αυτο των διατασεων των μυων.
ειναι πολυ σημαντικο για τον αθλητη να κανει σωστες διατασεις πριν και μετα την αθληση. σε αντιθετη περιπτωση μπορει να προκληθει ειτε τραυματισμος κατα τη διαρκεια της αθλησης ειτε βράχυνση του μυος, κατι που σημαινει οτι ο μυς θα χασει την ελαστικοτητα του και ο αθλητης ειναι πιο ευκολο να παθει μυικο τραυματισμο
η σημαντικότεροι λογοι θλασης σε επαγγελματιες αθλητες για μενα ειναι τρεις
α)βιαιη διαταση του μυ(πχ υπερεκταση του ποδιου), οπου σε αυτη την περιπτωση ουτε ο αθλητης μπορει να κανει τιποτα αλλα ουτε και υπαρχει τροπος προλυψης, εχει επισης και τον μικροτερο βαθμο συχνοτητας στην ομαδα μας.
β) αποτομη υψηλη ενταση σε αθλητες που απεχουν για καποιο χρονικο διαστημα.τοτε ειναι πολυ πιθανο ο μυς του αθλητη να μην μπορεσει να αντεξει την πιεση και να παθει ζημια.
γ) υπερβολικη καταπονηση-βραχυνση του μυος. αυτη ειναι και η περιπτωση με την μεγαλυτερη συχνοτητα για ολους τους αθλητες. ο μονος τροπος για να αποφυγουμε θλαση απο τετοια περιπτωση ειναι η προλυψη, πρωτα απο τον ιδιο τον αθλητη και υστερα απο το τιμ αποκαταστασης.
οσο για της γηπεδικες εγκαταστασεις που πολύς ντορος εχει γινει τον τελευταιο καιρο απο μονες τους δεν μπορουν να αποτελεσουν την αποκλειστικη αιτια μια θλασης.σιγουρα οσο χειροτερες οι συνθηκες εκγύμνασης τοσο περισσοτερη η επιβαρυνση στον μυ, αλλα αυτο μπορει να διορθωθει με σωστη αποκατασταση και με την θεληση του ιδιου του αθλητη.
ειναι πολυ σημαντικο για τον αθλητη να κανει σωστες διατασεις πριν και μετα την αθληση. σε αντιθετη περιπτωση μπορει να προκληθει ειτε τραυματισμος κατα τη διαρκεια της αθλησης ειτε βράχυνση του μυος, κατι που σημαινει οτι ο μυς θα χασει την ελαστικοτητα του και ο αθλητης ειναι πιο ευκολο να παθει μυικο τραυματισμο
η σημαντικότεροι λογοι θλασης σε επαγγελματιες αθλητες για μενα ειναι τρεις
α)βιαιη διαταση του μυ(πχ υπερεκταση του ποδιου), οπου σε αυτη την περιπτωση ουτε ο αθλητης μπορει να κανει τιποτα αλλα ουτε και υπαρχει τροπος προλυψης, εχει επισης και τον μικροτερο βαθμο συχνοτητας στην ομαδα μας.
β) αποτομη υψηλη ενταση σε αθλητες που απεχουν για καποιο χρονικο διαστημα.τοτε ειναι πολυ πιθανο ο μυς του αθλητη να μην μπορεσει να αντεξει την πιεση και να παθει ζημια.
γ) υπερβολικη καταπονηση-βραχυνση του μυος. αυτη ειναι και η περιπτωση με την μεγαλυτερη συχνοτητα για ολους τους αθλητες. ο μονος τροπος για να αποφυγουμε θλαση απο τετοια περιπτωση ειναι η προλυψη, πρωτα απο τον ιδιο τον αθλητη και υστερα απο το τιμ αποκαταστασης.
οσο για της γηπεδικες εγκαταστασεις που πολύς ντορος εχει γινει τον τελευταιο καιρο απο μονες τους δεν μπορουν να αποτελεσουν την αποκλειστικη αιτια μια θλασης.σιγουρα οσο χειροτερες οι συνθηκες εκγύμνασης τοσο περισσοτερη η επιβαρυνση στον μυ, αλλα αυτο μπορει να διορθωθει με σωστη αποκατασταση και με την θεληση του ιδιου του αθλητη.
- desperando
- Επικοινωνία:
Ειχα ηδη μεριμνησει φιλε Desperando (βλ. σελ 2 του παροντος τοπικ - Τετ Φεβ 13, 2013 10:48 am ) :ugeek:
Υ.Γ. Βλεπω οτι εισακουγονται οι προτασεις μου απο την τεχνικη ηγεσια....
Υ.Γ. Βλεπω οτι εισακουγονται οι προτασεις μου απο την τεχνικη ηγεσια....

Τώρα θα φέρουνε και μάγο ίσως και Ινδιάνο μάγο, φίλο του Γκαρσία.teod1980 έγραψε:Ρε παιδιά πραγματικά κάνανε ευχέλαιό;
![]()
![]()
![]()
teod1980 έγραψε:Ρε παιδιά πραγματικά κάνανε ευχέλαιό;

Δεν βλεπω κατι για να γελας... :ugeek:
Υ.Γ. Πολυ θεοσεβουμενο παιδι ο Ιτανζ....Ευγε...