Razvan Lucescu V
Re: Razvan Lucescu V
Η ομάδα μας δεν ρισκάρει , στο ματς με τα χανούμια στο πρώτο ημίχρονο δεν πήραμε ρίσκα ...δεχτήκαμε το γκολ...ξεκινάει το 2ο...τρώμε και άλλο γκολ....και μετά η ομάδα πήρε ρίσκα....και τους στείλαμε στα σχοινιά.
Όπως και με σοσιεδαδ ...στην αρχή πήραμε ρίσκα ....κάναμε ευκαίριες δεν βάλαμε το γκολ....πήγαμε στην ασφάλεια και χάσαμε.
ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΣ.
Όπως και με σοσιεδαδ ...στην αρχή πήραμε ρίσκα ....κάναμε ευκαίριες δεν βάλαμε το γκολ....πήγαμε στην ασφάλεια και χάσαμε.
ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΚΥΝΙΣΜΟΣ.
Vs40 καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Πάνω κάτω κάτι τέτοιο περίμενα πως θα μου απαντήσεις.vs40 έγραψε: ...
Άρα θέτεις θέμα με τις ηλικίες των παικτών.
Αρχικά θέλω να σχολιάσω το εξής.
Και με τη "γερασμένη" ομάδα του 19 και με τη "γερασμένη" ομάδα του 24 (γερασμένη με τη λογική ότι αρκετοί παίκτες ήταν πάνω κάτω πατημένα 30) κατακτήσαμε 2 πρωταθλήματα - κι ένα τρίτο κλεμμένο.Τα έχουμε 1 εκ φορές όσοι λέμε για ομάδες μιας χρήσης. Δηλαδή ομάδες που το γκρουπ (οι 17-20 βασικοί) είναι 31+. Κάποιοι λίγοι μόνο θα διατηρήσουν την ποιότητά τους. Πάει τζάμπα η δουλειά του καλού κατά τα άλλα προπονητή που μέχρι να τους δέσει όλους, έχει το ρόστερ γεράσει και στην καλύτερη προλαβαίνει να πάρει 1 πρωτάθλημα και κάνα κύπελλο.
Δλδ αυτός ο προπονητής με αυτούς τους ημιγερασμένους παίκτες κατάφεραν σε 6 χρόνια να κατακτήσουν 2 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.
Δλδ, όπως κι εσύ το παραδέχεσαι 1 πρώτάθλημα και 1 κύπελλο με τους 30+ ανά 3 χρόνια.
Είναι κακή συχνότητα αυτή;
Εγώ έχω δηλώσει πως με αυτόν τον ανταγωνισμό που και οι 3 ποκίτες είναι δυνατοί και με αυτόν τον πόλεμο που προβαίνει ακόμα και σε δολοφονίες χαρακτήρων μεγαλομέτοχου - προπονητών - παικτών, το να καταφέρνει ο ΠΑΟΚ να παίρνει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ανά 5 χρόνια είναι ικανοποιητικότατη συγκομιδή.
Εσύ μου μιλάς για μια κατάσταση που μια φορά στα 3 χρόνια θα παίρνουμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Προφανώς θα σου πω πως με τέτοια συνθήκη το μοντέλο των 30+ πρέπει να μείνει για πάντα. Ούτε σε όνειρο δε μπορώ να φανταστώ πως στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που λέγεται Ελλάδα σε μια δεκαετία από σήμερα θα έχω 3 με 4 πρωταθλήματα παραπάνω και 3 με 4 κύπελλα επιπλέον. Μιλάμε για σούπερ επιτυχημένο μοντέλο.
Θα μου πεις, ρε φίλε αυτό που σου προτείνω δε σου αρέσει; Με παίκτες σαν της Μπριζ, όλους γύρω γύρω από τα 25 ώστε η ομάδα αυτή να έχει φρεσκαδούρα, τρεξίματα και αντοχές. Να ξέρεις ότι άμα πάρεις πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά οι παίκτες θα είναι ξανά νέοι, φρέσκοι και έτοιμοι για back to back.
Δε νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει κάποιος.
Εννοείται κι εγώ θα ήθελα έναν Όττο στα 25, έναν Τάισον στα 25, έναν Μεϊτέ στα 25, έναν Βιεϊρινία στα 25 και πάει λέγοντας..
Όμως έχω τις εξής ενστάσεις για την εφικτότητα μιας τέτοιας κατάστασης.
1) Τις προάλλες έκανα μια ηλικιακή σύγκριση στη μεσοαμυντική εξάδα του οσφπ με τη δική μας και ταυτόχρονα παρέθεσα και το κόστος που δαπάνησε ο οσφπ για τους παίκτες αυτούς.
Για τον Πιρολα, αναπληρωματικο στόπερ (και αριστερό μπακ), 3 εκατομμύρια.
Για τον Κοστινια, αναπληρωματικο δεξί μπακ, 2,5 εκατομμύρια (με ερωτηματικό γιατί ήταν στη Ρίο Αβε).
Για τον Καρμο, βασικό στόπερ (δια της πλαγίας οδού) 15 εκατομμύρια.
Για τον Εσε, βασικό αμυντικό χαφ, 4 εκατομμύρια.
Αυτοί οι παίκτες είναι όλοι στις ηλικίες που θέλεις.
Βλέπουμε πως ακόμα και για αναπληρωματικούς ξόδεψε αξιοσέβαστα ποσά.
Εμείς δίνουμε αυτά τα ποσά για να καταρτίσουμε την πλειοψηφία του ρόστερ; Ο Ginola μας εξήγησε πως με τα ποσά που βγαίνουμε στην αγορά αναγκαστικά πέφτουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Προσοχή, επειδή με διόρθωσε ο Miles και πολύ καλά έκανε, δε λέω πως οι κάτω τα κάνουν σωστά και πως έχουν κάποιο ιδιαίτερο μοντέλο που δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε και ξεμακραίνουν από μας. Κι αυτοί έχουν κάνει τις πατάτες τους με γερασμένους που τους βγήκαν πατάτες (Ολιβέιρα, Γουίλιαν, Μαρσέλο, Γιάρεμτσουκ κ.α.). Κι εμείς έχουμε δώσει αντίστοιχα χρήματα σε κάποιες μεταγραφές (π.χ. Κύριλλος, Τσάλοφ).
Όμως τα ποσά που πρέπει να δαπανηθούν για ένα ρόστερ που σε πολύ μεγάλο βαθμό θα απαρτίζεται από τέτοιες ηλικίες συνοδευόμενες από την αντίστοιχη ποιότητα δεν ξέρω αν μπορούμε να τα σηκώσουμε. Δλδ για παράδειγμα, του χρόνου που έχουν μετρήσει κάποια παιδιά πως χρειαζόμαστε καμιά δεκαριά παίκτες, μπορούμε να κάνουμε 7 μεταγραφές που να δαπανηθούν 2 με 3 εκατομμύρια και άλλες 3 των 6 με 7 εκατομμυρίων για παίκτες που κάνουν τη διαφορά ώστε να είναι και οι 10 στην ηλικία που ορίζεις; Δεν ξέρω αν μπορούμε κάτι τέτοιο.
Προφανώς υπάρχουν και λαχεία όπως η περίπτωση του Αντρίγια. Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
2) Έστω ότι κάνουμε τις αγορές αυτές. Πως εξασφαλίζεται η συνέχεια για 4 με 5 έτη όπως αναφέρεις;
Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερη βαθμίδα στην ποδοσφαιρική πυραμίδα σε σχέση με την Μπριζ και το Βέλγιο που αναφέρεις. Η μαζική εισροή παικτών σε αυτές τις ηλικίες δεν εγγυάται πως όλοι οι παίκτες θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Μεγαλύτερη πιθανότητα έχει η Μπριζ να πετύχει στην επιλογή ενός 23χρονου ή 24χρονου από τον ΠΑΟΚ. Έστω ότι από τους 10 πετυχαίνουν οι 5 που είναι πολύ καλό ποσοστό. Λόγω της θέσης μας στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αν κάποιος ποδοσφαιριστής σε παραγωγική ηλικία βγει λίρα 100 δε νομίζω πως θα κάτσει πάνω από ενάμιση με 2 χρόνια. Θα κοιτάξει να εξαργυρώσει τις καλές του χρονιές. Το είδαμε αυτό με Γκάρι, Τσίμιροτ, Πρίγιοβιτς, Άκπομ, Νάρεϊ ακόμα και με τους Έλληνες αντίστοιχων ηλικιών που ήθελαν να πάνε να γνωρίσουν και το εξωτερικό (Πέλκας, Γιαννούλης).
Άρα στην πραγματικότητα δεν ξέρω ποια ομάδα έχει μεγαλύτερη συνέχεια. Αυτή με τους πιο νέους, με κίνδυνο οι σταθερές σου να φεύγουν τον μεθεπόμενο χειμώνα ή το μεθεπόμενο καλοκαίρι και να κυνηγάς συνεχώς πετυχημένη ανατροφοδότηση;
Ή αυτή με τους 29αρηδες και 30αρηδες που θα τους έχεις όλους 3 με 4 αλλά μοιραία όσο μεγαλώνουν θα βλέπεις και την αντίστοιχη σταδιακή πτώση;
Ξέρω ότι μπορούμε να εκφέρουμε άπειρες απόψεις σχετικά με το πως μπορεί να συνδυαστεί η φρεσκάδα με την εμπειρία. Ξέρω πως σε όλους μας η φρεσκαδούρα που αντιμετωπίσαμε με Μπριζ και Σοσιεδάδ μας άρεσε και τη ζηλέψαμε. Αυτό που δεν ξέρω είναι το πόσο εφικτό είναι συνεχώς να μια ομάδα στα πρότυπα λειτουργίας του ΠΑΟΚ να είναι έτοιμος να διαθέτει συνεχώς τα απαιτούμενα ποσά και να είναι έτοιμος συνεχώς να βρίσκει επάξιους αντικαταστάτες.
Κατά τα άλλα προφανώς και αυτό που προτείνεις είναι κάτι που δε νομίζω να υπάρχει κάποιος από μας να διαφωνεί στην ιδέα του.
Όμως προφανώς και το μοντέλο με τους 30άρηδες είναι άκρως πετυχημένο. 2+1 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 2 προημιτελικοί Ευρώπης από τη σεζόν 17-18 μέχρι σήμερα είναι δυνατή συγκομιδή για ομάδα εκτός ποκ.
Το θέμα λοιπόν είναι το πάντρεμα. Και πιτσιρικάδες χρειάζονται και νέοι και ώριμοι. Όσο καλύτερο πορτοφόλι έχεις κι όσο πιο έτοιμος είσαι τόσο πιο πετυχημένος θα είναι και ο γάμος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τετ 05 Φεβ 2025, 15:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
κατι που ξεχασες να βαλεις στην εξισωση στην κατα τ'αλλα πολυ ωραια δομημενη σκεψη σου ειναι στο κομματι του πως θα αντικαταστησεις τους παικτες που φευγουν μετα απο 1,5-2 σεζον. Προφανως αυτοι ειχανε σκαλοπατι τον ΠΑΟΚ. Προφανως πιασανε για να φευγουν ως σταθερες. Αρα φευγουν φερνοντας καλα λεφτα. Με αυτα τα λεφτα φερνεις τους επομενους. Το μοντελο νεωτερων παικτων θελει 1) ΠΟΛΥ καλους σκαουτερ. 2) υποδομες και προπονητη που ειναι καλος στο να δουλευει να εξελισει και να "δειγματιζει" νεαρους παικτες.
Και το μοντελο αυτο εχει και ενα "snowball effect". Οπως τωρα με τις ακαδημιες μας. Βγαλαμε 4 ΤΟΠ ΤΟΠ παικτες. Αρα; Αρα πλεον ακουμε για ομαδες απο μεγαλα πρωταθληματα να πλησιαζουν παικτες των ακαδημιων μας γιατι πλεον αναγνωριζεται οτι ο ΠΑΟΚ βγαζει ταλενταρες. Σε αυτο ο ΠΑΟΚ επιβαλλεται να πατησει και να το παει στο επομενο επιπεδο. Και οταν αυτο συνεχιζει να μεγαλωνει οι μανατζερ βλεπουν οτι ωπ, στον ΠΑΟΚ θα φανεις και θα ανεβεις σιγουρα σκαλοπατι αν το εχεις, αρα θα προτεινονται ολο και καλυτερα μπεμπε στον ΠΑΟΚ.
Δε μπορω να σκεφτω καλυτερο μομεντουμ για τον ΠΑΟΚ ωστε να το τρεξει αυτο το μοντελο. ΚΟΜΒΙΚΟ να γινει το υπερσυγχρονο προπονητικο και να γινει σωστη στελεχωση γυρω απο αυτο.
Και το μοντελο αυτο εχει και ενα "snowball effect". Οπως τωρα με τις ακαδημιες μας. Βγαλαμε 4 ΤΟΠ ΤΟΠ παικτες. Αρα; Αρα πλεον ακουμε για ομαδες απο μεγαλα πρωταθληματα να πλησιαζουν παικτες των ακαδημιων μας γιατι πλεον αναγνωριζεται οτι ο ΠΑΟΚ βγαζει ταλενταρες. Σε αυτο ο ΠΑΟΚ επιβαλλεται να πατησει και να το παει στο επομενο επιπεδο. Και οταν αυτο συνεχιζει να μεγαλωνει οι μανατζερ βλεπουν οτι ωπ, στον ΠΑΟΚ θα φανεις και θα ανεβεις σιγουρα σκαλοπατι αν το εχεις, αρα θα προτεινονται ολο και καλυτερα μπεμπε στον ΠΑΟΚ.
Δε μπορω να σκεφτω καλυτερο μομεντουμ για τον ΠΑΟΚ ωστε να το τρεξει αυτο το μοντελο. ΚΟΜΒΙΚΟ να γινει το υπερσυγχρονο προπονητικο και να γινει σωστη στελεχωση γυρω απο αυτο.
Ευχαριστώ για την επισήμανση φίλε embuji.
Σκόπιμα δεν έγραψα με αυτό που αναφέρεις καθώς ήθελα να ασχοληθώ μόνο με το δίπτυχο 'ομάδα μιας χρήσης - ομάδα με συνέχεια'
Προφανώς η φυσιολογική ροή είναι όπως την περιγράφεις. Εκεί όμως ξεφεύγουμε από το έχω μια ομάδα με συνέχεια. Εκεί μιλάμε για ένα κλαμπ με εντελώς άλλη δομή, λειτουργία και φιλοσοφία οπότε η κουβέντα θα ξέφευγε από αυτό για το οποίο συζητούσαμε με τον φίλο vs40.
Σκόπιμα δεν έγραψα με αυτό που αναφέρεις καθώς ήθελα να ασχοληθώ μόνο με το δίπτυχο 'ομάδα μιας χρήσης - ομάδα με συνέχεια'
Προφανώς η φυσιολογική ροή είναι όπως την περιγράφεις. Εκεί όμως ξεφεύγουμε από το έχω μια ομάδα με συνέχεια. Εκεί μιλάμε για ένα κλαμπ με εντελώς άλλη δομή, λειτουργία και φιλοσοφία οπότε η κουβέντα θα ξέφευγε από αυτό για το οποίο συζητούσαμε με τον φίλο vs40.
Εγώ πάλι λέω ότι αυτό με τις ηλικίες είναι φτηνές δικαιολογίες για να καλύψουν τις ανεπάρκειες Λουτσέσκου. Ο Λουτσέσκου δεν παίρνει γέρους γιατί αποκρίνονται σε αυτά που θέλει αλλά στο ότι ελπίζει πως δεν θα του πάνε κόντρα και θα συνεχίζουν να παίζουν το τσούκου τσούκου μπολ του Λουτσέσκου.Και αυτό το πράγμα φθίνει ,όλοι ξέρουν τι παίζει και γίνεται δυσκολότερο.Από την επιστροφή Λουτσέσκου 3 στις 4 φορές έφτιαξε ομάδα χειρότερη από το άθροισμα ταλέντου των παικτών του.
Για τον Καρμο, βασικό στόπερ (δια της πλαγίας οδού) 15 εκατομμύρια η Θρυλένα.
Για τον Κουλιεράκη βασικό στόπερ 0,00 €
Απλά θα έπρεπε να έχεις ετοιμοπόλεμο τον Μιχαηλίδη 0,00 € και να δουλεύεις και τον Κωττά 0,00 € εάν πας να τον πουλήσεις.
Μόνο από τις ακαδημίες δεν γίνεται.Μπορεί όμως να πάμε μέσου ΠΑΟΚ β και να βγάλουμε και παίκτες σαν τον Γιαννοίλη ή τον Δουβίκα που έχουμε δει σε εθνική κ17-κ20.Και εάν είχαμε και προπονητή από χώρα που βγάζει ταλέντα τυχαίο παράδειγμα η Σερβία θα μπορούσε να φέρει 3-4 ταλεντάκια 18-20 με 50-100.000 και κάθε χρόνο τσουπ 1-2 παικτάκια.
Και συνεχίζουμε με νέους παίκτες που δεν μπόρεσαν να σταθούν σε μεγάλες ομάδες :Βιερίνια,Ζιβκοβιτς,Ακπομ,Σορετήρε.
Τέλος από αγορές τύπου Πολωνια,Ρουμανία,Αυστρία πας και παίρνεις ελεύθερους ή στο τέλος του συμβολαίου.Τέλος ο Γιώργος γαμάει κωλαράκια :Ακπομ,Σφιντερσκι,Ινγκανσον,Αουγκόστο,Καμαρά δεν πληκτρολογώ άλλο μια χαρά παικτάκια βρισκει και μπάλα παίζουν και κέρδος φέραν.
Για τον Καρμο, βασικό στόπερ (δια της πλαγίας οδού) 15 εκατομμύρια η Θρυλένα.
Για τον Κουλιεράκη βασικό στόπερ 0,00 €
Απλά θα έπρεπε να έχεις ετοιμοπόλεμο τον Μιχαηλίδη 0,00 € και να δουλεύεις και τον Κωττά 0,00 € εάν πας να τον πουλήσεις.
Μόνο από τις ακαδημίες δεν γίνεται.Μπορεί όμως να πάμε μέσου ΠΑΟΚ β και να βγάλουμε και παίκτες σαν τον Γιαννοίλη ή τον Δουβίκα που έχουμε δει σε εθνική κ17-κ20.Και εάν είχαμε και προπονητή από χώρα που βγάζει ταλέντα τυχαίο παράδειγμα η Σερβία θα μπορούσε να φέρει 3-4 ταλεντάκια 18-20 με 50-100.000 και κάθε χρόνο τσουπ 1-2 παικτάκια.
Και συνεχίζουμε με νέους παίκτες που δεν μπόρεσαν να σταθούν σε μεγάλες ομάδες :Βιερίνια,Ζιβκοβιτς,Ακπομ,Σορετήρε.
Τέλος από αγορές τύπου Πολωνια,Ρουμανία,Αυστρία πας και παίρνεις ελεύθερους ή στο τέλος του συμβολαίου.Τέλος ο Γιώργος γαμάει κωλαράκια :Ακπομ,Σφιντερσκι,Ινγκανσον,Αουγκόστο,Καμαρά δεν πληκτρολογώ άλλο μια χαρά παικτάκια βρισκει και μπάλα παίζουν και κέρδος φέραν.
Κοιτα και αυτο που λεω δεν ειναι ουτοπικο. Εχει και τις κοιλιες του βλεπε Αγιαξ. Αλλα στον Αγιαξ ξερουν οτι θα επανελθουν. Θα ερθει η φουρνια θα πατησουν παλι σε αυτην και θα δημιουργησουν παλι το κατι εξαιρετικο. Προφανως δεν λεω οτι θα γινουμε αγιαξ σε 1-2 σεζον. Αλλα ειναι λογος που θελω να κοιταξουμε γερμανοολλανδους σε συνδιασμο με τα δικα μας παιδια στο να μπουμε στην διαδικασια μιας τετοιας δομης. Για το διπτυχο που αναφερεις:
Ομαδα μιας χρησης στην οποια ο Λουτσεσκου ειναι μετρ εχει φερει επιτυχιες. Επισης ομως εχει φερει σχεδον καθε χρονο νεα ΑΜΚ 10-15 χαρτια. Αυτο μακροπροθεσμα για μια ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βιωσιμο. Γιατι απο αυτο το πλανο η ομαδα ναι φερνει επιτυχιες αλλα τα εσοδα αυτων (εαν δε μπαινεις τσουλου) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ για να εχει ομαλη λειτουργια. Αυτο που ο Ιβαν εχει πει οτι θελει να κανει. Εναν ΠΑΟΚ ο οποιος δεν χρειαζεται μεγαλομετοχο για να ειναι υγιης οργανισμος και να πρωταγωνιστει. Προσοχη πρωταγονιστω δε σημαινει παιρνω τιτλο καθε χρονο, αλλα ειμαι διεκδικητης καθε χρονο.
Ομαδα με συνεχεια ειναι οσα προαναφερω. Χρειαζεται υπομονη και μια ομαλη λειτουργια (πως θα μπορουσε να συμβει αυτο το αναφερω πιο πανω) ωστε η ομαδα οχι μονο να μπορει να πρωταγωνιστει αλλα να εχει οικονομικη ΥΓΕΙΑ. Να γραφει κερδη τα οποια μπορουν να την αναβαθμιζουν και σε ροστερ αλλα και σε υποδομες. Η πωληση Τζιμα βγαζει ολο το προπονητικο και μενουν και ρεστα. Δε θα ειναι ολοι τζιμας. Δε θα βγαζεις καθε χρονο ευκολα ενα ταλεντο των 20-25 χαρτιων. Αλλα μπορεις να βγαλεις των 10. Των 8. Των 15 ακομα και των 5. Ειναι λεφτα. Ειναι πολλα λεφτα. Και με σωστη δομη αυτα τα λεφτα μπορουν σιγα σιγα να πολλαπλασιαζονται με οτι αυτο συνεπαγεται.
Ο τροπος που βλεπω εγω το πως πρεπει να κινηθει ο ΠΑΟΚ ειδικα την δεδομενη στιγμη ειναι και ο λογος που θελω αλλαγη στελεχων αλλα και προπονητη. Γιατι ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να γινει υγιης οικονομικα και να κοιταξει μελλοντικα.
Τον Λουτσεσκου δε τον παω μια σαν προσωπικοτητα αλλα δεχομαι οτι ειναι ο πιο επιτυχημενος προπονητης στην ιστορια μας και ειναι ΠΟΛΥ ικανος σε αυτο που κανει. Δηλαδη το πρωτο πραγμα που ανεφερα. Εαν πιστευα οτι ειναι στις ικανοτητες τους να κανει το δευτερο θα το βουλωνα κανονικοτατα και θα ελεγα ας μεινει και ας μην τον παω να παω να γαμηθω εγω. Ο ΠΑΟΚ να παει καλα. Δεν θεωρω οτι αυτο που θελει ο Λουτσεσκου και ειναι καλος σε αυτο ομως ειναι το μελλον του ΠΑΟΚ. Θελω μακροπροθεσμα τον ΠΑΟΚ να μπει σε μια διαδικασια, το μοντελο στο οποιο ειναι καταπληκτικος ο Λουτσεσκου ομως ειναι στην βραχυπροθεσμη επιτυχια η οποια ομως ερχεται με ενα ανθυγιεινο κοστος
Ομαδα μιας χρησης στην οποια ο Λουτσεσκου ειναι μετρ εχει φερει επιτυχιες. Επισης ομως εχει φερει σχεδον καθε χρονο νεα ΑΜΚ 10-15 χαρτια. Αυτο μακροπροθεσμα για μια ΠΑΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ βιωσιμο. Γιατι απο αυτο το πλανο η ομαδα ναι φερνει επιτυχιες αλλα τα εσοδα αυτων (εαν δε μπαινεις τσουλου) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ για να εχει ομαλη λειτουργια. Αυτο που ο Ιβαν εχει πει οτι θελει να κανει. Εναν ΠΑΟΚ ο οποιος δεν χρειαζεται μεγαλομετοχο για να ειναι υγιης οργανισμος και να πρωταγωνιστει. Προσοχη πρωταγονιστω δε σημαινει παιρνω τιτλο καθε χρονο, αλλα ειμαι διεκδικητης καθε χρονο.
Ομαδα με συνεχεια ειναι οσα προαναφερω. Χρειαζεται υπομονη και μια ομαλη λειτουργια (πως θα μπορουσε να συμβει αυτο το αναφερω πιο πανω) ωστε η ομαδα οχι μονο να μπορει να πρωταγωνιστει αλλα να εχει οικονομικη ΥΓΕΙΑ. Να γραφει κερδη τα οποια μπορουν να την αναβαθμιζουν και σε ροστερ αλλα και σε υποδομες. Η πωληση Τζιμα βγαζει ολο το προπονητικο και μενουν και ρεστα. Δε θα ειναι ολοι τζιμας. Δε θα βγαζεις καθε χρονο ευκολα ενα ταλεντο των 20-25 χαρτιων. Αλλα μπορεις να βγαλεις των 10. Των 8. Των 15 ακομα και των 5. Ειναι λεφτα. Ειναι πολλα λεφτα. Και με σωστη δομη αυτα τα λεφτα μπορουν σιγα σιγα να πολλαπλασιαζονται με οτι αυτο συνεπαγεται.
Ο τροπος που βλεπω εγω το πως πρεπει να κινηθει ο ΠΑΟΚ ειδικα την δεδομενη στιγμη ειναι και ο λογος που θελω αλλαγη στελεχων αλλα και προπονητη. Γιατι ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ να γινει υγιης οικονομικα και να κοιταξει μελλοντικα.
Τον Λουτσεσκου δε τον παω μια σαν προσωπικοτητα αλλα δεχομαι οτι ειναι ο πιο επιτυχημενος προπονητης στην ιστορια μας και ειναι ΠΟΛΥ ικανος σε αυτο που κανει. Δηλαδη το πρωτο πραγμα που ανεφερα. Εαν πιστευα οτι ειναι στις ικανοτητες τους να κανει το δευτερο θα το βουλωνα κανονικοτατα και θα ελεγα ας μεινει και ας μην τον παω να παω να γαμηθω εγω. Ο ΠΑΟΚ να παει καλα. Δεν θεωρω οτι αυτο που θελει ο Λουτσεσκου και ειναι καλος σε αυτο ομως ειναι το μελλον του ΠΑΟΚ. Θελω μακροπροθεσμα τον ΠΑΟΚ να μπει σε μια διαδικασια, το μοντελο στο οποιο ειναι καταπληκτικος ο Λουτσεσκου ομως ειναι στην βραχυπροθεσμη επιτυχια η οποια ομως ερχεται με ενα ανθυγιεινο κοστος
Ο Λουτσέσκου, όπως κι ο ίδιος δήλωσε μέσες άκρες στη συνέντευξη τύπου πριν τα Χριστούγεννα, ουσιαστικά ήταν θολωμένος και δεν είχε βρει ακόμα τη συγκέντρωση και την όρεξη να φτιάξει σοβαρή ομάδα, πιθανότατα δεν του άρεσαν οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Δεν είχε κανένα λόγο όμως να ανασύρει το θέμα του κλεμμένου πρωταθλήματος στην αρχή ακόμα της σεζόν , όταν ο ΠΑΟΚ με αυτόν κιόλας στον πάγκο έχει πάρει 2 πρωταθλήματα από τότε. Μετέφερε την εσωτερική του ένταση σε όλο τον οργανισμό και κινητοποίησε το μηχανισμό προπαγάνδας των αθηναϊκών μμε και εν τέλει έβαλε αυτογκόλ με τα γεγονότα του κυπέλλου πέφτοντας στην παγίδα των χάρτινων (ναι ζούμε στη χώρα του "2 μέτρα και 2 σταθμά", δε γεννηθήκαμε χθες, όφειλαν όλοι να είναι υποψιασμένοι). Ζημιωμένος βγήκε ο ΠΑΟΚ που έχασε τον προπονητή του και ο ίδιος που ακόμα προσπαθεί να βρει κίνητρο για τη φετινή χρονιά. Δηλαδή διπλά ζημιωμένη η ομάδα.Jean Valjean έγραψε:Μάλιστα, δεν φταίει ο θύτης (η αεχ) αλλά φταίει το θύμα (ο Λουτσέσκου). Ο οποίος Λουτσέσκου απλώς του ήρθε κατραπακιά κι άρχισε ξαφνικά τις μανούρες. Και ταπείνωσαν τον Λουτσέσκου έτσι; Δεν ταπείνωσαν ας πούμε μαζί με αυτόν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διοίκηση και φιλάθλους μαζί; Ετσι;tsou έγραψε:α ρε Ρασβάν δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα πως μπόρεσαν τα χαρτιά και σε ταπείνωσαν με όλους τους πιθανούς τρόπους σε 1 μήνα βάζοντας σε στη φάκα. 09/01 εκτός κυπέλλου και 02/02 έκτος πρωταθλήματος.
πρέπει να καθαρίσει το μυαλό σου να διώξεις τα κολλήματα σου που μας έφεραν ξανά σε αδιέξοδο να δώσεις κίνητρο ξανά στην ομάδα.
Η δήθεν πόλωση πάντως για το χάρτινο του 18 πλέον δεν πιάνει...βρες κάτι άλλο.
Όχι μόνον φταίει ο Λουτσέσκου για όλα αυτά, προσωπικά αυτός, αλλά ξέρεις και τον λόγο. Είναι επειδή έχει θολωμένο μυαλό και κολλήματα. Και φυσικά αυτός ό ίδιος, που φταίει για όλα και έχει και κολλήματα και θολωμένο μυαλό, πρέπει αυτός πάλι να δώσει κίνητρο στην ομάδα.
Και πώς τον εμπιστεύεσαι ρε φίλε μετά από όλα αυτά που του έσουρες; Είναι δυνατόν να μην βλέπεις ότι αναιρείς αυτό που έγραψες μόλις μια φράση νωρίτερα; Όχι πέρσι ούτε πρόπερσι. Δευτερόλεπτα νωρίτερα...
Και η αποθέωση όλων, το κερασάκι που λέμε, είναι η δήθεν πόλωση. Ωστε "δήθεν" ε; Σοβαρά τώρα; Η πόλωση δηλαδή δεν υπάρχει; είναι δήθεν; δεν υπάρχουν πράξεις και λόγια από την άλλη πλευρά; είναι δήθεν η πόλωση;
Δεν έγινε και τίποτα μωρέ... ένα πρωτάθλημα σου έκλεψαν! Σιγά τώρα... δεν το ήθελαν τα καημένα, κατά λάθος έγινε. Δήθεν κλοπή. Μήπως έφταιξε και γι αυτό ο Λουτσέσκου;
Ανίκανο και κολλημένο τον θεωρούμε αλλά από αυτόν περιμένουμε να τα διορθώσει όλα!
Μήπως να ανέβει και στην 4 να φτιάξει καμιά σοβαρή κερκίδα με συνθήματα της προκοπής κι όχι τροπάρια σε ήχο τρίτο για ναρκωτικά;
Απαράδεκτα πράγματα έχεις γράψει φίλε. Κρίμα, δεν πίστευα ποτέ ότι θα διαβάσω από ΠΑΟΚτσή για τα γεγονότα με την κλοπή του πρωταθλήματος ότι συνιστούν "δήθεν πόλωση"!!!
Μήπως ήθελες να πεις κατι άλλο και σου ξέφυγε η λέξη;
ΥΓ. Υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα, να μην γνωρίζεις τι γράφεις, αλλά είναι ελάχιστη. Μπορεί δηλαδή να έβαλες από άγνοια την λέξη "δήθεν" ως προδιοριστικό της "πόλωσης". Δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν γνωρίζεις τι θα πεί η λέξη ή ότι δεν γνωρίζεις πώς και πού την χρησιμοποιούμε στα ελληνικά. Προσπαθώ, πίστεψέ με, να βρω κάτι να σε δικαιολογήσω.
Ξαναρωτάω: Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο με την τελευταία φράση του σχολίου σου;
- Jean Valjean
Αρα συμφωνείς κι εσύ ότι το κλεμμένο είναι δήθεν πόλωση.
Μάλιστα, καλό είναι να εμφανίζεστε ένας ένας.
Μήπως να ζητήσουμε και συγγνώμη από την αεχ που συγχύζονται όταν τους αποκαλούμε κλέφτες;
Μήπως να ζητήσουμε και συγγνώμη από την αεχ που συγχύζονται όταν τους αποκαλούμε κλέφτες;
-
Νομίζω ότι η διαδικασία ανάδειξης ταλέντων είναι πολύ πιο απλή από ότι φαίνεται.
Εφόσον έχουμε γαμάτες ακαδημίες και πλέων αυτό είναι αποδεδειγμένο πρέπει να λειτουργήσεις ως εξής.
Παίρνεις του λουτσέσκου τον βιετέσκα και τον κετζιορα που ήθελε (εφόσον κρίνεις και εσύ οτι ειναι μια χαρά παίχτες) και 3,4,5 στοπερ ξεκινάς την νέα χρονια με Μιχαηλίδη, Κωττά, Μπαταούλα. Αυτοί ειναι, θελεις κ λουτσέσκου να αναλάβεις;
Παίρνεις τον Τσαλοφ η οποιον φορ ηθελε και τον μπραντον που τον θέλει και τρίτος ο Μύθου. Αυτοί ειναι, τελεία.
Και βάζεις σαν όρο ότι θα πάρουν ευκαιρίες και θα παίξουν 8, 10, 15 παιχνίδια ολοι τους.
Αλλά σε περίπτωση που πας μέσα στο Καραϊσκάκης και φας 3 λόγο του Μπαταούλα (λέω ένα όνομα τυχαίο) δεν τον κρεμάς τον προπονητή. Αν χάσεις το πρωτάθλημα λόγο του Μύθου δεν ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ετσι ειναι αυτή η διαδικασία. Οτι και να λέει ο κόσμος. Θα το πάρεις του χρόνου που θα είναι καλύτεροι και και έχουν ψηθεί μέσα από την υψηλή πίεση του ανταγωνισμού
Αλλά οι καλοί παιχτες που θα φέρουν τα λεφτά πρεπει να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα 17-19 χρονών. Για εμένα οποιος κάθετε στον ΠΑΟΚ Β δεύτερη & τρίτη χρονιά ειναι ήδη καμένο χαρτί, δεν εχουμε να περιμένουμε πολλά απο αυτά τα παιδια.
Εφόσον έχουμε γαμάτες ακαδημίες και πλέων αυτό είναι αποδεδειγμένο πρέπει να λειτουργήσεις ως εξής.
Παίρνεις του λουτσέσκου τον βιετέσκα και τον κετζιορα που ήθελε (εφόσον κρίνεις και εσύ οτι ειναι μια χαρά παίχτες) και 3,4,5 στοπερ ξεκινάς την νέα χρονια με Μιχαηλίδη, Κωττά, Μπαταούλα. Αυτοί ειναι, θελεις κ λουτσέσκου να αναλάβεις;
Παίρνεις τον Τσαλοφ η οποιον φορ ηθελε και τον μπραντον που τον θέλει και τρίτος ο Μύθου. Αυτοί ειναι, τελεία.
Και βάζεις σαν όρο ότι θα πάρουν ευκαιρίες και θα παίξουν 8, 10, 15 παιχνίδια ολοι τους.
Αλλά σε περίπτωση που πας μέσα στο Καραϊσκάκης και φας 3 λόγο του Μπαταούλα (λέω ένα όνομα τυχαίο) δεν τον κρεμάς τον προπονητή. Αν χάσεις το πρωτάθλημα λόγο του Μύθου δεν ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Ετσι ειναι αυτή η διαδικασία. Οτι και να λέει ο κόσμος. Θα το πάρεις του χρόνου που θα είναι καλύτεροι και και έχουν ψηθεί μέσα από την υψηλή πίεση του ανταγωνισμού
Αλλά οι καλοί παιχτες που θα φέρουν τα λεφτά πρεπει να ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα 17-19 χρονών. Για εμένα οποιος κάθετε στον ΠΑΟΚ Β δεύτερη & τρίτη χρονιά ειναι ήδη καμένο χαρτί, δεν εχουμε να περιμένουμε πολλά απο αυτά τα παιδια.
Ο Λουτσέσκου δεν είναι οπαδός, είναι προπονητής του ΠΑΟΚ και αμείβεται με σχεδόν 2 εκατομμύρια ετησίως για να κάνει μια δουλειά. Είναι πολύ απλό.
Το μισθολογικό κομμάτι που αφορά τον Λουτσέσκου και όλους τους συνεργάτες του, για ποιον ακριβώς λόγο αναφέρεται;
Δηλαδή ο Μεντιλίμπαρ για παράδειγμα, μαζί με όλους τους συνεργάτες του, πόσα λέτε να παίρνουν συνολικά; 500 χιλιάδες ξέρω γω;
Αν θυμάμαι καλά, ο Λουτσέσκου παίρνει 1 εκατομμύριο τον χρόνο και οι συνεργάτες του παίρνουν περίπου 800 τον χρόνο.
Ο Μεντιλίμπαρ του γαύρου παίρνει πάνω από 1 εκατομμύριο τον χρόνο και δεν βρήκα πόσο παίρνουν οι συνεργάτες του.
Βέβαια, αφού εστιάζουμε στο μισθολογικό, να αναφέρουμε που και που και ΌΛΟΥΣ τους άλλους που πληρώνουν οι άλλες ομάδες και ΔΕΝ πληρώνει ο ΠΑΟΚ.
Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει Κοβάσεβιτς, ούτε Καρεμπέ. Τον Καρυπίδη είχε ως γενικό αρχηγό και τώρα τον βάπτισε Τεχνικό Διευθυντή..
Δηλαδή ο Μεντιλίμπαρ για παράδειγμα, μαζί με όλους τους συνεργάτες του, πόσα λέτε να παίρνουν συνολικά; 500 χιλιάδες ξέρω γω;
Αν θυμάμαι καλά, ο Λουτσέσκου παίρνει 1 εκατομμύριο τον χρόνο και οι συνεργάτες του παίρνουν περίπου 800 τον χρόνο.
Ο Μεντιλίμπαρ του γαύρου παίρνει πάνω από 1 εκατομμύριο τον χρόνο και δεν βρήκα πόσο παίρνουν οι συνεργάτες του.
Βέβαια, αφού εστιάζουμε στο μισθολογικό, να αναφέρουμε που και που και ΌΛΟΥΣ τους άλλους που πληρώνουν οι άλλες ομάδες και ΔΕΝ πληρώνει ο ΠΑΟΚ.
Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει Κοβάσεβιτς, ούτε Καρεμπέ. Τον Καρυπίδη είχε ως γενικό αρχηγό και τώρα τον βάπτισε Τεχνικό Διευθυντή..
Και 500000 να παίρνει δεν αλλάζει η ουσία. Αν εγώ δουλεύω σε μια εταιρεία και πάρω πρωτοβουλία σε κομμάτι που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου και βγει ζημιωμένη η εταιρεία, θα κριθώ για αυτό ή όχι;
το κλεμμένο είναι κλεμμένο και οι ύπουλοι κλεπταποδόχοι το χάρηκαν πριν 7 ολοκληρα χρόνια. Όλοι πικραθήκαμε και οργηστήκαμε. Πήραμε 2 όμως από τότε. Το ένα αήττητο και το άλλο άκρως τρελό και ασπρόμαυρο όπως πέρυσι, το καλύτερο πρωτάθλημα που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα. Δεν ειναι δήθεν πόλωση όταν μετά από τόσα χρόνια ξανάξύνεις την πληγή που μας πόνεσε και πέφτεις και σε παγίδες που σε στήνουν οι μετρ του είδους;Jean Valjean έγραψε:Αρα συμφωνείς κι εσύ ότι το κλεμμένο είναι δήθεν πόλωση.
αντί να πορώσει την ομάδα και τους παίχτες, πιο πολύ συσπείρωσε το μηχανισμό των σχετικά νεοφώτιστων χαρτιών.
Κόλλημα μυαλού, απερισκεψία, θολούρα το βλέπω εγώ.
από τον εργοδότη σου. όχι από τους πελάτες, ούτε από περαστικούς.flash4 έγραψε:Και 500000 να παίρνει δεν αλλάζει η ουσία. Αν εγώ δουλεύω σε μια εταιρεία και πάρω πρωτοβουλία σε κομμάτι που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου και βγει ζημιωμένη η εταιρεία, θα κριθώ για αυτό ή όχι;
Θα κριθείς από εμένα ή από αυτόν που σε πληρώνει;;flash4 έγραψε:Και 500000 να παίρνει δεν αλλάζει η ουσία. Αν εγώ δουλεύω σε μια εταιρεία και πάρω πρωτοβουλία σε κομμάτι που δεν είναι της αρμοδιότητάς μου και βγει ζημιωμένη η εταιρεία, θα κριθώ για αυτό ή όχι;
Το αφεντικό του, τον ανανέωσε πριν 1 χρόνο και πριν πάρει ξανά το πρωτάθλημα. Κακώς τον ανανέωσε; Για μένα προφανώς όχι.
Τα λεφτά που παίρνει πάντως, κάποιος αποφάσισε να του τα δώσει, το ίδιο ακριβώς και με τις αρμοδιότητες του και την ελευθερία κινήσεων.
Δεν φέρνει αποτέλεσμα; Ε ας τον διώξει να τελειώνουμε. Να έρθει ο επόμενος να δούμε τι θα καταφέρει.