Π.Α.Ο.Κ. - Ολυμπιακός 08/03/09 19:00 Σχολια & παραλειπόμενα
- PARASANDALOS
- Επικοινωνία:
Re: ΠΑΟΚ-γαυρος 08/03/09 19:00 Σχολια και παραλειπόμενα αγώνα
παλι μ σβηνετε τα ποστ ........αντε σβηστο κ αυτο agave οταν πηγαινα στο γηπεδο ηταν απο τo παοκ-αρσεναλ (πηγαινα 1 λυκειου) ....κ το κινητο παντα δουλευει μια χαρα μαλλον εσεις δεν εχετε παει στο γηπεδο κ ολες αυτες τις βλακειες που μ λετε...1 φορα πηγες στο γηπεδο κ ολο κριτικες ..........βαριεμε να απανταω
Με πηράζει απ' την στιγμή που δεν φωνάζουν γι' αυτό το λόγο. Ας φέρουν και τα χρυσόψαρά τους άμα θέλουν αρκεί να φωνάζουν. Μετά μην αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε κερκίδα και ξέρω 'γώ...
Όλοι τα φάγαμε τα δακρυγόνα και ναι η ομάδα ήταν χάλια, αλλά αν περιμέναμε την ομάδα χθες για να φωνάξουμε τότε τα τελευταία χρόνια μ' αυτά που είδαμε δεν θα 'πρεπε να μιλάμε καν...
Όλοι τα φάγαμε τα δακρυγόνα και ναι η ομάδα ήταν χάλια, αλλά αν περιμέναμε την ομάδα χθες για να φωνάξουμε τότε τα τελευταία χρόνια μ' αυτά που είδαμε δεν θα 'πρεπε να μιλάμε καν...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Kevin την Τρί 10 Μαρ 2009, 01:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΠΑΡΑΣΑΝΔΑΛΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΗΓΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ '88 ΜΕ ΤΗ ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΧΑΙΜΠΟΥΡΙ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΜΑΛ@ΚΙΕΣ. ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 4 ΕΧΩ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ '97 ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 12ΧΡΟΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΞΕΚΟΛΛΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ
Καλό θα ήταν για την αισθητική του forum να μην γράφουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Thx, Admin Team
Καλό θα ήταν για την αισθητική του forum να μην γράφουμε ΚΕΦΑΛΑΙΑ!
Thx, Admin Team
Παρασάνδαλε χαλάρωσε ... καταρχήν ήθελα να σου πω να μην ποστάρεις συνέχεια άρθρα από σάιτ γιατί καταντάει κουραστικό ..
Καλός ο χαβαλές αλλά με όριο γιατί μετά απλά θα σβήνονται ποστ .. Δεν στο λέω για να στην πω, απλά σε ενημερώνω!
Καλός ο χαβαλές αλλά με όριο γιατί μετά απλά θα σβήνονται ποστ .. Δεν στο λέω για να στην πω, απλά σε ενημερώνω!
Γιάνκο πιές καμια μπύρα ρε μ@λάκα και άραξε. Οτι να'ναι λες
Εντάξει ρε Γιωρίκα .. 39 πυρετό έχω .. δε την παλεύω ..
Ένα έχω να πω .. Ακούστε τον agave τον άρχοντα και μην μπαίνετε στο τρυπάκι πότε πήγα γήπεδο και πότε πήγες εσύ ..
Κι εγώ περιμένω να γυρίσει ο Σαλπιγγίδης ώστε να κόψω το γήπεδο αλλά δεν το κάνω θέμα ..
Ένα έχω να πω .. Ακούστε τον agave τον άρχοντα και μην μπαίνετε στο τρυπάκι πότε πήγα γήπεδο και πότε πήγες εσύ ..
Κι εγώ περιμένω να γυρίσει ο Σαλπιγγίδης ώστε να κόψω το γήπεδο αλλά δεν το κάνω θέμα ..
εγω θελω να θιξω ενα θεμα σημαντικοτατο για μενα για την εκβαση του παιχνιδιου.δεν εχω δει αν εχει αναφερθει ξανα αν εχει γινει σβηστε το ποστ μου
κακα τα ψεμματα ο πολυς κοσμος ξενερωσε με τα αντικειμενα και τα μπουκαλια(αφου καταπιε το γενονος με τα δακρυγονα)
και αντε τα χαρτακια απο τις ταμειακες εγινε το λαθος και μοιραστηκαν
τα μπουκαλια πως μπηκανε μεσα?
για ποιο λογο ανοιξαν ολες οι πορτες μετα τα καπνογονα και εμπαινε οποιος και οπως ηθελε?στον αγωνα κυπελλου μας επαιρναν ακομη και τα καπακια και χθες ειχε κασες μπυρες και ρετσινες
ποιος εδωσε αυτην την εντολη?δεν ηξερε τι θα γινει?κι αν καποιος γουσταρε και εφερνε οπλο τι θα γινονταν θα το κλειναμε το μαγαζι?
ειμαι απο την δραμα και την προηγουμενη εβδομαδα πηγα σε αγωνα της δοξας.μολις μπηκα με κανανε σωματικο ελεγχο οχι μονο εμενα αλλα και οποιον περνουσε μεσα.επαθα πλακα ειχα ξεχασει οτι γινεται αυτο στα γηπεδα αφου φετος ολοκληρη χρονια δεν με ενοχλησε κανεις στην τουμπα.
τι να τα κανω τα τουρνικε αφου περνανε οι ρετσινες απο κει?
ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι ρε παιδια?
κακα τα ψεμματα ο πολυς κοσμος ξενερωσε με τα αντικειμενα και τα μπουκαλια(αφου καταπιε το γενονος με τα δακρυγονα)
και αντε τα χαρτακια απο τις ταμειακες εγινε το λαθος και μοιραστηκαν
τα μπουκαλια πως μπηκανε μεσα?
για ποιο λογο ανοιξαν ολες οι πορτες μετα τα καπνογονα και εμπαινε οποιος και οπως ηθελε?στον αγωνα κυπελλου μας επαιρναν ακομη και τα καπακια και χθες ειχε κασες μπυρες και ρετσινες
ποιος εδωσε αυτην την εντολη?δεν ηξερε τι θα γινει?κι αν καποιος γουσταρε και εφερνε οπλο τι θα γινονταν θα το κλειναμε το μαγαζι?
ειμαι απο την δραμα και την προηγουμενη εβδομαδα πηγα σε αγωνα της δοξας.μολις μπηκα με κανανε σωματικο ελεγχο οχι μονο εμενα αλλα και οποιον περνουσε μεσα.επαθα πλακα ειχα ξεχασει οτι γινεται αυτο στα γηπεδα αφου φετος ολοκληρη χρονια δεν με ενοχλησε κανεις στην τουμπα.
τι να τα κανω τα τουρνικε αφου περνανε οι ρετσινες απο κει?
ειμαι ο μονος που το βλεπει ετσι ρε παιδια?
για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολυ
Yiankos έγραψε:Εντάξει ρε Γιωρίκα .. 39 πυρετό έχω .. δε την παλεύω ..
off topic εισαι παλικαρι!!!!

επιτελους!!παντα ηθελα να το κανω αυτο σε καποιον αντμιν!!

agave έγραψε:Αυτό που ήθελε ο θείος το πέτυχε. Φάγαμε το τυράκι στην παγίδα σαν τα ποντικάκια.
Ρίξανε τα δακρυγόνα στην 4, ανοίξανε οι θύρες, μπήκανε όλα τα ΖΩΑ μέσα (δεν τρώγανε τις μπούφλες στα τουρνικέ οι μπερδεμένοι που ρωτάνε στο 70′ “με ποιον παίζουμε ρε καρντάσι να ‘ούμε”), ελεγχος κανένας, ζινγκα σουρωμένοι, παλμός μηδεν (που να τους συντονίσεις), εξοργισμένος ο λαός με τα smurfs και μη δίνοντας σημασία σε αυτά που γινόντουσαν, γιατί κακά τα ψέμματα, αν δεν είχαν γίνει αυτά πριν, στο γήπεδο δεν θα γινότανε ΤΙΠΟΤΑ.
Να σας πω ρε “αδέρφια”, που κράζετε τον Σάντος και την ομάδα, πόσες φορές φωνάξατε ΠΑΟΚ εχθές????? Λιγότερες απο όσες βρίσατε τον gay, είμαι σίγουρος. Την δουλειά σας την κάνατε? Να υποστηρίξετε την ομάδα? Γιατί αυτή είναι η δουλειά σας στο γήπεδο! Ο πορτογάλος την έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Εμείς ΟΧΙ. Γι’αυτό και οι παίχτες σερνόντουσαν.
ΠΑΟΚ σημαίνει πάνω απ’όλα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες που σου αναλογούν. Εμείς έχουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για χθες. Τόσο “χώμα” κερκίδα δεν θυμάμαι φέτος άλλη φορά. ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ και δείτε οτι γίνεται σοβαρή δουλειά στην ομάδα μας και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ
ΥΓ. το ποστ στο blog του Κόλκα εγώ το έχω κάνει. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ποιός αρχιΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ το πήρε αυτό το κείμενο και το έκανε copy paste στο καινούριο άρθρο στο blog του Κόλκα ρε? Την τελευταία πρόταση δεν την είδατε? Εγώ είμαι αυτός που υπογράφει gklsm καρναβάαααααλιααααααααααααααααα. Ούτε που να το ποστάρεις δεν ήξερες εσύ που το έκανες. Σε άλλο άρθρο το πόσταρα εγώ, σε ότι να'ναι άρθρο το έβαλες εσύ. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.
Απέκτησε άποψη και γνώμη εσύ που το έκανες, και μετά πες ότι γουστάρεις. Με ξένα κόλυβα κηδεία. ΓΙΔΙ. Όποιος κι αν είσαι.
Ζητώ συγνώμη γι'αυτό το ποστ, αλλα τα μυαλά μου πονάνε με την ανυπαρξία ορισμένων.
- ehemithos 199
- Επικοινωνία:
απο οτι διαβασα περασατε καλα χθες βραδυ...
θα συμβουλευα τα φιλαρακια τους admin αυτο το τοπικ να κλεισει πιο συντομα απο οτι προβλεπεται γιατι ολοι διατρεχουμε μια περιεργη ψυχολογικη κατασταση και τα μυαλα μας βρισκονται εν βρασμο!
ολοι μας agave περναμε νευρικη κριση, αλλα εχουμε ζησει και πολυ χειροτερα, αφου μαλλον εισαι της γενιας μου.
δε χρειαζεται να τα βαζουμε με κανεναν παρασανταλο οσο κι αν καποιος πανω στα νευρα του ποσταρει και καμια λαλακια.
μαλλον οι παλιοτεροι θα πρεπει να συγκρατησουμε τη μαζα και να συσπειρωθουμε τωρα στα δυσκολα.
μη καταντησουμε σαν τους λαλακες που βλεπω χρονια τωρα στη τουμπα, που οταν το ματς παει κατα διαολου, πλακωνονται μεταξυ τους...
αντε να ανασυνταχθουμε λιγο γιατι εχουμε και πλει οφ μπροστα μας.
ο στοχος ακομα δεν εχει επιτευχθει
να εκφρασω απο δω μεσα και τη χαρα μου που γνωρισα προχθες στο φρατελι ατομα που ηθελα πολυ να συναντησω: τον δασκαλο, τον μηχανικο, τον απαραδεκτο, τον vaggt, τον γιανκο και πανω απο ολα τον αρρωστο οπαδο...gash!!
γ@μω το nickname σου ρε φιλαρακι που τοσο gash δεν εχω ξαναρουφηξει στη ζωη μου...και ηταν και ληγμενο!!!

θα συμβουλευα τα φιλαρακια τους admin αυτο το τοπικ να κλεισει πιο συντομα απο οτι προβλεπεται γιατι ολοι διατρεχουμε μια περιεργη ψυχολογικη κατασταση και τα μυαλα μας βρισκονται εν βρασμο!
ολοι μας agave περναμε νευρικη κριση, αλλα εχουμε ζησει και πολυ χειροτερα, αφου μαλλον εισαι της γενιας μου.
δε χρειαζεται να τα βαζουμε με κανεναν παρασανταλο οσο κι αν καποιος πανω στα νευρα του ποσταρει και καμια λαλακια.
μαλλον οι παλιοτεροι θα πρεπει να συγκρατησουμε τη μαζα και να συσπειρωθουμε τωρα στα δυσκολα.
μη καταντησουμε σαν τους λαλακες που βλεπω χρονια τωρα στη τουμπα, που οταν το ματς παει κατα διαολου, πλακωνονται μεταξυ τους...
αντε να ανασυνταχθουμε λιγο γιατι εχουμε και πλει οφ μπροστα μας.
ο στοχος ακομα δεν εχει επιτευχθει

να εκφρασω απο δω μεσα και τη χαρα μου που γνωρισα προχθες στο φρατελι ατομα που ηθελα πολυ να συναντησω: τον δασκαλο, τον μηχανικο, τον απαραδεκτο, τον vaggt, τον γιανκο και πανω απο ολα τον αρρωστο οπαδο...gash!!
γ@μω το nickname σου ρε φιλαρακι που τοσο gash δεν εχω ξαναρουφηξει στη ζωη μου...και ηταν και ληγμενο!!!

ΒΑΛΤΕ ΦΩΤΙΑ - ΚΑΨΤΕ ΚΑΛΑ!!!
theo86 έγραψε:Yiankos έγραψε:Εντάξει ρε Γιωρίκα .. 39 πυρετό έχω .. δε την παλεύω ..
off topic εισαι παλικαρι!!!!![]()
![]()
![]()
Το ξέρω αδερφέ μου ... να 'σαι καλά ....
Όποιος ξανασυγχίσει τον agave έχει εβδομαδιαίο ban από εμένα ... Ξεκολλάτε το κεφάλι σας γ@μώ το ίντερνετ που λιώνετε όλη μέρα και πάτε να πιείτε κανα καφέ να στανιάρετε!
theo86 έγραψε:....
off topic εισαι παλικαρι!!!!![]()
![]()
Σιγά μωρέ στον Γιανκίδη την είπες...
Και στο στοίχημα για τα άκυρα, κλειδωμένη είναι η επιλογή....!

Θέλετε να πούμε αλήθειες για τον αγώνα....μάλιστα.Πότε θα μάθουμε επιτέλους? Μονο το αποτέλεσμα.Μόνο το αποτέλεσμα του αγώνα μας ενδιαφέρει σωστά? Αν ο ΠΑΟΚ επικρατουσε ως δια μαγείας θα διάβαζα εδώ ότι ο "Χούτος έχει το καλύτερο μπάσιμο του κόσμου" ενώ τώρα "δεν μπορούμε να κερδίσουμε τα δεύτερα του θρήνου..."Να πουμε την αλήθεια λοιπόν.Όσοι έλειπαν από τον αντίπαλο άλλοι τόσοι έλειπαν από εμάς.Εμείς δηλαδή εχουμε δει άπειρα παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος με αυτή την ενδεκάδα...Όχι πως έχει καμία σημασία...ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΑΔΑ του κόσμου την Κυριακή μονο από τυχη θα έπερνε αυτό το παιχνίδι.Πολύ απά γιατί αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να αρχίσει ποτέ... Όχι δεν εννοώ τα επεισόδια , αλλά τα "μέτρα " νομικά πολιτικά και αθλητικά που όφειλε να πάρει η ΠΑΕ ΠΡΙΝ τον αγώνα και να απειλήσει η ίδια με την μη διεξαγωγή του έχοντας μηνήσει ακόμη και το χορτάρι του καραισκάκη νωρίτερα...Μα αυτό δεν είναι αντριλίκι θα πείτε ..Αυτά τα κάνουν μόνο οι γαυροι.... Ναι ,επίσης μόνο οι γαύροι θα νοιάζονταν τόσο για ένα αποτέλεσμα που δεν μετράει πουθενά, όπως ακριβώς κάνουμε εμείς με αυτή την μιζέρια και γκρίνια που σπάει παγκόσμιο ρεκόρ... Κάλή η κριτική αλλά προχθές δεν υπήρξε κανένας ποδοσφαιρικός αγώνας ούτε έπρεπε να υπάρξει βασει όσων είχαν προηγηθεί την Τετάρτη. Και μην πείτε ότι αυτό δικαιολογεί τα επεισόδεια.Οι κώδικες ηθικής τύπου "δεν πρέπει να πετάμε αντικείμενα " και μην "προπηλακίζετε αντιπάλους ποδοσφαιριστές" ισχύουν μέχρι να πάψουν να ισχύουν με ότι αυτό συνεπάγεται.Όλα είναι "σχετικά"σε αυτή τη ζωή όπως είπε ένας ασπρομάλλης κύριος με κατσαρή κόμμη.Ώς πότε πιστέυετε ο κόσμος θα ακολουθεί φθίνουσα πορεία και εμείς απλά θα κοιτάμε.Καταλαβαίνω απόλυτα την πίκρα που δεν "εκδικηθήκαμε", αλλα΄προσωπικά ήξερα πως με "ξενερωμένους" από την τετάρτη παίκτες και ¨εξυπνα" προετοιμασμένους -σε όλα τα επίπεδα ,από τα μαθήματα υποκριτικής εώς και την αγαπημένη συνήθεια ομάδων του ΠΟΚ ,να διαμαρτύρονται από το 1" στον διαιτητή- δύσκολα θα υπήρχε κάτι άλλο πλην του 0-0.Ακόμη και εμέις στην κερκίδα θυμίζαμε οπαδούς σε καφε και αφημένοι στο άγχος του αγώνα κάναμε μία από τις πιο χλιαρές κερκίδες από ενα σημείο και μετά.Που πήγαν τα "φωνή στο κάγκελο επι 90 λεπτά".Μην πει κανείς το αντιθετο είπαμε να πούμε αλήθειες...Και ναι οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών αλλά και να κέρδιζαν η ουσία δεν αλάζει.Για να νικήσεις πραγματικά έπρεπε να τους χτυπήσεις με τα ίδια όπλα ...Ζήτα από Τετάρτη την παρουσία του πρωθυπουργού και του Α΄τάγματος στρατού στο"τηγάνι"Απλά πιστεύω η ΠΑΕ τώρα γνωρίζει...και θα φροντίζει και την παραμικρή υποθάλπτουσα λεπτομέρεια από εδώ και πέρα.Και επιτέλους πόσο εύκολλα ξεχνόυμε οι ΠΑΟΚτσήδες ...Τετάρτη μας έκλεψαν το κύπελλο Κυριακή μας θα ήταν όλα καλά αρκεί να κερδίζαμε...Όχι ρε, θα είναι όλα καλά μόνο αν τους πάρω ένα πρωτάθλημα και ας φτύσω αίμα...Κάποτε οι κάτοικοι της θεσσαλίας εκλεισαν δρόμους και άλλαξαν έναν ολόκληρο αθλητικό νομο.Αν κλείναμε εμείς τα Τέμπη? για κάνα 3ήμερο ?τότε?Όμως τίποτα δεν έγινε και μέιναμε στα μπουκάΛια στο χεράκι του μεγαλυτερου "αλήτη" (το λέω με πληρη ευθύνη ) και πιο χαιδμένου παιδιού των γηπέδων.Το να εισαι με παρωπίδες δεν ευνοεί κανέναν , γιατί στο φινάλε όλοι δίκιο έχουμε και όλοι άδικο.Το θέμα είναι πως διαχειρίζομαστε τα πάντα .Και όταν μάθουμε να καταπίνουμε την μιζέρια μας και να φτύνουμε αξιοπρέπεια ,τότε θα δούμε μπροστά .Και μπροστά μας είναι μια ευκαιρεία.. Στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε.Ναι μπορούμε να κερδίσουμε και ντέρμπι αρκεί να είμαστε έτοιμοι γι αυτό από όλες τις πλευρές...Κοιτάμε μπροστά....
Να πούμε μερικές ακόμη αλήθειες; Πόση ευθύνη έχουμε οι οπαδοί που τρώμε το κουτόχορτο των πολιτικών ,που κάποιοι σήμερα είναι φυλακή λόγω του «ποδοσφαίρου» ,που κάποιοι περιμέναν πως και πως το πούλμαν από το αεροδρόμιο ,που διαλαλούσαμε ότι «εδώ σας περιμένει η κόλαση»;
Ο οπαδός του ΠΑΟΚ που σήμερα αυτομαστιγώνεται και οδύρεται σε τι διαφέρει από τον οπαδό του θρήνου που ζει την έπαρση και την επίπλαστη ευτυχία του πρωταθλητή και του δυνάστη των γηπέδων; Στον εικονικό κόσμο του τυφλού οπαδισμού βρίσκονται στο ναδίρ και στο ζενίθ ανίστοιχα. Στην πραγματική ζωή όμως μοιράζονται τα ίδια αγαθά, τις ίδιες αδικίες ,τα ίδια προβλήματα και πολλοί ΠΑΟΚτσήδες είναι αυτοί που αποτελούν τους ευνοούμενους της κοινωνίας όπως ακριβώς συμβαίνει με τους οπαδούς του θρήνου και κάθε άλλης ομάδας.
Όταν διαλέγει κάποιος να ταυτιστεί με μία ομάδα είναι μοιραίο να βιώνει μεγάλες λύπες και μεγάλες χαρές ,πάντα όμως αυτές αποτελούν ψευδαισθήσεις αφού ούτε το πρωτάθλημα όυτε η 10η θέση θα αλλάξει τίποτα στη ζωή μας. Όταν δώσουμε τη σωστή διάσταση στον αθλητισμό και τον αντιμετωπίσουμε σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή σαν ένα πάρεργο, τότε μόνο θα αποκτήσουμε μέτρο στην ένταση των συναισθημάτων που μας δημιουργεί η νίκη, η ήττα, η αδικία.
Τα δακρυγόνα και η καταστολή των σωματων ασφαλείας του αφεντικού δένουν αρμονικά με την φαυλότητα του επαγγελματικού αθλητισμού και του οπαδισμού στην Ελλάδα. Και ζώντας αυτήν την φαυλότητα η πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων λογικό είναι να μην έχει όρεξη να φωνάξει συνθήματα και η κερκίδα να είναι άθλια. Ούτε επαγγελματίες οπαδοί είμαστε να τραγουδαμε με όσα είχαν προηγηθεί,ούτε υποχρέωση κανενός είναι να αφήνει το λαρύγγι του στο γήπεδο. Τα τραγούδια και τα συνθήματα είναι ωραία όταν βγαίνουν αυθόρμητα σε ένα υγιές περιβάλλον. Επαγγελματίες είναι μόνο οι αθλητές. Εμείς πληρώνουμε για να είμαστε στο γήπεδο και δεν μας πληρώνουν.
Κρίνοντας τα πραματα υπό αυτό το πρίσμα καλό είναι να μη δίνουμε στην αδικία και στην ήττα από τον θρήνο ή στην άθλια κερκίδα μεγαλύτερη διάσταση από τι πραγματικά αξίζει αλλά να εστιάσουμε πως θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ως φίλαθλοι(κυρίως αυτό) στην πορεία για τη δεύτερη θέση αλλά κυρίως πως θα ξεφύγουμε από το μανιώδες κυνηγι ενός τίτλου λες και εμείς θα καρπωθουμε τα οφέλη ή θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας αν τα καταφέρουμε. Κάπου στην πορεία έχουμε χάσει τη χαρά του παιχνιδιού και το νόημα του οπαδισμού.
ΥΓ: Πάλι σεντόνι έγραψα
Ο οπαδός του ΠΑΟΚ που σήμερα αυτομαστιγώνεται και οδύρεται σε τι διαφέρει από τον οπαδό του θρήνου που ζει την έπαρση και την επίπλαστη ευτυχία του πρωταθλητή και του δυνάστη των γηπέδων; Στον εικονικό κόσμο του τυφλού οπαδισμού βρίσκονται στο ναδίρ και στο ζενίθ ανίστοιχα. Στην πραγματική ζωή όμως μοιράζονται τα ίδια αγαθά, τις ίδιες αδικίες ,τα ίδια προβλήματα και πολλοί ΠΑΟΚτσήδες είναι αυτοί που αποτελούν τους ευνοούμενους της κοινωνίας όπως ακριβώς συμβαίνει με τους οπαδούς του θρήνου και κάθε άλλης ομάδας.
Όταν διαλέγει κάποιος να ταυτιστεί με μία ομάδα είναι μοιραίο να βιώνει μεγάλες λύπες και μεγάλες χαρές ,πάντα όμως αυτές αποτελούν ψευδαισθήσεις αφού ούτε το πρωτάθλημα όυτε η 10η θέση θα αλλάξει τίποτα στη ζωή μας. Όταν δώσουμε τη σωστή διάσταση στον αθλητισμό και τον αντιμετωπίσουμε σαν αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή σαν ένα πάρεργο, τότε μόνο θα αποκτήσουμε μέτρο στην ένταση των συναισθημάτων που μας δημιουργεί η νίκη, η ήττα, η αδικία.
Τα δακρυγόνα και η καταστολή των σωματων ασφαλείας του αφεντικού δένουν αρμονικά με την φαυλότητα του επαγγελματικού αθλητισμού και του οπαδισμού στην Ελλάδα. Και ζώντας αυτήν την φαυλότητα η πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων λογικό είναι να μην έχει όρεξη να φωνάξει συνθήματα και η κερκίδα να είναι άθλια. Ούτε επαγγελματίες οπαδοί είμαστε να τραγουδαμε με όσα είχαν προηγηθεί,ούτε υποχρέωση κανενός είναι να αφήνει το λαρύγγι του στο γήπεδο. Τα τραγούδια και τα συνθήματα είναι ωραία όταν βγαίνουν αυθόρμητα σε ένα υγιές περιβάλλον. Επαγγελματίες είναι μόνο οι αθλητές. Εμείς πληρώνουμε για να είμαστε στο γήπεδο και δεν μας πληρώνουν.
Κρίνοντας τα πραματα υπό αυτό το πρίσμα καλό είναι να μη δίνουμε στην αδικία και στην ήττα από τον θρήνο ή στην άθλια κερκίδα μεγαλύτερη διάσταση από τι πραγματικά αξίζει αλλά να εστιάσουμε πως θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και ως φίλαθλοι(κυρίως αυτό) στην πορεία για τη δεύτερη θέση αλλά κυρίως πως θα ξεφύγουμε από το μανιώδες κυνηγι ενός τίτλου λες και εμείς θα καρπωθουμε τα οφέλη ή θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας αν τα καταφέρουμε. Κάπου στην πορεία έχουμε χάσει τη χαρά του παιχνιδιού και το νόημα του οπαδισμού.
ΥΓ: Πάλι σεντόνι έγραψα