Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Re: Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

PaokCuba4 έγραψε:
Mitsospaoki4 έγραψε:Χωρίς να θέλω να προδικάζω καταστάσεις, αλλά οι μέχρι τώρα κινήσεις δείχνουν ότι πάμε πάλι με ταβάνι 3η-4η θέση.
Πρώτα απ' όλα δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Κατά δεύτερον πολύ γρήγορα έβγαλες το ταβάνι της ομάδας, όταν έχεις φέρει έναν ταλαντούχο διαγώνιο, έχεις κρατήσει τον καλύτερο Έλληνα λίμπερο της δεκαετίας, θα φέρεις έναν ακραίο που έκανε μια εξαιρετική χρονιά και δείχνει ότι θέλει να αναδειχθεί, έκλεισες έναν αξιοπρεπέστατο πασαδόρο και μάλιστα βασικό μέλος της Εθνικής του και επίσης έναν αξιόλογο Έλληνα κεντρικό.

Και μάλιστα θα κάνω την εξής ερώτηση προς εσένα. Τη θέση της ομάδας την κρίνεις με το όνομα ή την ουσία; Άμα πιστεύεις ότι μια θέση κρίνεται από το βάρος του ονόματος, συγγνώμη αλλά δε λειτουργεί το βόλεϊ με αυτόν τον τρόπο. Είδαμε φέτος ονόματα σαν του Κόβαρ, του Φαν Χάρντερεν και του Τρούχτσεφ που δεν απέδωσαν ποτέ αυτά για τα όποια όχι μόνο πληρώθηκαν αλλά και για τις περγαμηνές του, ενώ παράλληλα είδαμε "άσημους" παίκτες να κάνουν τη διαφορά, όπως οι Μολίνα, ο Χερρ, ο Μπαρμπούνης, ο Μπάσης, ο Πόλουγιαν, ο Μπέικ κλπ.

Το βόλεϊ φαίνεται στο τάραφλεξ και προτιμώ να έχω παίκτες "άσημους" αλλά με όρεξη και διάθεση για δουλειά, από το να ακριβοπληρώνω ονόματα τα οποία στο τέλος δε θα προσφέρουν. Αυτό που βλέπω φέτος είναι μια ομάδα η οποία θα βγάλει ενέργεια και κυρίως να θέλει να βελτιώσει τις αδυναμίες που είχε. Και μάλιστα σκέψου το εξής. Οι άλλες ομάδες που κοιτάνε αυτά τα Πρωταθλήματα και φέρνουν παίκτες που δεν είναι γνωστοί όταν έχουν την κάθε ευκαιρία να δώσουν χρήματα για "γνωστούς" είναι ομάδες με χαμηλό ταβάνι;

Το όνομα δε θα παίξει ποτέ βόλεϊ και καλό είναι να αποβάλλουμε αυτές τις νοοτροπίες. Η σωστή ομάδα χτίζεται με γνώσεις, ψάξιμο και σωστό σκάουτινγκ. Το χρήμα θα παίξει το ρόλο του αλλά μόνο το πως θα το χρησιμοποιήσεις θα σε βοηθήσει.
Εκ πρώτης όψης η κινήσεις δεν με εντυπωσίασαν.

Στην συνέχεια διαβάζοντας την ανάλυση σου αναθεώρησα και ελπίζω ειδικά για τον ακραίο που έχει καλά σερβίς.

Θα δω το πλήρες ρόστερ και θα κρίνω αν και περίμενα καλύτερο διαγώνιο.

Εγώ θέλω να δω την ομάδα ανταγωνιστική και από κοντά με τους άλλους 2.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

potamda έγραψε: Θα συμφωνήσω Κουβανέ για τον Αντώνη και θα προσθέσω ακόμα ένα όνομα, αυτό του Στέφανου Μανιώτη, που ήταν ο στατιστικολόγος της ομάδας εκείνα τα χρόνια και είχε μεγάλη προσφορά κι αυτός.
Τέρμα σωστός! Kαι δε θυμόμουν αν ήταν και τότε στην ομάδα. Θυμόμουνα ότι ήταν το 2015/2016 αλλά μετά είχε πάει στο εξωτερικό και ήταν σε Εθνικές ομάδες (και είναι και ακόμα).

Συγγνώμη που δεν τον ανέφερα.

Πολλές γνώσεις και ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ήξερε να μελετάει, να διαβάζει αντιπάλους και να κάνει καλό σκάουτινγκ. Μας λείπουν αυτές οι γνώσεις. Mε όλο το σεβασμό προς το έργο της Βίκυς που είναι χρόνια στην ομάδα, αλλά μακάρι να είχαμε ξανά τέτοιο τιμ.
dev

Δημοσίευση από dev »

απο τις μεχρι τωρα κινησεις θα παλεψουμε για την τριτη θεση
george188

Δημοσίευση από george188 »

Γιατι ο παναθηναικος τι ονοματα ας πουμε εχει παρει κ ειναι πιο πανω?
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Mitsospaoki4 έγραψε:
Εκ πρώτης όψης η κινήσεις δεν με εντυπωσίασαν.

Στην συνέχεια διαβάζοντας την ανάλυση σου αναθεώρησα και ελπίζω ειδικά για τον ακραίο που έχει καλά σερβίς.

Θα δω το πλήρες ρόστερ και θα κρίνω αν και περίμενα καλύτερο διαγώνιο.

Εγώ θέλω να δω την ομάδα ανταγωνιστική και από κοντά με τους άλλους 2.
Βάσει τις κινήσεις που βλέπω τώρα η ομάδα θα βγάλει περισσότερη αθλητικότητα στο παιχνίδι της. Κάτι που μεταφράζεται σε αντοχές και ενέργεια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών. Αυτός θα δώσει και το κάτι παραπάνω στην ομάδα και θα την ανεβάσει επίπεδο. Τώρα με το ρόστερ όπως είναι μέχρι στιγμής θέλεις έναν παίκτη με καλύτερη επίθεση και μια αξιοπρεπή υποδοχή, καθώς στο έργο της πίσω ζώνης θα πάει ο Ιβάνκοβιτς. Το σερβίς θα είναι το κερασάκι, καθώς θα έχεις ακόμα περισσότερους παίκτες με επιθετικό σερβίς. Στους κεντρικούς τώρα με την κίνηση Μπάση θέλεις έναν κεντρικό με έμφαση στο μπλοκ και στον πρώτο χρόνο και ας μην είναι ο καλύτερος στο σερβίς. Έτσι θα συμπληρώσεις τον Αχιλλέα στο μπλοκ και παράλληλα θα είσαι εξίσου καλός στην επίθεση.

Εγώ θέλω να δω πιο ενεργό πάγκο. Λογικά θα μείνει ο Σαλταφερίδης που ήταν αποκάλυψη και έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία και θέλω να δω εάν τα αδέρφια Μούχλια θα χρησιμοποιηθούν ή θα κινηθούμε για άλλη επιλογή, όπως του Κωτσάκη. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε τον Σταύρο που είναι μεγάλο ταλέντο και γιατί να μην παίξει κιόλας (εδώ έπαιξε ο Νανόπουλος) και τον Βασίλη που είναι σταθερά και στη δεύτερη περίπτωση έναν πιο έμπειρο παίκτη που έχει δείξει καλά στοιχεία. Στους κεντρικούς επίσης πρέπει να φέρεις έναν παίκτη που να δίνει λύσεις όταν κολλάει η ομάδα. Η υπόθεση όμως είναι ότι ο πάγκος είναι καλός όσο τον χρησιμοποιείς και πρέπει σε αυτό να εστιάσουμε. Ο 3ος ακραίος και ο 3ος κεντρικός πρέπει να είναι πάντα ενεργοί.

Όσον αφορά τους ανταγωνιστές μας, ο Παναθηναϊκός δεν έκανε το κάτι παραπάνω και με την κίνηση Φαν Χάρντερεν πραγματικά έριξε τον πήχη. Ο Νίλσεν και ο Έλγκερτ φαίνονται αξιόλογες κινήσεις, ενώ θέλω να δω και τον Γκάσμαν το πως θα αποδώσει. Ο Ολυμπιακός φαντάζει για την ώρα να είναι στην καλύτερη θέση. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι θα κάνουν μόνο μία αλλαγή και αυτή του Πέριν που είναι μια εξαιρετική κίνηση. Από εκεί και έπειτα θα ήθελα να δω το πως θα λειτουργήσει η ομάδα, καθώς ηλικιακά είναι επιπλέον ένας χρόνος και μένει να φανεί το πόσο θα αντέξουν.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

dev έγραψε:απο τις μεχρι τωρα κινησεις θα παλεψουμε για την τριτη θεση
Και πως το κρίνεις αυτό; Ο Παναθηναϊκός έριξε το μπάτζετ και αντί να φέρει έναν καλύτερο του Κόβαρ έφερε τον Φαν Χάρντερεν που δεν έπαιξε αυτό που περιμέναμε. Άλλη χρονιά θα μου πεις, αλλά όταν έχεις έναν μετριότατο Πρωτοψάλτη και με ερωτηματικά για το πως θα είναι του χρόνου, δεν πηγαίνεις για αυτή την κίνηση. Στα λίμπερο έφερε τον Χανδρινό αλλά εμείς έχουμε τον Κοκκινάκη. Στη διαγώνιο έφεραν έναν παίκτη που θα δείξει πράγματα, αλλά παράλληλα έφερες έναν επίσης ταλαντούχο παίκτη. Ο Δημήτρης θα δείξει πάρα πολλά και θα φανεί στο γήπεδο. Στην πάσα έφεραν τον Ελγκερτ που έκανε καλή χρονιά στη Γερμανία αλλά μέχρι εκεί. Στους κεντρικούς κράτησαν Βουλκίδη και Πετρέα που δεν έκαναν και την καλύτερη χρονιά και έφεραν τον Γκάσμαν που έχει δείξει πράγματα αλλά μένουν να φανούν.

Ο Μίλωνας θα είναι καλή ομάδα αλλά σαφέστατα αποδυναμωμένος ειδικά στους κεντρικούς, ενώ στους ακραίους ο Νανόπουλος καλείται να σηκώσει την απόδοση που είχε ο Μολίνα. Ενδιαφέρουσες κινήσεις με Γκάμπι, Τανιγκούτσι και Γιαμαμότο, αλλά είναι σε στάδιο αναμόρφωσης και η απόδοσή του δεν είναι ξεκάθαρη.

Ο Ολυμπιακός έχτισε ένα πολύ καλό ρόστερ, όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο θα κάνει και πάλι μια δυνατή χρονιά με ένα ρόστερ που όσο πάει και γίνεται μεγαλύτερο ηλικιακά.

Εγώ θα πω ότι όλα θα φανούν στο τάραφλεξ. Η ομάδα μας χτίζει κάτι πολύ καλό και πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα χρόνια. Τα ονόματα δε θα παίξουν βόλεϊ. Και ήδη αυτές οι κινήσεις που έχουμε κάνει θα δώσουν πολλά.
dev

Δημοσίευση από dev »

το ολα θα φανουν στα ταραφλεξ ειναι σαν να λεμε οτι αυριο θα ειναι κυριακη. χαιρω πολυ.
εγω βλεπω οτι η ομαδα μεχρι τωρα εχει χειροτερο ροστερ απο αποψη ονοματων και απο αποψη εμπειριας.

η ομαδα περυσι βγηκε 3η . αρα τι ακριβως να πω σημερα με τα παραπανω δεδομενα οτι παμε για πρωταθλημα?

ναι αν πεσει μετεωριτης στο ρεντη ισως παμε και για δευτεροι.

ο πρωταθλητισμος θελει και εμπειρια μεγαλα μπατζετ και μεγαλα ονοματα παιχτων ετσι γινεται παντου σε ολα τα αθληματα με εξαιρεσεις αλλα σπανιες.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Στην τεταρτη θεση τερματισαμε περσι.
dev

Δημοσίευση από dev »

ναι οκ . τεσπα ελπιζω του σερβου να χαλασει.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

dev έγραψε:το ολα θα φανουν στα ταραφλεξ ειναι σαν να λεμε οτι αυριο θα ειναι κυριακη. χαιρω πολυ.
εγω βλεπω οτι η ομαδα μεχρι τωρα εχει χειροτερο ροστερ απο αποψη ονοματων και απο αποψη εμπειριας.

η ομαδα περυσι βγηκε 3η . αρα τι ακριβως να πω σημερα με τα παραπανω δεδομενα οτι παμε για πρωταθλημα?

ναι αν πεσει μετεωριτης στο ρεντη ισως παμε και για δευτεροι.

ο πρωταθλητισμος θελει και εμπειρια μεγαλα μπατζετ και μεγαλα ονοματα παιχτων ετσι γινεται παντου σε ολα τα αθληματα με εξαιρεσεις αλλα σπανιες.
Aυτό που θέλω να εξηγήσω είναι ότι βλέπεις το όνομα και όχι την ουσία.

Το όνομα δε θα παίξει ποτέ βόλεϊ. Ούτε το βιογραφικό. Θα παίξει η ικανότητα και η απόδοση των παικτών. Παίκτες που έχουν πληρωθεί ως ονόματα δεν απέδωσαν ούτε το 50% αυτών που όλοι περίμεναν, ενώ άλλοι παίκτες που ήρθαν ως άπειροι, άγνωστοι και ταλέντα έπαιξαν πολύ καλύτερο βόλεϊ. Το όνομα μπορεί να δίνει τη σιγουριά αλλά δε θα κρίνει ποτέ ένα Πρωτάθλημα και ποτέ μια θέση. Όσο και αν το υποτιμάς.

Και επειδή θέτεις απόλυτα, γιατί η Περούτζια των αστέρων και των τεράστιων μπάτζετ, έφτασε μετά από 6 χρόνια να πάρει Πρωτάθλημα και δε τα σάρωσε όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ο Παναθηναϊκός του 1.200.000 μπάτζετ γιατί δεν τα σάρωσε όλα με Κόβαρ και Ερνάντεθ αυτά τα 2 χρόνια, όταν ο ΠΑΟΚ του υποδιπλάσιου μπάτζετ πήρε στα 2 αυτά χρόνια ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ; Αφού είχε τα ονόματα όπως λες;

Το βόλεϊ δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας και μπάτζετ, αλλά θέμα σωστών επιλογών. Φέτος η Σεν Νεζαίρ πήρε το Πρωτάθλημα Γαλλίας από την έβδομη θέση επικρατώντας της Τουρ. Μόνο και μόνο να δεις το ρόστερ θα καταλάβεις το πόσο μέτρησαν οι επιλογές και ας μην είχαν το μπάτζετ των ομάδων που βρίσκονταν στις ψηλότερες θέσεις. Εκεί έπαιξε η εμπειρία και το μπάτζετ; Η Μιλάνο που φέτος βγήκε 3η θέση και με μπάτζετ πολύ χαμηλότερο από των άλλων ομάδων, ενώ πέρσι τερμάτισε επίσης 4η τι ρόλο έπαιξε εκεί; Η Μόντσα φέτος που τερμάτισε 2η αποκλείοντας την Τρεντίνο; Η Αλουρόν που έφτασε 2η στην Πολωνία με πλάνο και έργο μέτρησε το μπάτζετ μόνο;

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το μπάτζετ και το όνομα δεν είναι πανάκεια. Ποτέ δεν έκριναν τίτλους. Οι σωστές επιλογές είναι αυτές που κρίνουν τίτλους. Μπορείς να έχεις το μεγαλύτερο μπάτζετ όλων των εποχών. Όμως όταν οι επιλογές είναι λανθασμένες τότε πετάς τα χρήματά σου σε βαρέλι δίχως πάτο. Και από την άλλη μπορείς να φέρεις παίκτες που δεν κοστίζουν πολλά ή δεν είναι γνωστοί και να σου δώσουν τίτλους.

Και για αυτό συνιστώ να μην προδικάζουμε καταστάσεις ή να μιλάμε για μετεωρίτες, 4ες θέσεις κλπ. Γιατί οι δυναμικές στο άθλημα είναι πάντα διαφορετικές και η επιλογή γίνεται με την απόδοση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PaokCuba4 την Σάβ 11 Μάιος 2024, 14:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Τόσο κακός παίχτης είναι ο Σέρβος;

Ο Κουβανός λέει άλλα..
kayde

Δημοσίευση από kayde »

Και γω να πω την αληθεια,αγνωστος μου ειναι σαν ονομα -οχι οτι το κατεχω κιολας,ασχετος ειμαι :mrgreen: ,αλλα προβληματιζομαι μ'αυτα που γραφονται.Εχω εμπιστοσυνη στον Κουμπα παντως,θα δειξει.
Nik1926 _

Δημοσίευση από Nik1926 _ »

Συμφωνώ με τον Κουβανό ότι ο Μπασης από τους εναπομειναντες Έλληνες είναι ο πιο επιθυμητός. Αλλά από που προκύπτει Κουβανε ότι είναι κοντά?Αν θα έβαζες δλδ ποσοστά ποια θα ήταν?
Maezono Masakiyo

Δημοσίευση από Maezono Masakiyo »

https://www.youtube.com/watch?v=VpxHQuOIRzE ολόκληρο παιχνίδι του Βουκ.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Nik1926 _ έγραψε:Συμφωνώ με τον Κουβανό ότι ο Μπασης από τους εναπομειναντες Έλληνες είναι ο πιο επιθυμητός. Αλλά από που προκύπτει Κουβανε ότι είναι κοντά?Αν θα έβαζες δλδ ποσοστά ποια θα ήταν?
Πήγαινε σε προηγούμενες σελίδες στο φόρουμ (σελίδα 143) και θα δεις ότι ήδη έχει βγει η είδηση. ;)

Αλλά γνωρίζω ότι θα αγωνίζεται σε εμάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PaokCuba4 την Σάβ 11 Μάιος 2024, 17:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”