Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XI

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
elvetos giatros

Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XI

Δημοσίευση από elvetos giatros »

sic-4 έγραψε:κατι παιζει παιδες...
συντονισμενη επιθεση απ ολα τα μεσα του χοντρου
τα νεα, η αποψη, το 10... βοθρους κατα Ιβαν και ΠΑΟΚ
Γιατί μπαίνεις και δηλητηριαζεσαι;
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δημοσίευση από Immemoric »

vs40 έγραψε:Η πόσόστοση είναι άδικη. Πάντα στις δουλειές που ήμουν οι χειρότετοι με διαφορά ήταν οι Ινδο-Πακ, δεν ήταν επαγγελματίες. Εγώ τελείωσα άριστος στο πανεπιστήμιο, έκανα άριστη εργασία, έκανα internship με πολύ προσπάθεια, για να βγω στην αγορά της Αγγλίας και να έχουν τα καλά τα πόστα οι Ινδο-Πακ, για κλάμματα, εγώ να παλεύω και να με κοιτούν σαν σκ@τά αυτοί οι φερόμενοι ως θύματα του ρατσισμού και καλά. Τους δίνουν έτσι απλά δουλειές, για να ισορροπήσουν λέει τα ποσοστά. Ας δώσουν και σε εμάς, με αυτή τη λογική. Γιατί εμείς να πρέπει να έχουμε επί 5 αξία για την ίδια θέση; Που είναι η αξιοκρατία; το κάτω κάτω οι Ινδο-Πακ, η πλειοψηφία τους μεγάλωσε Αγγλία, στο σύστημα τους, με αυτή ως μητρική γλώσσα και ίσως οι γονείς τους το ίδιο, δηλαδή είναι πολλές γεννιές εδώ. Ότι και αν κάνουν συμπεριφορικά, μόνο δικαιολογίες ακούς από τους Βρετανούς. Μη μιλήσω για τους/τις Ινδες GP (προσωπικούς γιατρούς). Τη ζωή μας θα χάσουμε εξαιτίας τους.
Ο ρατσισμός και η κοινωνικός αποκλεισμός είναι άδικος. Το να έχεις μερική ποσόστωση και να λες ότι ένα μέρος του workforce πρέπει να είναι γυναίκες ή από non white background είναι μια μερικώς δίκαια πρακτική. Ή ακόμα πιο δίκαια θα ήταν να φορολογούσαν παραπάνω και να μοίραζαν τον πλούτο, έτσι ώστε οι φτωχοί ινδοπακιστανοί και μαύροι πολίτες της Αγγλίας είχαν ίσες ευκαιρίες με τον οποιοδήποτε που έχει την δυνατότητα να σπουδάζει σε καλά πανεπιστήμια και να μπορεί να έχει την οικονομική στήριξη να αριστεύσει. Γιατί για να αριστεύσεις θες λεφτά, δεν αριστεούν εύκολα οι φτωχοί. Κι ιδίως στην Αγγλία, για να πας σε καλά πανεπιστήμια, δεν αρκούν μόνο οι βαθμοί.

ΥΓ Η αριστεία πλέον στα ελληνικά είναι μια αστεία λέξη, έτσι όπως έχει στοιχειοθετηθεί από τους αρίστους της ΝΔ...

Κι εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο περί ρατσισμού και discrimination
https://theconversation.com/how-racist- ... -us-141657
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Ενώ εμείς στην Ελλάδα μες τα φράγκα μεγαλώσαμε. Εμάς μας φέρονται με σκοπό την κοινωνική μας απομόνωση, να φύγουμε και να τους αδειάσουμε τη γωνιά, και είναι άδικο, όταν για άλλους κάνουν υπέρμετρες προσπάθειες να τους εντάξουν, παρόλο που κάποιοι είναι ήδη ευκατάστατοι. Δίνεται η εντύπωση ότι είναι φτωχοί, εγώ που είμαι σε χάλια γειτονιά, αναμεσά τους, τέτοια αμάξια δεν έχετε δει στη ζωή σας ούτε στο Κολωνάκι. Όλα νόμιμα τα χρήματα εννοείται, δεν υπάρχει διακίνηση. Έχω νεύρα, σε λίγο από κεντρο-αριστερός που είμαι (αρκετά προς τα αριστερά - όχι σύριζα), θα δώσω την εντύπωση ότι είμαι ΧΑ. Νιώθω τεράστια κοινωνική αδικία και το εισπράτω ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από μια απλή επίσκεψη στην αγορά.

Στα αγωνιστικά, μπορεί κανείς να δει το Παναιτωλικός - Απόλλων, το ακυρωθέν γκολ για να κατάλαβει μέχρι που φτάνει το VAR όταν ΘΕΛΕΙ, για να βγάλει συγκεκριμένη απόφαση. Ο χοντρός θέλει να ρίξει κάθε ομάδα που τον αντιμετωπίζει στα ίσια. Εμείς δυστυχώς παραμένουμε ουδέτεροι (δε μιλάω για αυτό το παιχνίδι), γιατί θα μας στείλουν πάλι στημένη ΕΕΑ για πολυιδιοκτησία.

Υγ: Γιατί στο άρθρο έχει φωτό πάλι αφρικάνα και όχι μια από Πολωνία, που δουλεύουν 2 δουλειές όλοι/ες τους, σούπερ εργατικοί, και τους κατηγορούν ότι έρχονται Αγγλία για τα επιδόματα; Περιμένω επιτέλους να μας δω κι εμάς σε μια φωτογραφία ως θύματα του ρατσισμού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Κυρ 20 Δεκ 2020, 15:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Στο Λονδίνο είχα πάει στη 10ετία του 1990, λίγο πριν τα μέσα της και μου φέρθηκαν μπορώ να πω άψογα. Στο Νοσοκομείο που ήμουν ο Καθηγητής-Διευθυντής έκανε τα πάντα για την προσαρμογή μου και είχα supervisor στην αρχή , με τον οποίο στη συνέχεια συνεργαζόμαστε, ακόμα μέχρι και σήμερα. Το καλό ήταν πως ο συνεργάτης αυτός είναι Πορτογάλος και κατανοούσαμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον.
Τη χρονιά που ήμουν εκεί ήταν σε πρωτοκαθεδρία το Μακεδονικό και πριν λίγους μήνες έιχε γίνει η τεράστια συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Με ρωτούσαν γιατί είχαμε αντιρρήσεις για το όνομα, για την ιστορία της Μακεδονίας, τον Μ. Αλέξανδρο και πολλά ακόμα. Το κλίμα ήταν άριστο μεταξύ μας και βγαίναμε για μπαράκια και φαγητό εκτός υπηρεσίας.
Λίγο πριν τελειώσω ο Prof. με ρώτησε αν ήθελα να παραμείνω και να δουλέψω εκεί, κάτι που εγώ επιθυμούσα αλλά δεν έγινε δυστυχώς, γιατί η τότε μνηστή και νυν σύζυγός μου φοβόταν την μετεγκατάστασή μας.
Η κόρη μας είναι εδώ και 2,5 χρόνια στο Leeds. Έκανε εκεί μεταπτυχιακό στο Human Resources Management και εδώ και 1,5 περίπου χρόνο δουλεύει, part time αρχικά και full time πάνω από ένα χρόνο τώρα. Οι σχέσεις της με τον προϊστάμενό της που είναι Άγγλος και Liverpool fun και τους άλλους 30 εργαζομένους στην εταιρεία η πλειοψηφία των οποίων Άγγλοι, είναι εξαιρετική. Και η συγκάτοικός της στο σπίτι είναι Αγγλίδα και έχουν περίφημη συγκατοίκηση.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Στο μεταξύ, επειδή είμαστε και εκτός topic, τι γίνεται όπως βλέπω στο live scores; Gay-ΑΕΛ 1-1 στο 36΄; Τα έσπασε ο χοντρός με τον κοντό ή είναι ξεκάρφωμα;
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Παιδιά η Αγγλία μέχρι αρχές του 2000 ήταν μια χαρά τι συγκρίνετε. Ακόμη και από το 2016, του παραπάνω άρθρου, μέχρι σήμερα, είναι μέρα με τη νύχτα οι αλλαγές στη συμπεριφορά τους. Πλέον δεν κρατάνε προσχήματα, σε φτύνουν και το κοινό παίρνει το μέρος εκείνου που έφτυσε. Εγώ στη δουλειά μου κάθε μέρα φοβάμαι ότι η ομάδα μου θα με πισωμαχαιρώσει με ΨΕΜΜΑΤΑ για να έχω πρόβλημα. Εγώ όταν βλέπω κραυγαλαία λάθη τους, κάνω την πάπια, γιατί ξέρω τι θα μου συμβεί. Ήδη τους έχω πιάσει να λένε ψέμματα πίσω από την πλάτη μου για ασήμαντα λάθη που μου φορτώσανε, όταν άλλος το έκανε, και υπάρχει τυπωμένο στο χαρτί με υπογραφή. Το να βρω το δίκιο μου απλά δεν έχει νόημα. Να δεις όμως μια μαύρη συνάδελφο πως την τρέμουν. Σούζα οι Βρετανοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Κυρ 20 Δεκ 2020, 15:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Мир

Δημοσίευση από Мир »

Γερασίμου έγραψε:Στο μεταξύ, επειδή είμαστε και εκτός topic, τι γίνεται όπως βλέπω στο live scores; Gay-ΑΕΛ 1-1 στο 36΄; Τα έσπασε ο χοντρός με τον κοντό ή είναι ξεκάρφωμα;
Κατεβηκα Ελλάδα για τις διακοπές και δεν μπορώ να το παίξω ασσο στο live.
Ετσι βγάζεις φράγκα, αλλά και να το χάσεις το στοιχημα χαλαλι γιατι χανει βαθμους ο γαυρος. win-win

Δεν υπάρχει περίπτωση να τα σπάσουνε, είναι πελάτης ο φαταουλ, ο πελατης έχει πάντα δικαιο.
Εδω αποδήμησε όλο το κατηγορητήριο για την Ε.Ο. ο Κουγιας

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Ποιό οφσάιντ ρε....έχουν καταργηθεί όλοι οι κανονισμοί.
Ποιό var? Last year....

Deliberately και με common sense αλά comfortable satisfaction!
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Γερασίμου, η κόρη είναι κοπέλα, και μπορεί όμορφη - δεν είναι το ίδιο... Επίσης σπάνια θα δεις κοπέλα να αντιλαμβάνεται τα κοινονικοπολιτικά σε βάθος. Αποφεύγουν τα σκ@τά, μένουν σε καλές γειτονιές, αποφεύγουν τους τοξικούς ανθρώπους, δε θέλουν να χαλιούνται. Καλά κάνουν, όμως απλά έτσι δε βλέπουν την αλήθεια και στην τελική αν βιώνουν κάτι καλύτερο από αυτό που εγώ βιώνω, μια χαρά. Πάντως το Liverpool & Manchester δεν έχει καμία σχέση με το Κόβεντρι. Έχω έναν συνάδελφο (ο μόνος φίλος ας πω), τοπικιστή από Κόβεντρι, που μου λέει ότι έμεινε για λίγο στο Λίβερπουλ, και ντράπηκε για το πόσο ευγενικοί ήταν εκεί και πόσο αγενείς στο Κόβεντρι.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Παπαπέτρου εγγύηση για τον γκει..
Εκεί στο var όλα καλά ή μόνο αν δούμε ασπρόμαυρα θυμόμαστε την δουλειά μας;;
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Ρε κοντέ...τώρα ανακοίνωση δεν έχει...το δεύτερο γκολ....όλα ok!

Τι ζούμε....
Άβαταρ μέλους
Immemoric

Δημοσίευση από Immemoric »

vs40 έγραψε:Η κόρη είναι κοπέλα, και μπορεί όμορφη - δεν είναι το ίδιο... Επίσης σπάνια θα δεις κοπέλα να αντιλαμβάνεται τα κοινονικοπολιτικά σε βάθος. Αποφεύγουν τα σκ@τά, μένουν σε καλές γειτονιές, αποφεύγουν τους τοξικούς ανθρώπους, δε θέλουν να χαλιούνται. Καλά κάνουν, όμως απλά έτσι δε βλέπουν την αλήθεια και στην τελική αν βιώνουν κάτι καλύτερο από αυτό που εγώ βιώνω, μια χαρά. Πάντως το Liverpool & Manchester δεν έχει καμία σχέση με το Κόβεντρι. Έχω έναν συνάδελφο (ο μόνος φίλος ας πω), τοπικιστή από Κόβεντρι, που μου λέει ότι έμεινε για λίγο στο Λίβερπουλ, και ντράπηκε για το πόσο ευγενικοί ήταν εκεί και πόσο αγενείς στο Κόβεντρι.
Ωραίος αριστερός...Αυτά που λες για την κοπέλα είναι τέρμα σεξιστικά. Επίσης οι κοινωνικοπολιτικές σου βλέψεις δεν φαίνονται ιδιαίτερα informed από ρατσισμό-discrimination και πόσο μάλλον UK-specific που έχουν να κάνουν με την αποικιοκρατία και τις χωρες του commonwealth.

Η άποψη σου εμπεριέχει ΜΟΝΟ προσωπικά περιστατικά, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούν να στηρίξουν μια γενικότερη θέση που θες να υποστηρίξεις. Φαίνεσαι να νιώθεις πολύ αδικημένος επειδή προσπαθούν να address το πρόβλημα εις βάρος σου (έτσι δλδ σου φαίνεται), επίσης ΔΕΝ βλέπεις το privilege σου που λένε εδώ στο UK, και φαίνεσαι να έχεις και λίγο white fragility. Θα σου πρότεινα να ψαξεις και να διαβάσεις κανά βιβλίο επί του θέματος γιατί φαίνεται ότι σε ενδιαφέρει:

WHY I’M NO LONGING TALKING TO WHITE PEOPLE ABOUT RACE Reni Eddo-Lodge
NATIVES Akala
BIASED Jennifer Ebberhardt
THE GOOD IMMIGRANT edited by Nikesh Shukla

Φιλικά πάντα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Immemoric την Κυρ 20 Δεκ 2020, 16:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Ειρωνικά πάντα καλύτερα..

Αναφέρω τις προσωπικές μου εμπειρίες, αλλά έχω και ιστορίες από πολλούς γνωστούς. Μας έχει φάει το political correct. Είμαι αριστερός σε θέματα income distribution, όμως αυτά που βιώνω εδώ με έχουν κάνει δυστυχώς να δω τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είμαι εδώ για να το παίξω σωστός αριστερός, αλλά εσύ το μόνο που κρατάς είναι να την πεις στον συνέλληνά σου, αντί να δεις πώς σε βλέπουν στο εξωτερικό ως Έλληνα. Αν εγώ δεν έχω την κατάλληλη ταμπέλα του αριστερού είναι το πιο σημαντικό ή το political correct. Ξέρω κι εγώ να μιλήσω, αν θέλεις έτσι, είπα να τα πω έξω από τα δόντια, αλλά μάλλον και εδώ το political correct είναι αυτό που χρειάζεται. Νομίζεις οτι είμαι άξεστος χωριάτης; Δεν ξέρω εγώ να σου παρουσιάσω ένα θέμα όμορφα και ακαδημαϊκά, με κατάλληλη βιβλιογραφία, λινκς, και στο τέλος να κρύψουμε πάλι το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι; Η κατάσταση που αναφέρω είναι στο σήμερα (όχι στο 2004) και δύσκολα θα βρεις βιβλιογραφία, που συνήθως είναι ανακύκλωση παλιότερων πηγών, γιατί όλοι προτιμούν να κάνουν εργασίες με secondary data. Δηλαδή συνήθως αν δεις μια εργασία του 2015, είναι ακριβής συνήθως κοινωνικο/οικονομικά για πριν 5 χρόνια. Ακόμη και τώρα στο Gov.uk, τα στοιχεία του per nationality income distribution αναφέρεται στην έρευνα του 2011.

Πιάστηκες από το σεξιστικό: Βγες έξω για καφέ και πάρε μια σχετικά (εδώ όλες όμορφες λογίζονται) όμορφη κοπέλα μαζί σου (ασχέτως εθνικότητας), να δεις πώς θα φερθούν σε εσένα και πώς στην κοπέλα. Δε λέω ότι στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι πάντως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Κυρ 20 Δεκ 2020, 16:34, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Мир

Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XI

Δημοσίευση από Мир »

Προτείνω να ανοίξουμε άλλο thread γαι ΠΑΟΚ Αγγλια γιατι ειμαστε offtopic

Θεωρώ οτι καθαρα θεμα μόρφωσης ο ρατσισμος αγγλια.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
ramolimendo

Δημοσίευση από ramolimendo »

εβαλα να δω γαυρο-τυρι
ενα κορνερ περιπου στο5 0΄και ενα στο 62΄.. μονιμα τρεις παικτες του γαυρου αμαρκαριστοι ( ο πιο κοντινος αμυντικος στα 2 μετρα ) στο υψος του πεναλτι..
για 5-6- γκολ το βλεπω
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”