Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Maezono Masakiyo

Re: Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Δημοσίευση από Maezono Masakiyo »

Ευτυχώς δεν αυτοκτονήσαμε εκ νέου σήμερα πληρώνοντας το νεκρό διάστημα στο 3ο σετ. Το σημερινό μου δίνει αισιοδοξία κυρίως για τα παιχνίδια κυπέλλου και λιγκ καπ.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

theo86 έγραψε:Cuba έχω μια πεποίθηση ότι η σειρα γυρίζει.
Το πιστεύεις κ εσυ;
Τους πήραμε επιβλητικά σήμερα
Εννοείται πως γυρνάει!!!

Γιατί έγραφα τα τρία σημεία που ανέφερα στα προηγούμενα παιχνίδια;

Γιατί η ομάδα έχει δυνατότητες και πρέπει όλοι τους να δείξουν το τι πραγματικά αξίζουν.

Και το γράφω γιατί οι παίκτες αυτοί έχουν δείξει το τι μπορούν να κάνουν και ξέρω πως είναι ο Παναθηναϊκός φέτος.

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον Παναθηναϊκό. Και μπλοκ διαθέτουμε και καλή υποδοχή έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα σερβίς του. Ο Παναθηναϊκός έχει μόνο έναν παίκτη!

Το πιο σημαντικό είναι όμως να το πιστέψουν τα παιδιά!

Μετά το 2017 η δική μου πίστη σε αυτή την ομάδα σφυρηλατήθηκε. Και την πιστεύω μέχρι θανάτου. Ας μαλώσω με όλους όσους βγαίνουν και λοιδορούν. Η ομάδα έχει μέταλλο και πρέπει να το δείξει!!!
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Maezono Masakiyo έγραψε:Ευτυχώς δεν αυτοκτονήσαμε εκ νέου σήμερα πληρώνοντας το νεκρό διάστημα στο 3ο σετ. Το σημερινό μου δίνει αισιοδοξία κυρίως για τα παιχνίδια κυπέλλου και λιγκ καπ.
Και όμως η ομάδα φαινόταν ότι δε πέσει. Μόνο και μόνο που επιθετικά έβλεπες σε όλο το παιχνίδι την αντίδραση, αυτό ήταν το πιο σημαντικό.

Γενικά η ομάδα φάνηκε συγκεντρωμένη στο στόχο και αποφασισμένη να πάει πίσω τη σειρά.

Το ξαναλέω άλλη μία φορά!

Η ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ!
Scotch4

Δημοσίευση από Scotch4 »

Καλά στις 5 είναι την Πέμπτη το ματς;;
Ξυπνήστε και αλλάξτε ώρα εκεί στον ΑΣ.
Δουλεύει ο κόσμος
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Και για να το πάω παραπέρα, βλέπεις αγαπητέ Μaezono το 3ο σετ του πρώτου αγώνα.

Και όμως και να το έπαιρνες το σετ πάλι θα έχανες, γιατί ήσουν σε όλους τους τομείς κάκιστος.

Με 39% στην επίθεση, κάκιστη υποδοχή και καμία πίεση στο σερβίς δεν κερδίζεις καμία ομάδα.

Και τώρα που βλέπω τα στατιστικά, θα σου δείξω τι εννοώ.
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Μπράβο ΠΑΟΚΑΡΑ!

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Γιόσκο Μιλενκόσκι:

«Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, και είμαι σίγουρος γι' αυτό σε αυτή τη φάση. Παίζουν πραγματικά δυνατό βόλεϊ, πιέζουν με το σερβίς, έχουν πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι ατομικά μπορούν να κάνουν την διαφορά. Παρόλα αυτά, στα πρώτα δύο σετ παίξαμε εκπληκτικό βόλεϊ, χωρίς λάθη, και αυτό ήταν το κλειδί του παιχνιδιού. Στο τρίτο σετ είχαμε πρόβλημα την υποδοχή, διότι αφού πήραν 2-3 πόντους διαφορά, έπαιξαν πιο ελεύθερα από την γραμμή του σερβίς και μας δημιούργησαν πρόβλημα. Στο τέταρτο σετ η ιδέα ήταν να ξεκινήσουμε καλά, να μην δώσουμε δυνατότητα στον αντίπαλο να πιέσει με το σερβίς. Η υποδοχή μας ήταν πολύ καλή, όλες οι φάσεις του παιχνιδιού μας ήταν πολύ καλές, ιδιαίτερα το μπλοκ μας, καθώς μετά το 20 κάναμε τρία εκπληκτικά μπλοκ στον Ερνάντεζ, κάτι το οποίο είναι σημαντικό απέναντι σ' έναν τέτοιο παίκτη. Αξίζαμε μία νίκη στην σειρά, παίξαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε τις ευκαιρίες μας, στο δεύτερο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη παίξαμε καλά σε δύο σετ, σε δύο σετ όχι, αλλά τώρα είμαστε εδώ. Ο Παναθηναϊκός είναι φυσικά το φαβορί, αλλά δείξαμε την ποιότητα μας, και τώρα ας παίξουμε βόλεϊ!».

:opaokara:
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Εικόνα

Και τα στατιστικά του τρίτου ημιτελικού και της μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε πάρα πολύ στην υποδοχή. Κάτι που φαίνεται και από τα συνολικά ποσοστά, αλλά και από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είχε 34 επιθέσεις με αρνητική υποδοχή έναντι 20 με θετική. Φαίνεται ότι είχε δύσκολο έργο ο Γαλιώτος αλλά και η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν αργή. Όμως παρά τις δυσκολίες φαίνεται ότι άντεξε την πίεση του Παναθηναϊκού, κάτι που αποτυπώνεται από το γεγονός ότι η ομάδα δέχτηκε 5 άσσους δεδομένων των ποσοστών που είχε. Χρειάζονται όμως πολύ καλύτερα ποσοστά και μεγαλύτερη δύναμη στην πίσω ζώνη ώστε να διευκολυνθεί το έργο του πασαδόρου.

Ο ΠΑΟΚ όμως έδειξε απίστευτη επιθετική αποτελεσματικότητα παρά τις αντίξοες συνθήκες στην πίσω ζώνη. Κυριάρχησε σε όλους τους επιθετικούς τομείς, έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Φαν Ντε Ντρις, Τρούχτσεφ και Φαν Χάρντερεν. Τελείωσαν με επιτυχία σχεδόν όλες τις επιθέσεις τους παίζοντας απέναντι σε στημένο μπλοκ αλλά και έξυπνα. Και οι τρεις χρωστούσαν μια εμφάνιση αντάξια της απόδοσής τους. Και το 57% σε συνολικά ποσοστά είναι η πρώτη ένδειξη.

Επίσης ο ΠΑΟΚ είχε ξανά την επιστροφή του Μάρκου Γαλιώτου στις καλές εμφανίσεις. Ο Έλληνας πασαδόρος διαχειρίστηκε άψογα το δύσκολο έργο που είχε λόγω της κακής υποδοχής και με το μοίρασμά του βοήθησε σημαντικά την επίθεση της ομάδας. Αυτό φαίνεται κιόλας ότι ο ΠΑΟΚ με θετικη υποδοχή είχε 65%, με αρνητική υποδοχή 50% ενώ στην κόντρα μπάλα είχε το τρομερό 61%. Μεγάλη η συμβολή του στο να έχει ο ΠΑΟΚ 1.55 υποδοχές ανά πόντο.

Στο μπλοκ-άμυνα επιστρέψαμε στις καλές εμφανίσεις με δυναμικό τρόπο. Προτιμήθηκε να πάει το παιχνίδι στο φιλέ αντί να πιέζουμε πολύ στο σερβίς και ο ΠΑΟΚ πέτυχε διάνα στην τακτική του. Εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο φιλέ, εφάρμοσε το μπλοκ στον Ερνάντεθ και δικαιώθηκε πανηγυρικά. Σπασίματα επιθέσεων και 14 πόντους από μπλοκ με τον Σαμοϋλένκο μπροστάρη και τους Λινάρδο, Ντε Ντρις και Τρούχτσεφ να ακολουθούν. Ειδικά ο Γάλλος στο τέλος ήταν καθοριστικός στο φιλέ.

Στο σερβίς φαίνεται ότι δεν πιέσαμε όπως θα έπρεπε ή δεν ξέρω εάν προτιμήθηκε να γίνει αυτό. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού φαίνεται να μην είχε θέματα πολλά. Όμως ο Ιερρεθουέλλο δεν προτίμησε να παίξει πολύ με τους κεντρικούς και μοιραία εστίασε στον Ερνάντεθ. Από τους ακραίους μόνο ο Πρωτοψάλτης βοήθησε, ενώ ο Κόβαρ συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις του. Δεν αξιοποίηθηκε η πρώτη μπάλα από τον Παναθηναϊκό, που βρήκε εμπόδιο στο μπλοκ του ΠΑΟΚ.

Στην άμυνα ήμασταν πολύ καλοί. Δεν πρέπει να αφήσαμε εύκολους πόντους ενώ σίγουρα βοήθησε πολύ στο να έχουμε υπεροχή στην κόντρα μπάλα.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ έδειξε σε αυτό το παιχνίδι ότι έχει τις δυνατότητες να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Εκμεταλλεύτηκε το καλό του χαρτί που είναι το μπλοκ, ενώ είδε τη βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι. Όμως πρέπει να βελτιωθεί στο σερβίς οπωσδήποτε. Πρέπει να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό στην υποδοχή διότι ο Παναθηναϊκός έχει σε μέτρια κατάσταση τους ακραίους και εστιάζει στους κεντρικούς και κυρίως στον Ερνάντεθ. Με χαλασμένη υποδοχή ο ΠΑΟΚ θα έχει και ευκολότερο έργο στο μπλοκ. Επίσης θα πρέπει να βελτιωθούμε στην υποδοχή. Κρατήσαμε γερά απέναντι στο σερβίς, αλλά μπορούμε και ακόμα καλύτερα απέναντι σε δυνατά σερβίς. Πρέπει να έχουμε την πρώτη μπάλα ώστε να ανοίξουμε το παιχνίδι στους κεντρικούς.

ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Π.Α.Ο.Κ. Γιόσκο Μιλένκοσκι): Βαν Γκάρντερεν 13 (13/20 επ., 42% υπ. - 33% άριστες), Γαλιώτος 1 (1/2 επ.), Τρούχτσεφ 19 (15/30 επ., 4 μπλοκ, 27% υπ. - 19% άριστες), Βαν Ντεν Ντρις 19 (13/21 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Λινάρδος 4 (2/3 επ., 2 μπλοκ), Σαμοϊλένκο 7 (3/6 επ., 4 μπλοκ) / Κοκκινάκης (λ, 39% υπ. - 11% άριστες), Σαλταφερίδης, Σιδηρόπουλος, Γάτσης.

Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν από 5 άσσους, 42 επιθέσεις (45% αποτελεσματικότητα), 3 μπλοκ και 30 λάθη αντιπάλων (22 χαμένα σερβίς) και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 2 άσσους, 47 επιθέσεις (57% αποτελεσματικότητα), 14 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων (20 χαμένα σερβίς).

:opaokara:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cylon-4 την Δευ 18 Μαρ 2024, 21:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Hayate

Δημοσίευση από Hayate »

Νομιζω το δύσκολο ειναι το επόμενο ματς...Στο τελευταίο αν το πάμε θα το περάσουμε...Ερναντεζ κουράστηκε ήδη νομίζω...
Maezono Masakiyo

PaokCuba4 έγραψε:Και για να το πάω παραπέρα, βλέπεις αγαπητέ Μaezono το 3ο σετ του πρώτου αγώνα.

Και όμως και να το έπαιρνες το σετ πάλι θα έχανες, γιατί ήσουν σε όλους τους τομείς κάκιστος.

Με 39% στην επίθεση, κάκιστη υποδοχή και καμία πίεση στο σερβίς δεν κερδίζεις καμία ομάδα.

Και τώρα που βλέπω τα στατιστικά, θα σου δείξω τι εννοώ.

Koυβανέ μου δεν μπορούμε να είμαστε 100 % σίγουροι γι'αυτό. Μπορεί η στατιστική στο βόλεϊ να είναι ενδεικτικότερη όσον αφορα την εικόνα των αγώνων απ'ότι στα περισσότερα αθλήματα αλλα δεν είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Με άλλη ψυχολογία μπαίνεις στο 4ο σετ προηγούμενως με 2-1 και με άλλη ψυχολογία έχοντας την πλάτη στο τοίχο αφου προηγουμένως έχεις χάσει ένα σετ στο οποίο ήσουν μπροστα με 17-21.Ποιος μου λέει για παράδειγμα οτι αν έπαιρνα το 3ο σετ σε εκείνο το παιχνίδι και κακή εικόνα βάση στατιστικης να είχα στο 4ο οτι δεν θα μπορούσα στο τάι μπρέικ που είναι ένα σετ που παίζεται σε λιγότερους πόντους να βελτιώσω τα ποσοστά μου για ένα μικρότερο διάστημα και να πάρω το παιχνίδι εκεί(όπως έγινε εν μέρει στο σουπερ καπ).Αν θυμάσαι τον τελικό του σουπερ καπ(ρητορική ερώτηση καθώς το ξέρω οτι θυμάσαι) το άθροισμα των πόντων είναι 107-106 υπέρ του ολυμπιακού.Αν εξετάσουμε τη σειρά υπο αυτό το πρίσμα που λες η λογική λέει οτι μάλλον θα αποκλειστούμε καθώς η συνολική εικόνα στατιστικά του βάζελου στη σειρά των αγώνων νομίζω ότι είναι καλύτερη απο τη δικιά μας. Ειδικά και αν λάβουμε το γεγονός οτι είναι το τρίτο παιχνίδι με βάζελο φέτος που εμφανίζουμε αυτο το νεκρό διάστημα σε καίριο σημείο του αγώνα,μόνο που σήμερα δεν το πληρώσαμε. Να σε πάω και στη Σύρο το 2016; Mετά το 2-0 ο γαύρος ισοφάρισε δια περιπάτου σε 2-2. Απο άποψη στατιστικής εικόνας και μομεντουμ θα έπρεπε να κάνει δια περιπάτου και το 3-2 (όπως έκανε μια-δυο εβδομάδες μετά στη Γλυφάδα στο f4 του κυπέλλου). 'Ομως στο τάι μπρέικ βρεθήκαμε μπροστά με 14-10 και εν συνεχεία αρχίσαμε αυτο το δοξασμένο σερί αυτοκτονιών.Επειδή είσαι καταρτισμένος όσον αφορά την προπονητική και τα στατιστικής φύσεως ζητήματα του βόλεϊ ξέρω οτι θα βρεις αντεπειχήρημα αλλα το δικό μου ζήτημα δεν είναι εκεί. Εγω λέω οτι βάσει όχι μόνο στατιστικής αλλα και λόγικης τέτοια νεκρά διαστήματα(τα οποία δυστυχώς στα παιχνίδια με παναθηναίκό είναι επαναλαμβανόμενα) είναι πολύ δύσκολο να μην σου στοιχίσουν με απώλεια σετ, κάτι που σε αυτό το επίπεδο είναι πολυτέλεια.

Αυτά ελπίζοντας να μην κατηγορηθώ ως μίρλας η κρυφοβάζελος που επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maezono Masakiyo την Δευ 18 Μαρ 2024, 22:15, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Hayate έγραψε:Νομιζω το δύσκολο ειναι το επόμενο ματς...Στο τελευταίο αν το πάμε θα το περάσουμε...Ερναντεζ κουράστηκε ήδη νομίζω...
Το τέταρτο παιχνίδι είναι το πιο κομβικό παιχνίδι της σειράς. Και αυτό για πολλούς λόγους.

Πρώτα απ' όλα η ψυχολογία. Με μια ισοφάριση της σειράς ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με άλλον αέρα στο ΜΕΤΣ, όπου το "πρέπει" δε θα βαραίνει εμάς αλλά τον Παναθηναϊκό. Γιατί το 2-0 να γίνει 2-2 και μια σειρά που πόνταρες να ξεφύγεις εύκολα τώρα γίνεται δύσκολη, σε τρώει πολύ ψυχολογικά.

Ο άλλος λόγος είναι για το θέμα της διαχείρισης. Ο ΠΑΟΚ παίζει πιο ισορροπημένα τα παιχνίδια στην επίθεσή του. Εάν παρατηρήσεις από τον Νοέμβριο και μετά τα άκρα του ΠΑΟΚ έχουν ίδιο αριθμό επιθέσεων και σε νίκες και σε ήττες. Ο Παναθηναϊκός ποντάρει στον Ερνάντεθ και στους κεντρικούς. Και ο λόγος είναι γιατί οι βασικοί ακραίοι του είναι μετριότατοι. Ο Πρωτοψάλτης παίζει με εκλάμψεις και ο Κόβαρ είναι σταθερά μέτριος και απορώ πως δεν αντικαταστάθηκε το χειμώνα. Επίσης ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποιεί τον περίφημο πάγκο του σε αυτή τη θέση. Και έχω γράψει ότι η σπουδαιότητα του πάγκου φαίνεται στο βαθμό που χρησιμοποιείται. Μόνο στην πάσα υπάρχει ουσιαστική χρήση του. Στους ακραίους δε βλέπεις τον Φράγκο να μπαίνει στο παιχνίδι. Θα μπορούσε για παράδειγμα ο Ανδρεόπουλος να αλλάξει τον Κόβαρ που ήταν απλά απογοητευτικός στην επίθεση. Πέρα του Πετρέα στο σερβίς μετά δε βλέπεις άλλη στρατηγική. Εκεί ο λόγος είναι ότι ο Παναθηναϊκός στους κεντρικούς πέρα του Ρανγκέλ δεν έχει κανέναν για μπλοκ. Η διαχείριση ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται. Ο Ερνάντεθ δε θα βρίσκεται κάθε μέρα σε τοπ κατάσταση να σου πάρει το παιχνίδι μόνος του. Και ειδικά όσο χρησιμοποιείται ο Ιερρεθουέλλο τόσο χειρότερο θα είναι το παιχνίδι της ομάδας.

Εγώ θα πω ότι το παιχνίδι πέρα από τα τακτικά είναι θέμα συγκέντρωσης. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει τέλεια παιχνίδια και αυτό σημαίνει λίγα λάθη και σωστή λειτουργία σε άμυνα και μπλοκ. Επιθέσεις θα χαθούν αλλά το πιο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε εύκολους πόντους. Η επίθεση και η υποδοχή ακολοθούν όπου πρέπει να παίζουμε με σιγουριά. Και εκεί είναι θέμα διαχείρισης και συγκέντρωσης. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει το παιχνίδι αυτό και να επικεντρωθεί στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Πιστεύω επίσης ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με Κασαμπαλή αντί Ιερρεθουέλλο στο Παλατάκι. Με τέτοια άριστη υποδοχή και να μην παίζεις συχνά τους κεντρικούς, είναι απορίας άξιο. Ο Ανδρεόπουλος καλείται να καταλάβει ότι όσο πάει η κατάσταση με την υπερφόρτωση του Ερνάντεθ τόσο χειρότερη κατάληξη θα έχει η σεζόν.
Maezono Masakiyo

Hayate έγραψε:Νομιζω το δύσκολο ειναι το επόμενο ματς...Στο τελευταίο αν το πάμε θα το περάσουμε...Ερναντεζ κουράστηκε ήδη νομίζω...
Είναι και πιο δύσκολο επειδή η πίεση θα είναι σ'εμάς καθώς θα παίζουμε με τη πλάτη στο τοίχο.
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

Μπράβο στην ομάδα
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Maezono Masakiyo έγραψε: Koυβανέ μου δεν μπορούμε να είμαστε 100 % σίγουροι γι'αυτό. Μπορεί η στατιστική στο βόλεϊ να είναι ενδεικτικότερη όσον αφορα την εικόνα των αγώνων απ'ότι στα περισσότερα αθλήματα αλλα δεν είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Με άλλη ψυχολογία μπαίνεις στο 4ο σετ προηγούμενως με 2-1 και με άλλη ψυχολογία έχοντας την πλάτη στο τοίχο αφου προηγουμένως έχεις χάσει ένα σετ στο οποίο ήσουν μπροστα με 17-21.Ποιος μου λέει για παράδειγμα οτι αν έπαιρνα το 3ο σετ σε εκείνο το παιχνίδι και κακή εικόνα βάση στατιστικης να είχα στο 4ο οτι δεν θα μπορούσα στο τάι μπρέικ που είναι ένα σετ που παίζεται σε λιγότερους πόντους να βελτιώσω τα ποσοστά μου για ένα μικρότερο διάστημα και να πάρω το παιχνίδι εκεί(όπως έγινε εν μέρει στο σουπερ καπ).Αν θυμάσαι τον τελικό του σουπερ καπ(ρητορική ερώτηση καθώς το ξέρω οτι θυμάσαι) το άθροισμα των πόντων είναι 107-106 υπέρ του ολυμπιακού.Αν εξετάσουμε τη σειρά υπο αυτό το πρίσμα που λες η λογική λέει οτι μάλλον θα αποκλειστούμε καθώς η συνολική εικόνα στατιστικά του βάζελου στη σειρά των αγώνων νομίζω ότι είναι καλύτερη απο τη δικιά μας. Ειδικά και αν λάβουμε το γεγονός οτι είναι το τρίτο παιχνίδι με βάζελο φέτος που εμφανίζουμε αυτο το νεκρό διάστημα σε καίριο σημείο του αγώνα,μόνο που σήμερα δεν το πληρώσαμε. Να σε πάω και στη Σύρο το 2016; Mετά το 2-0 ο γαύρος ισοφάρισε δια περιπάτου σε 2-2. Απο άποψη στατιστικής εικόνας και μομεντουμ θα έπρεπε να κάνει δια περιπάτου και το 3-2 (όπως έκανε μια-δυο εβδομάδες μετά στη Γλυφάδα στο f4 του κυπέλλου). 'Ομως στο τάι μπρέικ βρεθήκαμε μπροστά με 14-10 και εν συνεχεία αρχίσαμε αυτο το δοξασμένο σερί αυτοκτονιών.Επειδή είσαι καταρτισμένος όσον αφορά την προπονητική και τα στατιστικής φύσεως ζητήματα του βόλεϊ ξέρω οτι θα βρεις αντεπειχήρημα αλλα το δικό μου ζήτημα δεν είναι εκεί. Εγω λέω οτι βάσει όχι μόνο στατιστικής αλλα και λόγικης τέτοια νεκρά διαστήματα(τα οποία δυστυχώς στα παιχνίδια με παναθηναίκό είναι επαναλαμβανόμενα) είναι πολύ δύσκολο να μην σου στοιχίσουν με απώλεια σετ, κάτι που σε αυτό το επίπεδο είναι πολυτέλεια.

Αυτά ελπίζοντας να μην κατηγορηθώ ως μίρλας η κρυφοβάζελος που επιχειρεί να δυναμιτίσει το κλίμα.
Πρώτα απ' όλα μίρλας δεν είσαι και δε νομίζω ότι θα έρθει κανείς να σου την πέσει γιατί θα πεις κάτι διαφορετικό. :)

Για να έρθω τώρα στην άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση που έχεις ανοίξει, σίγουρα είναι σημαντικό να έχεις ψυχολογία. Όμως στο τέλος είναι η συγκέντρωση στο πλάνο σου και στην ικανότητα της ομάδας. Και αυτό θα στο πω με ένα παράδειγμα. Στον 3ο τελικό του Πρωταθλήματος 2009-2010 ο Ολυμπιακός έχασε το 3ο σετ στο κλειστό της Γλυφάδας με 25-23 από 4-16 από τον Παναθηναϊκό. Η ιστορία έγραψε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε άνετα το 4ο και το 5ο σετ και έγινε το καθοριστικό μπρέικ για το Πρωτάθλημα. Που είναι επομένως το νεκρό διάστημα που θα "τελείωνε" τον Ολυμπιακό ή η ψυχολογία του Παναθηναϊκού που διέθετε τότε παίκτες όπως οι Ζαγκούμνι και Σαμικά;

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πρωτάθλημα με τους ικανότατους παίκτες που διέθετε, και κυρίως τη συγκέντρωση της ομάδας σε όλα τα παιχνίδια. Πιανόμαστε από τη ψυχολογία και τα "νεκρά" διαστήματα. Όμως στο τέλος κάθε σετ είναι μοναδικό. Όπως και κάθε παιχνίδι είναι μοναδικό. Απώλειες σαν και αυτές έχουν γίνει και χειρότερες στο παρελθόν (βλέπε Ελλάδα - Η.Π.Α. το 2004), αλλά έχουν γίνει και ανατροπές όπως στα Βασιλικά το 2009 από 14-7. Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα και ο προπονητής να δείχνει το δρόμο ώστε να αποφεύγονται αυτές οι καταστάσεις, που θα πω ότι έχουν γίνει σε κάθε ομάδα.

Κανένας προπονητής δε θα τα ρίξει στη ψυχολογία εάν χάσει ένα παιχνίδι. Ο Μιλενκόσκι δεν είπε πουθενά για τη ψυχολογία αλλά για τη συγκέντρωση που θα δείξεις για να κατακτήσεις τη νίκη. Γιατί η ψυχολογία παίζει ένα ρόλο, όμως δεν είναι ο καθοριστικός παράγοντας γιατί με τον ίδιο τρόπο που έρχεται η κατάρρευση έρχεται και η έπαρση που αποπροσανατολίζει μια ομάδα.

Επομένως εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι θα χάσεις ένα σετ λόγω λαθών ή κακής αντιμετώπισής του, αλλά στο τέλος δεν πρέπει να κρεμαστείς από ένα χαμένο σετ ή ένα χαμένο παιχνίδι. Στο χέρι σου είναι να γυρίσεις ένα παιχνίδι. Για αυτό και δε μιλάω για ψυχολογίες και χαμένα σετ. Όσο δεν τελειώνει ένα σετ στους 25 ή μια σειρά στις 3 νίκες, παραμένεις στο παιχνίδι. Άμα κρεμιέσαι και αφήνεις το χαμένο σετ να σε επηρεάζει, τότε πρέπει να βελτιώσεις τη νοοτροπία σου. Κοιτάς πάντα το επόμενο και για αυτό είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις μια ομάδα που να ξέρει να αφήνει πνευματικά πίσω της παιχνίδια.

Τα στατιστικά μπορεί να μη δείχνουν πάντα την πραγματική εικόνα ενός παιχνιδιού, όμως μπορούν να σου δείξουν απλά βασικά πράγματα. Όπως το που υστερείς. Στον πρώτο ημιτελικό πέρα του μπλοκ, δεν είχες κανέναν άλλον τομέα που να σου έδινε ελπίδες να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω. Ακόμα και να έπαιρνες το σετ η επίθεση και η υποδοχή ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να διεκδικήσεις ακόμα ένα τάι μπρέικ. Πολύ χαμηλότερα από αυτά που είχες στο 4ο σετ στο Σούπερ Καπ, όπου στο τέλος του 4ου σετ είχε 45% έναντι 37% στην επίθεση για παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να μην κατέβει για να χάσει το παιχνίδι αυτό. Και μάλιστα κάναμε και χειρότερη εμφάνιση στο αμέσως επόμενο παιχνίδι. Σήμερα όμως η ομάδα ήταν και πιο συγκεντρωμένη και μείωσε τα λάθη της. Για αυτό και δεν άφησε τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει. Το 3ο σετ κατακτήθηκε από τον Παναθηναϊκό λόγω των λαθών της ομάδας και της κακής προσέγγισης του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές και με τη γλώσσα των αριθμών ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δε θα είχε θέματα ή θα επαναλάμβανε τα ίδια λάθη που έκανε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια.

Και να σου πω και ένα ακόμα παράδειγμα ότι τα στατιστικά δε λένε πάντα την αλήθεια. Μπορείς να πετάς σε όλη την κανονική διάρκεια. Όμως στα πλέι οφ να είσαι τραγικός. Το έκανε ο Παναθηναϊκός αυτό το 2007 και 2008 με τον Ηρακλή. Για ποιο λόγο έγινε αυτό; Γιατί δεν υπήρχε η σταθερότητα. Στο πλέι οφ πρέπει να δείξεις διάρκεια ώστε να επαληθεύσεις τα στατιστικά. Για αυτό έχουν γίνει και πολλές εκπλήξεις στα πλέι οφ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί το θέμα είναι να είσαι εξίσου σταθερός ή να βελτιώνεσαι στα κρίσιμα.

Δε θα σου πω ότι τα στατιστικά είναι η μία αληθινή οντότητα, αλλά θεωρώ ότι η ψυχολογία παίζει ένα ρόλο πολύ μικρότερο από αυτόν που νομίζουμε. Γιατί η ψυχολογία είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας που είναι δίκοπο μαχαίρι κατά την άποψή μου. Φυσικά ένας προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα τι χρειάζεται μια ομάδα. Γιατί εμείς μιλάμε μόνο από συγκεκριμένες συνισταμένες όταν στον αθλητισμό υπάρχουν άλλοι τόσοι παράγοντες.

Για αυτό πρέπει να μάθω την προπονητική. Να σε ταράξω στο "χάι μπολ εφίσιενσυ"! :lol:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”