the jury is still out on this one.simba έγραψε: Τελος καλο, ολα καλα
24. Garry Rodrigues
- Sick Bastard
Re: 24. Garry Rodrigues
Καλή συνέχεια στην καριέρα σου μεγάλε Garry.
Δούλεψε όπως δούλεψες σε εμάς, και η καριέρα σου δεν θα περιοριστεί στην Τουρκία.
Θα χαρώ πραγματικά να σε δω σε 1-2 χρόνια σε μεγαλύτερη ομάδα.
Μας χάρισες μεγάλες εμφανίσεις, ωραίες ενέργειες, αξέχαστα γκολ και για τα παραπάνω, νιώθω γεμάτος από την συνεισφορά σου στην ομάδα.
Μιλάω σαν οπαδός. Αν η Διοίκηση θεωρεί πως ''δεν πήρε τα μέγιστα'' από εσένα στην μεταγραφή, είναι δικό της θέμα.
Εγώ, ως οπαδός σε χάρηκα, με γέμισες φάσεις και ενέργειες, και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον όταν σε αναπολώ, θα έχω να λέω μόνο καλά.
Μόνο, σε παρακαλώ, προσοχή, μην αποδειχθεί πως πας στην Τουρκία, όπως είχε πάει ο Κοντρέρας στον ενδιάμεσο σταθμό πριν τον γαύρο.
Εκεί, Garry, θα δεις την άλλη πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Δούλεψε όπως δούλεψες σε εμάς, και η καριέρα σου δεν θα περιοριστεί στην Τουρκία.
Θα χαρώ πραγματικά να σε δω σε 1-2 χρόνια σε μεγαλύτερη ομάδα.
Μας χάρισες μεγάλες εμφανίσεις, ωραίες ενέργειες, αξέχαστα γκολ και για τα παραπάνω, νιώθω γεμάτος από την συνεισφορά σου στην ομάδα.
Μιλάω σαν οπαδός. Αν η Διοίκηση θεωρεί πως ''δεν πήρε τα μέγιστα'' από εσένα στην μεταγραφή, είναι δικό της θέμα.
Εγώ, ως οπαδός σε χάρηκα, με γέμισες φάσεις και ενέργειες, και είμαι σίγουρος πως στο μέλλον όταν σε αναπολώ, θα έχω να λέω μόνο καλά.
Μόνο, σε παρακαλώ, προσοχή, μην αποδειχθεί πως πας στην Τουρκία, όπως είχε πάει ο Κοντρέρας στον ενδιάμεσο σταθμό πριν τον γαύρο.
Εκεί, Garry, θα δεις την άλλη πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Η ρητρα αγορας του ποδοσφαιριστη ηταν λιγο πανω απο 5εκ. Οταν δινεις το 20% της μεταπωλησης ειναι ουσιαστικα σαν να εχεις αγορασει το 80% του ποδοσφαιριστη. Αν λοιπον ειναι αυτη η συμφωνια ο ΠΑΟΚ παιρνει καθαρα 3.5εκ και το συνολικο κοστος μαζι με την προμηθεια του ατζεντη (20%) ειναι 4.375εκ. Δεν εχει λογικη οικονομικα απο την πλευρα των Τουρκων μια τετοια συμφωνια οταν και οι δυο μεριες τοσες μερες εφοσον διαπραγματευονται ουσιαστικα σιωπηρα συμφωνουν οτι προσπαθουν να κλεισουν μια συμφωνια κατω απο τα 5εκ για το 100% των δικαιωματων του ποδοσφαιριστη.chrisg4 έγραψε:aoratos
εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί το βρίσκεις περίεργο το ποσοστό μεταπώλησης γιατί ειλικρινά δεν κατάλαβα
Βιαστικος να βγαλει χρημα και επιλεγει να παει σε μια χωρα στο χειροτερο timing. Ωραια μυαλα
Το λάθος σου είναι ότι υπολογίζεις το ποσοστό των manager και του gkari με βάση τα 3,5 εκ του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε το 80% του παίχτη δηλαδή 4εκ. Πούλησε το 80% των 4εκ. Φυσιολογικά έπρεπε να πάρει 3.2εκ. Το τι θα κάνουν οι manager και ο Gkari που έχουν το άλλο 20% των 5εκ δηλαδή 1εκ είναι άλλο θέμα. Άλλη διαπραγμάτευση. Δεν εμπλέκεται πουθενά ο ΠΑΟΚ. Πάνω λοιπόν στις διαπραγματεύσεις και με τη πλευρά του ΠΑΟΚ αλλα και με τη πλευρά του παίχτη και των manager του μπορεί να έδωσαν στον ΠΑΟΚ αυτά τα 300k παραπάνω από αυτά που δικαιούταν, οι manager και ο παίχτης προκειμενου να κλείσει πιο γρήγορα η συμφωνία και να μη χαθεί ένα συμβόλαιο με 1,5 εκ το χρόνο που κακά τα ψέματα μονο κάτω από αυτές τις συνθήκες στη Τουρκια μπορούσε να βρει ο Rodriguez.aoratos έγραψε:Η ρητρα αγορας του ποδοσφαιριστη ηταν λιγο πανω απο 5εκ. Οταν δινεις το 20% της μεταπωλησης ειναι ουσιαστικα σαν να εχεις αγορασει το 80% του ποδοσφαιριστη. Αν λοιπον ειναι αυτη η συμφωνια ο ΠΑΟΚ παιρνει καθαρα 3.5εκ και το συνολικο κοστος μαζι με την προμηθεια του ατζεντη (20%) ειναι 4.375εκ. Δεν εχει λογικη οικονομικα απο την πλευρα των Τουρκων μια τετοια συμφωνια οταν και οι δυο μεριες τοσες μερες εφοσον διαπραγματευονται ουσιαστικα σιωπηρα συμφωνουν οτι προσπαθουν να κλεισουν μια συμφωνια κατω απο τα 5εκ για το 100% των δικαιωματων του ποδοσφαιριστη.chrisg4 έγραψε:aoratos
εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί το βρίσκεις περίεργο το ποσοστό μεταπώλησης γιατί ειλικρινά δεν κατάλαβα
Δεν λέω ότι έγινε έτσι απλά λέω ότι για να καταλάβουμε αν έχει λογική η όχι η συμφωνία πρέπει πρώτα να μάθουμε τι πήραν ο παίχτης και οι manager από αυτό το 20% που δικαιούνταν.
Σωστή η λογικη του chris.
Αρα βασει αυτου, εφόσον πηραμε 3.5, δωσαμε το 85% του παικτη κ το ποσοστο μεταπώλησης ειναι 15%..
Αν ισχυει, μπράβο στο Μιχελ!
Αρα βασει αυτου, εφόσον πηραμε 3.5, δωσαμε το 85% του παικτη κ το ποσοστο μεταπώλησης ειναι 15%..
Ποιος Μίχελ βρε simba??? Καλά που ήρθαν και "καθάρισαν", ξεχάστηκες???
Ο Ιβάν δεν είπε ότι τα κανονίζει αυτά, όπως με τον Λούκας το ποσοστό μεταπώλησης του 30%???
Ο Ιβάν δεν είπε ότι τα κανονίζει αυτά, όπως με τον Λούκας το ποσοστό μεταπώλησης του 30%???
- ΑποστόληςΑ
Προφανώς η Γαλατά, που είναι τιμωρημένη λόγω ffp, δεν μπορούσε να εμφανίσει μεγαλύτερο ποσό αγοράς παίκτη, γι' αυτό και όλες αυτές οι συσκέψεις, ώστε και εμείς να μην πέσουμε κάτω από το ποσό της ρήτρας και αυτό να μην εμφανιστεί επισήμως.
Το παραξενο της υποθεσης για μενα ειναι το συνολικο κοστος της συμφωνιας με δεδομενο οτι υπαρχει συγκεκριμενη ρητρα οποτε δεν μπορω να το δω μεμονωμενα μονο στο τι παιρνει ο ΠΑΟΚ απο ολο αυτο. Αλλωστε η ρητρα ειναι στο συνολικο ποσο. Αλλα και αναλογικα να το προσεγγισεις δεν ειναι οικονομικα λογικο να παιρνει η ομαδα που πουλαει παραπανω απο οσα δικαιουται βαση ρητρας. Σημαινει οτι υπαρχει καποιος βλακας στο τραπεζι των διαπραγματευσεων (Γαλατα ή Ατζεντης)που παραιτηται αξιωσεων και μοιραζει λεφτα στους υπολοιπους. Επειδη ειναι εξαιρετικα σπανιο να καθεται καποιος βλακας σε τετοια τραπεζια το πιο πιθανο ειναι τα νουμερα που εχουν βγει προς τα εξω οτι δινουν οι Τουρκοι να ειναι φουσκωμενα για δημιουργια εντυπωσεων.chrisg4 έγραψε:Το λάθος σου είναι ότι υπολογίζεις το ποσοστό των manager και του gkari με βάση τα 3,5 εκ του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε το 80% του παίχτη δηλαδή 4εκ. Πούλησε το 80% των 4εκ. Φυσιολογικά έπρεπε να πάρει 3.2εκ. Το τι θα κάνουν οι manager και ο Gkari που έχουν το άλλο 20% των 5εκ δηλαδή 1εκ είναι άλλο θέμα. Άλλη διαπραγμάτευση. Δεν εμπλέκεται πουθενά ο ΠΑΟΚ. Πάνω λοιπόν στις διαπραγματεύσεις και με τη πλευρά του ΠΑΟΚ αλλα και με τη πλευρά του παίχτη και των manager του μπορεί να έδωσαν στον ΠΑΟΚ αυτά τα 300k παραπάνω από αυτά που δικαιούταν, οι manager και ο παίχτης προκειμενου να κλείσει πιο γρήγορα η συμφωνία και να μη χαθεί ένα συμβόλαιο με 1,5 εκ το χρόνο που κακά τα ψέματα μονο κάτω από αυτές τις συνθήκες στη Τουρκια μπορούσε να βρει ο Rodriguez.aoratos έγραψε:Η ρητρα αγορας του ποδοσφαιριστη ηταν λιγο πανω απο 5εκ. Οταν δινεις το 20% της μεταπωλησης ειναι ουσιαστικα σαν να εχεις αγορασει το 80% του ποδοσφαιριστη. Αν λοιπον ειναι αυτη η συμφωνια ο ΠΑΟΚ παιρνει καθαρα 3.5εκ και το συνολικο κοστος μαζι με την προμηθεια του ατζεντη (20%) ειναι 4.375εκ. Δεν εχει λογικη οικονομικα απο την πλευρα των Τουρκων μια τετοια συμφωνια οταν και οι δυο μεριες τοσες μερες εφοσον διαπραγματευονται ουσιαστικα σιωπηρα συμφωνουν οτι προσπαθουν να κλεισουν μια συμφωνια κατω απο τα 5εκ για το 100% των δικαιωματων του ποδοσφαιριστη.chrisg4 έγραψε:aoratos
Δεν λέω ότι έγινε έτσι απλά λέω ότι για να καταλάβουμε αν έχει λογική η όχι η συμφωνία πρέπει πρώτα να μάθουμε τι πήραν ο παίχτης και οι manager από αυτό το 20% που δικαιούνταν.
simba έγραψε:Σωστή η λογικη του chris.
Ο Μιχελ μια χαρα deal εχει κανει αν ειναι αυτα τα νουμερα. Η Γαλατα δεν εχει λογικη να εχει κανει μια τετοια συμφωνια οταν θα μπορουσε να δωσει 5εκ συνολικα σε ολους (ΠΑΟΚ, agents) για το 100% των δικαιωματων του παικτη. Ειδικα μαλιστα οταν ειναι ξεκαθαρο οτι απο το υψος του συμβολαιου του παικτη δεν εχει πετυχει εκει καποιο discount.
-
μα απο οτι λενε δεν μπορει να εμφανισει τετοιο ποσο λογω φφπ, ασε που το πως και ποσο θα πληρωθουν οι μανατζερ ειναι αλλο θεμα...
Προφανώς και δεν είναι βλάκες οι ατζέντηδες η ο παίχτης αν έδωσαν 300k παραπάνω στον ΠΑΟΚ. Αν όντως είχαν προσφορα για 1,5 εκ το χρόνο τότε μιλάμε για ένα συμβόλαιο 4.5-6 εκ που λογικά θα έχουν προμήθεια και οι ατζέντηδες του παίχτη. Είναι χρήματα που αποκλείεται ο Rodriguez να έβρισκε κάπου αλλου και σε άλλη χρονική περίοδο. Τα έβγαλαν από εκεί δηλαδή τα 300k που έδωσαν στον ΠΑΟΚ.
Να στο πω με ένα παράδειγμα. Μπορεί η Γαλατα να είπε εγώ μπορώ να δώσω 4 εκ για την αγορά και 6 εκ στον παίχτη για 4 χρονια. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του να είπε εγώ δεν καίγομαι να πουλήσω τον παίχτη αυτή τη στιγμή οποτε δεν πέφτω κάτω από τα 4 εκ που δικαιούμαι από την ρήτρα. Οποτε αυτόματα το μπαλάκι πέφτει στον παίχτη και στους ατζέντηδες για τον αν θα κάνουν υποχωρήσεις αφού είναι οι μονοι που καίγονται να γίνει η συμφωνία μιας και κακά τα ψέματα η Γαλατα έναν Rodriguez κάπου θα τον βρει αν δεν τα βρει με ΠΑΟΚ και της πλευρά του παίχτη. Με 500k από την ρήτρα και ένα συβόλαιο 6 εκ στο χέρι νομίζω πρέπει να κάνουν και κωλοτούμπες για παίχτη του επιπεδου Rodriguez. Η υποχώρηση του ΠΑΟΚ ήταν ότι αντί για 4 εκ πήρε 3,5 και η υποχώρηση της Γαλατα είναι ότι άφησε και ένα 20% στον ΠΑΟΚ και ίσως και στη πλευρά του παίχτη.
Όλα αυτά στα λέω όχι γιατί ξέρω κάτι απλά νομίζω ότι βιαστικές να κρίνεις ότι μας πουλάνε σανο χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Να στο πω με ένα παράδειγμα. Μπορεί η Γαλατα να είπε εγώ μπορώ να δώσω 4 εκ για την αγορά και 6 εκ στον παίχτη για 4 χρονια. Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του να είπε εγώ δεν καίγομαι να πουλήσω τον παίχτη αυτή τη στιγμή οποτε δεν πέφτω κάτω από τα 4 εκ που δικαιούμαι από την ρήτρα. Οποτε αυτόματα το μπαλάκι πέφτει στον παίχτη και στους ατζέντηδες για τον αν θα κάνουν υποχωρήσεις αφού είναι οι μονοι που καίγονται να γίνει η συμφωνία μιας και κακά τα ψέματα η Γαλατα έναν Rodriguez κάπου θα τον βρει αν δεν τα βρει με ΠΑΟΚ και της πλευρά του παίχτη. Με 500k από την ρήτρα και ένα συβόλαιο 6 εκ στο χέρι νομίζω πρέπει να κάνουν και κωλοτούμπες για παίχτη του επιπεδου Rodriguez. Η υποχώρηση του ΠΑΟΚ ήταν ότι αντί για 4 εκ πήρε 3,5 και η υποχώρηση της Γαλατα είναι ότι άφησε και ένα 20% στον ΠΑΟΚ και ίσως και στη πλευρά του παίχτη.
Όλα αυτά στα λέω όχι γιατί ξέρω κάτι απλά νομίζω ότι βιαστικές να κρίνεις ότι μας πουλάνε σανο χωρίς να ξέρουμε ακριβώς τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Τζάμπα φαιά ουσία χαλάτε με τα νούμερα.
Σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ πουλάει πλέον, σε νούμερα μεγάλα και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Επίσης ο Ιβάν θα πρέπει να κατάλαβε (ελπίζω δηλαδή), ότι πρέπει να κάνει υπομονή. Κι ότι η μπιζνα ποδόσφαιρο, όταν επενδύεις σε ανθρώπους που ξέρουν, κάνει την ομάδα αυταρκη.
Ώρα για επενδύσεις λοιπόν.
SM-G935F
Σημασία έχει ότι ο ΠΑΟΚ πουλάει πλέον, σε νούμερα μεγάλα και αυτό πρέπει να συνεχιστεί.
Επίσης ο Ιβάν θα πρέπει να κατάλαβε (ελπίζω δηλαδή), ότι πρέπει να κάνει υπομονή. Κι ότι η μπιζνα ποδόσφαιρο, όταν επενδύεις σε ανθρώπους που ξέρουν, κάνει την ομάδα αυταρκη.
Ώρα για επενδύσεις λοιπόν.
SM-G935F
- GiorgosAtha
Μια "διαφωνία" στο παραπάνω.aoratos έγραψε:Sick μπορει μια ομαδα να πετυχει μεγαλους στοχους οταν δεν δινει βαρυτητα στο να διατηρησει σταθερο κορμο?Sick Bastard έγραψε:Καλή τυχη Garry, ελπίζω να μας φέρεις κι άλλα λεφτά.
Σειρά ποιός έχει τώρα, ο Τσίμιροτ;
Σε οποιαδήποτε ομάδα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ. Real, Bayern κτλ.)... "κορμός" δεν είναι ο Gary ή/και ο Cimirot. Αυτού του τύπου οι παίχτες είναι "αναλώσιμοι". Γιατί δεν έχεις την δυνατότητα -και δεν μιλάω οικονομικά- να τους κρατήσεις πάνω από 1-2 χρόνια (βαριά 3).
"Κορμός" είναι ο Biseswar, o Canas, o Matos, o Varela κτλ.
Ξαναπαραθέτω το παράδειγμα του ΠΑΟΚ αλα Santos... ο "κορμός" ήταν ο Contreras, o Garcia, ο Lino, o Ivic κτλ. και όχι ο Vieirinha.
Η καταστροφή της συγκεκριμένης ομάδας δεν ήταν πώληση του Vieri αλλά η μη σωστή ανανέωση του "κορμού" όταν αυτός ουσιατικά άρχισε να διαλύεται.
"Αναλώσιμο" θα έβρισκες για αντικατάσταση... ο "κορμός" όμως είναι κάτι τρομερά δύσκολο να χτιστεί.