8emis4 έγραψε:"Ελληνες" και
"Προδοτες", δυο λεξεις που κυριαρχουν σε καθε πολιτικη και κοινωνικη δρστηριοτητα αυτου του τοπου απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους μεχρι σημερα. Δυο λεξεις που εμφανιζονται σχεδον σε καθε αναλογη συζήτηση κι εδω στο φορουμ. Για οσους τυχον δεν το εχουν διαβασει, ενα βιβλιο (κατα τη γνωμη μου) κλασικο, ενα βιβλιο για "γερα στομαχια", ενα βιβλιο απολαυστικο, ενα βιβλιο βαθια ελληνικο...

Τί είπες τώρα.. το μοναδικό βιβλίο που δεν έχω κατασταλάξει ακόμα αν πρέπει να γελάω για τον πνευματώδη τρόπο γραφής του ή να κλαίω για την κατρακύλα του κράτους στο οποίο αναφέρεται. Επίκαιρο όσο ποτέ, καθώς άλλωστε λατρεύω την ιστορία γιατί είναι το μόνο πράγμα που με μαθηματική ακρίβεια σου δείχνει το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό μέλλον. Το βιβλίο αυτό είναι απο την πρώτη του σελίδα η πιο αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς τους γελοίους συνεπαρμένους και άμυαλους που υποκρίνονται τόσο καιρό οτι η κρίση στην Ελλάδα ξαφνικά δημιουργήθηκε και εντάθηκε μέσα σε ένα χρόνο..
Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν όλα όσα λέει είναι αλήθεια ή και υποκειμενικές απόψεις, αφού αναφέρεται σε μεγάλο χρονικό εύρος. Είμαι σε θέση να κρίνω όμως οτι την ενσυνείδητη άποψη που είχα για το Ελληνικό κράτος απο μικρός, μου την επιβεβαίωσε δίχως δεύτερες κουβέντες.
Επίσης του Ραφαηλίδη είναι ιστορικά αξιόλογο και το βιβλίο "Η μεγάλη περιπέτεια του Μαρξισμού". Πιο βαρύ για ανάγνωση, αλλά ξεμπροστιάζει επίσης το έμφυτο σκάλωμα της αριστεράς παγκοσμίως, να κολλάει με λεπτομέρειες και να αναλώνεται για δεκαετίες σε πράγματα που ΠΑΝΤΑ αποδεικνύονται οχι τόσο σημαντικά..