Special 4 έγραψε:Ο πιτσιρικας απο τη Μαν Γιου εχει φοβερα ποδοσφαιρικα στοιχεια
Ακομα δεν εχω καταλαβει πως εφυγε απο εκει, για να ερθει εδω κ πως δεν τον αρπαξε καποιο αλλο κλαμπ
Ειναι κατι π μου προκαλει εντυπωση, αλλα κ επιφυλαξεις
Παντως σε οσα βιντεο τον ειδα, μου αρεσε πολυ επιθετικα - παραγωγικα
Θελω ομως να τον δω, αν μπορει να ανταπεξελθει σε σκληρο παιχνιδι κ αν μαρκαρει αποτελεσματικα
Οσο δυσνοητη φαινεται η κινηση του Σωτηρη μας να ερθει στον ΠΑΟΚ, αλλο τοσο κατανοητη γινεται αν αναζητησει κανεις πληροφορίες για το συστημα λειτουργίας των ακαδημιων της Πρέμιερ Λιγκ. Ενα σημαντικο στοιχειο που βρηκα ειναι οτι απο το συνολο των παιδιων που φοιτουν σε αυτές, μολις το 0,5% καταφερνει να ζησει τελικά απο το ποδοσφαιρο. Αρκετοι απο τους υπόλοιπους καταληγουν με σωματικα και ψυχολογικα θεματα, λογω της καταπονησης που υφιστανται στο ιδιαιτερα ανταγωνιστικο περιβαλλον οπου καλουνται να αναδειχτουν.
Ο Σωτήρης λοιπον αποτελει μια ιδιαζουσα, όπως το καταλαβαινω, περιπτωση παιχτη ο οποίος, παροτι ταλαντουχος, δεν καταφερε να πεισει καποια ομαδα απο την Πρεμιερ ή την Τσάμπιονσιπ οτι μπορει να τα καταφερει.
Δεν ειναι τυχαιο οτι η Μπολτον στην οποία αγωνιστηκε, στην
League 1, δεν επιχείρησε να ανανεωσει τον δανεισμο του. Αυτο που προκύπτει, τοσο απ' τα λεγομενα του διευθυντη της Μπολτον οσο και απο οπαδους της Man Utd στο φορουμ της ομαδας, ειναι πως ο παιχτης παιζοντας επι πολλα χρονια σε μη επαγγελματικό επιπεδο (ακαδημιες) δεν καταφερε να αναπτυξει δεξιοτητες και ικανότητες που θα του επέτρεπαν να αγωνιστει στο υψηλοτερο επιπεδο.
Γι' αυτο ο Σωτήρης επελεξε να ερθει στον ΠΑΟΚ. Δείτε το σαν μια πραξη αλληλοεξυπηρετησης. Ο ΠΑΟΚ του προσφερει ενα επαγγελματικό συμβόλαιο, που δεν καταφερε να βρει στην Αγγλια, με καλες προοπτικές, και εκεινος μας προσφερει τη δυνατότητα να εχουμε στις ταξεις μας ενα πολυ μεγαλο ταλέντο, που ομως δεν καταφερε να κανει το μπαμ.
Επομένως, ο Σωτηρης αποτελει οντως ενα μεγαλο στοίχημα για τον ΠΑΟΚ, χωρις ωστοσο να διακυβευεται κατι το σπουδαιο σε περιπτωση αποτυχιας. Το στοιχημα ειναι αν ο Λουτσος καταφερει να βρει τα κουμπια του και αν ο ιδιος ο παιχτης καταφερει να βγαλει το απαραίτητο πεισμα για να εκτοξεύσει την καριερα του.
Ετσι το αντιλαμβανομαι εγώ τουλάχιστον.